>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Charakterystyka autorytetu ;x

mazaq 2,8K

mazaq

Forum VIP
Witam 8)

Wielki, poświąteczny leń zmusza mnie prosić o pomoc ????
Muszę napisać banalnie prostą pracę do szkoły - ale poprostu tak mi się nie chce ,że muszę skorzystać z pomocy ????

&quot;Mój autorytet to: ... &quot; Napisz charakterystykę osoby, którą uważasz za swój autorytet. W swojej pracy uzasadnij dlaczego właśnie ta postać wzbudza Twój szacunek i uznanie.
Będę wdzieczny jak ktoś podrzuci linka.

spirol 30

spirol

Użytkownik
Każdy w swoim życiu ma kogoś, na kim się wzoruje, kogo podziwia. W dzisiejszych czasach wielu młodych ludzi szuka swoich autorytetów wśród piosenkarzy, aktorów czy sportowców, czyli osób popularnych. Jednak dla mnie osobą, którą darzę największym uznaniem, jest papież Jan Paweł II, gdyż to właśnie on uświadomił mi, że trzeba patrzeć sercem, że – jak mówił Mały Książę – najważniejsze jest niewidoczne dla oczu.
Karol Wojtyła to szanowany przez miliony osób z całego świata mężczyzna, który wiele zmienił w życiu zarówno swoim jak i innych. Młodość swoją przeżywał w czasach II wojny światowej, musiał patrzeć na cierpienie i śmierć bliskich mu osób. Kiedy niespodziewanie został głową kościoła katolickiego, głęboko to przeżył, tak samo jak i my, Polacy, ciesząc się, że papieżem został nasz rodak. Jestem pewna, że Wojtyła jest w sercu każdego, nawet tych, którzy nie wierzą w Boga. Dzięki swemu serdecznemu uśmiechowi od ucha do ucha i łatwości porozumiewania się z młodymi ludźmi, papież został ich najwierniejszym przyjacielem. Młodzież tłumnie przybywała na każde pielgrzymkowe spotkanie, które zawsze było pełne ciepłych słów i dobrego humoru. Kiedy 2 kwietnia 2005 roku po wielu dniach cierpienia Ojciec Święty zmarł, cały świat pogrążył się w smutki i żałobie.
Jana Pawła II można z pewnością nazwać Wielkim Człowiekiem. W moim życiu jest coś, czego bardzo żałuję, a mianowicie tego, że tak naprawdę nigdy za bardzo nie interesowałam się Jego życiem, doceniłam Go o wiele za późno – dopiero po śmierci ujrzałam w pełni obraz tego cudownego człowieka. Teraz bardzo chciałabym to nadrobić i chociaż wiem, że Jana Pawła II już nie zobaczę, modlę się za Niego i uważam za największy autorytet. Wszyscy powinniśmy o Nim pamiętać i darzyć uznaniem za to, co dla nas zrobił, a także za to, że nigdy siebie nie zmienił, zawsze był tym samym skromnym Karolem z Wadowic.

szymonbee 110

szymonbee

Użytkownik
no wlasnie teraz musisz tylko urzyc wyobrazni i 20 linijek sie znajdzie.
Ja tak robilem na sprawdzianie jak mielismy napisac list to pol kartki zaszkryfalem ze niby mialem tam cos zle i takim sposobem mialem list na strone A4 :p

edyyy 0

edyyy

Użytkownik
to bardzo dobry sposób... ja tak robiłem w gimnazjum... kreślisz na hama i piszesz na nowo to samo :jezora: szkoda że teraz w liceum tak się nie da bo za mądra klientka jest :;/:

vizjerei 1

vizjerei

Użytkownik
Napoleon Bonaparte, kim jest dla Ciebie? Geniuszem, bohaterem, wyzwolicielem czy barbarzyńcą XIX w.? (Praca:- maszynopis minimum 5 stron A4) ... Hehe, a za mnie ktoś takiego pikusia napisze? :mrgreen:

new 0

new

Użytkownik
Napoleon Bonaparte, kim jest dla Ciebie? Geniuszem, bohaterem, wyzwolicielem czy barbarzyńcą XIX w.? (Praca:- maszynopis minimum 5 stron A4) ... Hehe, a za mnie ktoś takiego pikusia napisze?
Zdecydowanie jestem przeciw czemuś takiemu. Możemy Ci podac co najwyżej argumenty itp, ale cały tekst...?
Matury, ew. testu gimnazjalnego czy co to teraz się pisze, nikt tego za Ciebie nie napisze.

vizjerei 1

vizjerei

Użytkownik
new, no przecież żartuję ... Nie chcę od nikogo mojej tej pracy, bo sam ją muszę napisać (matura zobowiązuje :p )... Po prostu wrzuciłem takiego &#39;banała&#39; od siebie, jakby ktoś narzekał na trudność wypracowania Mazaqa ... ????

EDIT:
Ale oczywiście, ważąc że mam do wystukania min. 5 stronic, to każdego argumentu za i przeciw wysłucham i jak mi się spodoba, to poświęcę mu kilka akapitów w pracy :]

szymonbee 110

szymonbee

Użytkownik
hehe to jak wszyscy pisza to moze ja poprosze o recenzje sztuki pt. Balladyna i jakas rozprawke czy cos takiego bo juz mam kilka pał za braki tego :p

edyyy 0

edyyy

Użytkownik
to to ja też o coś poproszę... prezentacja maturalna ustna na 10 min na temat: twórczość J. Kochanowskiego ważna dla literatury polskiej :jezora: prosiłbym przynajmniej o kilka argumentów... bo ze mnie polonista żaden :;/:

W 2

wislak

Forum VIP
No on tego, treny zrobil inne niz zwykle ;p o tej corce wyrombal trena, a wczesniej nikt inny tego nie robil bo tylko o doroslych, zamoznych ludziach pisano treny. Poza tym to sie buntowal przeciwko Bogu i renesansowej filozofii
to tyle tak na szybko co mi sie kojarzy, nie wiem czy dobrze ;d

E 0

emdoka

Użytkownik
edyy moze sie na cos przyda
kochnowski napisał XIX trenów co stanowi cykl trenologiczny
w trenach podjał taematykę żałobną.był to rodzaj hołdu oddawany zamrłemu (urszulka)
wszystkei XIX trenów storzył wedlug schematu:
1 tren-wyjawienie przyczyn bólu
od 2 do 8-laudacja
od 9 do 11-opłakiwanie
od12 do 18-konsolacja
19-gradacja (stopniowanie uczuc podmiotu lirycznego)
w trenach gradacja uczuc zalezy od sytuacji i przemijajacego czasu.kochanowksi rozumial ze niektore sprawy musi interpretowac sercem,a nie tlyko rozumem.
pozniej kochanowskiemu zmarła takze druga córka-hanna ktorej poswecił tylko jedno epitafium.treny sa dzialem poetyckim i tam znajduje sie caly bol kochanowskiego
kochanowski znany jest na calym swiecie poniewz stworzyl cykl trenologiczny poswiecony dziecku (treny pisano po smierci bogatych)
tylko jeden inny artysta takz poswiecił utwory zmarłemu dziecku-pierre rousard

zakładam ze treny przeczytales i wiesz o co biega mniej wiecej.
tak jak mowiłem moze sie przydac,ale nie musi...

korona73 0

korona73

Użytkownik
Ja to miałem piękny temat prezentacji na maturze: &quot; Język sprawozdawców sportowych wobec norm poprawnościowych&quot; normalnie bajka, max punktow wyłapałem 20/20, zapuściłem tej całej komisji płytke ze smiesznymi wpadkami Szpaka i innych naszych wpaniolości to klijentki sie smialy przez 10 min potem dodalem od siebie tak bardziej ze strony gramtycznej i poproostu miodzio.

sawas 27

sawas

Użytkownik
to to ja też o coś poproszę... prezentacja maturalna ustna na 10 min na temat: twórczość J. Kochanowskiego ważna dla literatury polskiej :jezora: prosiłbym przynajmniej o kilka argumentów... bo ze mnie polonista żaden :;/:
Zdeydowanie argumenty Wiślaka, czyli nowe spojrzenie na treny, dalej cykl pieśni jest jednym z największych arcydzieł w renesansowej lteraturze europejskiej co otworzyło innym polskim poetom, pisarzom przedstawiać swoje prace również za granicami państwa.
Tekst &quot;Czego chcesz od nas Panie&quot; jest pierwszym w literaturze polskiej, tak wyraźnym, nawiązaniem do literatury antycznej - m.in miara wiersza (antyk=heksametr, Kochanowski=trzynastozgłoskowiec) i inne.

Ogólnie rzecz biorąc Kochanowski stał się przykładem dla swoich następców, utorował im literacką drogę, czerpali oni z jego wzorców.

Co do tematu Mazaqa to nie widziałem bardziej banalnego. W internecie jest chyba tego na pęczki...

------------------------------
Ja to miałem piękny temat prezentacji na maturze: &quot; Język sprawozdawców sportowych wobec norm poprawnościowych&quot; normalnie bajka, max punktow wyłapałem 20/20, zapuściłem tej całej komisji płytke ze smiesznymi wpadkami Szpaka i innych naszych wpaniolości to klijentki sie smialy przez 10 min potem dodalem od siebie tak bardziej ze strony gramtycznej i poproostu miodzio.
O kurde !! Człowieku dzięki Ci bardzo !! Można chyba podawać swoje propozycje na tematy maturalne, nie trzeba korzystać z gotowych. I jeśli bedzie to możliwe to ja gadam o tym temacie na 100 % !! Dzięki Ci wielkie !!

Do góry Bottom