>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Carling Cup 24-25.01.2012 (Półfinały - Rewanże)

Status
Zamknięty.
konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP

Wypadło mi z głowy , że gramy już półfinały w CC. Pierwszy mecz właśnie trwa Crystal Palace gra z Cardiff. Jutro o wiele ciekawszy mecz. Na Etihad Stadium Manchester City zagra z Liverpoolem. Przypomnę , że w półfinałach gramy mecz i rewanż. 2 spotkania gramy za 2 tygodnie więc temat się odświeży i będzie git.

Kursy na drugi półfinał:

Unibet

Zachęcam do dyskusji ;)

bo86bo 22,3K

bo86bo

Użytkownik
Moim zdaniem Kenny jest dobrym strategiem i przegrał bitwę ale wojny nie odda tak łatwo ;)
Jako bitwę mam na myśli ostatnią potyczkę z City, która Liverpool przegrał 0-3. Moim zdaniem zła taktyka, nastawiona głównie na defensywę ze strony The Reds.
Śmiem twierdzić,że value po stronie gości... City bez braci Toure, Kompany zawieszony, nie wiem co dalej z Balotellim ale jak się dobrze orientuje to do gry wróci Barry, który opuścił mecz z United z powodu czerwonej kartki jaką otrzymał w meczu z Liverpoolem,
Bardzo ważnym aspektem jest fakt,że Liverpool rozegrał mecz w ramach FA CUP z Oldham w piątek, kiedy City grało w niedzielę przeciwko United i warto zaznaczyć to,że 80&#39; grali w osłabieniu. Trzeba oddać City wolę walki i determinacje ale czy na taki zabieg starczy im sił z odradzającym się Liverpoolem.
W meczu z Oldham przełamał się Andy, do gry wrócił ich kapitan a na prezent od Reiny bym nie liczył - mam na myśli fatalną interwencję Reiny przy bramce na 1-0.
Liverpool jak marzy o Europie musi wygrać jakiś puchar, lepszej sytuacji jak obecna mieć nie może... dziś swój mecz wygrało Crystal Palace, ale nie ma się co dziwić, Cardiff zagrało zabójczy mecz na wyjeździe w ramach FA CUP z WBA. Prawda jest jeszcze rewanż ale chyba Liverpoolowi łatwiej jest awansować pokonując osłabione City, a potem w finale ekipę z Championship.
W FA CUP nie przekreślam ich bo będą grać u siebie z United ale FA CUP to dopiero 4 runda a tu już półfinał. Chciałbym aby awansował Liverpool, bo jednak zawsze mi bliżej do historii wielkiego klubu budowanej przez lata wysiłkiem jak finansami.
Manchester City - Liverpool okiem Boba: kursy Tobet

Manchester City - Liverpool LFC+1 1.75
Liverpool powyżej 1.5 gola 3.35
Rzuty rożne LFC +0,5 2.10

Manchester City - Liverpool poniżej 4.5 kartki 1.80
Manchester City - Liverpool 2 3.85

Małe uzasadnienie moich propozycji jak widać są one za Liverpoolem. Najbardziej prawdopodobny to LFC+1, równie ciekawie przedstawia się kurs na poniżej 4.5 kartki znowu wysoko ustawiona linia sędziuje Pan Manson, sędziował on Chelsea-Wolves, pokazał tylko 3 kartki, sędziował Liverpool-QPR pokazał 2 kartki, sędziował także mecz WBA z Obywatelami gdzie pokazał tylko 1... ostatnio tak wysoką linię Manson pokrył w październiku kiedy to sędziował mecz Everton-Chelsea, gdzie pokazał 2 czerwone i 3 żółte. Moim zdaniem obie ekipy będą grały ostrożnie a tym bardziej City dla których wykluczenie kolejnego zawodnika byłoby olbrzymim ciosem.
Uważam,że Liverpool będzie częściej atakował a obrona bez Kompanego może się trochę gubić i mogą dać więcej rzutów rożnych a kurs też sympatyczny bowiem 2.10.

Otrzymane punkty reputacji: +1
enriquess 697

enriquess

Farmaceuta
Over 3,5 gola

Zdziwiłem się jak zobaczyłem kursy na gole w tym spotkaniu. Nawet kurs ponad 2 na over 2,5 wygląda nieźle. Dla mnie spore value.
Ale do rzeczy. Obie ekipy ostatnio rozegrały mecze w 3 rundzie Pucharu Anglii. City przegrało z United 2:3, natomiast The Reds wygrali 5:1 z Oldham. Jak widać over 3,5 w obu przypadkach padł. Wydaje się, że gdyby w derbach Manchesteru Kompany nie dostał czerwonej kartki, bramek dla City mogłoby być więcej. Citizens stracili szansę na zdobycie najstarszego trofeum na świecie jakim jest FA Cup i powinni przystąpić do tego meczu jeszcze bardziej zdeterminowani. Sądzę, że nie będą chcieli powtórzyć błędu z niedzieli, gdzie musieli odrabiać straty i spróbują od pierwszych minut strzelić gola. A strzelać ma kto. Kolega wyżej wymienił składy więc już tego nie będę robił.
Odkąd pamiętam jestem Kibicem United, ale nie zmienia to faktu, że szanuję City i uważam, że kadrowo mają aktualnie najlepszy atak na świecie. Balotelli ma wielki talent, potrafi zdobywać bramki z wielu trudnych pozycji. Aguero zawsze twardo na nogach, ma tą &quot;łatwość dryblingu&quot; jak mówią polscy komentatorzy:spokodfhgfh: Dżeko co prawda kontuzjowany, ale to nic. Do tego wmieszam Silvę, który aktualnie jest chyba w najlepszej formie na Wyspach. Piłka się go słucha, leci tam gdzie Hiszpan wskaże jej kierunek, asysty ma idealne.
Liverpool to dla mnie zagadka w tym sezonie. Mecze trochę w kratkę, wygrywają z Chelsea na wyjeździe, aby w następnej kolejce u siebie zremisować z zespołem z dołu tabeli. Jednak ekipę mają silną, szkoda, że zabraknie Suareza, bo ten chłopak jak dla mnie to jedno z większych objawień ostatnich lat.
City wygląda zdecydowanie lepiej na tle Liverpoolu. Środek pola również w tym meczu powinien należeć do gospodarzy. Kreować grę będzie Silva, Johnson, Barry i Milner zajmą miejsce za jego plecami, destrukcją zajmie się de Jong. Spodziewam się ostrego rozpoczęcia ze strony City, i ewentualnych kontr z zespołu gości. Obie drużyny będą strzelać bramki, a suma powinna być większa bądź równa 4.

river 148

river

Użytkownik
Manchester City - Liverpool
Man. City strzeli powyzej 1,5 gola @2,1

Biore w ciemno. Ledwie tydzien temu City ogralo u siebie Liverpool 3-0. Wiem ze liga a Puchar to co innego ale na dziewiec spotkan u siebie w PL, w osmiu MC strzelalo przynajmniej dwa gole (tylko z Arsenalem jedna bramka).
W niedawnych derbach z United, City potrafilo strzelic dwie bramki w oslabieniu. To pokazuje, ze ten zespol u siebie jest bardzo grozny i bramkostrzelny.
Mimo braku kilku zawodnikow (Kompany, bracia Toure) MC jest w stanie strzelac dzis gole na Eithad Stadium. W dodatku jest to pierwszy mecz polfinalowy i gospodarzom bedzie zalezec na wywalczeniu jak najlepszego wyniku przed rewanzem na Anfield.
Liverpool w moim przekonaniu nie jest w stanie dzis zagrozic i zatrzymac gospodarzy, ktorzy dysponuja mocniejszym skladem i wieksza sila w ofensywie. Dlatego przewiduje zwyciestwo gospodarzy jednak dla mnie bardziej prawdopodobnym zdarzeniem jest over1,5 MC i to gram;)

bo86bo 22,3K

bo86bo

Użytkownik
Dobrze to w miarę rozgryzlem. Jak widać City bez Yaya sobie nie radzi. Tylko Lee mógł dziś nie pokryć kartek bo zawodnicy obu ekip robili co chcieli a sanki w wykonaniu Glena gdyby trafiły dobrze to City straciłoby na długo swojego zawodnika. Z czystej ciekawości zapytam czy ma ktoś statystyki odnośnie rzutów różnych?
Przed City ciężki egzamin, moim zdaniem nie przejda do finału, co mnie osobiście bardzo cieszy.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP

Czas na rewanże w półfinałach Carling Cup. Dziś wieczorem pierwszy z nich. Cardiff - Crystal Palace. Przypomnę , że w pierwszym meczu Crystal Palace wygrało 1:0 i tu jeszcze nic nie jest przesądzone.
W Środę drugi półfinał. Liverpool - Man City. Liverpool pierwszy mecz wygrał takim samym stosunkiem jak wyżej czyli 1:0 co również stawia ich w dobrej sytuacji przed rewanżem na Anfield.
Kursy na półfinały:

Unibet
Zachęcam do dyskusji ;)

bo86bo 22,3K

bo86bo

Użytkownik
Anglia, Carling Cup
Liverpool - Manchester City
Liverpool powyżej 5.5 rzutów rożnych
2.00
Betsson

Analiza:
Mecz o wszystko dla Liverpoolu! Czemu dla Liverpoolu? Bo moim zdaniem Carling Cup to najkrótsza droga dla nich do europejskich pucharów.

Zastanawiałem się co tu podać na ten mecz, z racji,że kartki odpuszczam bo były dla mnie gwoździem do trumny w miesiącu styczniu i poległem bardzo z pieniędzmi na tym froncie. Kolejną był brany pod uwagę under 2.5 ale jest to ryzyko a kurs nie rzuca na kolana bo jest w graniach 1.75 to znalazłem moim zdaniem perłę na ten mecz a mianowicie to,że Liverpool będzie miał w całym meczu powyżej 5.5 rzutów rożnych.

Wziąłem na tapete ostatnie 5 spotkań Liverpoolu u siebie i przedstawia się to następująco:

Liverpool - Stoke 11 rzutów rożnych
Liverpool - NU 7 rzutów rożnych
Liverpool - Rovers 9 rzutów rożnych
Liverpool - QPR 17 rzutów rożnych
Liverpool - City 8 rzutów rożnych

Początkowo myślałem o podaniu typu na City na powyżej 4.5 rzutów rożnych ale z racji,że City przeciwko Chelsea na wyjeździe miało tylko 1 rożny, przeciwko Liverpoolowi 5 to jest to trochę ryzykowniejsze... Liverpool jak chce awansować musi grać wysoko, bo jak da zepchnąć się do defensywy to duet KUn-Silva może ich rozmontować

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Spotkanie: Liverpool FC - Manchester City
Typ: Manchester City powyżej 2.5 kartek
Kurs: 1,90
Bukmacher: Bet365
Stawka: 8/10

Analiza: Rewanżowe spotkanie Carling Cup. A dokładnie półfinał. Drużyna &quot;The Citizens&quot; niespodziewanie przegrała na własnym stadionie w pierwszym meczu 0:1. Jedyna bramkę strzelił Steven Gerrard z rzutu karnego. Manchester City musi od pierwszych minut zaatakować, niekoniecznie będzie to skuteczne. Sędzia spotkania będzie Phil &quot;Gruby&quot; Dowd. Najczęściej kartkujący sędzia w Premier League. Dziś żadnych ulg nie będzie. Trzy kartki dla Manchesteru City padną.

kylu88 806

kylu88

Użytkownik
Ten mecz chyba nikomu tak naprawde nie jest potrzebny do szczescia. Carling Cup czy tak czy siak to juz nawet nie puchar pocieszenia a po prostu jakies tam trofeum o ktore trzeba oczywiscie powalczyc jesli sie chce zdobyc i to nakladem sil w wolnym czasie od gier w lidze. W pierwszym spotkaniu dosyc sensacyjnie spisujace sie u siebie swietnie City przegrywa 0-1. Osobiscie widze tutaj srednie tempo spotkania i remis. Liverpool ma w weekend przed soba szlagier z United w pucharze Anglii natomiast pauzujace City napewno nie bedzie gralo na smierc i zycie o &quot;puchar ligii&quot;. W obliczu brakow w City ze wzgledu na PNA nalezy oszczedzac kluczowych graczy bo niedlugo bardzo wazny i wbrew pozorom ciezki pojedynek z Evertonem. Liverpool ma zaliczke ktora trzeba po prostu obronic. Porazka nawet minimalna moze doprowadzic do niepotrzebnej dogrywki. Zreszta, nawet kury nie wskazuja jakiegos potencjalnego faworyta takze po prostu - remis na Anfield.

Liverpool - Man City X @ 3,40 Victor Chandler

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom