Over 3,5 gola
Zdziwiłem się jak zobaczyłem kursy na gole w tym spotkaniu. Nawet kurs ponad 2 na over 2,5 wygląda nieźle. Dla mnie spore value.
Ale do rzeczy. Obie ekipy ostatnio rozegrały mecze w 3 rundzie Pucharu Anglii. City przegrało z United 2:3, natomiast The Reds wygrali 5:1 z Oldham. Jak widać over 3,5 w obu przypadkach padł. Wydaje się, że gdyby w derbach Manchesteru Kompany nie dostał czerwonej kartki, bramek dla City mogłoby być więcej. Citizens stracili szansę na zdobycie najstarszego trofeum na świecie jakim jest FA Cup i powinni przystąpić do tego meczu jeszcze bardziej zdeterminowani. Sądzę, że nie będą chcieli powtórzyć błędu z niedzieli, gdzie musieli odrabiać straty i spróbują od pierwszych minut strzelić gola. A strzelać ma kto. Kolega wyżej wymienił składy więc już tego nie będę robił.
Odkąd pamiętam jestem Kibicem United, ale nie zmienia to faktu, że szanuję City i uważam, że kadrowo mają aktualnie najlepszy atak na świecie. Balotelli ma wielki talent, potrafi zdobywać bramki z wielu trudnych pozycji. Aguero zawsze twardo na nogach, ma tą "łatwość dryblingu" jak mówią polscy komentatorzy:spokodfhgfh: Dżeko co prawda kontuzjowany, ale to nic. Do tego wmieszam Silvę, który aktualnie jest chyba w najlepszej formie na Wyspach. Piłka się go słucha, leci tam gdzie Hiszpan wskaże jej kierunek, asysty ma idealne.
Liverpool to dla mnie zagadka w tym sezonie. Mecze trochę w kratkę, wygrywają z Chelsea na wyjeździe, aby w następnej kolejce u siebie zremisować z zespołem z dołu tabeli. Jednak ekipę mają silną, szkoda, że zabraknie Suareza, bo ten chłopak jak dla mnie to jedno z większych objawień ostatnich lat.
City wygląda zdecydowanie lepiej na tle Liverpoolu. Środek pola również w tym meczu powinien należeć do gospodarzy. Kreować grę będzie Silva, Johnson, Barry i Milner zajmą miejsce za jego plecami, destrukcją zajmie się de Jong. Spodziewam się ostrego rozpoczęcia ze strony City, i ewentualnych kontr z zespołu gości. Obie drużyny będą strzelać bramki, a suma powinna być większa bądź równa 4.