>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Campeonato Brasileiro Serie A 2011 - sierpień

Status
Zamknięty.
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Czy ma ktos jakiekolwiek przesłanki/wiedze kiedy ta życiowa kaleka Luis Fabiano wróci do gry? Pół sezonu a ten dalej nie gra, rozumiem że mial poważna kontuzje, ale ludzie bądźmy poważni. 17 kolejek za nami. Dziękuje za informację
No już zaczął treningi i niedług ma grać. On po wyleczeniu pierwszej kontuzji miał jeszcze drugą i dlatego tak to wszystko długo trwa.
Moje propozycje na weekend.
Internacional - Fla @2.6
Vasco - Flu REMIS @3.5
Bahia - Santos @2.6
i czysto intuicyjnie:
Atletico GO- Gremio X2 @1.5
Może byś coś dopisał, a nie tylko same suche typy? Jeśli nie dopiszesz to proponuję modom usunąć ten post, bo suche typy można sobie w temacie podawać, a działy są od analiz.

Co do dzisiejszego dnia to myślę, że mamy takie nie wygodne mecze. W meczu Cruzeiro-Ceara widzę kilka goli i to z obu stron. Cruzeiro niby dobry team w obronie ale jakoś traci sporo goli, a Ceara lubi postrzelać sobie i tak sadzę, że ktoś z dwójki Osvaldo i Marcelo Nicacio strzelą chociażby jednego gola. A Cruzeiro wiadomo, że coś strzeli, bo u siebie nie strzelić gola Cearze to byłby wstyd.
Moje typy:
BTS i Over 2,5 @ 1,75 Sportingbet
Ceara over 0,5 @ 1,571

Corinthians dzisiaj powinni sięgnąć po komplet punktów, gdyż Figueirense na wyjazdach gra kompletny piach, a poza tym Timao po ostatnim zwycięstwie 3:2 nad Atletico MG na pewno są podbudowani psychicznie więc powinni dzisiaj sięgnąć po komplet punktów, tym bardziej że Liedson jest w formie. Za to Figueira ostatnio przegrała wyraźnie z Fluminense na wyjeździe 3:0 i to z tego co wiem zwycięstwo drużyny z Rio było nadto wyraźne i ani przez chwilę zagrożone.
Moje typy:
Corinthians over 1,5 @ 1,55 Sportingbet

Botafogo dzisiaj też powinno sięgnąć po komplet punktów, gdyż Atletico MG jakoś dalej bez farta. Niby grają całkiem nieźle ale w ostatecznym rozrachunku punktów nie ma. Dzisiaj Galo bez podstawowego obrońcy więc może być z nimi krucho, bo nawet gdy gra Rever to obrona nie wygląda zbyt dobrze. Z kolei u gospodarzy nie ma Herrery i Loco Abreu. Straty są ale przede wszystkim jest Elkeson, który w tym sezonie jest zdecydowanym liderem ofensywy Fogao i to on powinien dzisiaj coś strzelić.
Moje typy:
Botafogo over 1,5 @ 1,70 Sportingbet

grzeg232 1,1K

grzeg232

Użytkownik
Vasco da Gama - Fluminense RJ
Typ: X
Klasyk w Brazylii. Ale ja obstawiam remis z zupełnie innej przyczyny. Drużyna gości ma na koncie 0 remisów po 16 kolejkach i jest jedyną ekipą w lidze bez remisu. Ich bilans wynosi 8-0-8 i czas na podział punktów w meczu. Goście ostatnie 4 mecze wyjzadowe przegrali. Gospodarze znowu są bardzo wysoko w tabeli, bo na 4 pozycji i wygrana da im pozycję wicelidera. Dodatkowo Vasco w ostatnich 10 grach notują bilans 8-1-1. U siebie 5-2-1, bramki 12-6. Patrząc na znawców brazylijskiego futbolu, to nikt nie daje szans nawet na 1 pkt. Fluminense, ale przecieżten zespół w końcu remis musi zanotować, a w meczu z Vasco na pewno goście będą walczyli z 200% zaangażowaniem.

zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
No to dziś mamy 3 bardzo ciekawe mecze w Serie A: derby SP pomiędzy Sao Paulo FC i Palmeiras, derby RJ: Vasco z Fluminense i mecz Inter - Flamengo.
X

Na Morumbi spotykają się drużyny które w tym sezonie będą rywalizowac o mistrzostwo kraju. Jednak obie ekipy przystąpią do meczu osłabione. Sao Paulo będzie musiało sobie radzić w ataku bez zawieszonego za kartki Lucasa, nie zagrają także Denilson, Luiz Eduardo a także czwórka graczy która wczoraj wywalczyła mistrzostwo świata do lat 20: Bruno Uvini, Henrique, Willian Jose a także Casemiro. Standardowo zabraknie również Luisa Fabiano... Palmeiras bez Valdivii, Thiago Heleno a także Mauricio Ramosa, czyli trzech ważnych zawodników w składzie trenera Luisa Felipe Scolariego.
Obie drużyny ostatnio nie radzą sobie idealnie: gospodarze dwa remisy ze słabszymi drużynami: Atletico PR i Americą MG. Palmeiras zaskakujący remis z Bahią i porażka w Rio z Vasco. Tak więc w derbach klubu będą miały szansę zdobycia wreszcie kompletu punktów. A dla Sao Paulo będzie to ważne, ponieważ wczoraj lokalny rywal Corinthians doznał porażki i ewentualne zwycięstwo sprawiłoby że Tricolor mieli by już tylko punkt straty do Timao, a nie wiadomo co zrobi Flamengo, więc tym meczem drużyna Adilsona Batisty jest w stanie znacząco podniesć swoje akcje w wyścigu o mistrzostwo Brazylii. Verdao także w tym meczu mogą dużo zyskać, ale nie wydaje mi się żeby byli w stanie ograc Sampe. Palmeiras ostatni raz wygrał na Morumbi w 2001 roku, w następnych dwunastu meczach nie zdołali pokonać Sao Paulo w roli gościa, a bilans tych gier to 9 zwycięstw gospodarzy i 3 remisy. Widać że Palmeiras ciężko się gra w derbach na wyjeździe i myślę że dziś po raz kolejny trzy punkty zdobędą gospodarze.
Mecz ten będzie okazją do obejrzenia pojedynku dwóch zasłużonych bramkarzy obu drużyn, którzy są z tego samego roku i mają po 38 lat: Marcosa i Rogerio Ceni.
Sao Paulo: Rogério Ceni; Piris, Xandão, Rhodolfo e Juan; Wellington, Carlinhos Paraíba, Cícero e Rivaldo; Dagoberto e Fernandinho
Palmeiras: Marcos; Cicinho, Henrique, Leandro Amaro e Chico; Márcio Araújo, Marcos Assunção, Patrik e Luan; Maikon Leite e Kleber.
Sao Paulo @ 2,0 ⛔ 1-1​

soulmate 48

soulmate

Użytkownik
Jeśli Avai Florianopolis chce coś ugrać(czytaj druga wygrana na własnym terenie) z Kurytybą, musi wrócić pamięcią z przed 3 rund, kiedy Cearze i Corinthians zaaplikowali po 3 bramki. Kurytyba to niewygodny rywal, o czym przekonują się wszystkie drużyny Campeonato. W 5/8 spotkaniach z udziałem Kurytuby na wyjazdach były Ov 2.5. Avai w ostatnich 3 spotkaniach bilans bramkowy 1:9... cierpliwość ma swoje granice. Goście w formie, ukłuć powinni, gospodarze muszą... Ubiegły sezon Avai vs Coritiba 2:2
Avai Florianopolis - Coritiba
-&gt; Over 2.5goals @ 1.72 Pinnacle

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Czas na 19. kolejkę, która będzie kolejką derbową. Poniżej kursy z Bwin:

Dlaczego derbową? Już tłumaczę. Dlatego, że jest to kolejka na półmetku ligi i będzie też ostatnią kolejką. I zazwyczaj w ostatnich meczach sezonu wiele ekip, które nie miały o co grać odpuszczały mecze z innymi ekipami tylko po to by rywal zza miedzy nie miał lepszego miejsca. Teraz to już możliwe nie będzie, gdyż derbów odpuścić nie można i koniec kropka. Wiadomo, że nie ma takiej okazji by wszystkie 10 meczów były derbami miasta ale aż 8 się udało. Na dodatek mamy mecz Ceara-Bahia, który też jest w jakimś stopniu derbami, bo to dwie najbardziej wysunięte na północ kraju drużyny grające w Serie A. A meczu America MG-Atletico GO to mecz drużyn, które do końca powinny walczyć o utrzymanie więc też nie powinny odpuszczać.
Tak więc po krótkiej chwili wstępu czas na jakieś pierwsze luźne przemyślenia. Na sobotnie mecze to ciężko cokolwiek wybrać. Jednak ciekawym rozwiązaniem wydaję się być Botafogo, które ostatnio gra naprawdę ciekawy i skuteczny futbol. W lidze są co raz wyżej, a ostatnio w CS wyeliminowali bez problemu Atletico MG. Flu do mnie dalej nie przemawia więc na nich grać na pewno nie będę. Na niedziele ciekawie wygląda Ceara. U siebie są mocni więc liczę na ich zwycięstwo i strzelenie kilku goli. Bahia bez Jobsona to drużyna mocno osłabiona, a teraz właśnie bez niego będą musieli sobie radzić. W takiej formie Gremio, to chyba warto pograć na Inter, gdzie ostatnio bryluję Leandro Damiao i to właśnie chyba Colorado są faworytem Gre-Nal. Dziwi mnie wysoki kurs na Vasco. Jakieś X2 spokojnie można brać, bo remis jest jak najbardziej w ich zasięgu.

Składy i osłabienia

Zapraszam do dyskusji

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Atlético Mineiro vs. Cruzeiro
Zawsze ciekawe derby Belo Horizonte ,gdzie zawsze coś się dzieje i pada sporo bramek.Gospodarze bardzo słabo od 8 spotkań bez zwycięstwa,obrona dziurawa sporo traci 8 meczy 19 bramek straconych ,9 strzelonych.Cruzeiro słabo na wyjazdach 5 porażek,1 remis ,2 wygrane na 8 spotkań=12 bramek straconych i 10 strzelonych.Obie ekipy traktują ten mecz z dużym ciśnieniem,obaj trenerzy wypowiadają się na temat tego meczu dosyć ostrożnie ,ale ze straszną chęcią wygranej.Na papierze goście przewyższają gospodarzy i to sporo ale tutaj jest walka o przełamanie,upokorzenie sąsiada+kibice(wiadomo o co chodzi ciśnienie spore).Patrząc na grę obu drużyn +opierając się o h2h dobrym typem jest obie strzelą i over 2.5 a kursy nie złe.Bez większych osłabień obie drużyny.

Typ:
Over 2.5 1.80 bet365✅
BTS 1.61 BET365✅

Otrzymane punkty reputacji: +9
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
VS

Classico Vovo na Engenhao. Na stadionie Botafogo dzisiaj akurat gospodarzem będzie Fluminense ale to wiadomo, ze względu na remont Maracany. Kto faworytem tego pojedynku? No według mnie Botafogo. Wynika to chociażby z tego co zobaczymy w tabeli. Botafogo miejsce 5 i 31 punktów, a Fluminense miejsce 10 i 25 punktów. Obie drużyny lepiej radzą sobie u siebie ale dzisiaj ten aspekt jakby odpada, skoro mecze domowe jedni i drudzy grają na tym samym stadionie...
Co do obecnej formy i kadry to tutaj moim zdaniem tkwi przewaga Fogao. Botafogo gdyby nie liczyć porażki z Interem na wyjeździe to ostatnie mecze ma świetne. Pisałem już w zapowiedzi kolejki o wyeliminowaniu Atletico MG z Copa Sudamericana. Również w lidze z nimi wygrali, a poza tym zaaplikowali nie dawno w derbach Vasco 4 bramki, nie tracąc przy tym żadnej. Dzisiaj mają najmocniejszy skład. Na czele z Elkesonem. Ten gracz legitymuję się dorobkiem 7 goli i 4 asysty, co przy 27 golach całego zespołu daje 40% udziału przy golach. Naprawdę to pokazuję jak ważnym zawodnikiem jest ten młody ofensywny pomocnik. W ataku Herrera i Loco Abreu. Naprawdę ten skład Botafogo wydaję się być bardzo, bardzo mocny i moim zdaniem spokojnie w tym roku powalczą o Copa Libertadores, a może przy sprzyjających wiatrach nawet o mistrza.
Co do Fluminense to może i obronę oraz atak mają mocne. Ale pomoc moim zdaniem zdecydowanie słabsza, od dzisiejszego rywala. Może i ja jestem ślepy ale nie ma tam dla mnie takiego zawodnika jak Conca w ubiegłym roku. Argentyńczyk potrafił poderwać zespół do lepszej gry i przede wszystkim on był mózgiem drużyny. Za takowego nie można uważać Souze, który fakt jest dobrym graczem ale jest strasznie chimeryczny i nie można według mnie na nim opierać tego zespołu. Młody Lanzini to jeszcze nie to. Pozostała dwójka z dzisiejszego przewidywanego składu Diogo i Edinho to zawodnicy, którzy raczej w ofensywie się nie przydadzą. Więc trzeba liczyć na bocznych obrońców, bo Carlinhos i Mariano potrafią wiele zrobić. Atak mocny ale jeśli nie będzie miał wsparcia w pozostałych formacjach to i im będzie ciężko, o jakiekolwiek bramki.
Liczę na zwycięstwo Botafogo, bo naprawdę ta ekipa może się ostatnimi czasy podobać, a do Flu nie mam dalej przekonania i jeśli dzisiaj pomoc nie zrobi nic wielkiego, to raczej ciężko będzie nominalnym gospodarzom tego meczu to spotkanie chociażby zremisować.
Fluminense
Diego Cavalieri; Mariano, Gum, Márcio Rosário e Carlinhos; Edinho, Diogo, Souza e Lanzini; Fred e Rafael Moura
Botafogo
Jefferson; Lucas, Antônio Carlos, Fábio Ferreira e Cortês; Marcelo Mattos, Renato, Elkeson e Maicosuel; Herrera e Loco Abreu

Mój typ:
Botafogo DNB @ 2,00 Sportingbet✅1:2

Otrzymane punkty reputacji: +5
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
VS

Na niedzielny wieczór póki co mam jedyny typ na mecz drużyn, które nie są z tego samego miasta, a to rzadkość w tej kolejce... Ceara gra u siebie z Bahia i jakby nie patrzeć, to gospodarze są faworytem tego spotkania. W tabeli mniej więcej równo, bo obie ekipy dzielą 2 punkty - na korzyść Ceary. Ostatnio jakoś nie miałem szczęścia do Ceary, gdyż grałem na ich gole na wyjazdach, a tam im słabo idzie w strzelaniu, a jak grałem na nich z Avai to dostali lanie 0:3. Jednak czas na przełamanie, bo rywal teraz taki, który będzie ich rywalem w walce o miejsce w tej dolnej części tabeli. Bahia mocno osłabiona. Z klubu wyleciał Jobson przed paroma dniami. Oczywiście powodem było skandaliczne zachowanie zawodnika. Strata to duża, bo Jobson zdobył w tym sezonie 6 goli na 21 całej drużyny. Poza tym w ogóle był motorem napędowym ataku Bahii i jakoś bez tego zawodnika ciężko mi sobie wyobrazić formację ofensywną tej drużyny. Poza tym zawieszeni za kartki są na ten mecz Carlos Alberto i Fahel czyli kolejne dwa ważne ogniwa, tym razem w pomocy. Ceara na ten mecz ma dużo mniejsze problemy, o ile w ogóle można powiedzieć, że takowe posiada. Nie ma Diego Sacomana na środku obrony - kontuzja oraz Heleno w pomocy - kartki. No i jeszcze kontuzjowany jest Rudnei. Jednak nie są to aż tak wielkie straty by nie móc ich zastąpić. W ataku przede wszystkim duet Marcelo Nicacio i Osvaldo. W obronie na lewej stronie jest Vicente, który z 5 asystami jest w czołówce najlepszych asystentów ligi. W bramce ostatnio świetnie spisuję się Diego więc jak widać sytuacja dobra. Ceara to taka drużyna, która gdyby była skuteczniejsza, to by pewnie grała o najwyższe cele, bo w każdym meczu, nie zależnie od tego z kim gra, potrafi sobie stworzyć mnóstwo okazji, a gdy grają u siebie z takim rywalem jak Bahia to tych okazji będzie bardzo dużo i pewnie kilka goli wpadnie. Ja tutaj nie widzę nic innego, jak zwycięstwa gospodarzy i moim zdaniem warto ich pograć.
Ceará
Diego; Boiadeiro, Fabrício, Erivélton e Vicente; Michel, Edmilson, Eusébio e Thiago Humberto; Marcelo Nicácio e Osvaldo
Bahia
Marcelo Lomba; Marcos, Titi, Paulo Miranda e Ávine; Fabinho, Marcone, Diones e Lulinha; Jones Carioca e Júnior
Moje typy:
Ceara @ 1,727 Sportingbet✅3:0
Ceara over 1,5 @ 1,75✅

zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
X

388. Derby Porto Alegre, czyli Gre-Nal. Bukamcherzy w roli faworyta stawiają nieznacznie Gremio. Nie wiem czy słusznie, bo po ich ostatnich wynikach jak i wynikach osiąganych w całym sezonie widać że nie są w najlepszej formie. Inter za to jest w gazie po zdobyciu Recopa Sudamericana i w lidze radzą sobie nie najgorzej: w spotkaniech z drużynami z Rio zdobyli 4 punkty (2-2 z Flamengo i 1-0 z Botafogo). Niestety dziś będą osłabieni brakiem Guinazu, D&#39;Alessandro i Nei. Ale za to wraca bohater finału MŚ U20 Oscar, który w ośmiu meczach Brasileirao ma strzelonych 5 bramek. Gremio takich kłopotów kadrowych nie ma, bo zabraknie tylko defensora Rafaela Marquesa. Gremio na Estadio Olimpico Monumental radzi sobie całkiem dobrze, tylko jedna porażka i to na początku sezonu z Corinthians. W poprzednim sezonie na tym obiekcie w zmaganiach ligowych między Gremio i Interem był remis 2-2. A w 2011 roku kluby grały między sobą już 4 razy: wszystkie mecze były w ramach rozgrywek o mistrzostwo stanu Rio Grende do Sul i dwa razy wygrało Gremio raz był remis i raz zwyciężył Internacional. Jednak mimo dobrego bilansu to Internacional wygrał dwumecz o mistrzostwo, w karnych pokonując odwiecznego rywala. I to według mnie Internacional ma większe szanse, ponieważ w swoim składzie ma Leandro Damiao, który jest w świetnej formie a w każdym z sześciu ostatnich meczów w których wystąpił strzelił bramkę. Gremio nie ma takiej armaty, bramki zdobywa wielu zawodników.
Gremio: Victor; Mário Fernandes, Vilson, Saimon e Julio Cesar; Gilberto Silva, Fábio Rochemback, Marquinhos (Fernando), Douglas e Escudero (Leandro); André Lima
Inter: Muriel, Glaydson, Bolívar, Índio e Kleber; Elton, Tinga, Andrezinho e Oscar; Dellatorre e Leandro Damião
Internacional DNB @ 1,91 bwin ⛔ 2-1​

zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
X

Kolejny derbowy pojedynek, tym razem derby stanu Sao Paulo, gdzie grający coraz lepiej Santos podejmuje Sao Paulo. Gospodarze po wygraniu Copa Libertadores grali beznadziejnie i przegrywali z takimi zespołami jak Atlrtico Paranaense czy Atletico Goianense. Jednak w dwóch ostatnich meczach odnieśli zwycięstwa i oddalili się od miejsc spadkowych. Może przeciwnicy nie byli najsilniejsi, bo Bahia i przeżywające kryzys Fluminense, ale konto powiększyło się o sześć punktów. Sao Paulo natomiast od trzech meczów tylko remisuje: kolejno 2-2 z Atletico PR, 1-1 z Americą MG i 1-1 z Palmeiras. Remis z Verdao można przyjąć, ale dwa mecze z niżej notowanymi rywalami, a zwłaszcza z Americą na pewno były do wygrania. Jednak dziś ważny mecz z Santosem i jest okazja do rewanżu za dwie porażki w tegorocznej edycji Paulisty, obie 0-2.
Drużyny do spotkania przystąpią w swoich najmocniejszych zestawieniach. Trener Adilson Batista najprawdopodobniej posadzi na ławce rezerwowych Rivaldo, a w jego miejsce zagra Cicero.
Mecz ten będzie także starciem dwóch trenerów: Mauriciego Ramalho i Adilsona Batisty. Ten pierwszy trenował Sao Paulo w latach 2006-2009 i zdobył z klubem aż 3 tytuły mistrzowskie i ma duży wkład w historię Sao Paulo, bo także jest wychowankiem klubu i grał w nim jako piłkarz 15 lat.
Również będzie to pojedynek dwóch nadziei brazylijskiej piłki nożnej: Neymara i Lucasa Silvy. Obaj byli już na Copa America, jednak Neymar nie pokazał nic nadzwyczajnego a Lucas wchodził na ostatnie 15 minut w meczu.
Myślę, że właśnie przez takie indywidualności jak Neymar, Borges czy po drugiej stronie Lucas i Dagoberto mecz będzie niezwykle ciekawy i obie ekipy strzelą kilka bramek, a jak wiadomo w defensywie jedni i drudzy nie radzą sobie idealnie (zwłaszcza Santos) więc spodziewam się meczu obfitującego w wiele sytuacji podbramkowych. Mam tylko nadzieję że nie będzie to mecz z cyklu spotkań derbowych &#39;&#39;na zero&#39;&#39;. Osobiście kibicuję oczywiście drużynie Sao Paulo ????
Santos: Rafael, Pará, Edu Dracena, Durval e Léo; Adriano, Henrique, Danilo e Paulo Henrique Ganso; Neymar e Borges
Sao Paulo: Rogério Ceni; Piris, João Filipe, Rhodolfo e Juan; Wellington, Carlinhos Paraíba, Casemiro e Cícero (Rivaldo); Lucas e Dagoberto
over 2,5 @ 1,67 bwin ⛔ 1-1​

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Jesteśmy już po kolejce derbowej, która zamknęła nam pierwszą część sezonu. Miałem napisać podsumowanie po 19. kolejce ale wole poczekać kilka dni i napisać jest przy okazji założenia tematu na wrzesień, bo moim zdaniem będzie to bardziej &quot;opłacalne&quot; dla czytających. Warto jeszcze wrzucić &quot;11&quot; minionej kolejki oraz gola kolejki w wykonaniu Lucasa:

Tak więc teraz w środku tygodnia czas na kolejną, już 20. kolejkę rozgrywek. Poniżej wrzucam kursy z Sportingbetu. Jeszcze mała uwaga do tych godzin. Na Globo czy też w Bwin jak patrzyłem mecz Vasco-Ceara jest o tej samej godzinie co Corinthians-Gremio. Sam już nie wiem kiedy i o której on się odbędzie, więc warto śledzić:

No to zacznijmy od początku. Na kogo warto postawić w tej kolejce? Fajny kurs na Atletico PR, które w obecnej formie i to na własnym stadionie, nie powinno mieć problemów ze słabym Atletico MG. Wysoki według mnie kurs na Cruzeiro i warto z niego skorzystać. Ciekawe jak po tym zawirowaniu z trenerem Ricardo Gomesem będą grali teraz gracze Vasco. Obawiam się, że może to na nich źle wpłynąć więc coś w stronę Ceary można popróbować. Kurs na Corinthians po prostu śmieszny. Przeciwko Gremio po takim kursie? W życiu bym tego nie zagrał. Tym bardziej, że po derbach obie ekipy w odmiennych nastrojach, a ja liczę, że Gremio po takim zwycięstwie się wreszcie obudzi. Hitami tej kolejki rzecz jasna mecze Inter-Santos oraz Botafogo-Palmeiras. Również mecz Sao Paulo-Fluminense może być niezłym widowiskiem ale pod warunkiem, że goście będą grali w piłkę, a nie dalej brnęli w swoim tragicznym graniu. Jutro oraz w środę pojawią się jakieś analizy i typy, gdyż wtedy będą znane nam przypuszczalne składy.
Zapraszam do dyskusji

Otrzymane punkty reputacji: +4
kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Też zastanawiam się nad typami na Cruzeiro i Atletico PR. Do Cruzeiro bardzo zniechęciły mnie ich osłabienia. Nie ma Montillo, Ortigozy, W.Paulisty, Fabio czy Gilberto. Dla mnie to za dużo, dlatego nie zaufam dzisiaj Raposie.

Do Atletico PR też nie jestem do końca przekonany. Aktualna forma i gra przemawia zdecydowanie za gospodarzami. Atletico Mineiro w ostatnich 10 meczach zdobyło 4 punkty... Totalna tragedia, nie rozumiem jak zespół z taką kadrą i trenerem może grać aż tak słabo. Jak na razie są głównym kandydatem do spadku, ale myślę, że powinni jeszcze powalczyć o utrzymanie. Kiedyś muszą się przełamać, bo Cuca z takimi piłkarzami w składzie musi kiedyś zacząć zdobywać punkty. Dlatego boję się przeciwko nim grać. Pewnie zaskoczą w najmniej oczekiwanym momencie.

Za to nie zgadzam się jeśli chodzi o mecz Corinthians - Gremio. Gospodarze muszą się kiedyś przełamać. Przecież są jednym z głównych kandydatów do mistrzostwa. Fakt, że ostatnio są w słabej formie i fotel lidera zawdzięczają równie beznadziejnej formie reszty czołówki. Ale kiedyś trzeba się przełamać, bo Tite w końcu zwolnią. Od początku sezonu stadion Pacaembu był twierdzą nie do zdobycia, a ostatnio jest zupełnie na odwrót. Cztery ostatnie mecze Corinthians na Pacaembu to 1 zwycięstwo, 1 remis i 2 porażki. Czas to zmienić, bo kibice w Sao Paulo też chcieliby zobaczyć swój zespół przybliżający się do mistrzostwa kraju. Zgoda, że Gremio pozytywnie zaskoczyło w derbach i pokonało Internacional. Ja jednak do derbów podchodzę trochę inaczej. Tam zawsze gra się na 200% i ten mecz nie jest dla mnie wyznacznikiem formy ekipy z Porto Alegre. A prawda jest taka, że Gremio na wyjazdach jest beznadziejne i grać nie potrafi. Gremio na wyjazdach w tym sezonie strzeliło tylko 3 bramki! Ich bilans to 1-2-6, a jeśli oni na wyjeździe przegrywają z Atletico Go i dostają lanie trzema bramkami od Ceary, to ja w nich w meczu z Corinthians zupełnie nie wierzę. Nie wiem czy kurs jest opłacalny, ale według mnie Timao dzisiaj ma spore szanse na zwycięstwo.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Dzisiejszy mecz Vasco - Ceara, może być przełożony, bo ich trener znajduje się w stanie ciężkim w szpitalu
http://wyborcza.pl/1,91446,10190522,Trener_Vasco_da_Gama_Ricardo_Gomes_po_zawale_w_szpitalu.html
Mecz z tego co widzę na Globo i innych stronach nie jest przełożony więc Vasco musi sobie radzić bez trenera. Szkoda, że w taki sposób tracą swojego opiekuna ale mam nadzieję, że zagrają dla niego i nie odpadną z walki o mistrzostwo, bo fajnie ich się ogląda. Jednak ja mecz Vasco-Ceara omijam, bo nie wiem tak naprawdę co tam się może zdarzyć.
Tak jak Kacmon pisał nie ma co się pchać w Cruzeiro. Osłabienia po prostu ogromne. Na dobrą sprawę to aż 6 zawodników, których nie będzie mogłoby grać w podstawowym składzie, a braki Fabio czy Montillo to straty nie do przecenienia. Szkoda tylko, że rywal się taki trafia, bo tak bym grał przeciwko Cruzeiro, ale Figueirense to moim zdaniem może mieć ciężko o punkty i w takim przypadku. Odpuszczam jeszcze mecze Atletico GO-Coritiba. Jeśli gospodarze wygrają ten mecz to zaliczą 5 wygrany mecz z rzędu!!! Coś takiego, że główny kandydat do spadku wygrywa mecz za meczem. Również nie podejmuję się typowania meczu Inter-Santos, bo tam wszystko się może zdarzyć. Co do typów, to opiszę porządnie mam nadzieję dwa spotkania oraz jeszcze dorzucę trzy kolejne mecze, spośród których warto coś wybrać do kuponów.
VS

Na Pacaembu dojdzie do bardzo ciekawie zapowiadającego się spotkania. Corinthians będzie podejmować Gremio. Jeśli spojrzymy na tabelę, to faworytem jest Corinthians, ale jak już spojrzymy w ostatnie &quot;dokonania&quot; obu ekip, to tak oczywiste zwycięstwo gospodarzy nie będzie. Kacmon napisał, że powinni się wreszcie przełamać i zgoda. Tylko, że oni już od jakiegoś czasu nie mogą złapać tego rytmu z początku sezonu. Skład mocny więc co się dzieję? No właśnie nie wiadomo. Dzisiaj rywal taki nie wygodny. Może i Gremio gra fatalnie w tym sezonie ale jednak popatrzmy w ich skład. W ostatni weekend potrafili wygrać z Interem w meczu derbowym. Moim zdaniem ten mecz da im takiego kopa psychicznego, że mogą zacząć wygrywać. Fakt, że dzisiaj spore problemy w defensywie, bo brakuję Gabriela, Mario Fernandesa czy Rodolfo. Na prawej obronie z tego powodu zadebiutuję jak się nie myle w lidze młody obrońca Spessato. Obawiam się, że nie będzie to dla niego zbyt przyjemne spotkanie. Bo pomoc i atak Timao prezentuję się naprawdę wybornie. Dość powiedzieć, że na ławce mecz zaczną Jorge Henrique czy Willian, którzy w większości klubów graliby od początku. Może i Gremio słabo spisuję się na wyjazdach ale ja też czekam na ich przełamanie i liczę, że stanie się to dziś i zagrają dobry mecz. Na pewno nie zagram ja na zwycięstwo gospodarzy, bo kurs fatalny, bo grać przeciwko Gremio, które jak mówię w każdej chwili może się obudzić. Na ten mecz przygotowałem jeden typ ale za to z wysokim według mnie kursem.
Corinthians
Júlio César; Alessandro, Paulo André, Chicão e Ramon; Ralf, Paulinho, Edenílson e Danilo; Emerson e Liédson
Grêmio
Victor; Spessato, Saimon, Vilson e Júlio César; Fábio Rochemback, Fernando, Marquinhos, Escudero(Leandro) e Douglas; André Lima
Mój typ:
BTS @ 1,95 Sportingbet
✅3:2

VS

Na Ressacada dojdzie do meczu Avai-Flamengo. Gospodarze tego meczu przystąpią w znakomitych humorach po wygranym klasyku Santa Catarina z Figueirense na wyjeździe 2:3. Jednak gdyby ich rywale byli w tamtym spotkaniu skuteczniejsi, to zapewne Avai by poległo. Teraz mają dobrą okazję na kolejne punkty, chociaż rywal o wiele mocniejszy. Jednak dobrą informacją dla trenera Toninho Cecilio jest powrót do składu Rafaela Coelho, który wraz z Williamem tworzą skuteczny duet napastników. Ciekawe jak wypadnie Lincoln, bo nie zapominajmy, że to były reprezentant Brazylii i umiejętności ma ogromne. Z drugiej strony Flamengo, które w niedziele zremisowało 0:0 z Vasco. Teraz jadą do Florianopolis praktycznie bez formacji defensywnej. Zabraknie Davida Braza, Alexa Silvy, Welintona i Juniora Cesara. Z podstawowych graczy został Leo Moura oraz Ronaldo Angelim, który nie jest zbytnio pewny według mnie. Trener Luxemburgo zdecydował się więc ściągnąć na lewą obronę nominalnego pomocnika Renato Abreu. To pokazuję jak kilka osłabień może pokrzyżować meczowe plany. Jednak w formacjach ofensywnych jest już spokój. Ronaldinho, Deivid czy wracający po kontuzji Thiago Neves powinni być gwarantem strzelenia kilku goli dla Fla. Jeszcze warto dorzucić garść statystyk. Avai to najgorszy zespół w lidze pod względem traconych goli - 40. Flamengo to z kolei zespół z najlepszym atakiem - 33 gole. Obie drużyny lubią sobie postrzelać, a dzisiaj skoro nie będzie kilku zawodników gości w obronie, to wysoki wynik jest jeszcze bardziej prawdopodobny. Jak ktoś chce to może spojrzeć w H2H i ostatnie dwa mecze we Florianopolis to dwa overy. Tak więc moim zdaniem tutaj padnie kilka goli i to z obu stron.
Avaí
Felipe; Arlan, Welton Felipe, Gustavo Bastos e Romano; Bruno, Diogo Orlando, Pedro Ken e Lincoln; Rafael Coelho e Willian
Flamengo
Felipe; Leo Moura, Ronaldo Angelim, Gustavo e Renato Abreu; Willians, Luiz Antônio, Botinelli e Thiago Neves; Ronaldinho Gaúcho e Deivid
Moje typy:
Over 2,5 @ 1,75 Sportingbet✅
3:2
BTS @ 1,571
✅

Fajnie jeszcze wyglądają do grania Sao Paulo, Botafogo i Atletico PR. Co do Atletico PR to trochę też mam obawy, bo ich rywale Atletico Mineiro w ostatnich 7 meczach zdobyli zaledwie jeden punkt. Czyż to nie czas na przełamanie się? No w Brazylii to aż za długo i chyba nie warto aż tak grubo się pchać w gospodarzy. Ale rozsądniejszą opcją będzie over 1,5 na Atletico PR, bo jednak Galo gole tracą i dzisiaj powinno być podobnie. Sao Paulo z kolei trochę zniechęca przez słabą grę u siebie. Spośród 35 punktów zdobytych tylko 15 ugrali u siebie!!! Wynik słaby ale dzisiaj i rywal nie najlepszy, bo Fluminense gra po prostu fatalnie jak na swoje możliwości. Na dodatek zabraknie ich najlepszego strzelca Rafaela Moury. Co do Botafogo to chyba oni są bitymi faworytami swojego meczu. Może i rywal podobnej klasy, bo są obok siebie w tabeli ale bilanse meczów u siebie, a na wyjeździe po prostu mówią wszystko. Botafogo u siebie wygrywa mecz za meczem, a Palmeiras na wyjazdach strasznie cieniuję. Do tego Botafogo ja oglądam z dużą przyjemnością, bo grają taki ofensywny i miły dla oka futbol, natomiast Palmeiras to taki trochę toporny futbol, a dzisiaj jeszcze kilka braków w ataku więc chyba warto zagrać gospodarzy. Tak więc poniżej kilka typów na te 3 mecze:

Botafogo @ 2,10 Sportingbet✅3:1
Botafogo DNB @ 1,50✅
Botafogo over 1,5 @ 2,25✅
Atletico PR-Atletico MG: Over 2,5 @ 1,75⛔
Atletico PR over 1,5 @ 1,80⛔
BTS @ 1,615✅
Sao Paulo over 1,5 @ 1,909⛔

Otrzymane punkty reputacji: +5
trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Atlético PR vs. Atlético Mineiro
Dobra ja to widzę tak.Obie ekipy są w tej chwili na miejscach spadkowych .Gospodarze ostatnio zaczęli się lepiej prowadzić ,nie zły mecz z Cortibą choć po stracie bramki Cortiba miała sporo sytuacji (sporo szczęścia ,słaba skuteczność),wyrównanie z rzutu wolnego ( sporo zagrożenia stwarzają ze stałych fragmentów gry gospodarze).Gra wygląda co raz lepiej ale błędy się zdarzają ,goście kiepsko w obronie ale oglądałem skróty z meczu z Cruzeiro i nie powiem trochę mnie zadziwili pozytywnie w ataku.Tak jak wspominałem obie obrony nie są mocne,a ofensywa potrafi strzelać ,patrząc na sytuacje obu klubów nachodzi jedna myśl ? jak nie teraz walczyć to kiedy? w 6 ostatnich meczach Atletico PR straciło przynajmniej bramkę ,w jednym z nich nie strzeliło nic ,u gości w 6 meczach strata 14 bramek i w 2 meczach nic nie strzelili .H2H malutka przewaga gospodarzy ,przeważnie obie strzelały i tak samo mi wychodzi z analizy ich ostatnich spotkań a kurs nie jest zły.
Typ:
Obie strzelą 1.72 Bet365⛔
0-1

Otrzymane punkty reputacji: +4
B 11

bandziuk

Użytkownik
Bilans ostatnich meczy Corinthians na pewno nie zachwyca ale bilans meczów wyjazdowych Gremio wygląda jeszcze gorzej 3 strzelone bramki na wyjeździe... Właściwie nie mam co się rozpisywać bo wszystko dobrze ujął Kacmon formy nie ma ale ta forma kiedyś musi przyjść a Corinthians to przecież bardzo dobra ekipa no i pamiętajmy że gracze gości są po meczu derbowym w który na pewno włożyli więcej wysiłku i serca niż w innych meczach więc mogą być bardziej zmęczeni niż po meczu ze zwykłym przeciwnikiem co będzie to będzie kurs oscylujący w granicach 1,5 na gospodarzy jest nie najgorszy także powodzenia !!
Mecz: Corinthians - Gremio
Typ:Corinthians
Kurs:1,52
Buk:Unibet

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom