>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Campeonato Brasileiro Serie A 2011 - sierpień

Status
Zamknięty.
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Zaczynamy sierpień czyli już trzeci miesiąc, w którym rywalizować będą ze sobą drużyny w Campeonato Brasileiro. Sierpień zapowiada się pracowicie, bo mamy zaplanowanych na ten miesiąc aż 7 kolejek, a więc granie co trzy dni mamy praktycznie. Na dodatek kluby brazylijskie też przystępują w tym miesiącu do Copa Sudamericana więc gry mają co nie miara. Warto zapoznać się z tabelą jaka jest po 13 kolejkach, z tym że kilka drużyn ma mecze zaległe:
W czołówce zadomowiły się głównie drużyny z dwóch największych miast Brazylii czyli Rio de Janeiro i Sao Paulo. Dość powiedzieć, że pierwsza szóstka to właśnie po trzech przedstawicieli tych miast. Jednak za nimi mamy Inter, Flu czy Cruzeiro, które również mają apetyty na wysokie miejsca, bo miejsce w pierwszej dziesiątce to dla nich za mało. Na dole sensacyjnie mam Santos ale on ma aż 3 mecze zaległe i jeśli je wygra to przesunie się wysoko. Powoli zaczyna z dołka wychodzić Atletico PR, a co raz gorzej prezentuję się America MG, która od tej kolejki zamyka ligową tabelę. Najbliższa kolejka już w środku tygodnia więc warto poznać rozkład jazdy oraz kursy na te spotkania:
Od razu mi w oko wpadł kurs na Cearę, która może ostatnie dwa mecze gorzej zagrała ale u siebie nie powinni mieć problemów z Avai. Kursy na Sao Paulo i Corinthians niskie ze względu na rywali ale ja się boję ich grać. Nawet bym widział coś zagrać na gola Bahii, bo oni lubią grać na wyjazdach z mocnymi, a Sampa ostatnio traci sporo goli. Ładne kursy na Inter, Santos czy Botafogo na wyjazdach. Rywale na pewno w zasięgu więc chyba warto pomyśleć o jakimś X2 albo dnb. Na Flamengo kurs też niczego sobie ale się zastanawiam czy nie grać na ich porażkę. Wiecznie nie będą bez porażki więc czy to teraz już przyszedł ten czas? Na pewno nie zagram Gremio, bo to co robią to woła o pomstę do nieba, a kurs słaby. Więcej powiem jak będą znane składy. Kiedy strona esporte.uol wrzuci już osłabienia i składy to ja tutaj to zamieszczę poprzez edycję.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
No to jedziemy z kolejną kolejką Brasileirao. Na początek mecze, które kompletnie odpuszczam. Gremio-Atletico MG to mecz, po którym można się spodziewać wszystkiego. Może być wielka nuda przez 90 minut, a równie dobrze może być znakomite widowisko. Gremio znowu bez Douglasa, który oficjalnie nie gra przez migdałki ale wiadomo powszechnie, że ma konflikt z trenerem i całkiem możliwe, że odejdzie. W ataku wreszcie od pierwszej minuty Miralles, który na chwilę obecną wydaję się być najlepszym atakującym w zespole Gremio. Atletico MG ostatnio niezły mecz przeciwko Palmeirasowi ale ostatecznie zabrakło tej jednej bramki. Teraz na pewno nie stoją na straconej pozycji i mogą powalczyć o remis.
Corinthians wydaję się być zdecydowanym faworytem meczu z Ameriką Mineiro. No i właśnie dlatego ich nie zagram... Paradoksalnie dziwna decyzja ale już wiele razy takie cuda były, że wszystko wskazywało na jednych, a potem wychodziło zupełnie co innego. Goście wzmocnieni powrotem Fabio Juniora i Alessandro więc może coś strzelą ale raczej wiele mogą stracić.
Coritiba-Palmeiras to mecz rewanżowy za Copa do Brasil. Wtedy na Couto Pereira Coxa wygrała 6:0 i to było chyba najgłośniejsze spotkanie w pierwszej połowie tego sezonu. Tamta wygrana zaszokowała wszystkich w Brazylii i nie tylko. Dobrze, że Scolari prowadził wtedy Zielonych, bo pewnie gdyby to był jakiś tańszy i słabszy trener to by wyleciał po tym meczu, a tak widzimy, że to był wypadek przy pracy, bo gdzie jest Palmeiras, a gdzie Coritiba. Tutaj powinno być ciekawe spotkanie ale nie podejmuję się jego typowania, bo każdy wynik tutaj możliwy.
Odpuszczam również spotkania Vasco-Santos i Cruzeiro-Flamengo. Moim zdaniem to są dwa hity środowych zmagań. Spotykają się w nich zespoły, które chcą walczyć o najwyższe cele w tym sezonie oraz zespoły, które są bardzo wyrównane więc ciężko cokolwiek wymyślić. Może bts w obu meczach, tyle że w starciu Vasco-Santos na to zdarzenie kurs ledwo ponad 1,5 a w drugim o wiele lepiej nie jest, bo mamy 1,615. Czas przejść do meczów, które według mnie warto ruszyć:
VS

Na Estadio Presidente Vargas dojdzie do meczu Ceara-Avai. O świetnej postawie Ceary na własnym boisku pisać nie będę, bo szkoda się powtarzać enty razy. Jak ktoś chce to zapraszam do poczytania poprzednich analiz. Tym razem zaznaczę, że przyjdzie im się spotkać z najgorszą defensywą ligi czyli Avai. Sami też mało nie tracą więc zapowiada nam się naprawdę ciekawe spotkanie i to z dużą ilością goli. Do podstawowego składu wraca Marcelo Nicacio w Cearze. To właśnie on zapewnił zwycięstwo w meczu z Atletico PR swoimi golami. Obok niego w ataku zagra Osvaldo, który może skuteczny nie jest ale do sytuacji dochodzi z wielką łatwością. Gdyby był bardziej skuteczny to w niedziele z Fluminense mógł strzelić co najmniej 2 gole. Jednak największym wydarzeniem tego meczu będzie debiut w barwach Vozao byłego reprezentanta Brazylii - Edmilsona. Były gracz Barcelony czy Palmeirasu ma wzmocnić drugą linię i poprawić defensywę, bo przecież jest świetnym specjalistą od rozbijania ataków rywali. Avai ostatnio pokonało Corinthians 3:2 na własnym boisku. Sukces nie wątpliwie duży jak na nich ale teraz przyjdzie im zagrać kolejne ciężkie spotkanie. Problemem Avai jest tragiczna obrona, a jeśli dodamy, że atak ich jest co najwyżej średni to mamy nie najlepszy obraz. Dodać warto, że Avai traci 2,3 gola na mecz na wyjazdach. Na dodatek w najbliższym meczu nie zagrają Marcos Paulo(defensywny pomocnik) i Welton Felipe(stoper). Moim zdaniem tutaj czeka nas mecz z dużą ilością goli, do jakiej przyzwyczaiły nas oba zespoły w tym sezonie.
Ceara: Diego, Boiadero, Diego Sacoman, Vicente; Michel, Edmilson, Joao Marcos, Thiago Humberto; Marcelo Nicacio, Osvaldo
Avai: Felipe; Bruno, Gustavo Bastos, Dirceu; Daniel, Cleverson, Pedro Ken, Diogo Orlando, Romano; Rafael Coelho, William

Moje typy:
Ceara over 1,5 @ 1,666 Sportingbet

Over 2,5 @ 1,75
Avai over 0,5 @ 1,50

VS

Botafogo jedzie do Florianopolis po kolejne 3 punkty. Ostatnio Fogao wygrali na wyjeździe z Cruzeiro 1:0 po kapitalnym golu wracającego z Copa America, Loco Abreu. To właśnie Urugwajczyk to jest motor napędowy Botafogo w ataku. Jednak ich skład się teraz prezentuję bardzo fajnie. W ataku obok wspomnianego Abreu mamy Herrerę, a za nimi ofensywnych Elkesona i Maicosuela. A oni mają spokój w swojej grze, gdyż za nimi dwóch pewnych volante w osobach Renato i Marcelo Mattosa. Skład naprawdę ciekawy więc dlaczego taki wysoki kurs? Pewnie dlatego, że Figueirense na początku sezonu wszystkich u siebie ogrywało. Zgoda tak było ale przyznać trzeba, że rywali byli słabi, a gdy przyszli mocniejsi to już tak wesoło to nie wygląda, bo ostatnich 3 meczów u siebie już nie wygrali. Widziałem ich ostatni mecz z Bahią na wyjeździe. I muszę powiedzieć, że źle nie grali. Dopóki nie tracili goli to wyglądali nieźle i trzeba przyznać, że gdyby mieli jakiegoś snajpera to mogliby to wygrać. Niestety atak Figueirense jest słaby, co widać w statystykach, gdzie Figueira znajduję się na 19 miejscu pod względem zdobytych goli. W meczu z Bahią w ataku grał Julio Cesar i trzeba przyznać, że wiatru sporo robił ale przez 60 minut przegrywał wszystkie pojedynki 1 na 1 z obrońcami gospodarzy, a tych miał wiele więc to chyba najlepiej pokazuję jak wygląda atak Figueiry. Tak więc moim zdaniem warto tutaj zagrać na gości, których spokojnie stać tutaj na zwycięstwo, a w najgorszym razie myślę, że wywiozą stamtąd remis.
Figueirense: Wilson; Coutinho, Joao Paulo, Edson Silva, Juninho; Elias, Ygor, Tulio, Maicon, Rhayner, Julio Cesar

Botafogo:
Jefferson; Alessandro, Gustavo, Antonio Carlos, Cortes; Renato, Marcelo Mattos, Elkeson, Maicosuel; Herrera, Loco Abreu
Moje typy:
Botafogo @ 2,80 Sportingbet
Botafogo DNB @ 2,05

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Vasco da Gama vs. Santos
Ciekawy mecz Vasco radzi sobie bardzo dobrze jak na razie ,goście wręcz przeciwnie słabo.Vasco sporo strzela ,w ofensywie poprawili się bardzo .Obrona różnie ale tracą bramki nawet i ze słabszymi rywalami.Santos po dwóch strasznych porażkach z rzędu patrz Flamengo ,Atlético PR .Grają słabo jak na nich sporo strzelają a jeszcze więcej tracą .Ale ja nie o tym mobilizacja po tych dwóch porażkach wśród &quot;gwiazd &quot; jest spora,Borges i Neymar w dobrej formie myślę że w tym meczu emocji nie zabraknie i zobaczymy sporo bramek wpadły mi takie o to typy do głowy:

Santos over 0.5 gola w 2poł 1.75 Sportingbet⛔
Santos over 1.5 gola 2.50 Sportingbet ⛔

gwiazdy zawiodły

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS
VASCO DA GAMA - SANTOS
Typ : Santos DNB @ 2,450
Pinnacle⛔2:0 Co Santos ma pecha ostatnimi czasy, a może to coś innego, ciężko powiedzieć. Ale dwa ostatnie mecze to nie wiem jak nazwać... 3-0 z Flamengo, potem ten karny Elano, ale kazdy o tym meczu już wszystko słyszał. Tak więc w niedziele kolejna gra z cyklu jak przegrać mecz w którym powinno się wygrać. No, ale po 10min grania okazuje się, że Atletico PR prowadzi 2-0. Jednak piłkarze Santosu potrafili się zebrać i dogonić na 2-2. Przy okazji marnująć wiele sytuacji klarownych. Był też strzał w poprzeczke i kilka innych sytuacji. Tak więć dostali w 92min gola na 2:3 i przegrali kolejny mecz ... Warto też dodać, że spotkanie grane na trudnej murawie gdzei momentami piłka stawała i trudno było grać po ziemi.
Dzisiaj sytuacja kadrowa identyczna jak przed meczami z Flamengo i Atletico PR, a więc wszyscy najlepsi gotowi do gry. Neymar zupełnie odmieniony niż ten, którego widzieliśmy na Copa America.
Vasco ostatnio 5 meczów bez porazki z czego 4 wygrane. Forma dobra. Braki w skłądzie na dzisiaj to Juninho Pernambuchano, Cesinha, Marcio Careca, Felipe Bastos.
Ileż można przegrywać po pięknych meczach ? Dwa razy w zupełności wystarczy! Tak więc do trzech razy sztuka, dzisiaj 3pkt jadą na Villa Belmiro;)

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Fluminense vs. Internacional
Najciekawszy mecz dzisiejszej nocy ,obie drużyny grają w kratkę ,nie najgorzej przeplatają dobre mecze ze słabymi.Fluminense u siebie gra nie źle choć 3 przegrane się trafiły skład mają ciekawy ,ale ewidentnie brakuje im Dario Conci ,który przeszedł do Chińskiej ligi .Mało tracą ,obrona wygląda ciekawie oczywiście u siebie na stadionie.Internacional to taktycznie bardzo dobrze poukładany zespół o czym pisałem nie raz ,na wyjazdach nie zachwycają choć graja nie źle ,obrona się spisuje dobrze .Ja w tym meczu liczę na zacięty mecz.W meczach między tymi drużynami padło 6 remisów na 19 meczy ,w tych sezonie Flu ma ich 0 a Internacional 4 i i tak o to typuje:

Połowa czasu lub Pełen czas: X 1.60 Gamebookers ✅ ( do przerwy 0-0)
Fluminense RJ v Internacional RS [2. połowa poniżej 1.5gola] 1.65 Gamebookers ⛔ (karny w 86 )
Czas na remisik w meczu Flu he;)
edit
Fluminense 2-0 czyli remisu nie było;) kto gra progresje może próbować 13 meczy jak na razie bez .

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS
ATLETICO GO - ATLETICO PR
Typ : Atletico PR +0,5 @ 1,926 Pinnacle ✅0:3
Bilans Atletico PR na wyjeździe 0-0-7 jest bardzo wymowny, ale ja po cichu spodziewam się, że dzisaij zapunktują wkońcu w gościach. Wygrana z Santosem po dramatycznym meczu może podziałać mobilizująco na zespół. Skład wygląda dobrze mimo braku Paulo Baiera. W środku pola Cleber Santana i Kleberson, który kapitalną bramke strzelił przeciwko Santosowi własnie. Kazda seria ma swój kres, licze, że dzisiaj ta niechlubna passa porażek Atl PR się skończy.
Atletico GO to zespół typowany do spadku przez wielu, osiągają póki co wyjątkowo różne wyniki. Potrafią zaskoczyć i wygrać np 2:0 z Cruzeiro czy zremisować 2:2 z Sao Paulo, ale potrafią też przegrać z Avai 0:1 u siebie.
Wynik meczu wg mnie wokół remisu się kojarzy ze wskazaniem na gości to tak próbuje lekko ;)
Składy -&gt; http://esporte.uol.com.br/futebol/campeonatos/brasileiro/serie-a/pre-jogo/2011/08/02/atletico-go-tenta-manter-bom-momento-contra-xara-paranaense-em-ascensao.htm

smietanka 52

smietanka

Użytkownik
Data: 6.08.2011
Dyscyplina: Piłka Nożna - Brazylia, Seria A
Spotkanie: Palmeiras - Gremio Porto Alegrenes
Typ: 1
Kurs: 1,70
Bukmacher: Betsafe
Godzina rozpoczęcia: 23:30
15 kolejka brazylijskiej Seria A. Czwarte Palmeiras podejmuję 15 Gremio. Oba zespoły dzieli 12pkt w tabeli, ale goście mają o jeden mecz rozegrany mniej.

Gospodarze w obecnym sezonie grają bardzo dobrze. Na 14 doychczas rozegranych meczy wygrali połowę, 5 razy dzieli się punktami z rywalami oraz przegrali zaledwie 2 spotkania. Strzelili 21 braemk, a stracili 10. Nie przegrali oni 3 kolejnych meczy z rzędu wygywając 2 z nich. U siebie Grają fantastycznie. Nie przegrali jeszcze ani jednego meczu, wygrywając 6 na 7 rozegranych spotkań. Domowy bilans bramkowy: 15:2. Jedyna strata punktów na własnym stadionie to bezbramkowy remis z 2 w tabeli Flamengo.

Gremio jak na razie zdobyło zaledwie 14 punktów, dzięki 3 zwycięstwom oraz 5 remisom. Przegrali także 5 spotkań. Ich bilans bramkowy to 14:17. Mają formę 4 meczy ligowych bez wygranej. Na wyjeździe wygrali zaledwie jeden mecz, tyle samo razy zremisowali oraz przegrali 4 mecze. Strzelili 3 gole oraz stracili 9.

Każdy inny wynik niż pewne zwycięstwo gospodarzy będzie wielkim zaskoczeniem. Palmeiras w tym sezonie jest lepszym zespołem niż Gremio i to powinno być widoczne na boisku.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP

No więc sobotniej nocy zaczynamy kolejną już 15 kolejkę Brasileirao. Tak więc zbliżamy się powoli do półmetka rozgrywek. Jeśli idzie o najbliższą kolejkę to nie wątpliwie mamy kilka hitów. W sobotę Sportklub pokaże mecz Palmeiras-Gremio, który zapowiada się nam bardzo ciekawie. Niby Gremio w kryzysie ale pamiętajmy, że dopiero co objął ich Celso Roth dla którego będzie to już czwarte podejście podejście do tego klubu, a do nie dawna jeszcze prowadził przecież lokalnego rywala Internacional. Do tej pory poprowadził Gremio w 197 meczach. Ja dlatego też wole odpuścić to spotkanie pod względem typerskim, gdyż efekt nowej miotły całkiem możliwy tutaj. Również ciekawie wygląda mecz Flamengo-Coritiba. Niby Fla faworytem ale Coxa jest nie wygodnym przeciwnikiem więc łatwo mieć nie będą. Uważam, że warto pograć na Atletico MG, Fluminense również powinno sobie dać radę na wyjeździe ale kurs trochę niski. Ja bym spróbował pograć na Atletico PR lub jakieś opcję bramkowe w tym meczu. Cruzeiro na wyjeździe również wygląda kusząco, gdyż Inter ma już za kilka dni Recopa Sudamericana i na pewno będzie dla nich to ważniejsze niż liga. Chyba też warto zagrać na Bahie, która u siebie nie ma mocnego rywala, bo za takiego nie można uznać Atletico Goianiense. Hitem też będą derby Rio pomiędzy Botafogo, a Vasco. Faworyta ciężko wskazać ale jedno jest pewne, że mecz zapowiada się znakomicie.
Składy i osłabienia ▶ http://esporte.uol.com.br/futebol/campeonatos/brasileiro/serie-a/pre-jogo/2011/08/05/palmeiras-x-gremio.htm

Otrzymane punkty reputacji: +2
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS
ATLETICO MG - FIGUEIRENSE
Typ : Atletico MG @ 1,730 Pinnacle⛔1:2
Dla mnei faworytem dzsiaij tego meczu jest bezsprzecznie Atletico MG. Udało im się przełamać słabą formę wkońcu. Wygrali 1:0 z Fluminense po golu Andre. Potem przegrali co prawda z Palmeiras 2:3 na wyjeździe ale byi równorzednym przeciwnikiem w tym meczu. No i w ostatnim meczu grali całkiem dobrze z Gremio gdzei zremisowali 2:2. Ale jak widziałem w 1poł mieli dobre okazje.
Sklad dzisiaj optymalny jaki mogą wystawić.
Figueirense na wyjazdach słabo się spisuje 0-2-4. W dodatku dzisiaj Figueirense bez napastnika Aloisio(12/3).
VS
PALMEIRAS - GREMIO
Typ : Gremio +0,5 @ 2,440 Pinnacle✅0:0
Ostatnio szukam tzw dogów więc poszukam i w tym meczu. Gremio z nowym trenerem Celso Rothem. Niby nic nie wskazuje na strate pkt przez Palmeiras, ale jednak wg mnie warto spróbowac. Palmeiras u siebie jeszcze nie zaznało smaku porażki, grają dobrze. Gremio ostatnio często remisuje. Były jakieś niesnaski w ich szatni, ale z przyjściem nowego trenera zapewne atmosfera się trochę oczyściła. Douglas, Andre Lima, Gilberto Silva, Rochemback. Ostatnio jak ich obserwowałem to mieli sporo sytuacji ale są nieskuteczni najwyraźniej.
Nie wiem jak tam spisuje się Palmeiras bo tylko suche wyniki znam. Ostatnio gol z wolnego Assuncao im zapewnił remis z Coritibą. Ja zaryzykuje i poszukam niespodzianki w tym meczu ;)
Składy -&gt; http://esporte.uol.com.br/futebol/campeonatos/brasileiro/serie-a/pre-jogo/2011/08/05/palmeiras-x-gremio.htm

To tak na szybko pisane..
Jak już piszę to wrzucam gola poprzedniej 14 kolejki ;)
http://www.youtube.com/watch?v=G6nJCOkbfTI

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
No właśnie mnie ubiegłeś z takimi propozycjami. Co do Atletico MG to sprawa jest prosta. Są lepszym zespołem, w dodatku Figueirense jedynie gdzie potrafi wygrywać i grać nieźle to jest ich stadion. Poza nim nie radzą sobie kompletnie. Atletico tak jak Robson pisał ostatnio złapali już rytm i zaczynają grać co raz lepiej. I widać, że po części jest to spowodowane przyjściem Andre, który już dwa gole strzelił dla Galo, a dzisiaj liczę na kolejne. Nic tylko grać na gospodarzy.
Co do meczu Gremio to również mam podobne zdanie. Fakt, że Gremio gra słabo ale czy nie stać ich na dobrą grę? Pewnie, że stać i tylko teraz pytanie kiedy następi ich odmiana. Teraz przychodzi &quot;nowy&quot; trener i liczę, że wraz z jego przyjściem Gremio ruszy z lepszą grą oraz ruszy w tabeli do góry. Strata do czołówki spora więc trzeba zaczynać odrabiać. Skład jak widzę praktycznie najmocniejszy. Brakuję mi tam tylko właściwie Rodolfo na środku obrony oraz Gabriela na prawej obronie. Ja się trochę boję takiego dodatniego handicapu, bo Palmeiras u siebie jednak mocny, ale mam inne ciekawą myślę propozycję.
Moje typy:
Gremio over 0,5 @ 1,615 Sportingbet
BTS @ 1,85

Flamengo-Coritiba to spotkanie również zapowiada się ciekawie. Niby Fla faworytem jak pisałem już w zapowiedzi. Jednak Coxa to taki rywal, po którym można się wiele spodziewać. Nie lubię stawiać przeciwko nim i dzisiaj też nie mam zamiaru, gdyż kurs trochę nie adekwatny do ryzyka jakie wiąże się z tym typem. Flamengo jeszcze w lidze nie przegrało, więc może to dzisiaj przyszedł na to czas? Kto wie ale ja bym się skłaniał na jakiegoś gola ze strony gości i wcale nie są to marzenia ściętej głowy. Over też wydaję się tutaj dobrą opcją, bo jakby nie patrzeć spotykają się tutaj dwa najlepsze ataki w lidze więc grad bramek murowany.
Moje typy:
Over 2,5 @ 1,70 Sportingbet
Coritiba over 0,5 @ 1,45
BTS @ 1,666

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Zgadzam się z typami na Gremio. Kursy w meczu Palmeiras - Gremio to dla mnie jakieś nieporozumienie. Tak naprawdę grają dwie druzyny o podobnym potencjale. Gremio nie jest w formie, ale teraz po przyjściu Celso Rotha powinno się wszystko odmienić. Wreszcie mają porządnego trenera, który już nieraz prowadził ten zespół i wie jak doprowadzać ich do zwycięstwa. Palmeiras u siebie super bilans, ale z kim oni grali? Wszystkie najgorsze drużyny, rezerwy Santosu i bezbarwne Atletico MG. Z Flamengo wygrać już nie potrafili. Gremio z nowym trenerem powinno być trudniejszym rywalem niż ich poprzedni rywale. Poza tym Gremio ma coś do udowodnienia i muszą wreszcie zacząć wygrywać. Seria Palmeirasu powinna się kiedyś skończyć, bo przecież nie są aż tak mocną drużyną, żeby wszystkim u siebie ładować... Dla mnie kursy na Gremio zdecydowanie przesadzone, dlatego wszystko w ich stronę ma sens. Ja wybieram azjana:
Gremio +1 AH (1.85 Bet365) ✅

W drugim meczu też czuje zwycięstwo Atletico MG, ale niestety za mało wiem o tych drużynach i nie widziałem ich dawno w akcji. Poza tym czekam na pierwszą porażkę Flamengo, chociaż pokonali już tyle solidnych ekip, że trudno uwierzyć, że mogą wpaść ze słabą na wyjazdach Coritibą...

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Flamengo vs. Coritiba
Flamengo bardzo dobra ostatnio forma , mało tracą i dosyć solidnie wykorzystują błędy rywali .Cortiba bardzo ciekawie się prezentuje ale w szczególności u siebie ,wyjazdy wychodzą im mizernie 1 win 1 draw ,reszta porażki .Flamengo takie overowe to nie jest ,w meczach u siebie tylko dwa overki ,Cortiba 4 overy na wyjazdach .Mecz będzie ciężki i nie wydaję mi się że goście nastawią się od razu na atak bo skończyć się może to dla nich tragicznie ,nie spodziewam się tu wielu bramek .
Typ:
under 2.5 2.05
Sportingbet✅
edit
Flamengo 1-0 i dalej bez porażki świetna forma

Otrzymane punkty reputacji: +3
kacmon 330

kacmon

Forum VIP
No i Flamengo znowu się udało... Trochę szczęśliwie bo jedyny gol padł w 89 minucie, ale nadal pozostają jedyną niepokonaną drużyną w lidze. W drugim meczu Gremio udało się wybronić remis z Palmeiras. Bardzo underowe te dzisiejsze spotkania.

W niedzielę interesują mnie dwa spotkania. Santos to na pewno mój główny bet, a Cruzeiro myślę, że warto próbować za mniejszą stawkę ze względu na kurs.
Santos - Ceara 1 (1.60 bwin) ✅
Widok Santosu w strefie spadkowej to szok. Wiadomo, że mają kilka meczów zaległych, ale wypadałoby zacząć zdobywać punkty, żeby nie było wstydu na koniec sezonu. Przegrali 3 ostatnie mecze, a przecież nie grają tak źle... Z Flamengo prowadzili już 3:0, z Atletico PR stracili gola w ostatniej minucie meczu. Zasługują na jakieś zwycięstwo i w niedzielę mają do tego idealną okazję. Co prawda za kartki pauzuje Neymar, ale widząc w ich składzie Ibsona, Elano, Ganso czy Borgesa można im zaufać. Ceara już kilka razy pozytywnie zaskoczyła w tym sezonie, ale aktualnie są bez formy. Porażka 0:4 z Fluminense, a później 0:3 u siebie z broniącym się przed spadkiem Avai! Tracą dużo goli z takimi przeciętnymi drużynami, więc tym bardziej Peixe mogą ich zniszczyć. Tym bardziej, że Ceara trochę osłabiona. W niedzielę nie zagrają obrońcy: Vicente (11/0) i Diego Sacoman (10/0) i nadal nie ma podstawowego bramkarza - Fernando Henrique. Ich problemy w bramce i w obronie Santos powinien spokojnie wykorzystać. Oni potrzebują tego zwycięstwa i strata punktów w tym meczu będzie dla mnie sensacją.
Internacional - Cruzeiro DNB 2 (2.55 bwin) ⛔
Internacional nie ma nadal stałego trenera i ostatnio mają trochę za dużo na głowie. Najpierw musieli nadrobić ligę, żeby później lecieć do Niemiec na Audi Cup. Teraz znowu grają w lidze, ale już myślami powinni być w Argentynie, gdzie za kilka dni grają mecz o Superpuchar Ameryki Południowej. Według mnie Cruzeiro może to wykorzystać i urwać im punkty. Cruzeiro to silna ekipa, która ma papiery na czołówkę ligi, ale mają ostatnio dziwne serie. Teraz zaliczyli 3 porażki pod rząd nie strzelając żadnego gola! Jako jedyni potrafili pokonać Corinthians i to w Sao Paulo, a tydzień później dostają od broniącego się przed spadkiem Atletico GO... Myślę, że muszą się wreszcie przełamać w ofensywie i stać ich na zwycięstwo w Porto Alegre. Obie ekipy osłabione - braki Interu: Guinazu (12/0), Oscar (8/5), Tinga (9/0), Bolatti (7/0), Ze Roberto (11/2), Kleber (12/0). Cruzeiro bez: Fabricio (12/1), Thiago Ribeiro (6/0), Evertona (11/0), Rogera (8/1) i Victorino. Po obu stronach kilka ważnych braków, jednak biorąc pod uwagę napięty terminarz Interu, brak trenera i potrzebę przełamania się Cruzeiro, zaryzykowałbym gości po niezłych kursach. Inter może tu stracić punkty, bo mają Recopa Sudamericana, natomiast czwarta porażka Cruzeiro pod rząd to byłoby już za dużo jak na taki zespół. Według mnie kursy warte ryzyka.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS
SANTOS - CEARA
Typ : Santos -1,5 @ 2,720 Pinnacle⛔1:0
Santos wkońcu wygra, a jak wygra to pewnie okazale. Bo ileż można przegrywać w pięknym stylu. Nie ma co wracać do wygranego, ale przegranego meczu z Flamengo. Ostatnie dwa mecze to już po 10min było po 0-2 i o ile z Atl PR udało się dogonić, ale i tak stracili w 91min ten chociaż 1pkt o tyle z Vasco mobilizacji brakło. Dzisiaj koncentracja i mobilizacja od początku jest. Santos ma ogromny potencjał. Dzisiaj Neymar zawieszony za kartki, ale to nie zmienia mojego podejścia do tego meczu. Borges także jest skuteczny i potrafi wykańczać akcje partnerów.
Bardziej martwiłbym się o dyspozycje Ceary, która dostała lanie od Fluminense 0:4 i potem 0:3 u siebie z Avai. W dodatku dzisiaj osłabieni brakiem obrońcy Vicente (11/0) i Diego Sacoman (10/0) a także bramkarza - Fernando Henrique. Dlatego też ciężko wróżyć jakiekolwiek szanse w tym meczu dla zespołu gości. Stawiam na przekonującą wygraną Santosu ;)
Składy -&gt;http://esporte.uol.com.br/futebol/campeonatos/brasileiro/serie-a/pre-jogo/2011/08/05/santos-x-ceara.htm
---------------------------------------
Co do innych meczów to ciężko coś wybrać. Narazie tylko bet na Santos ;)
Wczoraj w mediach tzn na globo widziałem artykuł o Fredzie. Wchodze, patrze a tam na czarnym tle zdjęcie Freda jakby coś złego się stało... Pomyślałem, że miał wypadek jakiś. Wrzuciłem do translatora i okazało się, że jest zastraszany i jego rodzina przez jakichś ludzi i boi się o swoje życie. Z tego powodu chce odejśc z Fluminense.
Jak macie ochote to wrzućcie sobie w translator i poczytajcie -&gt; http://globoesporte.globo.com/futebol/times/fluminense/noticia/2011/08/fred-preciso-de-seguranca-para-viver-tranquilo-no-rio.html
Chyba, że znacie portugalski :cool:

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Jeszcze jeden typ ode mnie. Tak przeglądąłem sobie i mi się rzucił w oczy, a mianowicie chodzi o ...
VS
AMERICA MINEIRO - FLUMINENSE
Typ : Under 2,5gola @ 1,909 Pinnacle⛔3:0
America outsider, podobno grają jeden wielki chaos, w ataku są nieskuteczni. W bramce mają Nenence, który w paru meczach bronił bardzo pewnie z tego co widziałem., Może na szcześciu troche, ale i to jest niezbędne nieraz.
Flu bez Freda o czym co nieco powyżej. Do tego nie ma Deco,Carlinhosa i Diguinho.Ponadto prócz dwóch ostatnich wyskoków czyli wygranych z Interem i Cearą swoją grą nikogo nie zachwycają. Na wyjazdach raptem 3 bramki strzelili w 5 meczach. Sabiutki bilans. Może przyjście Rafaela Sobisa to a odmienić. Zobaczymy.
Póki co w tym meczu widze mało bramek więc gram under ;)
Składy -&gt; http://esporte.uol.com.br/futebol/campeonatos/brasileiro/serie-a/pre-jogo/2011/08/05/america-mg-x-fluminense.htm
Reszty spotkań nie ruszam, może cos na live się pogra ewentualnie ;))
Zapraszam do dyskusji !

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
No wczoraj mieliśmy &quot;grad&quot; goli. Jeśli w sobotę nie ma goli dużo, to w niedziele już się to wyrównuję i powinno być wiele goli. Jeśli chodzi o dzisiejsze spotkania, to po kolei napisze. Santosu nie zagram na pewno, bo w ataku gra Diogo, a to oznacza, że Borges jest sam w ataku, gdyż wspomniany Diogo to jeden z najgorszych napastników tej ligi i dziwię się, że Santos ma takie barachło w swoim składzie.
Odpuszczam również Fluminense, gdyż America wiecznie przegrywać nie będzie, a dzisiaj wracają Alessandro i Fabio Junior więc jakieś tam szanse gospodarze mają, a poza tym nie wiadomo jak tam Fluminense psychicznie po tej sprawie z Fredem. Jeszcze odniosę się do tych słów:
W bramce mają Nenence, który w paru meczach bronił bardzo pewnie z tego co widziałem., Może na szcześciu troche, ale i to jest niezbędne nieraz.
Może i nieźle bronił ale ten bramkarz pewny zbytnio nie jest. Pamiętam jego grę w barwach Santo Andre rok temu i wtedy co mecz Sergio Soares czy kibice SA drżeli co nowego wymyśli Neneca. Ja czekam na jego pierwszy &quot;popis&quot;. Poza tym warto dodać jako ciekawostkę, że Neneca to jeden z byłych graczy Pogoni Szczecin...
Odpuszczam derby Rio, gdyż tam lepiej pooglądać spotkanie, niż je stawiać ze względu na to, że wszystko może się zdarzyć. Gospodarze bez Maicosuela będą mieli ciężej ale ich zwycięstwo jest jak najbardziej możliwe, chociaż ja jestem za gośćmi.
Również odpuszczam mecz Avai-Sao Paulo. Jak widać ostatnio gracze z Florianopolis złapali drugi oddech i wygrali dwa trudne mecze, dwukrotnie strzelając po 3 gole co już mnie zdziwiło. Ciekawe jak Sampa sobie poradzi na Ressacada ale myślę, że mogą mieć ciężko.
Zastanawiam się czy nie zagrać na Bahie. U siebie bilans może nie zbyt imponujący ale gra już trochę lepsza. Jednak jak się ich ogląda to odnosi się wrażenie, że lepiej sobie radzą z mocniejszymi drużynami, aniżeli z tymi na ich poziomie. To pokazały mi mecze z Coritibą i Figueirense. Dzisiaj znowu są faworytem, bo jednak Atletico Goianiense do mocnych ekip nie należy. Dragao przegrali ostatnio 0:3 u siebie i właśnie to mnie martwi... Bo takie ekipy jak oni po takich tragicznych meczach potrafią zrobić psikusa w meczu, gdzie wydawać by się mogło szans nie mają. Tutaj warto się zastanowić nad gospodarzami ale powinni sobie poradzić, bo tacy gracze jak Jobson, Reinaldo czy Carlos Alberto powinni być gwarantem wygranej. Na pewno indywidualności większe po stronie gospodarzy ale czy zespół też będzie? No właśnie ciężko powiedzieć.
Co do meczu Inter-Cruzeiro to w pełni zgadzam się z Kacmonem. Cruzeiro jak przegra po raz 4 to pewnie Joel Santana stamtąd może wylecieć, bo w Brazylii i dla takiego klubu tyle porażek z rzędu to zbyt wiele. Cruzeiro przecież słabe nie jest i te 3 porażki to nie efekt ich fatalnej formy, a po prostu braku skuteczności czy pecha, bo przecież źle z Botafogo czy Flamengo nie grali. Teraz czas na punkty, bo Inter u siebie w tym sezonie nadzwyczaj dobrze nie gra, a poza tym te osłabienia. Dzisiaj w ofensywie właściwie z dobrych graczy są D&#39;Alessandro czy Leandro Damiao, a to może być trochę mało na dobrą co by nie mówić defensywę Cruzeiro. Moim zdaniem kluczem do zwycięstwa tutaj będzie druga linia, a ta według mnie na korzyść gości. Montillo, Marquinhos Parana, Leandro Guerreiro i Gilberto prezentują się znacznie lepiej, aniżeli ich dzisiejsi rywale.

VS

Znakomicie zapowiada się dzisiejsze spotkanie na Arena da Baixada. Faworyta ciężko wskazać, po mimo tego, że mierzyć się ze sobą będą drużyny z dwóch biegunów tabeli. Dla mnie to nawet Atletico PR jest tutaj lekkim faworytem. Wielu się może dziwić ale po ostatnich wydarzeniach to chyba jest to uzasadnione. Atletico PR odkąd przejął ich Renato Gaucho zaczyna grać co raz lepiej. W środku tygodnia nawet wygrali na wyjeździe, fakt że ze słabym Atletico GO ale to już jest coś skoro wcześniej przegrali 7 meczów. Tydzień temu aż miło się ich oglądało z Santosem. Wtedy zanotowali znakomity początek meczu. Bardzo mi się podoba ta druga linia Furacao, gdzie dobrze spisuję się ostatnio Kleberson czy Cleber Santana. To właśnie ta doświadczona dwójka ma tutaj robić grę. Liczę dzisiaj na przełamanie Morro Garcii, gdyż od meczu z Botafogo zaciął mu się celownik i nie może nic strzelić. Corinthians ostatnio jakoś tak nie najlepiej gra. Niby wygrali z Americą 2:1 ale to jednak nie było to na co liczyli kibice Timao. Znowu zawiódł w tym meczu Renan w bramce, w efekcie czego dzisiaj w brame zobaczymy nominalnie trzeciego golkipera. Dla tego 23-letniego zawodnika będzie to debiut w Timao. Ja się trochę obawiam o postawę tego zawodnika, gdyż dla bramkarza debiut w takim wieku to trochę długi czas więc różnie to może być.
Moim zdaniem dzisiaj należy spodziewać się ciekawego spotkania, gdyż gospodarze są zmotywowani by wyjść szybko z tej strefy spadkowej i powalczyć o coś więcej w tym sezonie niż tylko utrzymanie. Z kolei Timao chcą wrócić na fotel lidera, bo po wygranej Flamengo spadli na drugie miejsce, a jeśli dzisiaj przegrają to mogą spaść nawet na miejsce trzecie. Tak więc liczę na strzelanie w Kurtybie i dobry mecz.
Atlético
Renan Rocha; Edílson, Manoel, Fabrício e Paulinho; Deivid, Cléber Santana, Kléberson e Mádson; Marcinho e Morro Garcia
Corinthians
Danilo Fernandes; Weldinho, Chicão, Leandro Castán e Fábio Santos; Ralf, Paulinho, Edenílson (Jorge Henrique), Alex (Emerson) e Danilo;
Willian
Moje typy:
Over 2,5 @ 1,95 Sportingbet⛔1:1
Atletico PR DNB @ 1,95
Atletico PR over 1,5 @ 2,70⛔
BTS @ 1,70✅

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Santos - Ceara
Gospodarze grają ostatnio nie ciekawie bardzo dużo bramek tracą ,ale i też sporo strzelają w 5 meczach stracili 14 bramek ???? jak na tą drużynę to jest masakra.Ceara mnie osobiście nie zachwyca co już pisałem ,na wyjazdach nie za ciekawie na 5 meczy 13 bramek straconych (5 wyjazdów 2pkt zdobyli),strzelają tak sobie ale przy tej formie Santosu mogą coś ukuć.Mnie przekonał over bo ten mecz jest strasznie ważny dla Santosu ,który musi zacząć grać 18 miejsce po 11 kolejkach wygląda tragicznie jak na zwycięzce Copa Libertadores.Dziś myślę że postrzelają a i kurs ciekawy:
over 2.5 1.72 Expekt ⛔

zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
X

Avai powoli wydostaje się ze strefy spadkowej, dwa ostatnie mecze wygrali i to nie byle z kim, bo z Corinthians i wysoko 3-0 z Cearą. Wyniki tych spotkań są bardzo zaskakujące, ponieważ Avai do tej pory grało chyba najgorszą piłkę w lidze. Dziś zagrają z Sao Paulo, trzecią drużyną tabeli. Sampa, co niespotykane w Brazylii lepiej się prezentuje w tym roku w meczach wyjazdowych. Dziś trzeba będzie sobie radzić bez trzech ważnych ogniw w defensywie: Luiza Eduardo, Xandao i Pirisa, który już w swoim drugim swoim meczu w barwach Tricolor zarobił czerwoną kartkę. Nie ma także Rivaldo, który u Adilsona Batisty gra bardziej ofensywnie niż u Carpegianiego. W obronie zadebiutuje wypożyczony z Botafogo Joao Felipe. Wobec tych okoliczności myślę że dobrym rozwiązaniem w tym meczu będzie zagranie BTS&#39;a, obrona gości zagra pierwszy raz ( i chyba ostatni) w takim składzie, a godpodarze stracili najwięcej bramek w lidze jak do tej pory (29), a poza tym tak jak zawsze wspominam przy okazji meczów Sao Paulo: Lucas i Dagoberto to taka para ofensywnych graczy, która potrafi rozmontować każdą linię defensywną ligi. Obie drużyny już w tym roku spotkały się na Rossacada w ramach Pucharu Brazylii i padł wtedy wynik 3-1. Dodatkową mobilizacją dla Sao Paulo będzie to że Corinthians znowu zgubiło punkty i przy zwycięstwie jest szansa na przybliżenie się do Timao na odległość jednego punktu ( przy jednym meczu rozegranym więcej)
Avai: Felipe, Welton Felipe, Gustavo Bastos, Thiago Sales; Daniel, Batista, Diogo Orlando, Pedro Ken, Romano; Rafael Coelho e William.
Sao Paulo: Rogério Ceni; Jean, João Filipe, Rhodolfo e Juan; Denilson, Carlinhos Paraíba, Wellington e Cícero; Lucas e Dagoberto.

BTS @ 1,6 bwin
✅ 1-2

Otrzymane punkty reputacji: +5
kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Kolejna kolejka za nami i Flamengo liderem. Nadal bez żadnego porażki, chociaż myślę, że musi się to wreszcie skończyć. W środę liderem może zostać Corinthians, które gra zaległy mecz z Santosem.

W poprzedniej kolejce raczej bez większych niespodzianek. Poza Atletico MG zdecydowani faworyci wygrywali. Szkoda kolejnej porażki Atletico MG, po której zwolniono ze stanowiska trenera Dorivala Juniora. Z jednej strony szkoda, bo dobry trener, ale patrząc na ich grę i wyniki nie ma się co dziwić. Przecież Atletico MG nie ma aż tak słabego składu, żeby zawalać większość meczów. Mam nadzieję, że po przyjściu nowego szkoleniowca się obudzą, bo niedługo ich głównym celem w lidze może być utrzymanie. Tym bardziej, że drużyny z końca tabeli się wreszcie obudziły. Wygrana Americi z Fluminense nie jest dla mnie dziwna, ale jej rozmiar już tak.

Atletico PR zdobywa kolejne punkty i to nie z byle kim, bo z Corinthians. Widać, że z Renato Gaucho się coś tam ruszyło. Po ośmiu kolejkach Atletico miało na koncie 1 punkt, bilans 0-1-7 i bramki 2:14. W siedmiu kolejnych kolejkach z Renato Gaucho zespół ten zdobył 11 punktów, bilans 3-2-2 i bramki 11:8. Widać różnicę? Niedawno wydawało się, że Atletico jest głównym kandydatem do spadku, a teraz w takiej formie powinni się spokojnie utrzymać.

Czekam też na odrodzenie Gremio, bo styl ich gry w pierwszym meczu z Celso Rothem na ławce dalej nie był zachwycający. A Palmeiras kolejny mecz bez porażki i bez straconej bramki. U siebie ostatni raz przegrali w lutym w rozgrywkach stanowych. W lidze u siebie mają bilans 6-2-0 i bramki 15:2. Warto dodać, że obie bramki stracili w jednym meczu! Ich wyniki w meczach na własnym terenie robią wrażenie.

Dziwi mnie wynik w derbach Rio. Z tego co czytałem i słyszałem mecz był bardzo wyrównany, więc skąd wynik 4:0? Mam nadzieję, że Kapszti więcej o tym napiszę, bo wiem, że oglądał.

Szkoda mi trochę Cruzeiro. W pierwszej połowie dali się zepchnąć na własną połowę, ale już nawet prowadzili (chociaż gol zupełnie przypadkowy). Druga połowa to jednak ich zupełnie inne oblicze. Końcówka należała do Raposy i powinni strzelić kilka bramek Interowi. Albo nie potrafili wykończyć akcji, albo słupek, a jak nie to dobrze bronił Muriel. Mecz ciekawy, ale po tym co w drugiej połowie pokazali goście, należał im się minimum jeden punkt. Po meczu spora krytyka sędziowania ze strony Raposy. Sytuacja nieciekawa, bo Cruzeiro odniosło 4 porażkę pod rząd... Ciekawe czy Joel Santana jeszcze tam w ogóle będzie trenował w przyszłym tygodniu...

Zawiódł też Santos. Wynik może nie jest najgorszy, bo najważniejsze są 3 punkty, ale styl i gra pozostawiała wiele do życzenia. Jednobramkowe prowadzenie i strach do ostatniej minuty. Ceara stworzyła sporo sytuacji i myślę, że należał im się ten jeden gol i remis... Poza tym Ganso po raz drugi w tym tygodniu nie strzela na pustą bramkę? O ile się nie mylę, to właśnie Ganso trafił w poprzeczkę w meczu z Atletico PR...

W tygodniu tylko jeden, zaległy mecz Santos - Corinthians, natomiast reszta robi sobie przerwę na Sudamericanę.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom