>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Bukmacherka STS/Fortuna - urząd skarbowy

B 0

bombom

Użytkownik
Witam

Chciałbym zacząć grać/obstawiać w zakładach sportowych, które działają legalnie u nas tj. STS/Fortuna. Zanim jednak zacznę chciałbym rozwiać wszelkie wątpliwości odnośnie gry w bukmacherce, czego się przestrzegać, na co uważać itp.
Jestem młodą osobą po szkole. Póki co bez pracy więc jestem na utrzymaniu rodziców stąd też chciałbym sobie trochę grosza zarobić grając legalnie w tych bukach.

Mam do Was kilka pytań. Proszę o wyrozumiałość i odpowiedź ;)

1) grając w STS/Fortunie online płacimy jakiś podatek jeśli nasza wygrana jednorazowa jest mniejsza niż 2200zł, czy rozliczamy się jakoś z Urzędem Skarbowym? chodzi mi np. o składanie zeznań podatkowyych czy też podawanie tego jako dodatkowe źródło dochodu. zawieramy coś takiego w tej deklaracji??

2) Od jakich kwot wygranych należy zbierać zaświadczenia o wygranej w tychże zakładach bukmacherskich? Czy wgl muszę je zbierać skoro gram w nich legalnie?

3) jak ma się sytuacja do osoby, która zarabia sobie jakieś drobne pieniądze w STS/Fortunie a jest jednocześnie osobą na utrzymaniu rodziców i bezrobotna??

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Jestem młodą osobą po szkole. Póki co bez pracy więc jestem na utrzymaniu rodziców stąd też chciałbym sobie trochę grosza zarobić grając legalnie w tych bukach.
Nie chce Cię oszukiwać, prawdopodobieństwo, że zaczniesz nagle wygrywać w zakładach poważne pieniądze są bardzo nikłe. Bukmacherka to nie jest instytucja charytatywna.
1) grając w STS/Fortunie online płacimy jakiś podatek jeśli nasza wygrana jednorazowa jest mniejsza niż 2200zł, czy rozliczamy się jakoś z Urzędem Skarbowym? chodzi mi np. o składanie zeznań podatkowyych czy też podawanie tego jako dodatkowe źródło dochodu. zawieramy coś takiego w tej deklaracji??
Jeszcze nic nie wygrałeś, a martwisz się takimi problemami. Marzenia ściętej głowy, nie wiem po co głowę zaprzątasz sobie takimi problemami. 99% osób na tym forum gra NIELEGALNIE (w półlegalnie) u zagranicznych bukmacherów nie płacąc żadnych podatków. Z tego co wiem to nie ma żadnego udokumentowanego procesu sądowego, żeby ktoś kogoś skazał za grę u zagranicznych bukmacherów. A odnośnie wygranych, to skoro grasz w Polskiej firmie, zarejestrowanej w Polsce, płacącą podatki to po co te pytanie?
2) Od jakich kwot wygranych należy zbierać zaświadczenia o wygranej w tychże zakładach bukmacherskich? Czy wgl muszę je zbierać skoro gram w nich legalnie?
Ostatnie słowo wszystko tłumaczy.
3) jak ma się sytuacja do osoby, która zarabia sobie jakieś drobne pieniądze w STS/Fortunie a jest jednocześnie osobą na utrzymaniu rodziców i bezrobotna??
Tu już nie wiem, bym musiał zapytać Twoich rodziców, co o tym wszystkim sądzą i czy się na to godzą, że ich syn szuka szczęścia w zakładach bukmacherskich, zamiast iść do pracy. Pewnie będą zawiedzeni, że spłodzili syna hazardzistę. Najlepiej to ich zapytaj.
Tak swoją drogą to idź zaparz sobie herbatę z melisą, zjedz ciastko i olej wyżej wymienione problemy bo są one najzwyczajniej w świecie, po prostu z d***... ;)

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Cześć.
Poza STS i Fortuną są w Polsce inne działające w necie firmy bukmacherskie: Milenium i Totolotek.
Zawierając zakład, z góry - bez względu na wynik - płacisz podatek obrotowy w wysokości 12% , a w przypadku wygranej ponad kwotę wolną od podatku czyli 2280zł , bukmacher sam na rzecz fiskusa pobierze od Ciebie podatek od wygranych wynoszący 10% podstawy.
Wygranych z zakładów wzajemnych nie zgłasza się w żadnych deklaracjach podatkowych , gdyż ciążące na nich obciążenia względem Skarbu Państwa rozlicza firma prowadząca zakłady ( poprzez pobór podatków obrotowego i od wygranych ) .

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
płacisz podatek obrotowy w wysokości 12% , a w przypadku wygranej ponad kwotę wolną od podatku czyli 2280zł , bukmacher sam na rzecz fiskusa pobierze od Ciebie podatek od wygranych wynoszący 10% podstawy.
Ale warto tu od razu zaznaczyć, że można ominąć te dodatkowe 10% rozbijając kupon np na 2. Wygrane będą takie same, ale pojedyncze kupony nie przekroczą stawki 2280 zł.
Wygranych z zakładów wzajemnych nie zgłasza się w żadnych deklaracjach podatkowych , gdyż ciążące na nich obciążenia względem Skarbu Państwa rozlicza firma prowadząca zakłady ( poprzez pobór podatków obrotowego i od wygranych ) .
Nie zgłasza się samemu, ale jeśli się nie mylę, co poniektórzy biorą zaświadczenia od stacjonarnych jeśli wygrywają większe sumy i zawsze maja &quot;świstek&quot; do US.

Do góry Bottom