>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

BTS vs. nOTS

incubus7 115

incubus7

Użytkownik
Both Team Score - czyli obie drużyny strzelą gola w meczu.
(no) One Team Score - czyli żadna lub jedna drużyna strzeli gola w meczu.
Jak widać są to wygodne zakłady dwudrogowe - gdzie zwycięstwo którejkolwiek z ekip nas nie interesuje - czyli z założenia 50/50 minus prowizja buka.
Pytanie zasadnicze, czy jest jakieś względnie skuteczne prawidło wyboru takich meczów?
Wiadomo, że im bardziej wyrównane zespoły (zwłaszcza z overowych lig) to kurs BTS bedzie niski - niekiedy jedyne 1,35, zaś drużyn pierwszych z ostatnimi (zwłaszcza z underowych lig) to kurs BTS na pewno przekracza wartość nawet 2,20.
Granie BTS wydaje się słuszne dla przynajmniej jednej z zasad:
  • gospodarze w niezłej formie strzeleckiej, goście zarówno w domu jak i na wyjeździe potrafią strzelać podobną ilość goli.
  • gospodarze z co najmniej środka tabeli ostatnie mecze u siebie z bardzo słabą formą strzelecką (wiec na przełamanie), goście w gazie strzeleckim.
  • mecze obydwu drużyn zawsze kończą się dużą ilością goli

Granie nOTS wydaje się słuszne gdy spełnia się przynajmniej jedna z reguł:
  • gospodarze de facto lepiej radzą sobie na wyjazdach, zaś przyjezdni mają fatalny bilans również gry na wyjazdach.
  • gospodarze to zdecydowany faworyt, goście to dno tabli
  • któraś z drużyn, a najlepiej obydwie dysponują kapitalnym bilansem defensywnym.

To teoria, ale może ktoś bardziej sprawdził to w praktyce, a może założenia są zupełnie błędne? A może w szaleństwie jest metoda i mecze wybiera się tu na &quot;przypał&quot;, ale gdyby szczęście było równe 50/50 to jednak oznaczałoby stratę? Może znane są blogi graczy, którzy wychodzą na tym całkiem nieźle?

incubus7 115

incubus7

Użytkownik
dzięki,
edi8, wiadomo jednak, że bukmacher dobiera kurs pod te statystyki, więc na starcie nie mamy przewagi... może masz pomysł wg jakiego klucza dobrać taki mecz? a może jest strona która dlae przewidywany % szans dla BTS przed meczem.
P.S. edi8, statystykę masz chyba w jednym palcu, musi być Tobie pomocna, ale chyba nie masz stałego sposobu gry? a może masz jakiś? może tez pasuje coś do BTS/nOTS?

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Metoda gry BTSów.
Można wybrać np. 5 drużyn do gry na ich serię BTSów i seria 4 kolejnych takich wyników ( z kursem 1.6 ) granych ze stawkami w łańcuchu (a więc za rosnące stawki z poprzednich wygranych) już tylko w przypadku oczekiwanego zakończenia gier przez 1 drużynę z 5, daje ze startowego budżetu 5j. ( od 1 j. *5 ) 6.55j. gdyż 1.6^4=6.55 a dojście jednej drużyny z tych 5 wybranych do serii 5 kolejnych BTSów , da podwojenie startowego budżetu 5j. bo 1.6^5=10.48j.
Identycznie jest przy grze na brak BTS.

incubus7 115

incubus7

Użytkownik
hmmmm, trudno trafic 4 razy pod rzad bts...
Założmy, gram zespół Y przez 4 kolejne mecze na BTS. Przecież prawdopodobieństwo dla tej ekipy jest rozpisane jest przez bukmachera na cały sezon...

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Aby przystąpić do typowania drużyn mogących taką serię BTSów lub ich braku osiągnąć - należy zapoznać się z rozkładem jazdy danej ligi, tak aby dobrać taki układ gier, który dobrze takim rozstrzygnięciom rokuje...
Np. Bayern M. rozpoczął ubiegły sezon serią 9 meczów bez BTS:
http://www.soccerstats.com/team.asp?league=germany&amp;amp;teamid=2
zaś Hoffenheim miał serię 11 meczów z BTSem:
http://www.soccerstats.com/team.asp?league=germany&amp;amp;teamid=8
a w Danii Odense serię 10 meczów z BTSami:
http://www.soccerstats.com/team.asp?league=denmark&amp;amp;teamid=8
itd.itp.
Podłączenie się pod taki pociąg - i umiejętne wyskoczenie z niego! - to ciekawy obszar do grania...
Oczywiście wcale nie musimy do tej w/w gry dobierać tej samej drużyny, bo dobrym wariantem może okazać się każdorazowe dobieranie innej - w ramach polowania na takie serie.
.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Terminu &quot;rozkład jazdy&quot; użyłem w znaczeniu rozeznania co do tego, z kim nasza drużyna ma zagrać te 4-5 najbliższych spotkań i czy ci rywale dają szanse - w zależności od obranego wariantu gry - na kolejne BTSy lub ich brak w tych spotkaniach.

deloo 7

deloo

Użytkownik
jak dla mnie stawianie bts i nbts to tylko i wylacznie szczescie, kazdy mecz jest inny, inaczej sie uklada, wystarczy jedna akcja, jeden blad arbitra itp. wiec mozesz sie podpierac statystykami i jak ci wejdzie myslec ze to cos pomoglo, dla mnie to bzdura, w kazdym meczu moze byc 0:0 jak i 5:5.

gajin 150

gajin

Użytkownik
Osobiście na TS wchodziłbym tylko na live i to tylko jeśli miałbym transmisję meczu, żeby móc ocenić szansę wystąpienia zdarzenia. Wciąż jednak temat jest dla mnie bardzo ryzykowny - chyba każdy z nas widział nie raz mecz gdzie padały brami z niczego, karne z kapelusza etc.

incubus7 115

incubus7

Użytkownik
własnie zasugerowałem się tym, że KTP znacznie lepiej strzela na wyjazdach... po drugie to liga dość overowa więc można liczyć na sukces

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Chcę się upewnić, czy dobrze Cię zrozumiałem:

Gospodarze zagrają w domu, a goście na wyjeździe, tak?
Pisałem o najlepszych atakach ligi - gospodarze mają najlepszy atak w domowych meczach a goście w wyjazdowych.

incubus7 115

incubus7

Użytkownik
no własnie, tu nie chodzi o wchodzenie w serie, bardziej analizę potencjału zespołów u siebie, na wyjeździe, ostatnia seria meczów...
japs - ktp okazał się słusznym wyborem (2:1)

Do góry Bottom