>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Brak wielu lig u bukmacherów naziemnych.

K 3

kolikor

Użytkownik
Dlaczego bukmacherzy naziemni nie wystawiają kursów na najwyższe rozgrywki piłkarskie w takich krajach jak Albania,Algeria,Arabia Saudyjska,Armenia,Azerbejdzan,Czarnogóra(tylko Betako),Gruzja,Gwatemala,Honduras,Kazachstan,Iran,Macedonia(tylko Betako),Malta,Mołdawia,Tajlandia,Tunezja,Uzbekistan,Wietnam (Betako)Wyspy Owcze,Zjednoczone Emiraty Arabskie.Wymieniłem te ligi które mają wszelkie dane aby wystawiać na nie kursy.
Przecież oni konkurują z bukmacherami internetowymi i powinni to uwzględniać.Dlatego nie warto grać u naziemnych bo nie ma się wyboru.Ja nie mówie żeby wszystkie te ligi naraz się pojawiły ale brak aż tak dużej ilości pokazuje jak słaba oferta jest bukmacherów stacjonarnych.

K 53

kinkyy

Użytkownik
Chyba mimo wszystko nie są to jeszcze ligi wystarczajaco wiarygodne dla wielu firm. Większość z nich ma tylko bwin i pod tym względem jest bezkonkurencyjny. U pozostałych też nie jest z tym najlepiej. Bardziej wiarygodne i &quot;bezpieczne&quot; są czesto dla nich na przykład 3,4 i 5 liga norweska! Sami klienci być może liczą na więcej opcji z popularnych lig, niż możliwośc stawiania na egzotykę i ligi dla &quot;koneserów&quot;;P Poza tym ustalanie kursów na te zdarzenia chyba jest zbyt trudne ze względu na ograniczoną ilość informacji (bazowanie na samych wynikach i tabelach jest ryzykowne). Z buków naziemnych liczę na fortunę, ona przewodzi we wprowadzaniu nowych lig, stawia generalnie na &quot;szeroką oferte&quot;. Ewentualnie tipsport, ale niestety kursy u nich nie nadają sie do gry.

K 3

kolikor

Użytkownik
Ja gram w Sportingbet i bet365 i wszystkie te ligi tam występowały.Niestety niektóre nie regularnie.Dlatego je wymieniłem.W Bwin są jeszcze przecież inne np.Luksemburga,Sudanu,Kamerun...Tego oczywiście od naziemnych nie oczekuje ale np. brak ligi Mołdawii(Mistrz tej ligi puka do LM),Malty,Wysp Owczych(nigdy nie słyszałem o korupcji w tych krajach,poziom ligi napewno nie jest gorszy niż w trzeciej lidze finskiej czy 2 islandzkiej)Macedonii,Czarnogóry,Albanii(trzy dosyć stabilne ligi byłej Jugosławii) czy przedstawiciela pogromcy Wisły Azerbejdzanu mnie dziwi..
Jedynym naziemnym bukmacherem który jest otwarty na nowe ligi jest Betako.Tylko tam można zagrać część wymienionym lig (Mołdawia,Macedonia,Czarnogóra,Wietnam, Wyspy Owcze) ale też nie każdą kolejke, mam wrażenie że to funkcjonuje na zasadzie jak zapamiętam to wrzuce do oferty, tam nie ma koordynacji.
Fortuna jest bardzo ostrożna.Oni mają problem z wystawieniem kursów na lige Koreii Płd czy Paragwaju (w ten weekend akurat wystawili ale wcześniej raz na 5 kolejek)).Dlatego nie licze na tego buka.Tipsport ma tragiczne kursy a oferta zbliżona do innych bez rewelacji.
Toto-mix - najgorsza oferta.Nie wiem co ludzie widzą w tym buku.Jeżeli ktoś woli grać przez net to po co mu bukmacher naziemny z podatkiem i kiepską ofertą ??
STS - jeżeli coś doda to zazwyczaj kosztem czegoś.Ten bukmacher co widać nawet po niektórych postach jes zdecydiwanie w defensywie.Złote czasy dobiegły końca a oni z tym się nie mogą pogodzić.
Po Batako w tym zakresie największą nadzieje trzeba wiązać z WZBMilenium.

K 3

kolikor

Użytkownik
Widzę że nikt nie podjął tematu. Szkoda bo spostrzeżenia innych osób korzystających z bukmacherów naziemnych z chęcią bym przeczytał.
Dlaczego jeszcze raz pisze do tego wątku. Po prawie trzech miesiącach muszę zweryfikować niektóre swoje słowa. Niestety nic się nie zmieniło na lepsze jeżeli chodzi o nowe ligi piłkarskie. Dla mnie to najważniejsza pozycja, bo to piłkę nożną gram zdecydowanie najczęściej u bukmacherów. Dlatego też nie mam powodów do zadowolenia. Pojawiły się natomiast nowe ligi hokeja, dotychczas nie wystawiane w ofertach. I tu prym zdecydowanie wodzi Fortuna. Liga Polska, plus Liga Białorusi, plus 2 Słowacji. Jedynej ligi hokeja której brakuje mi w tej chwili w fortunie jest liga Angielska (można zagrać tylko w Betako i Tipsport). Jeżeli jesteśmy przy hokeju to trzeba wspomnieć o Unihokeju. Tutaj z kolei zdecydowana dominacja Tipsporu (liga Czech, Finlandii, Szwecji i Szwajcarii).Bardzo dobra oferta w Betako (Szwajcaria, Szwecja, Finlandia).W Fortunie tylko z wiadomych względów liga Florbalu Czech. U pozostałych bukmacherów Unihokej nie istnieje. Dobra ofertę z hokeja ma również Milenium. Kolejną dyscypliną na którą postawiła Fortuna jest koszykówka. Zaroiło się od nowych lig -Polska, Holandia, Belgia, Litwa, Ukraina, Austria, Słowacja(kobiety),Australia,Sowenia,2 Francji,2 Hiszpanii,2 Włochy. Po raz pierwszy pojawiła się również w Fortunie liga piłki wodnej(Wochy) Niestety w innych dyscyplinach żadnych pozytywnych zmian nie dostrzegam jeżeli chodzi o Fortune. Betako ma bardzo ciekawą ofertę ale bez żadnych nowość w ostatnim półroczu, wręcz przeciwnie widzę rezygnacje z różnych wydaję się ciągle folklorystycznych rozgrywek europejskich np Ligi Mołdawii (piłka nożna) Lig Męskiej i Żeńskiej Hiszpanii (siatkówka) czy Austrii Kobiet (piłka ręczna).W dodatku ten bukmacher zdecydowanie nie stawia na nasze rodzime rozgrywki. O innych bukmacherach trudno coś pozytywnego w tym aspekcie napisać. STS od lat jest w defensywie. Owszem oferta jest przyzwoita ale ja nie widzę nawet próby dorównania swojemu od lat głównemu konkurentowi (Fortuna).W STS jest ogromny problem z pod-grami na dane zdarzenie. Nie ma w STS żadnej dyscypliny czy ligi która by nie była dostępna u innych bukmacherów naziemnych(nie pisze o tych punktach z nowym systemem) Wycofuje się zdecydowanie z moich ostatnich słów o Milenium. Ten bukmacher umiera. Słaba oferta, słabe kursy, bezczelna promocja która wnikliwych graczy musi odpychać od tej firmy. Toto-mix ma w miarę dobre kursy ale bardzo ograniczoną ofertę. Tipsport ma znacznie lepszą ofertę niż Toto-Mix ale bardzo niskie kursy. Ja oczywiście tylko poruszyłem niektóre dyscypliny a właściwie te które najchętniej obstawiam. Z innych dyscyplin – Futsal (najlepsza oferta w Betako), Piłka Ręczna (Betako, STS), Rugby (Betako, STS)

Jak bym miał się zabawić w nauczyciela i wystawić oceny poszczególnym Polskim bukmacherom stacjonarnym (przyjmując skale ocen 6-1) to wyglądało by to następująco:

4+ FORTUNA
4- BETAKO
3+ STS
3 MILENIUM
3- TOTO-MIX
3- TIPSPORT

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
&quot;Jak bym miał się zabawić w nauczyciela i wystawić oceny poszczególnym Polskim bukmacherom&quot;
- kolego, zanim ponownie zabawisz się w nauczyciela, to wpierw racz przypomnieć sobie zasady ojczystej ortografii, gdyż przymiotniki piszemy od małej litery.
A zatem polskim a nie &quot;Polskim&quot; ????
Ponadto napisałeś: &quot;
Macedonii,Czarnogóry,Albanii(trzy dosyć stabilne ligi byłej Jugosławii) &quot;
a Albania wcale nie była częścią byłej Jugosławii.
A wracając do meritum: mnie szczególnie brakuje w Totomixie ligi nepalskiej oraz samoańskiej, choć muszę tu przyznać, że tej drugiej jednak trochę mniej niż tej pierwszej....
A będąc przy Nepalu: czy wiecie dlaczego w rankingu FIFA zajmują dopiero 172. pozycję?
Bo mają ciągle pod górę!!! ???? ???? ????

Do góry Bottom