Kupon 8
18:00 Chrobry Głogów(-5,5) - Piotrków Trybunalski - 1.39 - 2
18:00 Holandia(-3,5) - Niemcy - 1.37 - 2
20:30 Górnik Zabrze - Lechia Gdańsk - 1.31 - 1x
AKO: 2.49 - Stawka - 11 zł
Tutaj te 8 kuponów zakończone na lekkim plusie(1 zł z hakiem ???? )
KUPON 1/2018
17:30
Holandia -
Norwegia - 2 - 1.15
18:00 Korona - Piast(+1,5) - 2 - 1.29
19:00 Lublin(+11,5) - Stelmet - 1 - 1.52
AKO: 2.25 Stawka: 10,50 zł
Norwegia w sumie na dostawkę. Wiadomo jak to jest z podbijaniem AKO, ale wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują na drużynę ze Skandynawii. Idą przez te mistrzostwa jak burza, nie licząc nie miłej dla nich porażki ze Szwedkami.
Holandia gra na tym turnieju fatalnie, a tylko słabiutkie rywali spowodowały, że znalazły się w strefie medalowej(!). Jeżeli padnie tutaj inny rozstrzygnięcie niż zwycięstwo Norweżek, to będzie to mega sensacja. Wszystko przemawia za graniem na Norwegię i to nawet z handi, ale nie chciałem być pazerny.
Dodatkowo gram na Lublin z handi. Drużyna Lublina może nie gra na miarę oczekiwań przed sezonem, ale u siebie na własnym parkiecie doznali póki co jednej porażki i to bodajże 4 punktami. Reszta meczów to zwycięstwa. Stelmet to już nie ta drużyna sprzed lat, kiedy przewodziła grupie drużyn w naszej lidze. Do tego dochodzą słabsze wyniki w Europie i dodatkowe zmęczenie. Jak dla mnie drużyna ze wschodu Polski jak najbardziej może się pokusić o korzystny wynik, a jak nawet przegrają to myślę, że więcej niż 10 pkt straty do Stelmetu po meczu nie będą mieć.
No i nasza nieprzewidywalna
Ekstraklasa. Drużyna Piasta za Fornalika gra średnio-przeciętnie, ale na pewno nieco lepiej niż przed objęciem przez niego funkcji trenera. Korona jest obecnie w bardzo sporym dołku. Przegrana u siebie z Arką 0-3. Dodatkowo dość haniebna porażka z Jagiellonią. Nie wierzę, że nagle drużyna Lettierego dozna olśnienia i wygra ten mecz więcej niż jedną bramką. Piast też walczy o utrzymanie, no i w ostatnich meczach nie zdarzyło się tej drużynie przegrywać więcej niż jedną bramką, a ta seria trwa już ładne kilka tygodni. Nie wierzę w wysokie zwycięstwo Korony, nawet lekko szale przeważyłbym na stronę gliwiczan.
Dodatkowo można pomyśleć nad jakimś handicapem setowym/punktowym w meczu Bielsko Biała - Muszyna. To powinien być bardziej wyrównany mecz niż wskazują na to kursy.