Unibet
M. Fourcade- A. Peiffer
1 1,60
Mega ciężko coś wybrać z Unibetu na jutro, bo buki się sugerują wczorajszym sprintem pań i panów. Trudno im się dziwić, ale wg mnie taki kurs na MF to trochę przesada. Rozumiem, że Peiffer złapał formę biegową, ale wg mnie to są tylko takie wyskoki jednorazowe, ale Martin to jest uznana firma. Żeby nie było, że stawiam tylko po nazwisku no to warto dodać, że cały czas utrzymuje dobrą formę biegową i strzelecką, w przeciwieństwie do Peiffera, który jest nierówny. Wiadomo, że od Martę wymaga się wiele i może nie widać u niego takiego błysku jak chociażby w tamtym sezonie, ale jak dla mnie jest faworytem w tej parze i zaufam mu ????
Wynik:
11-25. Jak zobaczyłem minę MF po pierwszym strzelaniu to myślałem, że strzeli focha, ale zachował się profesjonalnie i walczył ????
Polecam również:
Rastorgujevs- Bauer
1 1,50
Kolega z Łotwy już wczoraj dał zarobić, tym razem zestawiono go z Bauerem, a nie Larsiem. Buki sugerują się 'dobrym' występem Bauera wczoraj. Ten dobry występ to jedynie całkiem niezły jak nie niego bieg, ale patrząc na jego formę i możliwości to był taki jednorazowy wyskok, i jutro wróci do biegu na poziomie +30 sek do Rastorgujevsa, którego cenię wysoko. Bardzo ambitny, ostatnio równy i biegowo i strzelecko, polecam ????
Wynik:
41-12, sam nie stawiałem, ale nietrafione przewidywanie.
Dorin- Gregorin
1 1,55
Teraz troszkę o sprincie pań. Gregorin po Igrzyskach wyraźnie spuściła z tonu. Jej występy w Pokljuce oraz wczorajszy sprint były znacznie słabsze od tych na Igrzyskach. Dorin bardzo długo pauzowała, pojawiła się dopiero w Sochi i jak na tak długą absencję z powodu kontuzji kostki zaprezentowała się przyzwoicie. Jej występy w Pokljuce poprawne biegowo, natomiast Gregorin biega już zdecydowanie gorzej. Wczoraj było dokładnie to samo i nic przez 2 dni nie powinno się wydarzyć. +30-40 sek na korzyść spragnionej startów Dorin, do tego porównywalne strzelanie. Jutrzejszy dzień wszystko zweryfikuje ????
Wynik:
17-14