>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Bezpieczeństwo

krz_siek 0

krz_siek

Użytkownik
Przyznaje sie, nie wiem czy byl juz taki temat.
Jak to wszystko spamietac? pin do karty bankowej, hasła: mb, bank internetowy, konta w bukach, forach internetowych itd.. to bardzo wkurzajace. Zastanawiam sie nad spisaniem tego na kartke dosc bezpiecznie chyba.

Najważniejsze

Prosze powiedzcie czego używacie, jakie anty wiry, firewalle itd.. Co polecacie, najlepiej darmowe.
Czy zmieniacie hasła? Czy np macie hasło to samo od roku. Zwariować idzie, szkoda mozgu.

snap8 12

snap8

Użytkownik
Ja mam wszystko zapsiane na kartce. To chyba najlepszy sposób .
Jeżeli chodzi o antyvira to polecam KIS dowolną wersje.

Edytka:

Daruj sobie z darmowymi antyvirusami . Albo zamulaja kompa , albo przepuszczają różne dziadostwo i do tego zazwyczaj nalezy instalować coś dodatkowego do nich ( firewalla lub kolejnego antyvira)

dawidm 9

dawidm

Użytkownik
ja pamiętam wszystkie hasła, numery gracza, numery konta bankowego, piny, pesele, nr indeksu, karty bibliotecznej itd :p taką pamięć mam jakąś do takich rzeczy ;P
a polecam co jakiś czas zmieniać hasła... jak niedawno przeczytałem o tych kradzieżach z buków i mb to aż ciarki na plecach.... spisanie na kartkę to dobry pomysł pod warunkiem że schowasz ją w dobrym miejscu i sam nie zapomnisz gdzie ją dałeś :p
a z antyvirów używam Kaspersky&#39;ego ????

krz_siek 0

krz_siek

Użytkownik
Czyli co chroni moje hasełka firewall czy antywir? Firewall jesli sie nie myle prawda?

snap8, bede uzywal darmowego na 100% (wrodzona pazerność)

V 256

vernix

Użytkownik
Firewall broni Cię przed nieupoważnionym dostępem innych komputerów (czyt. ludzi) do Twojego kompa. Antywirus jest od wirusów i innego tego typu dziadostwa.

Osobiście polecam Kaspersky Internet Security (używam od ponad 2 lat i bardzo dobrze się sprawuje; kompa w ogóle nie zamula). I choć jest płatny to warto na niego wyłożyć kasę, ponieważ darmowe nie wszystko wyłapują. Z resztą wystarczy sprawdzić po rankingach co jest najlepsze.
A co do różnego rodzaju haseł to trzymam je w programie KeePass Password Safe - darmowy. A ponadto ma wbudowany generator haseł. Same hasła zmieniam co kilka miesięcy.

S 11

support75

Użytkownik
spisanie na kartke jak najbardziej ok. Jednak trzeba liczyc sie z tym ze jednak ta kartka trafi do niewlasciwej osoby i co wtedy ? Wszystkie, ale to wszystkie nasze hasla ma, loginy. numery - po prostu wszystko.
Polecam wiec zapisywac hasla w ten sposob.
neteller - 8jurek004
e-mail na interii - 5janek089

a tak na prawde nasze hasla to
neteller - jurek114
e-mail na interii - janek189

szyfr ?
zero to tak na prawde jedynka, i nigdy nie piszemy pierwszej cyfry.
Kazdy moze sobie zrobic indywidualny szyfr, wtedy wiemy ze nawet jesli ktos zdobedzie nasza karte z haslami nic z nia nie zrobi.

k.@.m.i.l 0

[email protected]

Użytkownik
Ja Ad-Aware instaluje co jakiś czas aby przeskanować komputer w poszukiwaniu syfu. Firewalla nie używam, zbędnie muli mi komputer oraz łącze przez co nie mogę grać. Avast cały czas w tle.

Do góry Bottom