No ja rowniez zastanawiam sie nad tym meczem, zwlaszcza ze jestem kibicem FCB i trzeba na to jakos realnie spojrzec! No Barca ostatnio nie grala najlepiej ale czego sie tu dziwic skoro nie bylo kilku podstawowych graczy. Barca bez Ronaldinho, Deco, Eto'o, Puyola, Messiego itd to juz nie jest ta Barca. Jednak teraz juz prawie wszyscy powrocili do skladu i brakuje tylko Eto'o i Messiego. W ostatnim spotkaniu z Nastic mistrzowie hiszpanii pewnie wygrali 3-0 i znow powrocili na fotel lidera dzieki potknieciu Sevilli. Ale warto wzisc pod uwage ze sa na 1 miejscu tylko ze wzgledu na roznice bramek!, tuz za nimi z taka sama iloscia punktow znajduja sie Sevilla i Real wiec ta przewage musza zwiekszyc. W ostatnim meczu widac bylo u nich determinacje i napewno chec kolejnych zwyciestw, wiec ich gra wyglada juz lepiej niz w meczach z Espanyolem czy Getafe. Dodatkowym atutem moze byc to ze podczas nieobecnosci Eto'o i Ezquerro zagra znow zastepujacy ich Saviola. Ten pilkarz ostatnio swietnie wykorzystal swoja szanse i strzela gola(e) w kazdym meczu (nawet hat-ricka [mecz w pucharze krola]) Napewno bardzo sie stara bo chce zyskac zaufanie Rijkaarda.
Teraz powiem cos o drugiej stronie: Betis jest w strafie spadkowej, i nie radza sobie zbyt ciekawie, choc ostatnio zaczeli sie polepszac o czym moze swiadczyc zwyciestwo u siebie 1-0 z Celta albo remis 1-1 z Racingiem, remis 0-0 u siebie z Realem M i 1-1 na wyjezdzie. Zeby wydostac sie ze strafy spadkowej potrzeba im zaledwie 2-3 punktow, jednak mimo wszystko nie sadze zeby udalo im sie zdobyc te punkty w tym meczu, z takim rywalem jakim jest Barca.
Dodam jeszcze, ze ostatnio ogladalem wiadomosci na Hiszpanskiej
TV i okazuje sie ze prawie cala
Hiszpania jest sparalizowana opadami sniegu, ktore nie wystepuja tam raczej zbyt czesto. Wsrod wymienianych obszarow znalazla sie miedzy innymi Sevilla, wiec warto to wziasc pod uwage ze boisko moze byc mokre i grzeskie jezeli pogoda sie popsuje. Konsekwencja tego moze byc tez ilosc goli wiec mozliwy under. Ale to sa tylko takie moje przypuszczenia. Moje typy:
Betis v FC Barcelona [2] 1.60; [x2] 1.26 GB
Betis v FC Barcelona under 2.5 1.80 GB
jeszcze proponuje:
Betis v FC Barcelona strzelec bramki:
Saviola (kursu nie znam bo na GB nie znalazlem tego)