>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

betfair - surebet

M 0

mikesyney

Użytkownik
chmmm przeglądałem pare tematów o betfair i mam takie pytanie:

czy można zrobić surebet&#39;a w ten sposób:
drużyna A: wygra: 2,5 ||| 1,8 nie wygra
drużyna B: wygra: 1,4 ||| 1,9 nie wygra

i teraz postawić zakład dla drużyny A, ze wygra za 2,5 i automatycznie skontrować, że nie wygra za 1,8...?
prosiłbym o komentarze na ten temat... :)

G 46

ghs

Użytkownik
Nie ma takiej możliwości, żeby jednocześnie pojawiły się kursy na wygra i nie wygra dające surebeta. Co najwyżej możesz postawić na wygra i później czekać, aż kurs na nie wygra wzrośnie, tyle, że czasami można się nie doczekać.

M 0

mikesyney

Użytkownik
rozumiem...

a teraz, jedno to samo wydarzenie:

... zauważyłem coś dziwnego. Mianowicie, gdy klikam na kurs niebieski (np: 4.1), czyli na wygra i podaje stawkę np: 10 zł to zysk wyskakuje jak należy: 31 zł (41-10)...

a teraz gdy obstawiam zakład nie wygra po kursie np: 4.3 i moją wygraną 10 zł to wyskakuje mi wypłata okey: 44 zł, ale za to zobowiązanie jest aż 33 zł...

tak czy siak teraz surebet&#39;a nie da się zrobić...

G 46

ghs

Użytkownik
Kurs niebieski oznacza, że ktoś wystawił zakład i ty go akceptujesz. Dla przykładu obstawiasz, że wygra Bordeaux po kursie 4,1 - stawiasz 10 zł, trafiasz, zysk 31 zł.
Kurs czerwony, czyli zakład na lay wystawiasz Ty. W podanym przykładzie z kursem 4,3 to Ty wcielasz się w bukmachera i Ty oferujesz komuś zakład po kursie 4,3. W takiej sytuacji ktoś może u Ciebie obstawić, że wygra Bordeaux po kursie 4,3. Czyli ktoś może zaryzykować 10 zł, żeby wygrać Twoje 33 zł. Jeśli ten ktoś się pomyli i Bordeaux przegra, to zgarniasz jego 10 zł (i swoje 33 zł).
Taka jest istota zakładów lay. Przeczytaj uważnie to kilka razy, bo niełatwo to zrozumieć, ale jak zaskoczy, to już się wydaje proste.

G 46

ghs

Użytkownik
Przy kursie czerwonym masz podaną kwotę, za jaką inni użytkownicy są chętni ten zakład po tym kursie wziąć i czekają, aż ktoś się zdecyduje taki zakład wystawić. Jeśli teraz Ty wystawisz go po tym kursie, to automatycznie zostanie on zawarty (no chyba, że wystawisz większą kasę, niż tę, na jaką są chętni - w takim przypadku będziesz musiał czekać, aż ktoś weźmie resztę; a jeśli chętny się nie znajdzie, to po prostu kasa wraca i zakładu nie ma).

Do góry Bottom