>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Betfair O Co W Tym Chodzi?

B 0

bocian25

Użytkownik
Witam chcę się dowiedzieć o co chodzi z zakładami back and lay?Czytałem dużo artykułów na ten temat i żaden nie dał mi jednoznacznej odpowiedzi?

astana 439

astana

Użytkownik
Wyskoczyła literówka,ale mam nadzieję,że sobie poradzisz,od 5 sierpnia mam urlop,być może założę temat związany z grą na giełdach sportowych.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Witam chcę się dowiedzieć o co chodzi z zakładami back and lay?Czytałem dużo artykułów na ten temat i żaden nie dał mi jednoznacznej odpowiedzi?
W 5. roku obecności na tym forum bukmacherskim FB, brak znajomości tego co masz w zasięgu ręki jest lekko żenujące, bo wystarczy poczytać:

http://forum.bukmacherskie.com/f57/back-i-lay-64438.html

http://forum.bukmacherskie.com/f141/czym-sie-rozni-back-lay-w-betfair-98235.html

i wiele innych...

Jeżeli jednak naprawdę czytałeś &quot;dużo artykułów&quot; i nie zrozumiałeś, to bukmacherka nie jest jeszcze dla Ciebie.

.

Otrzymane punkty reputacji: +10
bonaventura 270

bonaventura

Użytkownik
Cześć bocian25,
Kto pyta nie błądzi więc najprościej ujmując zakład Back to zwykły zakład na to, że dane zdarzenie okaże się trafne. Natomiast zakład Lay to zakład odwrotny, czyli mówi o tym, że dane zdarzenie nie okaże się trafne. Innymi słowy Back to zwykłe kursy, a Lay to takie same zwykłe kursy, ale z perspektywy firmy bukmacherskiej a nie gracza.

B 0

bocian25

Użytkownik
Dzięki koledzy za opowiedzi ale nie ma w waszych postach nic o tym co ja chce się dowiedziec.Nie rozumiem zakładów back and lay.Powiem może jak ja to rozumiem....
Jest np: mecz Niemcy - Brazylia i na back sa kursy 1.2.50
x.3.50
2.2.50
a na lay jest:
1.2.60
x.3.60
2.2.60

i teraz na przyklad stawiam na niemców na to ze wygraja i na to ze nie wygraja.Czyli obojetnie jaki wynik bedzie jestem na plusie.Dobrze to rozumiem?Prosze o odpowiedz.

S 440

straszaksam

Użytkownik
i teraz na przyklad stawiam na niemców na to ze wygraja i na to ze nie wygraja.Czyli obojetnie jaki wynik bedzie jestem na plusie.Dobrze to rozumiem?Prosze o odpowiedz.
Nie, nie jesteś na plusie, bo kurs na back (2,50) jest niższy niż na lay (2,60).

W przypadku back, stawiając 10j, wygrywasz 25j
w przypadku lay, stawiając 10j wygrywasz ~3,85j ; albo prościej - aby wygrać 10j, musisz postawić 26j.

astana 439

astana

Użytkownik
Witam,krótko oby coś zarobić lay musi być mniejsze od backa,zapewne wiesz ,że sam wystawiasz kurs,w tym wypadku masz widełki pomiędzy 2.5 a 2.6,dążysz oby wystawić i sprzedać wysoki back ,w tym wypadku 2.58 i jak najniższy lay w tym wypadku 2.52 i na tych widełkach możesz zarobić

S 440

straszaksam

Użytkownik
W tym wypadku,kolega Sam nie umie liczyć.
Oczywiście pomyliłem się, a Ty musisz już być bezczelny ;)

w przypadku kursu LAY 2,6 , przy &#39;zastawieniu&#39; 10j, wygrywasz 6,25j.
A dlaczego - wygoogluj już sobie lepiej podstawy grania na betfair, bo tak będzie naprawdę prościej dla Ciebie.

B 0

bocian25

Użytkownik
koledzy zaczynacie się kłóicic a ja po prostu chce żeby mi to ktoś w końcu wytłumaczył biało na czarnym ale jest tak jak podejrzewałem...czyli zaczniecie się kłócic.Tzw można powiedziec że dalej nie uzyskałem jasnej odpowiedzi na to pytanie które zadałem wcześniej.

S 440

straszaksam

Użytkownik
koledzy zaczynacie się kłóicic a ja po prostu chce żeby mi to ktoś w końcu wytłumaczył biało na czarnym ale jest tak jak podejrzewałem...czyli zaczniecie się kłócic.Tzw można powiedziec że dalej nie uzyskałem jasnej odpowiedzi na to pytanie które zadałem wcześniej.
Ja Ci odpowiedziałem najprościej jak się da, na liczbach, dla niezorientowanego w temacie. Jak dalej nie wiesz co i jak, to google, albo odpuść sobie po prostu.

Do góry Bottom