>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Betfair - nie czaję!

y3ti 137

y3ti

Użytkownik
Nie do końca rozumiem ich system &quot;nie wygra&quot;. Domyslam się, że pewnie to głupie ale podoba mi się platforma, Transmisje live kursy i chce tam zaczac grac na powazniej (lokujac wiekszą, jak na moją kieszień, kase) i chce to zrozumiec do końca. Podam przykład!
Mecz: Kubot - Montanes
Kubot:
-Wygra: 3.15
-Nie wygra: 3.2
Montanes:
-Wygra 1.46
-Nie wygra 1.47
Na tym się skupmy.
Stawiam, ze Montanes wygra 100 euro.
0,46*100=46 - prowizja. To moja wygrana.
Stawiam 100 że Kubot Nie Wygra. I tu z mojego konta znika 315 euro.
Ciekawe. I teraz co będzie?! Jak Kubot nie wygra, to dostane 100 za to, ze nie wygral i 46 za to, ze montanes wygral? A jak kubot wygra to jestem 415 euro w plecki? Tak to jest?
Wiem, ze to mogło być wałkowane ale nigdzie tego jakoś nie znalazłem a się zastanawiam! Czy to jest tak, ze stawiajac te 100 na &quot;nie wthra&quot; to te 100 ja chce wygrac a w razie porazki musze wylozyc te 100*kurs nie wygra?
Ich tutek doprowadził mnie do takiego właśnie wniosku!

cajtodoro 0

cajtodoro

Użytkownik
Piszesz, że chcesz wpłacic na BF poważną kase (nie wnikam ile) ale nie zadałeś sobie absolutnie żadnego trudu żeby dowiedzieć sie jak to działa. W necie jest od groma wyjaśnień Lay i Back, tak trudno poszukać?

Lay 3.2 - klikasz i w okienku obok kursu wpisujesz 100, ale jest to twoja wygrana (pisze nad okienkiem), nie stawka jaką wnosisz. Stawką w tym przypadku bedzie 220 - ta kwota pojawi się na czerwono przy nazwisku Kubota. Jest to logiczne, ponieważ obstawiasz że on nie wygra.
W przypadku zdarzeń dwudogowych, przy dużych kwotach przyjętych kursy Back będą zbieżne z kursami Lay, im mniejsze zainteresowanie rynkiem, tym większe różnice w kursach.
Jeśli chcesz wiedzieć ile wynosi kurs z Laya - klik na tenże, wpisz 10 na 3.2 - w okienku wyskoczy twoja wygrana 22, teraz 10 podziel przez 22, to się równa 0,45, dodaj do cfry przed przecinkiem 1 i voila, zagrałeś Laya na Łukasza po kursie 1.45

y3ti 137

y3ti

Użytkownik
Dobra.
Cajtodoro - przeczytaj dwa razy. Jako próba wytłumaczenia komuś kto nie do końca jest pewien to troche lipa. Poza tym ciekawa opcja u bukmachera sa normalne zaklady, czaisz. A w betfair sa ciekawe kursy. Mozliwosc zagrania na nie wygra to tylko dodatek ktory jezeli zalapie bedzie dodatkowa mozliwoscia. Poza tym sprawdzilem ich tutka. Tam bylo wyjasnienie. Ale nie do konca czytelne. Zapytalem tutaj. Boli?
MadAngel - Moje przekonanie, z twoim wyjasnieniem daje mi już jasny obraz. Dzięki.
Zamknąć, usunąć... czy jak tam!

esio-police 0

esio-police

Użytkownik
Jest jeszcze łatwiejszy sposób na policzenie rzeczywistego kursu lay:
lay-3,2
teraz od kursu odejmujesz 1, a więc 3,2-1=2,2
następnie dzielisz kurs lay przez tą różnicę: 3,2/2,2=1,45454545....

Do góry Bottom