>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Bellator 142 Glory: Dynamite 1 - 19 września

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik

Data: 19 września, 2015
Hala: SAP Center
Miasto: San Jose, California, USA
Transmisja: Spike TV

Karta główna

(MMA) Walka o tytuł wagi półciężkiej

Liam McGeary (c) vs. Tito Ortiz

(MMA) Finał turnieju wagi półciężkiej

TBD vs. TBD

(Kickboxing) Walka o tytuł wagi półciężkiej (wakat)

Saulo Cavalari vs. Zack Mwekassa

(MMA) Josh Thomson vs. Mike Bronzoulis
(Kickboxing) Paul Daley vs. Fernando Gonzalez
(Kickboxing) Walka kobiet – Keri Anne Taylor-Melendez vs. Hadley Griffith

(MMA) Półfinał turnieju wagi półciężkiej

Emanuel Newton vs. Phil Davis
Muhammed Lawal vs. Linton Vassell

Preliminary Card (Spike.com)

145 lbs.: (MMA) Victor Jones vs. David Blanco
125 lbs.: (MMA) Gloria Telles vs. Alysia Cortez
155 lbs.: (MMA) Nick Pica vs. Mauricio Alonso
155 lbs.: (Kickboxing) Jose Palacios vs. TJ Arcengal
185 lbs.: (MMA) Brandon Hester vs. DeMarco Villalona
155 lbs.: (MMA) Israel Delgado vs. JJ Okanovich
170 lbs.: (MMA) James Terry vs. Carlos Eduardo Rocha
125 lbs.: (MMA) Matt Ramirez vs. Josh Paiva
145 lbs.: (Kickboxing) Serhiy Adamchuck vs. Anvar Boynazarov
135 lbs.: (MMA) Gabe Carrasco vs. Joe Neal
155 lbs.: (MMA) Adam Piccolotti vs. Marlen Magee
145 lbs.: (MMA) Ousmane Thomas Diagne vs. Mike Malott
205 lbs.: (MMA) Francis Carmont vs. Anthony Ruiz – walka rezerwowa turnieju Bellatora w wadze półciężkiej

Prawdopodobnie jedna z najlepszych jak nie najlepsza rozpiska w historii tej federacji . Połączenie K1 i MMA . Podczas gali turniej w wadze półciężkiej ze znakomitą obsada . Półfinały po 2x5 minut a finał 3x5 .

W jednym miejscu obok siebie ring i oktagon i walki równocześnie .

Będzie to pierwsza taka gala na której odbędą się pojedynki zarówno w klatce jak i na ringu i ciekawostką jest to, jak zadziała takie połączenie i czy pomysł dwóch aren i równoczesnych walk zda egzamin. Gala ta będzie współtworzona przez organizację GLORY, ale zaskakuje fakt, że w karcie głównej zobaczymy tylko jedną walkę spod znaku GLORY. Dodatkowo cztery walki wstępne z czego trzy MMA i jedna Kickboxingu odbędą się równocześnie, więc z tym może być pewne zamieszanie ponieważ widzowie będą zmuszeni do wyboru oglądania jednej z tych formuł walki.
http://www.youtube.com/watch?v=ZBae4QidVyc&amp;feature=youtu.be

macio106 186,8K

macio106

Znawca - MMA
Francis Carmont - Roy Boughton~ ZWROT zmiana rywala.
Typ: 1 @1.35 SportBet

Rywal bierze walkę na zastępstwo, jest zwyczajnie mniejszy od Carmonta. Tak naprawdę w karierze nie pokonał nikogo znaczącego, ostatnio KO nad Huckabą, ale ten to już też powoli równia pochyła. Francis Carmont po wylocie z UFC osiadł w Bellatorze w debiucie dostał Guilherme Viana, którego ładnie wypunktował. Tutaj nie ma co kombinować Francuz ma o wiele większe doświadczenie, jest większy, zrobił przygotowania, i podsumowując jest o półkę wyżej niż jego rywal.

Liam McGeary (ENG) - Tito Ortiz (USA)⛔Liam McGeary pok. Tito Ortiza przez poddanie (odwrócony trójkąt nogami), 1 runda (4:41)
Typ: 2 @5.75 BetOnline

Być może jestem szaleńcem, że gram na Tito który to już lata świetności ma za sobą, a teraz mierzy się z mistrzem, ale sprawa jest prosta tak jak było w przypadku Bellatora 131 klik. Nadal chcą się wypromować na &quot;fame&quot; Tita wyobrażacie to sobie Tito mistrzem Bellatora? I później walki np. z: Vassell&#39;em, Lawal&#39;em, Newton&#39;em, Davis&#39;em. Przecież to by się sprzedało mega. Też być może nie bez kozery mistrzem został McGeary. Bo kto będzie o nim pamiętał jak przegra? No nikt, a tak jak by przegrał Newton to by było to pamiętane. Do tego jak by nie patrzeć to w tych 2 ostatnich walkach Tito coś tam jeszcze ogarniał:

Biznesowi porażka Tita nic nie da a wygrana otworzy szereg możliwości. Typ naprawdę mocno abstrakcyjny, ale nie nierealny za grosze można spróbować bo kurs fajny.

Muhammed Lawal - Linton Vassell⛔Muhammed Lawal pok. Lintona Vassella przez jednogłośną decyzję sędziów
Typ: 2 @4.03 SportBet

Wiadomo że Muhammed Lawal to dziku i potrafi ładnie usypiać rywali, do tego w młodości był utytułowanym zapaśnikiem, ale Linton ma większy zasięg. Co ważniejsze ogarnia pater, być może tam będzie tkwiła recepta na jego sukces? Kto wie? Pamiętajmy że to turniej i walki tylko na 2 rundy więc obaj pewnie będą się oszczędzać na finał. Tak czy siak ja bym tak szybko nie skreślał Vassell&#39;a.

Emanuel Newton - Phil Davis⛔Phil Davis pok. Emanuela Newtona przez poddanie (kimura), 1 runda (4:39)
Typ: 1 @3.65 SportBet

No i kolejna para turnieju więc znowu 2 rundy, i znowu jest wyraźny faworyt. Tylko czy aby na pewno Phil Davis jest taki super? Wiadomo w UFC z początku dobrze szło ale ostatnio tak jakoś gorzej, jednak rywale tak czy siak leszczami nie byli. Nie zapominajmy że Emanuel Newton to niedawny mistrz, i tez potrafi ładnie w rywali wjeżdżać. Nie bardzo wiem co jeszcze tutaj napisać zdaje sobie sprawę że Davis jest dobrym zawodnikiem, jednak wygrana Newtona jest możliwa, tym bardziej że to turniej.

Solidnie prezentują się kursy na Ortiza 5.50, Vasell 4.03, Newton 3.65. Opisałem je powyżej. Moim zdaniem w którymś z tych trzech pojedynków będzie niespodzianka. Proponuje pograć za drobne płaską stawką single na te trzy typy, bo w przypadku wygrania tylko jednego i tak jesteśmy na plusie.

szslon 182

szslon

Użytkownik
Co do Ortiza to jeszcze jestem skłonny się zgodzić, ale co do dwóch walk niżej to już sie kompletnie nie zgadzam. Davis to jest najlepszy półciężki poza UFC, on i King Mo to są zdecydowanie dwaj najlepsi zapaśnicy w CAŁYM Bellatorze. Newton żeby wygrać z Davisem to musiałby go znokautować, nie ma szans na to skoro taki puncher jak Rumble nie usadził Davisa to tym bardziej Newton nie zrobi. Z Newtona robi sie nie wiadomo jakiego rozpier**lacza a on raptem w 25 zwycięskich bojach 4 razy nokautował swoich rywali. Jak dla mnie Davis spokojnie dzięki zapasom to ogarnie. Co do walki Vassell - Mo to rzeczywiscie przewaga warunków na korzyść Vassella ale gwoli prawdy cofając sie delikatnie wstecz to identycznymi warunkami charakteryzował się Kongo, który przegrał z Mo. King oszukany również w walce z Rampagem, patrząc na rywali to dla mnie jest inny poziom.

szslon 182

szslon

Użytkownik
Davis ✅ + Cavalari ✅ + McGeary ✅ = 1.81 @Unibet ✅✅✅
Kolejny tripelek na weekend. Zacznę od starcia Newton - Davis. Ciężko znaleźć mi argumenty które pozwoliłby mi w jakiś sposób faworyzować Newtona. Owszem to solidny zawodnik i jakby nie patrzeć były mistrz Bellatora, ale w moim odczuciu Davis to jednak półka wyżej. Phil przez praktycznie całą karierę w UFC walczył z czołówką dywizji, jest to mega twardy zawodnik co pokazał choćby w starciu z Rumblem, nigdy nie dał się znokautować. Zapaśniczo to będzie gwałt na Newtonie, bo nie wydaje mi się żeby Davis obrał inną taktykę na 2rundowy pojedynek. Starcie Cavalari - Mwekassa to pojedynek rewanżowy, w pierwszej walce Brazylijczyk znokautował w 3 rundzie swojego przeciwnika. Cavalari to bardzo przekrojowy uderzacz, świetna technika, bardzo kreatywny i przede wszystkim twardy zawodnik. Mwekassa to przeciętny bokser, który przegrywał z każdym poważniejszym rywalem. Jego jedyną zaletą jest naprawde mocny cios, Glory ewidentnie inwestuje w niego po zwycięstwie nad Patem Barrym. Poza tym wszyscy rywale z którymi walczył to zdecydowanie poziom niżej niż Cavalari. W pojedynku wieczoru McGeary zmierzy się z podstarzałym Ortizem. Ortiz nie ma żadnych argumentów na Anglika. McGeary dobry uderzacz, świetny grappling, bardzo dobrze pracuje z pleców, w pojedynku z Newtonem 11 prób poddań, z czego aż 5 w pierwszej rundzie. Ortiz w ostatniej walce z Bonnarem wypadł blado, na pewno pojedynek nie dotrwa do końca walki, a w moim odczuciu skończy się w 2-3 rundzie.
Do tego tripelka dokładam Tima Elliota ✅ z gali Titan FC = 2.26 @unibet ✅ :spokodfhgfh:

Otrzymane punkty reputacji: +3
alves94 560

alves94

Użytkownik
Dzisiaj mam malo czasu, wiec bedzie szybko. Bardziej bez analizy niz z analiza.

AKO @1.79 - Pinnacle ✅ ✅ ✅

Paul Daley vs Fernando Gonzalez, typ: 1 ✅ unanimous decision

Nie rozumiem kursow. 1.20 na Semtexa? Kolesia, ktory ma 3 tytuly w kickboxingu (w tym 2 w MT) i (tego nie jestem pewien) 23 walki stoczone w pojedynku przeciwko Gonzalezowi, ktory boksowal w wieku 5 lat, a potem kiedy nikt go nie chcial w mma to zaczal bawic sie w MT, gdzie zdobyl jakis tytul WBC, ale to akurat bez znaczenia w tej walce. Znalazlem rowniez informacje o zasiegu. Daley - 193 cm, Gonzalez - 173 cm... Tutaj raczej bedzie walka bez historii i konsekwentne obijanie Amerykanina do decyzji.

Josh Thomson vs Mike Bronzoulis, typ: 1 ✅ sub 3 round

Josh to stary lis. Madry w oktagonie, twardy i solidny, z dobra kondycja, dobrym parterem, dobrym boksem i zapasami oraz swietnym klinczem. Ostatnio mial gorsza serie w ufc, ale walczyl z Fergusonem czy Bendo, ktorzy sa lepszymi zawodnikami niz Bronzoulis.

Phil Davis vs Emanuel Newton, typ: 1 ✅ sub 1 round

Szslon napisal o walce.

Liam McGeary vs Tito Ortiz, typ: 1 ✅ sub 4 round

Tito Ortiz ostatni raz 5 rundowke walczyl w 2006 roku, jego kondycja nie wytrzyma takiego obciazenia, a poza tym Liam jest na pewno lepszym zawodnikiem. Reszte dopisal Szslon.

Otrzymane punkty reputacji: +10
Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Dubel z tej gali
Daley &amp; Davis - 1.44 - ✅✅✅

Izzydor to była lokata dnia

Krótko
Davis to główny faworyt do końcowego zwycięstwa w turnieju . Zapaśnik z prawdziwego zdarzenia i tu powinien mieć olbrzymią przewagę . Walka na dystansie dwóch rund , Davis nie będzie czekał tylko skróci dystans i go obali a tam będzie dominował już lekko .
Zapasy i parter Davisa tu zadecydują .

Daley lepszy zawodnik we wszystkim . Lepszy boks , lepsze kopnięcia , lepsza technika i zdecydowanie szybszy . Rywal ostatnio co chwile łapany na dopingu i jak dla mnie z kickboxingiem to on ma mało wspólnego . Nawet żadnej walki w tym zakresie hee . Kolejny mismatch .

Otrzymane punkty reputacji: +15
Do góry Bottom