>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Bellator 139: Kongo vs. Volkov

Status
Zamknięty.
macio106 186,8K

macio106

Znawca - MMA

Data: 26 czerwca, 2015
Miejsce: Kansas Star Arena, Mulvane – USA
Walka wieczoru
Cheick Kongo vs. Alexander Volkov
David Rickels vs. John Alessio
Joe Schilling vs. Hisaki Kato
Pat Curran vs. Emmanuel Sanchez
Walki wstępne
Gaston Reyno vs. Greg Scott
Bubba Jenkins vs. Joe Wilk
Jeimeson Saudino vs. Aaron Ely
Bobby Cooper vs. Pablo Villaseca
Daniel Gallemore vs. Augusto Sakai
Iony Razafiarison vs. Bryanna Fissori
Alex Huddleston vs. Javy Ayala
Derek Bohi vs. Frederick Brown
Marcio Navarro vs. Cody Carrillo

Zapraszam do dyskusji na temat gali.​

macio106 186,8K

macio106

Znawca - MMA
Alexander Volkov @1.71 Bovada⛔Cheick Kongo pokonał Alexandera Volkova przez jednogłośną decyzję (30-27, 30-27, 30-27)

Rosjanina typowałem tutaj, z mizernym skutkiem:

http://forum.bukmacherskie.com/f201/bellator-136-brooks-vs-jansen-piatek-11-kwietnia-120524.html#post5278497

Tak oszukać zawodnika,:-| no cóż bywa. Ale znowu będą uparcie stawiał na niego a na czemu? Dlatego że Rosjanin w stójce jest zabójczy, ok Congo też jest dobry w stójce, ale kurde Congo ma już 40 lat to nie tam sam ziomek co kiedyś. Rosjanin przygotowywał się w Black House, więc czegoś się tam na pewno nauczył. Congo już lata świetności ma za sobą:

Ja nastawiam się tutaj na wojnę w stójce, w której to Rusek zwycięży.

David Rickels @1,54 ~ John Alessio vs. David Rickels – no contest (przypadkowe niedozwolone kopnięcie kolanem), rudna 1, (2:21)SportBet

Amerykanin swoje już w Bellatorze miał, walkę o pas przegrał, ale to nadal solidny zawodnik z dobrą stójką.

Kondycyjnie też się fajnie trzyma. Z topem zawodników swojej kategorii czyli Patricky Freire i Michael Chandler przegrywał, ale kim że jest John Alessio? 35 lat na karku. Na ostanie pięć walk trzy przegrane, wygrana i no-contest. Swoje lata świetności na UFC,WEC,Pride ma już za sobą. Za młodu trenował bjj, ale tak jak mówiłem on już jest poprostu stary i ja nie widzę szans na jego wygraną.

Joe Schilling @ 1,22 Bovada⛔Hisaki Kato pokonał Joe Schillinga przez nokaut (lewy krzyżowy), runda 2, (0:34)

Na forum o nim było już wiele, jednak ja się nie ugnę i zagram na niego. W mma zaczął się bawić w 2008 roku przegrał 3 na 4 walki. Wrócił w zeszłym roku ubijając Manhoef&#39;a:

Ale w ostatniej walce przegrał przez split z Rafael Carvalho, czy zasłużenie niech każdy sam sobie odpowie na to pytanie. Teraz Amerykanin do mma podchodzi poważnie i je trenuje. Dstaje no-nama z Japonii, który to tak jak on preferuje stójkę, niby miał pas organizacji HEAT. Tylko że ci zawodnicy no nie byli najwyższych lotów. Tutaj doświadczenie Joe powinno wziąć górę i ta walka powinna być tylko na przetarcie, spodziewam się dobrego KO, bo obaj zawodnicy parteru to nie mają. Pamiętajmy, że niedługo Bellator będzie robił wspólną galę z Glory i porażka zawodnika który występuje i tu i tu no ni jak nie pasuje.;)

macio106 186,8K

macio106

Znawca - MMA
Mógłbyś wyjaśnić w jaki niby sposób oszukano rosjanina w walce z Johnsonem?
http://mmadecisions.com/decision/6081/Tony-Johnson-vs-Alexander-Volkov
Wszystkie serwisy dały walkę dla amerykanina, 2 nawet serwisy punktowały 30-27 dla niego. Sam punktowałem 29-28 dla Johnsona
Bo w drugiej rundzie ewidentnie Amerykanin się tylko &quot;przytulał&quot; do Rosjanina. To Rusek mimo że był z pleców próbował czy to udusić czy poddać rywala. A Amerykanin sobie leżał na nim i od czasu do czasu jakiś słaby łokieć. Nawet jak wstali to się tulił do niego. 10-9 Dla Amerykańca pewnie tylko dlatego że był z góry. 3 runda i co? Próbuje obalić nie udaje się i znowu tulimy. A w klinczu to Rosjanin kolanami pracował. OK może nie był tak aktywny jak w pierwszej rundzie jednak, 3 rundę dać Amerykaninowi trochę kontrowersyjne. Wiadomo że zawodnik AKA niwelował różnicę w zasięgu i skracał dystans, ale moim zdaniem 1 i 3 rundy nie wygrał, 2 mógł bo był z góry i te słabe łokcie punktowały. Widocznie sędziowie woleli punktować tulenie aniżeli próby poddań lub kolana. Kazdy ma prawo do własnej oceny ja bym punktował 29-28 Volkov. Teraz zauważyłem że na tej stronce jest jeszcze głosowanie czytelników, a tam jest remis. ;).

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Cheick Kongo - 2.35✅✅✅ -

Takiej deklasacji to już dawno nie widziałem :grin: Easyyy rozpierducha przez trzy rundy
Taki kurs na Kongo to nieporozumienie
Alexander Volkov ostatnia przegrana z jakimś leszczem . Kongo mimo że już lata ma to nadal niebezpieczny zawodnik i to na pewno innym poziom niż Tony Johnson który to pokonał ruska .
Ostatnie jego walki to przegrana przez split decyzje oraz dwie zakończone przed czasem .
To dla formalności też wrzucam gif jak to Volkov dostawał baty w stójce
Dlatego że Rosjanin w stójce jest zabójczy

Oraz ostatnie zakończenia Kongo przed czasem i przypominam że ostatnią walkę dał wyrównaną z Lawalem . Siła fizyczna i moc będzie tutaj po jego stronie . Zapasy oraz parter również . O doświadczeniu nie będę wspominał .

https://redditing.net/r/MMA/comments/25u3f1
I jeszcze jedno Volkov jak pisze ktoś powyżej nie został w ogóle oszukany . Przegrał zasłużenie 2 i 3 rundę . Pisanie o jakiejś kradzieży to kompromitacja i próba wybielenia typu na niego .​

Otrzymane punkty reputacji: +33
macio106 186,8K

macio106

Znawca - MMA
To dla formalności też wrzucam gif jak to Volkov dostawał baty w stójce
Niezła beczka, wrzucasz kompletnie inne gify z innej walki...:grin: Do tego walki z obecnym mistrzem o której wspomniałem.:grin: Do tego wybranie sobie kawałka mojego zdania i pozbawienie go kontekstu jest co najmniej żałosnej, jak już kopiujesz to przynajmniej całe zdanie, aby był zachowany sens i kontekst.
Edit: Już wszystko pozmieniane no tak tchórzostwo....
Widzę typ na Congo, aby mi dopiec. Przypominam jak to się ostatnio skończyło i kto był górą. ????
http://forum.bukmacherskie.com/f201/ufc-fight-night-henderson-vs-thatch-15-02-2015-a-118124.html#post5128592
http://forum.bukmacherskie.com/f201/ufc-fight-night-henderson-vs-thatch-15-02-2015-a-118124-2.html#post5148975

b3a 1,3K

b3a

Użytkownik
Schilling vs Kato under 1,5 rundy 1,53 unibet 5/10 ✅✅✅
Dwóch zawodników stójkowych, z szczątkowym parterem, którzy preferują otwarte wymiany... do tego można dodać kondycję Kato, która na HEAT 35 wystarczyła mu na połowę pierwszej rundy. Kickbokserska stójka Schillinga powinna w tej walce dać mu efektowne zwycięstwo, ale obecny kurs jest nie do gry. Kato opuszcza gardę, trzyma nisko ręce, w pojedynku z przeciwnikiem pokroju Schillinga otworzy to miejsce do lokowania ciosów. Schilling lepsze warunki fizyczne, sporo wyższy, dobrze się prezentował na ważeniu.

Otrzymane punkty reputacji: +3
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom