ALBA Berlin - Ratiopharm Ulm over 155,0 1,87
Zastanówmy się ile, która drużyna może dziś z siebie dać. ULM to głównie szybka gra dobrzy strzelcy ale mimo dobrych wyników też sporo punktów traci. Średnio 79 pkt w meczach wyjazdowych. ALBA u siebie sporo rzuca - średnio 87 pkt. Także myślę, że dziś ALBA te 85 pkt spokojnie uzbiera. Pytanie na ile stać ULM.
I tutaj ciekawe słowa trenera Obradovic'a, że ULM ma trzech doskonałych strzelców dystansowych i to będzie celem taktycznym na dziś. Chodzi o trio: Gunter, Sosa i Schwethelm. Każdy z nich rzuca ze skutecznością 50%+. Neutralizacja ich może i jest jakimś pomysłem tym bardziej, że nie wiadomo czy zagra dziś center Trent Plaisted. Oprócz tego inny center Matt Howard jest świeżo po wyleczeniu kontuzji i też nie wiadomo czy dziś zagra. Obaj pojechali do Berlina, a decyzja o ich występie zapadnie tuż przed samym meczem. Mimo wszystko wspomniane trio gwarantuje, że ULM te min. 70 pkt powinien dziś rzucić.
Niech przemówią też mecze w EuroCup. Mam na myśli 3 wyjazdowe. Ciężki wyjazd do Valencii i rzucają 74 pkt. Wyjazd do defensywnie usposobionego Paris i rzucają 78 pkt. W tym tygodniu wyjazd do włoskiego Varese i ponownie 78 pkt. Mimo 3 trudnych wyjazdów nie mieli problemów z uzbieraniem 70 pkt.
Ulm, ma naprawdę szeroką i wyrównaną kadrę. Dwa lata temu wszedł tam mocny sponsor (Ratiopharm) i ta drużyna jest sukcesywnie budowana na przyszłość. Nie znajdziemy tam emerytów z NBA, którzy przyjechali do Europy dorobić na stare lata. Tam aż 10 zawodników spędza średnio po 10 min +. Średnia wieku jakieś 23 lata. Tylko jeden zawodnik ma tam 32 lata. Potem w kolejce stoi wspomniany 26-letni Trent Plaisted. Cała reszta to przedział wiekowy 20-25 lat. Także nawet jeśli dziś nie zagra Plaisted ani Howard to są jeszcze inni. Poza tym Ci dwaj Panowie bardziej ULM pomagają w obronie niż w ataku. Gdyby nie zagrali to śmiem twierdzić, że punkty, które sami by zdobyli powędrują najnaturalniej do zawodników ALBY, która pod koszem jest mocna.
WAŻNE!!!
Jeśli już przed samym meczem okarze się, że nie zagra dziś ani Howard ani Plaisted wg mnie warto jeszcze zagrać handi -5,5 na ALBE.
Szanse powodzenia: 65%+.
__________________________________________________________________________________________________
102:74. Kto skorzystał z rady pograł też handi na ALBE. Howard i Plaisted nie grali. +0,87u.