>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Bardzo proszę o pomoc!

P 0

paulaaa

Użytkownik
Witam ????

Jestem uczennicą II klasy LO i potrzebuję Waszej pomocy. Piszę pracę semestralną o roli Boga i Kościoła w dzisiejszym świecie. Byłabym bardzo wdzięczna za wszelkie opinie na ten temat. A konkretniej- kim dla Was jest Bóg? Jak się do Niego odnosicie? Jak w dzisiejszym świecie można dawać świadectwo wiary? W imię jakich wartości ludzie odrzucają Boga?
Bardzo proszę o wpisy dotyczące tego zagadnienia. Zaznaczam, że w swojej pracy chciałabym kilka słów zacytować (o czym na pewno poinformuję). Zbieram informację o ludzi w różnym wieku, wywodzących się z różnych środowisk.

Z góry dziękuję i pozdrawiam, Paulina.

escabar 24

escabar

Użytkownik
Hmm jeśli potrzebujesz takiej pomocy, to z mojego punktu widzenia Kościół ma role czwartej władzy w państwie, tak samo określa się media, Kościół ma wpływ na postepowanie społeczeństwa w danej sytuacji. Moża się pokusić o manipulację.

Jeśli chodzi o Boga to, to napewno nie jest postać. Wydaje mi się że to że wierzymy że istnieje Bóg sprawia że tak naprawdę my go tworzymy. Pierwotnie go nie było ale siła i wiara tak wielu umysłów na świecie tworzy tę moc, która nazywamy Bogiem.

Jest to mój osobisty pogląd.

szymonbee 110

szymonbee

Użytkownik
lol panowie troche powagi, kolezanka sie was pyta o takie sprawy a wy se z tego jaja robicie...jak nie chcecie jej pomoc to poprostu nie piszcie takich glupich postow ????

Paulaa ja ci odpowiem na pytanie ze Bog jest najwazniejszy w zyciu dla mnie i odnosze sie do niego z wielkim szacunkiem :]

pozdro ????

rangiz9 0

rangiz9

Forum VIP
ale się rozgadaliście. Naprawdę wasza wiara musi być głęboka jak tylko to potraficie napisać ;)

A z ciekawości co oznacza, że odnosisz się do Niego z szacunkiem :roll:

szymonbee 110

szymonbee

Użytkownik
A z ciekawości co oznacza, że odnosisz się do Niego z szacunkiem
czyli jezeli sie modle to nie mowie se poprostu jakos tam &quot;ej ty&quot; itd tylko z szacumkiem :]
a pozatym odnoszenie sie z szacunkiem moze tez oznaczac np nie robienie sobie jaj z tych rzeczy tak jak to koledzy zrobili wyzej...

rangiz9 0

rangiz9

Forum VIP
czyli jezeli sie modle to nie mowie se poprostu jakos tam &quot;ej ty&quot; itd tylko z szacumkiem
w wyuczonych formułkach nawet nie ma takich zwrotów jak &quot;ej Ty&quot;

nie robienie sobie jaj z tych rzeczy tak jak to koledzy zrobili wyzej...
widać nie wszyscy dorośli do prowadzenia dyskusji na różne tematy

Do góry Bottom