al_capone
Gangster
19:00 Barcelona - Atletico 1-3
Kurs
betandwin.com - 1.35; 4.50; 7.25
Sportingbet - 1.363; 4.50; 8.00
Unibet - 1.45; 3.90; 7.50
Bet-at-home.com - 1.35; 4.30; 9.00
Zapowiedź ze strony primeraDivision.pl
W niedzielny wieczór w Hiszpanii rozegrane zostaną rozegrane dwa spotkania. W tym pierwszym Barcelona spotka się z Atletico. Podopieczni Franka Rijkaarda odpadli z rozgrywek o Puchar Hiszpanii, jednak o ich formę nie należy się obawiać. Ta porażka może im pomóc patrząc na napięty grafik jak by ich czekał w przypadku awansu. Nie należy zapominać, że Barcelonę czeka juz niedługo ciężki dwumecz z Chelsea w LM.
Gospodarze wystąpią bez pauzujących za kartki Ronaldinho i Edmilsona, natomiast w ekipie Los Rojiblancos zabraknie Mateji Kezmana. Mimo braku Ronniego należy się raczej spodziewać wygranej Blaugrany w tej konfrontacji.
Moja analiza
Bardzo ciekawe spotkanie na Camp Nou. Katalończycy mają ogromną szanse wyrównać rekord wygranych meczy pod rząd w Primera Division. Przypomnę, że rekord 15 spotkań wygranych pod rząd należy do Realu Madryt. Łatwo nie będzie, gdyż Atletico złapało "wiatr w żagle" i na pewno łatwo "skóry" nie sprzeda. Dwa zwycięstwa pod rząd przełamało złą passę bez zwycięstwa gości. Barcelona u siebie bez porażki, tylko dwa remisy i 9 zwycięstw. Ale jak dla mnie Barca jest faworytem i na nią bym stawiał. Ronni w tym meczu nie zagra, ale rywalizacja w rezerwowych jest tak olbrzymia, iż każdy kto zagra zamiast niego będzie chciał się pokazać trenerowi w tak ważnym meczu. BARCA, BARCA, BARCA...
Przypuszczalne składy:
Barcelona: Victor Valdés (B), Oleguer, Márquez, Puyol, Sylvinho, Deco, Van Bommel, Giuly, Larsson, Jorquera (B), Gabri, Van Bronckhorst, Iniesta, Messi, Ezquerro, Maxi López
Atletico: Leo Franco (B), Velasco, Pablo Ibáñez, Perea, Antonio López, Luccin, Maxi Rodríguez, Ibagaza, Petrov, Fernando Torres, Falcón (B), García Calvo, Molinero, Colsa, Gabi, Galletti, Valera
Bilans międzyklubowy 40-16-12
Mój typ 1