...
BKS Stal Bielsko-Biała - Jarota Jarocin
Pierwszy mecz barażowy o II ligę, gospodarzami są gracze którzy w tym sezonie zajęli 2 miejsce w grupie Opolsko-Śląskiej, pierwsze miejsce zajęli gracze Ruchu Radzionków którzy byli po za zasięgiem jakiejkolwiek drużyny, jednak w ostatnim meczu zostali pokonani właśnie przez piłkarzy BKS którzy przez cały sezon prezentowali dobry wyrównany poziom i zasłużenie zdobyli drugie miejsce. W bieżącym sezonie Jarocin zajął 12 miejsca dające szanse na utrzymanie poprzez grę w barażach. W 34 meczach Jarota zdobyła 45 pkt,stosunek bramek 51-44, w meczach u siebie 30 pkt (8 zwycięstw, 6 remisów, 3 porażki), bramki 27-13, na wyjazdach 15 pkt (4 zwycięstwa, 3 remisy, 10 porażek) bramki 24-31. Stal w 30 meczach zdobyło 64 pkt. stosunek bramek 55-19, w meczach u siebie 37 pkt. ( 11 zwycięstw 4 remisy 0 porażek ) bramki 35-7, na wyjazdach 27 pkt. ( 7 zwycięstw 6 remisów, 2 porażki ) bramki 20-12. Czyli obie ekipy znacznie lepiej radzą sobie na właśnym stadionie, jednak czy różnica klas jest aż tak duża że BKS dzisiaj da się pokonac na własnych śmieciach ? Myślę że nie, w Bielsku bardzo liczą na te baraże i że uda im się awansować do nowej drugiej ligi, mają już na oku kilku zawodników do kupna jednak jest właśnie ta granica, kilku graczy przejdzie jeżeli w tym dwumeczu zdobędą awans. Drużyna z Bielska szykuję się w pełnym skłądzie na to spotkanie, nie ma żadnych kontuzji, wykluczeń itp. O drużynie Jaroty za dużo nie mogę powiedzieć, nie znam ich, na dodatek ich oficjalna stronka klubowa nie działa ... Chciałem tutaj dać nawet czystą jedynkę lub 1/1 jednak asekuruję się remisem i myślę że BKS dzisiaj tego meczu nie przegra bo jeżeli dzisiaj polegną to ciężko będzie im wygrać na boisku rywala, w mieście jest także duże zainteresowanie tym meczem, podobno zostanie otwarta jakaś trybuna aby mogło wejść więcej ludzi czyli ludzie dziś zagoszczą na meczu nawet jeżeli jest to dzień roboczy. Uważam że piłkarze Bielska zrobią dzisiaj wszystko aby zadowolić i kibiców i zarząd klubu :spokodfhgfh:
Proponowane typy na ten mecz:
Typ: BKS +1
Kurs: 1.66
9/10
Typ: BKS
Kurs: 3.00
7/10
Typ: BKS/BKS
Kurs: 5.75
4/10
pozdROWienia ????
E: Kiepsko ... BKS przegrało 2:0 i do Jarocina mogą sobie jechać na wycieczkę ????