>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Baraże: Hertha Berlin - Fortuna Düsseldorf (Mecz/Rewanż) 10.05/15.05.2012

Status
Zamknięty.
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Hertha Berlin - Fortuna Düsseldorf​

Tradycyjnie po sezonie czekają nas dwa spotkania barażowe, które wyłonią nam ostatniego przedstawiciela Bundesligi sezonu 2012/2013. W tym roku naprzeciw siebie staną Herta i Fortuna, oba zespoły z wielką tradycją gry w Bundeslidze. Hertha prowadzona przez wybitnego trenera Otto Rehhagel , który przyszedł aby utrzymać klub w ekstraklasie stoi w roli faworyta. Z drugiej jednak strony kibice z Düsseldorfu czekają na awans do BL od 1997 roku i na pewno wierzą w sukces swojego zespołu.

Zapraszam do dyskusji.

gks-katowice 13

gks-katowice

Użytkownik
Hertha- Dusseldorf 1
Hertha zawiodła w tym sezonie wszystkich i nikt sie nie spodziewał ze moze tak nisko skonczyc sezon-kazdy predzej by wymienił Freiburg lub Augsburg ale nie Berlin no ale takie jest piekno piłki i kazdy walczy.
Fortuna jako lider po rundzie jesiennej na wiosne nic nie pokazał i ogolnie sam sie dziwie ze gra w barazach bo załoze sie ze jeszcze 2 mecze i St.Pauli ktore tez w sumie nic ciekawego nie grało mogło by ich wyprzedzic.
Jak dla mnie Hertha ich rozjedzie i bez problemu sie utrzyma.
Sorry Fortuna mimo sympatii do tej druzyny z tradycja nie daje jej zadnej szansy.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Więc tak. Na dzień dzisiejszy nie wydaje mi się, żeby to Fortuna była faworytem w walce o awans. Dusseldorf do ostatniej kolejki walczył o baraże ale trzeba przyznać, że walczyli o tak sobie. Fortuna w ostatniej kolejce zremisowała z Duisburgiem mimo, co dziwne bo jednak dziwne jest to, że drużyna walcząca o awans remisuje w ostatniej kolejce. Ostatecznie mają baraż, no ale St. Pauli skończyło ten sezon z tą samą liczba punktów ale z gorszym bilansem bramek. Mnie osobiście w ostatnich kolejkach Fortuna do siebie nie przekonała. Rywalem jest Hertha, która po nieudanym sezonie będzie zmobilizowana aby wygrać, wydaje się że Hertha musi wygrać na własnym boisku bo na ESPRIT arena będzie ciężko. Można to powtarzać w nieskończoność ale Otto Rehhagel nie zwykł przegapić takiej okazji, po kilku latach wraca do Bundesligi, będzie mógł tak jak kiedyś z Kaiserslautern zbudować drużynę i powalczyć o mistrzostwo. Powiem tyle, że mecz Hertha vs. Hoffenheim w którym gospodarze wygrali 3-1 do mnie przemawia, Berlińczycy będąc na straconej pozycji wygrali ten mecz i odrobili 2 punkty w ostatniej kolejce. Hertha zagrała dobry mecz, jeśli zagra równie dobry z Fortuną to u siebie wygrają.

Hertha Berlin - Fortuna Düsseldorf Typ:1 Kurs:1,87 Tobet

billi 207

billi

Użytkownik
Fortuna Dusseldorf - Hertha Berlin

Fortuna @ 2.44 Pinnacle ⛔ śniło mi się dzisiaj w nocy 2-2 ????

Mecz w Berlinie nie był jakimś wybitnym widowiskiem ..głównie z jednego względu - Fortuna bardzo mądrze ustawiała się w obronie stąd też praktycznie brak jakichkolwiek klarownych okazji bramkowych po stronie Herthy,gol po stałym fragmencie w myśl zasady &#39;&#39;nie wykorzystane sytuacje się mszczą&#39;&#39; bowiem piłkarze z Dusseldorfu mogli pokonać Krafta jeszcze przed bramką Hubnika. Reasumując to goście zagrali lepszy mecz-mądrze kontrolowali spotkanie przyjmując gospodarzy na własnej połowie. Myślę,że sam trener Fortuny nie spodziewał się tak wspaniałego wyniku w kontekście rewanżu w Dusseldorfie , z ustawienia i stylu gry Fortuny wynikało ,że nastawieni byli na remis ,priorytetem było ,żeby nie stracić a tu miła niespodzianka i wygrana 1-2.
Przewaga psychologiczna zdecydowanie leży po stronie gospodarzy ,przebyli oni drogę z Bundesligi do IV czy V ligi a teraz znowu są jedną nogą w najwyższej klasie rozgrywkowej, Hertha może być przybita,zero składnej gry,tylko pojedyncze akcje,praktycznie brak sytuacji na gola,przegrana u siebie w barażu i wyjazd na bardzo ciężki teren.
Fortuna w lidze przegrała tylko 1 mecz na własnym stadionie,publiczność w Dusseldorfie jest bardzo żywiołowa ,ten mecz na pewno przyniesie ze sobą bardzo gorącą atmosferę na trybunach,to doda olbrzymich skrzydeł gospodarzom i maksymalnie utrudni grę Hercie. Pamiętam obrazek z Pucharu Niemiec - kibice Fortuny wyzywający przy linii Kloppa,utkwiło mi to w pamięci bo brałem Niemców-kibiców za bardzo kulturalnych a ten incydent może świadczyć o tym jak mają goście w Dusseldorfie.
Jeszcze jedno ???? - defensywa Herthy...wystarczy obejrzeć gola Brokera,on dokładnie i bardzo szczegółowo opisuje grę tej formacji w przekroju całego sezonu :]
e: Już po meczu z Hoffenheim &#39;&#39;wiedziałem&#39;&#39; ;] ,że o utrzymanie będzie bardzo ciężko,jak dla mnie Hertha nic tam nie pokazała,nie zasłużyła na baraże (Kolonia w sumie też),mecz ustawiła kuriozalna bramka z wolnego i czerwona kartka dla bodajże Babela ????

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Ja się z betem na Fortunę nie zgodzę. Oni w tym meczu nic muszą i zapewne zamurują bramkę. Hertha jeżeli marzy o awansie musi strzelić minimum dwie bramki co może być problemem przy taktyce Fortuny. Niby mogą nadziać się na kontrę Berlińczycy ale Fortuna już pokazała w tym sezonie swój minimalizm. Czysta 1 nie do gry i to jest oczywiste jak dla mnie no ale kolega wyżej gra więc powodzenia.

dabol1 679

dabol1

Użytkownik
Ja myślę, że dobrym rozwiązaniem na ten mecz jest under. Tak jak napisał t0mson, ekipa gospodarzy pewnie zamuruje własną bramkę i będzie starała się wyprowadzać kontry. Nie wydaje mi się, żebyśmy zobaczyli dziś grad goli, biorąc pod uwagę również to, że nawet wynik 1:0 dla Herthy i tak daje awans Fortunie. Kurs na under bardzo fajnie wygląda w Betssonie @ 1,92 myślę, że do grania.

billi 207

billi

Użytkownik
Nie interesowałem się 2 Bundesligą ,obejrzałem 1 mecz Fortuny w tym sezonie ,właśnie ten barażowy a co za tym idzie nie znam ich stylu,ale na prawdę szczerze wątpię aby murowali bramkę...Aż tacy głupi to chyba nie są .. Wiadomo jak się kończy gra na remis poza tym grają na własnym stadionie i nie sądzę aby kibice chcieli oglądać swoją drużynę grającą z kontry... Zamurować to się można jak gra się z Barceloną a nie Herthą. W Berlinie się zamurowali,grali z kontry ,teraz zagrają swoje ;) Chyba ,że mają taki defensywny styl,tego już nie wiem ;)

gumbi82 526

gumbi82

Forum VIP
Bardzo ciekawie zapowiada się nam pojedynek rewanżowy baraży o awans bądź pozostanie w I Bundeslidze w którym to zmierzą się Fortuną Dusseldorf z Herthą Berlin. Gospodarze tego spotkania bardzo dobrze prezentowali się w zakończonym sezonie na drugoligowych boiskach gdzie w 17 występach zdołali 11x odnieść zwycięstwo a 5x zremisowali zdobywając przy tym 35 bramek a stracili 17. Goście natomiast mają fatalną obronę co ewidentnie było widać na przełomie sezonu ligowego w którym to Berlińczycy podczas 17 pojedynków wyjazdowych zwyciężyli zaledwie 3x oraz 7x zremisowali tracąc przy tym 35 bramek a strzelili 19. Statystyki wyraźnie pokazują nam, że Hertha traci średnio 2 bramki na każde wyjazdowe spotkanie natomiast Fortuna strzela średnio 2 bramki na własnym stadionie dlatego też wydaje mi się, że po porażce w pierwszym spotkaniu Berlińczyków u siebie 1:2 dzisiaj będą mieli bardzo trudne zadanie na odrobienie tych strat stąd mój typ to 1 a w przypadku remisu zwrot stawki.

Fortuna Dusseldorf – Hertha Berlin 1 (Draw No Bet)
1,60 Nordicbet

2:2

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Witamy piłkarzy Fortuny w Bundeslidze, jestem pewny że wniosą dużo świeżości do rozgrywek. ????

tak się cieszyli po ostatnim gwizdku:

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
ostatnim gwizdku:
I nie tylko :p.
http://www.youtube.com/watch?v=9a2XlPrQaM8
Powinny się posypać kary.
Niestety kolejny raz drużyna ze stolicy nie będzie reprezentować miasta w Bundeslidze, sami są sobie winni, mogli trzymać Babbela do końca sezonu to zapewne takiej katastrofy nie mielibyśmy.
Ciekawe kogo wezmą na trenera i odbudowanie piłki w Berlinie, czy znów awansują tak szybko jak spadli.

B 2K

borek149

Użytkownik
Niemiecka federacja piłkarska stoi przed trudnym i z pewnością kontrowersyjnym werdyktem. Co zrobić ze spotkaniem Fortuny Duesseldorf z Herthą Berlin. Klub ze stolicy domaga się powtórzenia spotkania. Piłkarski związek może orzec nawet o walkowerze!

Decyzja ma zapaść w piątek. Hertha odwołała się i uważa, że jest poszkodowana. - To nawet jest napisane w statucie związku. Jeśli mecz odbył się w takich warunkach, jak ten w Duesseldorfie, to jego wynik nie powinien być uznany. Jednym z rozwiązań jest powtórka - powiedział prawnik klubu Christoph Schickhardt.

Tym drugim rozwiązaniem jest możliwość orzeczenia nawet walkowera na korzyść berlińczyków. Zdaniem niemieckich mediów nie jest to wcale tak mało prawdopodobne. Niektórzy sugerują nawet, że tylko te dwa wyjścia będą rozważane.

Temat zamieszek, wywołanych przez kibiców z Duesseldorfu praktycznie nie schodzi z czołówek serwisów internetowych niemieckich mediów. Trener Borussii Dortmund Juergen Klopp pytany o to, jaką decyzję powinno się w tym przypadku podjąć, nie mówił radykalnie o powtórzeniu meczu. Skłaniałby się raczej ku temu, by wynik utrzymać w mocy.

- Nie jestem pewien, czy mecz powinien być powtórzony, ponieważ to, co działo się w Duesseldorfie, było czymś innym, co wydarzyło się np. w Berlnie czy Frankfurcie. Wbiegnięcie na murawę było oczywiście absolutnie niewłaściwe, ale w rzeczywistości nie zagrażające nikomu.

W 2009 roku pseudokibice Herthy wpadli na murawę własnego stadionu uzbrojeni w metalowe pręty i roztrzaskali ławki rezerwowych. Rok temu zagrożonych spadkiem piłkarzy Eintrachtu chuligani gonili po placu. W kontraście do tych dwóch spraw, kibice Fortuny wbiegli na murawę, bo myśleli, że sędzia zakończył mecz i górę wzięła radość z pierwszego od 15 lat awansu do Bundesligi.

- Jednak niebezpieczne i idiotyczne jest odpalanie i rzucanie racami. Musimy wspólnie coś z tym zrobić. Ale z drugiej strony w dniu takim jak ten dla Düsseldorfu, można się na coś takiego zgodzić - dodał Klopp.

Od piątkowej decyzji DFB oba kluby mogą się odwołać do Sądu Najwyższego.
źródło: eurosport

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom