Nurnberg - Eintracht
Oglądałem mecz we Frankfurcie i byłem mega zaskoczony, że szesnasta drużyna Bundesligi może w taki sposób zdominować trzecią drużynę z zaplecza. Goście zdobyli kuriozalnego gola po samobójczym trafieniu kapitana Eintrachtu, Russa. Sami nie stworzyli realnego zagrożenia ze swojej strony i nie oddali nawet celnego strzału. Gospodarze praktycznie przez cały mecz mieli kontrolę, stwarzali sobie sytuację podbramkowe, jednak końcowy efekt był taki, że nie wypracowali sobie żadnej przewagi przed meczem rewanżowym i szansę obu ekip oceniam w tej chwili na bardzo zbliżonym poziomie, z lekkim wskazaniem na gości dzisiejszego spotkania. Prognozowane składy na dzisiejszy mecz wg. kickera są takie same jak z czwartku, z wyłączeniem Russa, który pauzuje za dziesiątą kartkę. Zdaję sobie sprawę, że klub z Norymbergi zdecydowanie lepiej radzi sobie na własnym stadionie i nie ma opcji, że da się tak samo zdominować jak kilka dni temu, jednak wynik pierwszego spotkania i przede wszystkim lepsza jakość zawodników Eintarchtu determinuje to, że to oni powinni prowadzić grę od początku, przynajmniej do momentu ich ewentualnego gola.
Jak dla mnie najlepsza opcją na dzisiaj jest over rogów gości. W pierwszym meczu było 8:1 w kornerach na korzyść Eintrachtu i myślę, że wystawiona linia na dzisiaj po takim kursie i przy takich okolicznościach jest jak najbardziej do gry.
Eintracht powyżej 4,5 rzutów rożnych @1,90 365 -> 62 minuta :spokodfhgfh: