>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Australian Open - kwalifikacje kobiet

Status
Zamknięty.
olisadebe7 36

olisadebe7

Forum VIP
Hradecka - Ivanova 1,5
Lucie jest zawodniczką o której wiem najwięcej, śledzę każdy jej ruch, utrzymuję stały kontakt i życzę jej tak dobrze jak siostrze :-| Robi stałę postępy, w zeszłym roku nareszcie zatrudniła trenera, a odstawiła w kąt współpracę tenisową z ojcem. Gra oburęcznie z dwóch stron - jak Bartoli. Serwis silny, przekraczający 185-190km/h nawet. Drugi serwis nadal kuleje - Czeszka znana jest z popełniania sporej ilości podwójnych błędów. Przy siatce gra bardzo agresywnie, nie ma miejsca w jej repertuarze na stop woleje, czy inne sztuczki techniczne. Fundamentem jest silny wolej, który zazwyczaj przynosi efekty.
Ivanovą widziałem w Pradze, ponieważ kolega kazał mi zwrócić na nią swoją uwagę. Zwróciłem i...nic nie widzę :-D Dużo przebijania, niekoniecznie przemyślanego, brak &#39;siatki&#39;, przeciętny serwis. Tak bym to w skrócie ujął.
Żeby wygrać jednak z Czeszką trzeba być albo dobrym taktykiem, albo mieć umiejętności większe od niej. Ivanova żadnego z tych warunków nie spełnia.
Pojd&#39;me Luckaaaaaaaaaaaaaaaaa :-|
Manasieva - Silva 1,47
Przyznam się, że Silvy w życiu nie miałem okazji widzieć, ale widziałem Manasievą i będe grał na nią konsekwentnie przez całe kwale zapewne. Bardzo mi się ta zawodniczka podoba, gra mocno, zdecydowanie. Nie cofa się do obrony, lecz od pierwszej piłki narzuca rywalce swój styl gry. Do tego dobry serwis i nie za dużo błędów z linii końcowej. Nie wiem do kogo ją porównać, może do gorszej kopii Azarenki, z tą różnicą, że Vesna chodzi rzadziej do siatki.
Rodina - Schruff 1,5
Rodina to kolejna &#39;strzelba&#39;, która moim zdaniem odegra w tym roku znaczną rolę w kobiecych rozgrywkach. Kolejna zawodniczka, która jest nastawiona na atak i siłę. Mocny serwis, który sieje wiele zniszczenia w szeregach rywalki. Schruff to z kolei zawodniczka, która powoli zapomina jak się gra w tenisa i czasami żal na nia patrzeć. Nie ze względu na specyficzną urodę, ale na to, że popełnia maaasę błędów. Bardzo często dziecinnie prostych, których możnaby uniknąć. Podanie gorsze od rywalki, jak nie ma pomysłu w wymianie, gra łatwego do odczytania skróta. Moim zdaniem Niemka się już &#39;skończyła&#39; i Rodina zamiecie ją w dwóch szybkich setach.

F 0

foucault

Użytkownik
tak wygląda drabinka btw:

Jelena Kostanic Tosic CRO (1) v Ye-Ra Lee KOR
Anne Schaefer GER v Emelyn Starr AUS
Estrella Cabeza Candela ESP v Carly Gullickson USA
Anastasija Sevastova LAT v Elena Baltacha GBR (19)

Stephanie Foretz FRA (2) v Alexandra Stevenson USA
Sanda Mamic CRO v Viktoriya Kutuzova UKR
Olga Puchkova RUS v Nina Bratchikova RUS
Neuza Silva POR v Vesna Manasieva RUS (17)

Julie Ditty USA (3) v Ekaterina Dzehalevich BLR
Sandra Zahlavova CZE v Katie O&#39;brien GBR
Corinna Dentoni ITA v Ksenia Palkina KGZ
Anna Wishink AUS v Betina Jozami ARG (21)

Lucie Hradecka CZE (4) v Ekaterina Ivanova RUS
Eva Hrdinova CZE v Lenka Wienerova SVK
Sunitha Rao IND v Melanie Oudin USA
Petra Martic CRO v Catalina Castano COL (22)

Maret Ani EST (5) v Chin-Wei Chan TPE
Kimiko Date Krumm JPN v Ksenia Pervak RUS
Marija Mirkovic AUS v Margalita Chakhnashvili GEO
Olivia Sanchez FRA v Ioana Raluca Olaru ROU (16)

Varvara Lepchenko USA (6) v Renata Voracova CZE
Martina Muller GER v Brittany Sheed AUS
Jorgelina Cravero ARG v Madison Brengle USA
Monique Adamczak AUS v Sesil Karatantcheva BUL (20)

Andreja Klepac SLO (7) v Oxana Lyubtsova UKR
Anna Tatishvili GEO v Karolina Sprem CRO
Tatiana Poutchek BLR v Selima Sfar TUN
Katalin Marosi HUN v Aiko Nakamura JPN (23)

Zi Yan CHN (8) v Sally Peers AUS
Tereza Hladikova CZE v Alexandra Panova RUS
Arantxa Rus NED v Shannon Golds AUS
Julia Schruff GER v Evgeniya Rodina RUS (24)

Anna Lapushchenkova RUS (9) v Carmen Klaschka GER
Ivana Lisjak CRO v Mervana Jugic-Salkic BIH
Alexa Glatch USA v Georgie Stoop GBR
Kathrin Woerle GER v Masa Zec Peskiric SLO (15)

Vania King USA (10) v Jelena Pandzic CRO
Elena Bovina RUS v Eleni Daniilidou GRE
Alberta Brianti ITA v Johanna Larsson SWE
Margit Ruutel EST v Michelle Larcher De Brito POR (14)

Stephanie Dubois CAN (11) v Sophie Ferguson AUS
Kumiko Iijima JPN v Zuzana Kucova SVK
Tzipora Obziler ISR v Zuzana Ondraskova CZE
Nathalie Vierin ITA v Urszula Radwanska POL (13)

Stefanie Voegele SUI (12) v Rika Fujiwara JPN
Tomoko Yonemura JPN v Silvia Soler Espinosa ESP
Yevgenia Savranska UKR v Chanelle Scheepers RSA
Yuliana Fedak UKR v Emilie Loit FRA (18)

Ula Radwanska, Evgeniya Rodina, Arantxa Rus, Zi Yan, Sesil Karatantcheva, Julie Ditty, Jelena Kostanic- Tosic, Viktoria Kutuzova i Vesna Manasieva trafiły na łatwe przeciwniczki w pierwszej rundzie IMHO...

Martwi mnie jedynie, że BAH nie owtorzył jeszcze zakładów dla kwalifikacji kobiet...

prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
Po 1 świetne typy Oliego na oko.
Po 2.

Iijima - Kucova 2 @ 1.57 ✅
( 6:7, 3:6 )
Lapushchenkova - Klaschka 1 @ 1.45 ✅
( 6:0, 6:2 )
Sprem - Tatishvili 1 @ 1.36
✅
( 6:2, 6:3 )
AKO : 3.09
Iijima to Japonka zapewne anonimowa dla większości. Nie martwcie się. Dla mnie raczej też. Gra ona w sumie tylko w challengerach w Azji, więc skąd ją znac? Co trafi na jakąs w miarę solidną Europejkę, zbiera tęgie lanie. Dziś spodziewam się dokładnie tego samego. Kucova żadną wybitną zawodniczką nie jest, ale Słowaczka na hardzie zawsze wyniki ma solidne. Jej umiejętności na rówiesniczke z Japonii starczą na pewno. Klaschka to moda Niemka, ponoc ma spory talent, ale to samo można powiedziec o rok starszej Rosjance. Anna wygrywała na hardzie z Rezai, Suarez Navarro, Kleybanovą...wszystkie te zwycięstwa w końcówce sezonu. To pokazuje jej aktualne mozliwości. Klatschka nie dorównuje żadnej z tych zawodniczek umiejętnościami. No i na koniec Karolina Sprem. Bardzo ją lubię, gra baaaardzo mocno, po prostu niszczy swoje przeciwniczki. I dziś uczyni to samo.

Powodzenia.

M 0

mardock

Użytkownik
Na dziś z kwalifikacji do AO polecam dwa mecze pań:

1.S.Karatantcheva - M. Brengle 1.40 ✅
2.U.Radwańska - T.Obziler 1.45 ✅
Wydają mi się te mecze w miarę pewne do zagrania. Zarówno Polka, jak i Bułgarka nieźle sobie poczyniały na początku sezony. Rozegrały już parę spotkań, w których zaprezentowały się całkiem przyzwoicie.

Kurs 2.03 BAH

prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
Na dzisiaj jedziemy tak.

Lapushchenkova - Woerle 1 @ 1.42
Panova - Schruff 2 @ 1.60
Sprem - Marosi 1 @ 1.24

AKO : 2.81
Sprem to peFFka. Wraca Chorwatka do duuużej formy, roznosi póki co przeciwniczki w pył. Marosi nie jest zawodniczką, która jest w stanie powstrzymac Karolinę. Daje Węgierce z 6 gemów. Schruff...Oli pisał o niej ostatnio, mocno ją krytykując. I wszystko co o niej napisał jest prawdą. Oprócz jednego. Chyba się jednak jeszcze nie skończyła Niemka. Przez kwale idzie jak burza, co jest jednoznaczne z tym, że musiała mocno ograniczyc ilośc popełnianych przez siebie UE. Z Panovą, grającą wczoraj 3 dłuuuuuugie sety powinna sobie Niemka poradzic. I dopiero w 1 rundzie turnieju głównego zakończyc swój udział a Australian Open. No i 3 spotkanie. Na Annę Lapushchenkovą stawiam już 3 dzień w rzędu. Utalentowana Rosjanka mnie nie zawodziła do tej pory, wygrywając swoje spotkania raczej łatwo. Chociaż wczoraj Bośniaczka Jugic-Salkic poprzeczkę zawiesiła wysoko. Woerle zagrała już 2 bardzo długie 3-setówki, obie ze słabymi rywalkami. Nie sądzę, że będzie miała cokolwiek do powiedzenia z spotkaniu z Rosjanką.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom