>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Australian Open 2014 - kwalifikacje

Status
Zamknięty.
scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik

5/10

kwalifikacje
WTA - Malbourne - Australian Open
Katarzyna Piter - Eva Birnerova
Katarzyna Piter (1,50)✅ Pinnacle Sports

No i się zaczyna! Może jeszcze nie prawdziwa uczta, ale dla fanów tenisa z pewnością jest to znakomite prelugium do tego co czeka nas w najbliższych dniach na kortach w Melbourne. Trzeba jednak najpierw przejść przez kwalifikacje. Jest to ciężka przeprawa dla zawodniczek nierozstawionych. Liczba chętnych do zagrania w turnieju głównym jest duża jak na Wielki Szlem przystało. Spośród całej listy postanowiłem wybrać Katarzyne Piter która zaskoczyła całą tenisową Polską swoimi wynikami w końcówce sezonu. Polka niczym Janowicz wdarła się na nasze ekrany telewizorów jednak daleko jej do tego aby odnieść taki sukces jak Jerzy. Kaśka startowała w Australii zarówno w Brisbane jak i w Sydney. Bezowocnie. Można ją jednak wybronić. Dlaczego w ogóle zamierzam ją bronić? Już tłumaczę. W Brisbane trafiła na Panova która z reguły nic wielkiego nie gra, ale jak ma dobry okres potrafi zrobić niezłe zamieszanie. Nie inaczej było w Brisbane. Panova przeszła jak burza przez kwalifikacje i zagrała batalie trzy setową z samą K. Kanepi która w Brisbane zaprezentowała się rewelacyjnie. Potem Kaśka poleciała do Sydney. Tam pierwszą rudnę kwalifikacji ogarnęła w mękach ale potem znowu trafiła na niewygodna rywalkę jaka jest Shahar Peer. Shahr odpadła potem z Tsvetana Pironkova po prawdziwej wojnie trzy setowej. Co zrobiła a właściwie robi nadal Pironkova w Sydney sami wiemy. Dziś wyrzuciła z turnieju Sare Errani, wcześniej Lepchenko i Cirstea. Co prawda Bułgarka ma trochę szczęścia bo jej rywalki albo nie chcą tu grać, albo po prostu nie mają formy tudzież Cirstea. Tak więc reasumując Polka miała niewygodne rywalki. Jaka jest Birnerova? Radzi sobie dobrze. Z dziewczynami 250 miejsca w rankingu i wyżej. W Ankarze próbowała ostatnio szczęścia ale po pierwszym przegranym secie skreczowała. Nie mam informacji na ile ta kontuzja była prawdziwa. Według mnie Eva która ma już 29 lat na swoim koncie i niezbyt pochlebne wyniki jest w zasięgu Polki która na pewno musiała sporo wydać pieniążków aby móc zagrać w Melbourne. Liczę na jej udaną pierwszą rundę kwalifikacyjną i wykorzystanie przez nią takich atutów jak siła, inteligencja rozgrywaniu piłek mam tylko nadzieje, że nie zje ją stres a skuteczność pierwszego podania będzie co najmniej na pułapie 55-60%, ponieważ z tym różnie. Bez szaleństwa w stawkach, ponieważ to tylko kwalifikacje ale typuje Polkę.​

Otrzymane punkty reputacji: +5
mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Rogers S. v Amanmuradova A. 3,84 Pinnacle jeszcze nie dziś
Powrót jednej z moich ulubionych tenisistek. Charyzmatyczna, o fantastycznych warunkach fizycznych tenisistka, wraca na kort po prawie rocznej przerwie, związanej z problemami zdrowotnymi. Wybiera ciekawy turniej na powrót do gry w singlu ( tydzień temu wystąpiła w turnieju deblowym razem z Jarką Shvedovą). Rok temu podczas wielkoszlemowego turnieju Australian Open dotarła aż do drugiej rundy turnieju głównego, przechodząc przez trzy rundy kwalifikacji. Rywalką Akgul będzie Amerykanka, Shelby Rogers, która mimo miejsce w drugiej setce rankingu, szerszej publiczności jeszcze się nie pokazała. Jej gra to praktycznie tylko turnieje rangi ITF, sporadycznie kwalifikacje do większych turniejów WTA. Jak dla mnie warto spróbować gry na reprezentantkę Uzbekistanu, która grać w tenisa potrafi, do teraz wspominam jej spotkanie chociażby na Wimbledonie z Venus Williams. Twarda nawierzchnia to korty, które odpowiadają stylowi gry Akgul. Shelby, wyżej notowana jednak czy lepsza? Kurs wysoki, wszystko ( wszystko) w tym meczu będzie zależeć od postawy Amanmuradovej.

Otrzymane punkty reputacji: +5
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Alexandra Dulgheru - Olga Puchkova ⛔
Typ: Olga Puchkova; @3,25
Bet365

Kurs na Rumunkę jak dla mnie zaniżony ze względu na nazwisko Dulgheru. Wiadomo - Rumunka kidyś była dużo wyżej w rankingu WTA, gwiazda turnieju warszawskiego. W 2012 roku długa przerwa w graniu. Rok 2013 jednak bez rewelacji. Z drugiej strony Puchkova - oczywiście grająca głównie w ITF-ach, ale przede wszystkim ograna bardzo na hardzie. Dulgheru jest na pewno lepszą tenistką od Puchkovej, ale @3,25 na Rosjankę to jak dla mnie za wysoki kurs. Olga może spokojnie powalczyć w tym meczu.

E: Po meczu chciałbym tylko jeszcze napisać, iż przesadziłem ze stwierdzeniem: &quot;Z drugiej strony Puchkova - oczywiście grająca głównie w ITF-ach&quot;, ponieważ Rosjanka ostatnio rzadko tam zagląda.

paull 145

paull

Użytkownik
Dzisiejszej nocy przewiduje pewną niespodziankę. Oto ona...

Krystyna Pliskova - Victoria Duval
typ:2
kurs: 2,1 bet 365
✅ 2-6 2-6

Dwie moim zdaniem bardzo charakterystyczne zawodniczki. Pierwsza z nich, jedna z dwóch wież - sióstr bliźniaczek które jakoś tam sobie radzą w deblu ze Sobą. Urokliwa Czeszka w swoim pierwszym meczu zaserwowała w stylu Isnera aż 17 asów ???? jak to z rana zobaczyłem to lekko zdębiałem. Ale od razu przypomniał mi się jej mecz z Katarzyną Piter z jednym z ich ostatnich turnieju w cyklu. Długie, nieporadne susy, brak koordynacji przy szybkich piłkach, bardzo słaba zwrotność. Natomiast Amerykanka pochodzenia Haitańskiego na tą chwile jest znana głównie z jej fenomenalnego meczu z Samanthą Stosur na USOpen&#39;13. Kto oglądał to pewnie pamięta te jej zamaszyste i mocne uderzenia, szybkie kroki, brak kompromisów przy wymianach. Sama też potrafi serwisem dać w kość. Dobry prognostyk do zrobienia następnego kroku. Nie wiem czy to wystarczy na Kryśkę ale ten kurs wydał mi się bardzo kuszący.

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
1# Katarzyna Piter - Eva Birnerova - 1 (1,50) 5/10 ✅
2# Katarzyna Piter - Yurika Sema - 1 (1,36) 5/10 ✅

5/10
kwalifikacje
WTA - Malbourne - Australian Open
Katarzyna Piter - Yurika Sema
Katarzyna Piter (1,36)✅ Bet365
I w tej rundzie kwalifikacyjnej także proponuję Kasię Piter. Bramy turnieju głównego w Australian Open zbliżają się co raz bliżej. Widok na Rod Laver Arena na pewno dodaje mobilizacji, pomimo że los może nie dać szansy tam zagrać. Rywalka znowu się trafiła atrakcyjna dla Polki, chociaż nie należy mówić hop przed wykonanym skokiem. Kasia potwierdziła, że wytrzymuje ciśnienie na korcie nawet na kortach w Melbourne. W tibreaku który mógł być mieć wpływ na cały mecz zachowała zimną krew i wyrzuciła z turnieju Eve Birnerova. Yourika ma problemy z zarówną z formą jak i regularnością. Nie widziałem nigdy tej dziewczyny na korcie przyznaje się bez bicia. Jednak patrząc na jej dokonania nie można nic pozytywnego powiedzieć. Jej największą bronią może być doświadczenie. Ma 27 lat na koncie i pewnie co nie co potrafi, jednak na kortach tego w ogóle nie widać. Uporała się J. Cohen która także przeżywa poważny kryzys gry. Nie ma co się oszukiwać Kaśka powinna to wykorzystać i jeżeli takie rywalki jej się trafiają w kwalifikacjach powinna zbijać pionki z szachownicy niczym dama. Jestem pewien że Kaśka stanie na głowie aby ten mecz wygrać. Wierzę w Polkę po raz kolejny.​

Otrzymane punkty reputacji: +1
dx2 277,8K

dx2

Użytkownik
H.Watson-Foretz 1 @1.25
Co prawda znakiem rozpoznawczym Brytyjki jest US Open, ale potencjal do gry duzy, a i problemy zdrowotne Watson tez juz chyba za nia. Foretz powoli schodzi juz z tenisowej sceny i na dobrym poziomie gra duzo rzadziej. Na pewno Watson mysli o awanskie do turnieju glownego, gdzie w ubieglym roku dotarla az do 3 rundy, wiec pod wzgledem rankingowym wystep ma znaczenie.
An.Rodionova-Witthoeft 1 @1.5
Tak sie tutaj zastanawiam. Starsza Rodionova z pewnoscia tez obnizyla loty, ale Australijka o rosyjskim podlozu jest jednak u siebie. Duzo wystepow w Melbourne za nia, wczoraj wygrana z Vandeweghe pokazuje ze jeszcze cos idzie zrobic, chociaz jakis mega fajerwerow nawet jezlei Rodionova dostalaby sie do turnieju glwnego sie nie spodziewam. Pod wzgledem sportowym Rodionovej na pewno zalezy na walce o awans do turnieju glownego. Rywalka gra glownie w turniejach ITF na przyzwoitym poziomie, natomiast bez wiekszych sukcesow w glownym cyklu jak dotad. Ze wzgledu jednak na miejscie doswiadczenie turniejowe postawie na Anastazje i licze ze to wystarczy, bo jednak przy takich turniejach gra sie z wiekszym zaangazowaniem, mimo ze Rodionova nieweile ostatnimi czasy pokazywala ze swojej lepszej dyspozycji.

rvn19 331

rvn19

Użytkownik
J. Jaksic - I.Begu 1 1.75 Unibet⛔
Dziś zaufam młodszej Serbce, która sprawia dużo lepsze wrażenie. W pierwszej rundzie szybki pojedynek z Rempre. Z kolei Rumunka nie może wyjść z kryzysu. Jeszcze jakis czas temu wydawała sie, że bedzie czołową tenisistka z tego kraju i bedziemy ją wymieniac na równo z Cirstea czy Halep, ale w pewnym momencie zaczeła się cofac i do dzis nie pozbierała. Nie ukrywam, że ten typ gram własnie bardziej przeciwko Begu, chociaż Jaksic to na pewno zdolna zawodniczka co udowodniła w poprzedniem sezonie wygrywając aż 5 turniejów rangi ITF.

Do tego warto zagrac
Bencic - Burnett 1 ✅

M 3

mojtyp

Użytkownik
Linette M. - Hradecka L. 00:00
TYP 1 Bet365 - 1.72
Szybko i sprawnie bo za chwile początek. Hradecka męcząca się wiecznie, która czasem coś wygra jednak jak trafia na zawodniczkę na poziomie to zazwyczaj kończy szybko swoje spotkania, kurs bardzo obiecujący, tak jak bardzo prawdopodobna porażka Hradeckiej w tym spotkaniu, więc ja gram ten typ. Do tego bardzo przekonująca wygrana Linette z Kichenok, gdzie na dość dobrym poziomie utrzymywała swój serwis do mnie bardzo przemawia, myślę, że to dziś będzie kluczem do sukcesu, jeśli utrzyma swoje podanie Hradecka powinna przegrać to spotkanie, ponieważ ta zawodniczka lubi gubić swój serwis dość często.

rogerfede93 30,1K

rogerfede93

Użytkownik
A.Kudryavtseva- A.Hlavackova 2-0
A.Kudryavtseva
1,90 Bet365

Bukmacherzy szanse obu zawodniczek
oceniają mniej-więcej po równo. W moim
odczuciu faworytką jest Alla. Obie panie
preferują mocny,silowy tenis z głębi pola. Z
kortu jako zwyciężczyni zejdzie pewnie
ta,która okaże się bardziej regularna. W
rankingu Alla jest 160,Andrea 132. Różnice
jednak w punktach są tak małe,że akurat ten
czynnik ma najmniejsze znaczenie. Alla grała
już w tym sezonie w Brisbane i tam spisała
się całkiem nieźle. Bez kłopotów przeszła
eliminacje,a w turnieju głównym,po bardzo
zaciętym spotkaniu nie dała rady
Pavluchenkovej. Andrea z kolei przegrała w
Auckland z Venus,a w Hobart nie sprostała
Soler Espinosie. Sezon nie zaczął się dla
najnajlepiej. W pierwszych meczach w kwa.
AO,Alla dosyć pewnie ograła zawsze groźną
Rezai,serwując 4 asy. Super wyglądał jej
pierwszy serwis gdzie wygrała aż 81%
piłek. Hlavackova też dosyć łatwo pokonała
słaba przedstawicielke gospodarzy. 5 asów i
66% pilek po pierwszym podaniu. Statystyki
minimalnie na korzyść Rosjanki. Forma
również przemawia za nią. Dosyć pewnie
trzyma swój serwis i popełnia stosunkowo
mało niewymuszonych błędów. Liczę na
duży % celności pierwszego podania,bo jak uda to się spełnić,to powinno być dobrze
gdyż rywalka lubi mieć długie przestoje i
jeden break może robić wygranego seta.

Otrzymane punkty reputacji: +1
rvn19 331

rvn19

Użytkownik
Brengle - Begu 1 1.53 Bet365 ⛔ Chyba jednak mylę się co do Begu
Drugi raz z rzędu próbuje przeciwko Rumunce. Po prostu nie widzę jej w turnieju głównym. Niby pokonała Jaksic, ale podejrzewam, że Serbce zabrakło doświadczenie i zimnej krwi. Brengle natomiast, na razie bardzo pewnie odprawia kolejne przeciwniczki. W ogóle ma bardzo dobry początek sezonu. Po wpadce w pierwszym meczu sezonu z Pereirą, bardzo dobry występ w Hobart i blisko zwycięstwo nad Stosur. Tutaj odprawiła już Smitkova i Rogers, które w mojej hierarchii są wyżej od Begu. Dlatego Amerykanka znajdzie się w turnieju głównym.

Do tego polecam piekielnie zdolne Bencic✅ i Duval⛔
Powodzenia

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom