Moje typy w trakcie tych 3 turnieji będą podawane pod wpływem instynktu a nie wedle zdrowego rozumowania.
Gicquel - Verdasco typ:1 kurs:1,9
Widać po kursie , że verdasco jest raczej faworytem tego spotkania ale mam podstawy wątpić w tą teze. Raz że gra z jednym z lepszych francuzów , Gicquelem którego dokładność i ten charakterystyczny oburęczny bekhend przyprawia mnie o wielką sympatie do tego gracza a dwa ze Verdasco to juz nie ten sam Verdasco. Verdasco jak widziałem go na AO strasznie zbidniał. Nie zycze mu źle ale sposób w jaki gra rózni sie na niekorzyśc do roku ubiegłego. Nie widze w nim tej iskry bożej dzięki której polubiłem Hiszpana..sympatia przelała się na Francuza którego niekiedy wyrachowanie i chęć gry naprawde mi imponuje..
Francja !
Vliegen - Llodra typ:2 kurs:2,6 
????

Tym razem też
Francja :grin: Vliegen ..podpadł mi niesamowicie swoją niedbałością i podejściem do gry.. koleś ma naprawde solidne podstawy do tego zeby byc w pierwszej 15 jesli wyeliminuje swoje leserstwo i trywialne podejscie do gry.. Llodra raczej lepszy deblista niż ..solista(?) ale na takiego gracza jak Belg napewno wystarcza do tego zeby mozna było mówić że tak bez szans nie jest Llodra. Ostatnio chyba wczoraj jesli sie nie myle wygrał Challenger gdzies w europie pokonując graczy gdzieś z koncowki pierwszej setki.. nie przypomne sobie raczej z kim to tam grał , ale wiem jedno.. że jesli zagra tak dobrze jak z nimi , to na Vliegena wystarczy..
Hernandez - Kuerten typ:2 kurs:2,1
Emeryt ? No raczej tak.. kiedyś niebywale rozchwytywany gracz , kiedy kilka lat temu będąc nierozstawionym graczem wygrał Roland Garosa :] Pozniej probował wracać .. gdzie nie poprosił tam dawano mu dziką karte z szacunku i chyba z sympati do niego bo z formy jaką prezentuje to w challengerach nie powinien grać.. No co tu mówic.. chłop próbuje i próbuje i mało co z tego wychodzi.. Powiem tak.. licze na jego break-a i na to że bedzie miał choc troche szczescia z tych pojedynczych wygranych.. może to bedzie dzisiaj ?.. we will see..
Gonzo/Hartfield - Capdeville/Hernandez typ:1 kurs:1,8
Jak wiadomo tenisista musi regenerować swoje siły bardzo szybko i z dnia na dzien conajmiej na 80 procent swoich mozliwosci powinien grać.. Gonzo chyba tak ma..
Turniej ten rozgrywany w Chille , gdzie
tenis z tego co wiem jest numerem 1 w tym kraju i gdzie relacje z kazdego turnieju są obszernie relacjonowane.. trybuny napewno będa pełne , bo po obu stronach graja Chilijczycy..Jeden z nich.. No szalony Gonzo ma za kompana nie mniej "pokręconego" kolege , Hartfilda który w French Open objebał w 1 rundzie Federera z seta a jak wiadomo nie jest łatwy ostatnio ten wyczyn 8) Druga strona.. Capdevile , wiecznie pukający Chilijczyk do turnieju
ATP lecz pozostający niestety w Challengerach.. pamiętam jego gre i nie jest w cale taki słaby.. wysoki smukły ale nie wiem jak sobie radzi w deblu.. mam nadzieje ze nie na tyle dobrze by wygrać ten mecz 8)