Stricker vs. Bellucci
Na dziś wybrałem bardzo ciężki mecz, głównie ze względu na ciekawe zestawienie, ponieważ obu graczy warto obserwować, nie tylko na nawierzchni trawiastej. Zdecydowanym faworytem bukmacherów jest Stricker, co wydaje się naturalne, bo ten od kilku lat pokazuje potencjał na nawierzchni trawiastej, ma na niej zdecydowanie większe ogranie i już osiągał sukcesy nawet na poziomie
ATP. Jego atutem jest serwis, który mu bardzo pomaga, szczególnie na tak szybkich kortach, lecz ma jakiś problem. Trudno go zidentyfikować, ale Helwet nieprzypadkowo grywa dalej w kwalifikacjach do turniejów wielkoszlemowych i ma problem z ich przejściem, mimo że ma ogromny potencjał i jego miejsce już od dawna jest w głównych drabinkach szlemów. Upatrywałbym, że jego problemem jest przygotowanie mentalne, ale też fizyczne, bo widziałem już jego spotkaniach, w których totalnie przechodził obok nich i to nawet w tym roku, lecz wtedy dokuczał mu uraz. Wydaje się, że na trawie jego szanse rosną, dzięki solidnemu podaniu i stylowi, który opiera się raczej na szybkim i efektywnym kończeniu akcji winnerami. W kwalifikacjach pewnie ograł Johnsona i Ficovicha czyli zawodnik na ten moment niezbyt wymagających i bez wątpienia teraz czekać będzie na niego zdecydowanie najtrudniejsze zadanie, przynajmniej na papierze. Bellucci to zawodnik o dużym talencie, który jako jeden z nielicznych Włochów ma spory potencjał do efektywnej i efektownej gry na trawie. Potrafi bardzo dobrze serwować, a jego handicap jest podobnie jak u rywala leworęczność, posiada ciąg do siatki i jest wybiegany. Jego ostatnie wyniki także napawają optymizmem (wygrał 5 z 6 spotkań), choć jeszcze kilka tygodni temu ciężko było mu ufać, ponieważ przegrywał mecz za meczem i totalnie przepadł po bardzo dobrym
Australian Open, gdzie był jedną z rewelacji, przynajmniej dla mnie. Już wtedy pokazał, że lubi szybkie korty i mimo, że dziś kursy na niego rosną to mam nadzieję, że jego głowa dojedzie i rola underdoga będzie mu sprzyjać, dodając sporo luzu w jego grze, obciążając Helweta. Niewątpliwie kluczowy w tym starciu wydaje się mental, bo obaj w przeszłości miewali spore problemy w tym aspekcie. Pamiętajmy, że spotkanie będzie rozgrywane w formule best of 5 i liczę, że Mattia urwie chociaż seta, a wtedy będę spokojny o pokrycie overu gemowego. Z ciekawostek dodam, że Stricker jest siódmym zawodnikiem w kolejce do bycia LL czyli wejścia do turnieju tylnymi drzwiami. Na ten moment będzie losowana jedna taka przepustka, ale pewnie pojawi się więcej. Mówię to stricte informacyjnie, bo w razie porażki Dominica, istnieje szansa, że i tak wejdzie i go dolosują, może już nawet przy pierwszej okazji.

powyżej 34,5 gemów @1,5 (
forBET)
Typ bez analizy:

Otte vs. Polmans powyżej 35,5 gemów @1,6 etoto
Moje analizy znajdziesz także TUTAJ!