>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - New Heaven 23.08-29.08.

Status
Zamknięty.
hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Już jutro zaczynamy I. rundę, by Niedziela przed Szlemem była dniem wolnym. Na ten turniej przygotowałem lekką teorię że jednak niektórzy gracze New Heaven zahaczyli tylko po to żeby jednak coś tutaj zagrać ponieważ będą przelotem do NY.
Vemić - Gil 1/6 7/6 3/6
Vemić @ 2.52
Kwalifikacje nie wiem czy ktoś w ogóle je wystawi może Fortuna jako naziemny, ale chociaż sobie popiszę Vemić jeden z dziadków który zawsze jeśli jest jakiś turniej #250 w USA gra tam w kwalach dzisiaj pokonał Gasqueta po comebacku 7/6 4/6 6/3 jutro zmierzy się z Gilem może Portugalczyk też sobie odpuści po co będzie się męczył tak bardzo jeśli za tydzień trzeba zagrać swój szczyt. H2H 1-0 dla Serba i to jeszcze na mączce dzisiaj po statsach aż 18 asów, 80 % pierwszego serwisu można pomyśleć że albo Gasquet był tutaj przelotem i nie za bardzo mu się chciało, lub Vemić chcę się zakwalifikować do turnieju który z obsadą bardzo kiepsko, ale jednak jego serwis zawsze był dobry jak śledziłem jego poczynania w kwalach na protennisie bo jest to ciekawy gracz oglądałem z nim może z dwa mecze deblowe ma podstawowe zachowania jak i nawyki deblisty może jutro nie tylko to pomoże mu w pokonaniu Źila.
Martirosyan - Lapentti
Martirosyan @ 2.93
Ten typ pod warunkiem że drugi pojedynek wygra Ekwadorczyk, lub jeśli już Flores kurs na Armeńczyka będzie coś koło 2.00. Tigran tak jak Vemić zrobił dziś niespodziankę i pokonał Hernycha 5/7 6/4 7/5, a następnie Kalmanovicha 6/4 6/2 tak na czuja myślę że chłopak wie że ten turniej jest grubym sitem jednak olewany i jest wielka szansa dla niego by awansować do głównego turnieju jest to osoba z grona talentów jak Berankis, Janowicz, Sijsling lecz jest od nich trochę starszy. Dwa tygodnie temu zaszedł do ćwierćfinału w Binghampton jest to miasto w stanie NY więc jednak nie musiał się stamtąd ruszać jak nasz Jurek i czekać na kwale do USO, lecz jednak na czymś mu zależy chociaż te miasta nie są oddalone od siebie latami świetlnymi to chłopak ma jutro szansę zagrać o wejście do turnieju głównego, więc why not?.
Bester - Nielsen 4/6 6/7
Bester @ 1.82
Phillip Bester co roku chłopak od 2-3 lat przebija się, przebija się i przebić się nie może do tego turnieju dzisiaj pokonał dwóch sporo wyżej plasowanych rywali na pewno ich zaskoczył swoją grą lub tak jak wcześniej moja teoria jak narazie ma skutek byli to Crivoi 6/1 6/2 i Dodig 4/6 6/2 5/1 i krecz Bośniaka grającego dla Chorwacji, kolejny zawodnik któremu serwis siedzi ale to po samej ojczyźnie można wydedukować że szybciej ograłby Crivoia na hardzie niż na cegle serwis na poziomie 85 % i 20 asów w dwóch spotkaniach to powinno robić wrażenie jego rywalem będzie dosyć przeciętny gracz na hc którą to nawierzchnie bardzo lubi jest to Duńczyk Frederik Nielsen oglądałem jego spotkania rok temu w turniejach halowych w Danii jak i w Szwecji nic nadzwyczajnego gdzie Kanadyjczyka nie widziałem, ale jeśli od 3. lat chłopak przylatuję tutaj z Kanady chociaż oficjalnie mieszka w Niemczech co może świadczyć że bardzo mu zależy ale niekoniecznie, obu dzieli jakieś 200. miejsc w rankingu myślę że jeśli buki wystawią kursy to jednak będą tutaj bardzo ostrożni przy Kanadyjczyku.
Bolelli - C. Rochus 6/3 6/4
Bolelli @ 1.40
Kursy wahają się koło tego stopnia lecz jeśli Krzysiu Rochus gra na hardzie z kimś konkretniejszym to zawsze można sobie podbić takim czymś zagrywkę chociaż na tym turnieju może być różnie H2H 2-0 dla Włocha i myślę że w tym spotkaniu jeszcze Włoch nie odpuści w tym tygodniu bardzo dobrze zaprezentował się w Cinci przeszedł gładko kwale, a odpadł dopiero w II. rundzie po porażce z Petzim 6/7 4/6 jeśli dobrze pamiętam, ale serwis jego był nienaganny z każdym rywalem na poziomie 80 % na hardzie u Włocha, to może być zabójcze dla Krzysia.
Nieminen - Capdeville 5/7 3/6
Nieminen @ 1.70
U ziemniaków nawet taki kurs zauważyłem no Jarek z takim pusiakiem jak Paul to musi coś ugrać, a po kontuzji będzie głodny tenis i raczej nie zrobi sobie tej przykrości i czekania koljnego tygodnia na mecz w H2H zachowana czysta karta ostatnio Capdeville wygrał turniej w Binghampton lecz to mnie totalnie nie powala na kolana jeśli ktoś potrafi dobrze rozegrać piłki na hardzie, Paul sam się skaleczy już nie raz widziałem to na własne oczy kiedy grał ze słabszymi którzy jednak nękali go to i sam postanawiał przegrywać spotkania, może i jutro zniesmaczy się dobrą formą rekonwalescenta?.
Fatalnie :wowsdf:

prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
Simone Bolelli - Andreas Beck 1 @ 2.03 ✅ ( 6:4, 6:4 )
Ciekawy typ i chyba dość pewny. Andreas Beck, po długim rozbracie z hardem, wraca na tą nawierzchnię z zamiarem przygotowania formy na US Open. Wybrał dziwną taktykę, strasznie późno zaczyna grać na betonie, większość zawodników z aspiracjami na dobry wynik w czwartym Wielkim Szlemie już od 2-3 tygodni gra w USA i przyzwyczaja się do szybkiego, amerykańskiego hardu. Beck dobre wyniki na szybkich nawierzchniach robi tylko w challengerach, z przeciętnymi tenisistami. Dopiero w tym sezonie więcej gra w poważnych turniejach niż w mniejszych czelkach. A poza tym...jego gra kompletnie mnie nie przekonuje. Czasem mam wręcz wrażenie, że jest słabo skoordynowany. Jego atutem jest niewątpliwie fakt, że jest leworęczny, co czasem może być utrudnieniem dla rywala.
Simone Bolelli za to już do USA pojechał 2 tygodnie temu. Co prawda nie popisał się w Cincinnati, odpadł z Philippem Petzshnerem już w 1 rundzie, tutaj jednak z łatwością przebrnął 1 rundę turnieju. Ważny jest jednak fakt, że jest on już ograny na hardzie, a jest to z pewnością ważny czynnik gry mamy do czynienia z zawodnikami o zbliżonych umiejętnościach. Bolelliego widziałem ostatnio w 1 secie w meczu z Davydenką parę tygodni temu. Prezentował sie bardzo dobrze, grał pewnie i mocno. Jest to moim zdaniem tenisista o wielkich możliwościach, których nie wykorzystuje nawet w połowie. Jego styl gry z pewnością bardziej pasuje na szybkie nawierzchnie niż często dość asekuracyjne prowadzenie wymian przez Andreasa Becka.
Wszystko zweryfikuje kort, jednak moim zdaniem Włoch ma po swojej stronie więcej argumentów mogących dać mu dziś zwycięstwo. Z takiego kursu więc skorzystać trzeba.

K 0

karasunic

Użytkownik
Dokładnie Praso ;-) Po za tym widzi mi się tryumf Tipsara z Hanescu. Vicotr jest przemęczony. Janko powraca do formy, chce sie ograć przed USO. Rozmawiałem z nim kilka tygodni temu. Mówił o nadziei powrotu do czolowej 32 po USO. Dodatkowo Santoro plus handi Ram. Ja dzisiejsze mecze właśnie tak widzę ;-) mam nadzieję ze jakis mod to skomentuje.

lukanio87 23

lukanio87

Użytkownik
Spotkanie: Seppi Andreas - Lu Yen-Hsun ✅
Typ: 1
Kurs: 1.69
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:

Kolejny amerykanski turniej z serii ATP. Ty razem zarowno, zawodnikow, jak i zawodniczki gosci New Heaven. O godzinie 20 polskiego czasu na przeciw siebie stana Anderas Seppi - 48 rakieta swiata oraz Tajlandczyk Lu Yen-Hsun, zajmujacy obecnie 71 pozycje w swiatowym rankingu. We wczorajszym meczu z Hiszpanem Garcia Lopezem gralem przeciwko Azjacie i na nieszczescie moje to wlasnie Yen-Hsun gra w kolejnej rundzie odprawiajac w dwoch setach Lopeza (6-2, 6-2). Dzis stawi czola Seppiemu, ktory wydaje sie byc w calkiem niezlej formie. Wygrany turniej w San Marino na pewno mocno go podbudowal, w Cincinnati mimo, ze skonczyl zawody na drugiej rundzie rowniez pokazal sie z dobrej strony, najpierw pokonujac Jana Hernycha, a pozniej walczyl jak rowny z rownym z Rafaelem Nadalem. W dzisiejszym spotkaniu uwazam, ze lepszy okaze sie Wloch, obserwujac jego ostatnie mecze widac, ze jest w niezlej formie, natomiast Tajlandczyk gra mocno w kratke, wczoraj ogral Lopeza, dzis mam nadzieje, okaze sie slabszy od swojego rywala.

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Spotkanie: Davydenko, Nikolay - Santoro, Fabrice
Typ: 1 ( hc 0:4,5 gema )
Kurs: 1.70
Bukmacher: Betsafe
Analiza:
Turniej na kortach twardych w New Haven. Jedynie Betsafe wystawił na to spotkanie handicap -4,5 gema gdyż pozostałe buki co w ogóle dały do tego meczu zakład z handicapem to oscylował on albo -5 albo -5,5.
Nikolay Davydenko rosyjski tenisista którego nie trzeba przedstawiać. Bardzo uniwersalny jeśli chodzi o nawierzchnie. Co prawda w amerykańskich turniejach nie idzie mu najlepiej bo najpierw w Montreal odpadł w ćwierćfinale z Murray co raczej nie jest niespodzianką ale już w Cincinnati przegrał w 2 rundzie z Simon 7:6 4:6 4:6. Jednak ten turniej powinien być dla niego przełomowy. Nie jest zbyt dobrze obsadzony ale przez to może pograć kilka spotkań z różnorodnymi rywalami na Hard i lepiej się przygotować do zbliżającego się US Open. W 1 rundzie pokonał on bardzo dobrze serwującego Kendricka 7:6 6:3.
Fabrice Santoro francuski tenisista który widocznie wiecznie młody ponieważ swoje lata już ma i jego gra nie wygląda porywająco. Ale wciąż próbuje startować z różnymi wynikami. Wrócił on po blisko półtora miesięcznej przerwie i w 1 rundzie gładko pokonał Starace 7:5 6:0. Jednak nie ulegajmy pozorom bo teraz trochę statystyk z tych dwóch meczy obu tenisistów.
Davydenko miał 3 okazje na przełamanie z czego 2 razy przełamał podczas gdy swój serwis stracił raz. Bardzo dobra skuteczność wygrywania punktów przy swoich serwisach dokładnie to 75% czyli na 67 punktów oddał zaledwie 17. Do tego wysoki procent pierwszego serwisu bo aż 70 w tym zaserwował 6 asów. Przy pierwszym podaniu na 47 punktów Rosjanin wygrał 34 czyli co jest dobrym wynikiem bo 72 %, a przy drugim podaniu na 20 piłek rozegranych 16 wygranych czyli 80 %.
Santoro w swoim meczu przełamał z 10 okazji rywala 6 razy a sam stracił swój serwis 2 razy. Słaba skuteczność wygrywania punktów przy swoich serwisach 57 % czyli na 65 punktów oddał aż 28. Słaba skuteczność pierwszego serwisu tylko 58 % i 3 asy w tym. Dodajmy też że przy 2 podaniu na 27 punktów Santoro wygrał tylko 13 czyli mniej niż połowa a dokładnie 48 % a przy pierwszym też nic specjalnego bo 24 piłek wygranych na 38 rozegranych czyli 63 %.
Jednak pamiętajmy Kendrick to zdecydowanie trudniejszy rywal niż jakiś Starace.
Na koniec mecze bezpośrednie a tu jest 5:0 dla Nikolay Davydenko dokładne wyniki tych meczy to: 6:3 6:0 6:4 6:1 6:3 6:1 7:6 6:2 6:2 6:3 6:3. Zacząłem od tych najstarszych a ostatni to rok 2008. Jak widzimy przewagi 9,7,8,9 oraz 6 gemów. Dodam jeszcze że 4 mecze były rozgrywane właśnie na nawierzchni Hard.
Nie mam wątpliwości że dziś Rosjanin znów gładko wygra. Sam spokojnie nie powinien stracić swojego serwisu a przy podaniu rywala 3 przełamania to minimum. Ja obstawiam 6:2 6:3 i przewagę 6-7 gemów. Polecam !!!

T 0

tennis

Użytkownik
Spotkanie: Davydenko N. - Querrey S.
Typ: over 22,5 gema
Kurs: 1,70
Bukmacher: betsafe
Wynik: ?-?
Analiza:

Przed nami ćwierćfinały w New Haven. Dosyć ciężkie do wytypowania pary, więc zdecydowałem się zagrać inną opcje. Mianowicie uważam, że w meczu Davydenki i Querreya będą przynajmniej 23 gemy. Linia jak na tych zawodników wydaje się niska. Liczę na długi mecz, z małą ilością przełamań. Wydaje mi się, że w meczu zobaczymy tie breaka, bardzo możliwe, że w pierwszym secie, ponieważ na rozpoczęciu, każdy będzie pilnował swoje podanie. Rosjanin może nie ma super mocnego serwisu, ale jest bardzo przyzwoity i pozwala pewnie grać przy swoim podaniu. Jeśli chodzi o Querreya to jeśli nie ma problemów z pierwszym serwisem to ciężko przełamać go nawet 1 raz w meczu. Bukmacherzy faworyzują w tym spotkaniu Nikolaya, jednak ja myślę, że Amerykanin może powalczyć. Tak jak napisałem, mogą być tie breaki i tam to już jest różnie. Jednak w tym meczu dla mnie kto wygra nie jest tak istotne. Liczę na długi mecz, może 3 sety ;-)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom