>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - New Heaven 22.08-28.08.2010

Status
Zamknięty.
hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP

Name: Pilot Pen Tennis
Place: New Haven, U.S.A.
Date: 22.08.2010-28.08.2010
Draw Size: S-48 D-16
Prize Money: $ 663,750

http://www.pilotpentennis.com/home/default.sps

Ostatni turniej przed Wielkim Szlemem takie turnieje mają swoją opinie, jak i w tym roku drabinka fatalna z #1 rozstawiony Baghdatis do wczorajszego wieczoru najwyżej rozstawiony gracz wyglądał blado lecz po zwycięstwie nad Nadalem już to jakoś wygląda. Z racji dzikiej karty gra tutaj JBlock który powiedział że jeśli nic mu nie wyjdzie i po USO kończy karierę. Ciekawostką w kwalifikacjach jest to że wystąpią Radek Stepanek i Juan Monaco.

Zapraszam do analiz i do merytorycznej dyskusji.

K 82

kupson141

Użytkownik
Lacko Lukas (SVK) vs. Serra Florent (FRA)

Dziś o 19:00 czasu polskiego na kort w New Haven wyjdą panowie, a jaśniej będą to Słowak Lukas Lacko oraz Francuz Floren Serra. Faworytem w tym spotkaniu jest niewątpliwie Słowak. Trudno się temu nie dziwić. Jego przeciwnik ostatnio gra bardzo słabo. Serra początek sezonu miał nie najgorszy, na kortach twardych radził sobie dobrze. III runda w AO czy też w dobrze obsadzonym turnieju w Miami. Kolejne turnieje to mecze na clayu, tam Serra zagubił swoją dobra dyspozycje. śmiem twierdzić, że od Roland Garros oglądamy całkiem innego zawodnika. Jest strasznie zagubiony, gra bardzo niepoukładany tenis. Wyniki wszystko pokazują. Od 10 turniejów nie może dojść dalej niż do II rundy, w ostatnich dwóch nie przeszedł nawet przez kwalifikacje, a te wyniki trzeba brać najbardziej pod uwagę, bo są to mecze rozgrywane na amerykańskim hardzie czyli na takiej nawierzchni na jakiej będzie grał dziś. Nie ważne czy gra z bardzo słabym w tym sezonie Zverevem na trawie czy też z słabo grającym Adreevevem na clayu to i tak przegrywa sromotnie. Ostatnio nawet na hardzie przegrał z Philipem Besterem, który zajmuje 387 lokatę w rankingu ATP. Zrozumieć by można było jakby w tych spotkaniach walczył do końca, ale on bez wiary w swoje umiejętności przegrywa mecze po 2:0. Jeżeli on zawodnikowi spoza pierwszej 50 rankingu urywa zaledwie 3-4 gemy to musi być coś nie tak. Dla mnei ogromną sensacja by było jakby Lacko przegrał dzisiejszy pojedynek. Słowak już na Roland Garros postraszył Jużnego w II rundzie. Później ćwierćfinał w Halle na kortach trawiastych oraz pięciosetówka w II rundzie Wimbledonu z Chardym. Ostatnio bardzo dobry występ w Atlancie i porażka w ćwierćfinale z świetnie grającym na hardzie Andersonem, ale warto wspomnieć iż w R16 ograł Lleytona Hewitta, który ostatnio jest w dobrej dyspozycji. Ostatnie dwa turnieje to porażki w I rundach w Los Angeles z Gulbisem, który jest bardzo groźny na hardzie, a mimo tego mecz był bardzo wyrównany oraz porażka z Thiemo De Bakkerem, który dzięki świetnemu serwisowi na hardzie notuje bardzo dobre rezultaty. Widać wyraźnie że Słowak jak już przegrywa swoje mecze to walczy w nich do końca i te mecze są bardzo zacięte i wyrównane. Lacko jest zdecydowanie w lepszej formie i dziś inny wynik niż 2:0 byłby niespodzianką. Ja jednak postanowiłem zagrać azjatycki handicap po niższym kursie, że w razie zwycięstwa 2:1 stawka jest zwracana. Ciężko mi jest uwierzyć w to, że Słowak przegra dzisiejszy pojedynek, jednak zdaje sobie sprawę, że w tenisie każdy wynik jest możliwy i nigdy nie ryzykuje po całości.

Lacko Lukas (SVK) vs. Serra Florent (FRA)
Typ : Lacko Lukas (SVK) -1 set @ 2,20
Interwetten

rpg 1K

rpg

Użytkownik
Peter Luczak v Leonardo Mayer 1 3.00 ✅
6:3 7:6
Nie znam za bardzo obydwu graczy, ale patrząc na ich ostatnie występy zauważyłem, że Leo ostatnio coś pogrywał w Nicei i na RG, od tamtej pory nie może się chyba odnaleźć, porażki w I rundach, dostał nawet lanie od Blake, który wiadomo w jakiej jest obecnie formie. Luczak pogrywa trochę w challengerach, Mayer jest w jego zasięgu
Uważam, że chyba można spróbować po takim kursie.

B 2K

borek149

Użytkownik
Spotkanie: Dolgopolov A. - Blake J.
Typ: 2:0
Kurs: 3.00 ✅✅✅ 6:4,6:2
Bukmacher: Bet365
Ukraińiec Oleksandr Dolgopolov aktualnie zajmujący 43 pozycję w rankingu ATP podejmnie Amerykana James Blake, który plasuje się na 107 pozycji. Ranking obu tenisistów zmieniają i to diametralnie odpowiednio Dolgopolov w górę, Blake w dół. Co przekłada się na ich aktulną formę Ukrainiec nieobliczalny jest w stanie pogonać każdego przeciwnika, ma wielki talent, który jeśli tylko wykorzysta może być z niego czołowy zawodnik ATP. Blake natomiast forma strasznie kiepska. Ostatnie dwa turniej kończył na pierwszych rundach, tydzień temu uległ Istominowi, z którym wygał w całym meczu zaledwie 3 gemy !. Co prawda w pierwszej rundy New Haven pokonał Ribe 6-0,6-1 ale trzeba wziąc pod uwagę, iż Hiszpan to nowicjusz na tej nawierzchni, występuje na niej naprawdę sporadycznie. Ukrainiec bardzo solidnie się prezentuję, w Toronto pokonał groźnego Petzschner oraz Youzhnego uległ dopiero Berdychowi po bardzo wyrównanym trzy setowym pojedynku. Następnie odpadł w pierwszej rundzie z Ferrem także po zaciętym 3 setowym spotkaniu. Te przegrane pojedynki tylko udowodniły, iż Oleksandr jest zawodnikiem, którego pokonać jest bardzo ciężko, porażki z w/w zawodnikami napewno ujmy mu nie przynoszą a wręcz przeciwnie można się sugerować, że Ukrainiec jest w gazie. Stawiam na łatwe zwycięstwo Ukraińca w dwóch setach.

nero92 0

nero92

Użytkownik
????Marcos Baghdatis vs Juan-Ignacio Chela
Cypryjczyk złapał ostatnio świetną formę. Wygrywał wszystkie mecze, nawet z takimi asami jak Rafael Nadal czy Thomas Berdych. Na jego drodze stanął &quot;wracający do gry&quot; Roger Federer. Marcos dysponuję świetnym serwisem, returnem, popełnia mało błędów, trudno go przełamać. W tym roku grał już z Juanem w marcu - wygrał wtedy gładko 6:2 6:3. Myślę, że nie tylko dziś Baghdatis wygra mecz, ale w obecnej dyspozycji jest jednym z pretendentów do wygranej turnieju.
Marcos Baghdatis - Wygra 2-0 @ 1.66
Marcos Baghdatis @ 1.25
Bet365

dancevic 179

dancevic

Użytkownik
Spotkanie: Dolgopolov A. - Blake J.
Typ: 2:0
Kurs: 3.00
Bukmacher: Bet365
Ukraińiec Oleksandr Dolgopolov aktualnie zajmujący 43 pozycję w rankingu ATP podejmnie Amerykana James Blake, który plasuje się na 107 pozycji. Ranking obu tenisistów zmieniają i to diametralnie odpowiednio Dolgopolov w górę, Blake w dół. Co przekłada się na ich aktulną formę Ukrainiec nieobliczalny jest w stanie pogonać każdego przeciwnika, ma wielki talent, który jeśli tylko wykorzysta może być z niego czołowy zawodnik ATP. Blake natomiast forma strasznie kiepska. Ostatnie dwa turniej kończył na pierwszych rundach, tydzień temu uległ Istominowi, z którym wygał w całym meczu zaledwie 3 gemy !. Co prawda w pierwszej rundy New Haven pokonał Ribe 6-0,6-1 ale trzeba wziąc pod uwagę, iż Hiszpan to nowicjusz na tej nawierzchni, występuje na niej naprawdę sporadycznie. Ukrainiec bardzo solidnie się prezentuję, w Toronto pokonał groźnego Petzschner oraz Youzhnego uległ dopiero Berdychowi po bardzo wyrównanym trzy setowym pojedynku. Następnie odpadł w pierwszej rundzie z Ferrem także po zaciętym 3 setowym spotkaniu. Te przegrane pojedynki tylko udowodniły, iż Oleksandr jest zawodnikiem, którego pokonać jest bardzo ciężko, porażki z w/w zawodnikami napewno ujmy mu nie przynoszą a wręcz przeciwnie można się sugerować, że Ukrainiec jest w gazie. Stawiam na łatwe zwycięstwo Ukraińca w dwóch setach.
bardzo dobre spostrzeżenia choć na 2:0 bym nie liczył ale zwycięstwo Dolgopolova dość pewne Blake cały czas popełnia bardzo proste błędy.Co prawda w 1 rundzie oddał Ribie tylko 1 gema ale hiszpan to nie jest zawodnik na twarde nawierzchnie zresztą kiedyś może tu może na innym forum czytałem analize ogólną charakterystyke hiszpana i ktoś napisał że on nic nie ryzykuje i się cały czas tylko broni(kiedyś obstawiłem sobie na live Riba grał z R.Haasem i akurat był stream był to 3 set bodajże jak zobaczyłem co gra Riba to aż się przeraziłem wszystko co było atakował albo pięknie trafiał w linie albo 3metry za kortem wystarczy go troche wyprowadzić z równowagi i ma się praktycznie wygrany mecz.Także ten obraz z tego meczu nie jest jakimś tam wielkim wyznacznikiem formy Blake`a.Co do Dolgopolova to miał kontuzje pózniej kilka dobrych meczów wygranych mimo porażki w 1 secie także zawodnik bardzo waleczny potrafiący wyjść z trudnej sytuacji.Mimo niskiego wzrostu bardzo mocny dochodzący do 214km/h serwis jest wielkim atutem ukraińca tutaj będzie bardzo ciekawy mecz zaczną grać chyba za kilka minut od stanu 0:1 0:15 dla Blake`a.Stawiam na ukraińca 200zł

nero92 0

nero92

Użytkownik
????Marcos Baghdatis vs Juan-Ignacio Chela
Cypryjczyk złapał ostatnio świetną formę. Wygrywał wszystkie mecze, nawet z takimi asami jak Rafael Nadal czy Thomas Berdych. Na jego drodze stanął &quot;wracający do gry&quot; Roger Federer. Marcos dysponuję świetnym serwisem, returnem, popełnia mało błędów, trudno go przełamać. W tym roku grał już z Juanem w marcu - wygrał wtedy gładko 6:2 6:3. Myślę, że nie tylko dziś Baghdatis wygra mecz, ale w obecnej dyspozycji jest jednym z pretendentów do wygranej turnieju.
Marcos Baghdatis - Wygra 2-0 @ 1.66 ⛔
Marcos Baghdatis @ 1.25 ✅
Bet365
W pierwszym secie zabrakło tego czym imponował w ostatnich spotkaniach. Dobrego serwu,returnu,odbioru. Chela zmiażdżył zamyślonego,śpiącego Marcosa. Przełamanie w 2 secie było kluczem do zwycięstwa, role się odwrócił i to Baghdatis zaczął dyktować warunki gry. Mało błędów, przełamania Cheli - w takim stylu można powrócić nawet po najgorszej porażce.

D 3

damian699

Użytkownik
Gabashvili, T - Istomin, D 2 1,50
Istomin w ostatnim turnieju skreczował w meczu z rogerem lecz o tym urazie nie ma już śladu, rozegrał się trochę na betonie i gra naprawdę bardzo ładnie, dobry serwis, mocny forhend i dobrze trzyma się w wymianach, dziś jego rywalem Gabashvilli zawodnik, który jest w średniej formie wczoraj ograł także będącego w nie najlepszej formie Golubeva dopiero w 3 secie po tb, uważam, że tutaj Istomin powinnien gładkow wygrać w 2 setach.
Kursy już są wiele niższe podaję kurs z mojego kuponu w moim temacie na forum.
Pozdrawiam

D 3

damian699

Użytkownik
Gabashvili, T - Istomin, D 2 1,50✅
Istomin w ostatnim turnieju skreczował w meczu z rogerem lecz o tym urazie nie ma już śladu, rozegrał się trochę na betonie i gra naprawdę bardzo ładnie, dobry serwis, mocny forhend i dobrze trzyma się w wymianach, dziś jego rywalem Gabashvilli zawodnik, który jest w średniej formie wczoraj ograł także będącego w nie najlepszej formie Golubeva dopiero w 3 secie po tb, uważam, że tutaj Istomin powinnien gładkow wygrać w 2 setach.
Kursy już są wiele niższe podaję kurs z mojego kuponu w moim temacie na forum.
Pozdrawiam
Szczerze powiedziawszy spodziewałem się nieco innego przebiegu meczu Gabashilli łatwo skóry nie sprzedał do tego nie najlepsza dyspozycja dnia Istomina i mogło być różnie no ale na szczęście skończyło się na strachu, czasem i szczęście jest bardzo przydatne...

mozi 552

mozi

Użytkownik
Radek Stepanek - Viktor Troicki 1 @ 2.12 (2/3) ⛔
Radek stara się wrócić po kontuzji... Sezon już i tak ma stracony, ale na pewno waleczny Czech, który niedawno się ożenił ( :wink ???? nie powiedział w nim ostatniego słowa. Stepanek w turnieju jako lucky loser po tym jak w kwalifikacjach nie sprostał Gabashviliemu (który dziś był o piłkę od półfinału, jednak odpadł z Istominem). Czech po tej porażce zaczął grać jak natchniony, a jego serv &amp; volley znów stało się skuteczne. Magia szczęśliwych przegranych? Możliwe, takie akcje to norma w ostatnich latach (Kubot, czy Stakhovsky). Troicki natomiast myślami już chyba przy US Open, choć i tam nie wróżę mu wielkich wyników. Warunki na hard ma świetne, ale forma nie dopisuje. Wczoraj męczarnie z Dolgopolovem, może z byle kim w US Open Series nie przegrywał, ale Radziu to w końcu uznana marka i wydaje się że wychodzi z cienia, którym przysłoniła go kontuzja. Sztepanek nie powinien się oszczędzać, to z tego powodu, że w tegorocznej serii turniejów poprzedzających ostatniego szlema grał bardzo niewiele, w pierwszej rundzie w NY ma Benneteau więc łatwo na pewno też nie będzie. Niemniej jednak dziś wydaje się być faworytem, a taki kurs trzeba zagrać. H2H 3:1 w stronę Czecha, choć porażkę odniósł... Przed tygodniem w Cincinnati (ugrał 6 gemów), ale teraz jest w gazie i jego tenis powinien stać na zupełnie innym poziomie.
PS. Tak postanowiłem stawkować swoje typy w najbliższym czasie, powinno być czytelnie ;)
Po meczu:
Radziu kompletnie w rozsypce... Tak słabego meczu Czecha nie widziałem dawno, kompletnie bez pomysłu na grę, pod siatką bez czucia. Można wyciągnąć po tym meczu jeden wniosek, w pierwszej rundzie USO nawet 1.20 na Benneteau będzie do grania, ale liczę na troszkę więcej ;)

drif 31,6K

drif

Użytkownik
Panowie o c chodziz typem na Stakhovskyego ze jast az @2.5. Widzialem go w meczu z Bagieta i z roddickiem w poprzedniej rundzie. Powiem ze stasiek wcale tak zle nie gral no i jak mu siedzi serv to w sumie jest mocny. Ale De Bakkera ogladac przyjemnosci nie mialem. Czy te kursy nie sa troszke wygorowane? Jak dla mnie upatruje zwyciestwo ukrainca ale roznica mnie troche rozbila. Czy ktos widzial De Bakkera i mogly napisac mi wiecej o tym zawodniku a w szczegolnosci odnoisnie tego meczu.
Dzieki

damianho91 82

damianho91

Użytkownik
drif takie kursy i trzeba brac. Z bagieta tez maly kurs nie byl a stachu dal sobie rade. Jednak te zwyciestwo bardziej przez olanie meczu przez bagiete wg mnie. Ja proponuje:

over 9,5gema w 1szym secie 1.66 bet365

D 3

damian699

Użytkownik
Panowie o c chodziz typem na Stakhovskyego ze jast az @2.5. Widzialem go w meczu z Bagieta i z roddickiem w poprzedniej rundzie. Powiem ze stasiek wcale tak zle nie gral no i jak mu siedzi serv to w sumie jest mocny. Ale De Bakkera ogladac przyjemnosci nie mialem. Czy te kursy nie sa troszke wygorowane? Jak dla mnie upatruje zwyciestwo ukrainca ale roznica mnie troche rozbila. Czy ktos widzial De Bakkera i mogly napisac mi wiecej o tym zawodniku a w szczegolnosci odnoisnie tego meczu.
Dzieki
Jeśli chodzi o De Bakkera to też solidny serwis, odbry przebijaka bo potrafi wytrzymywać długie wymiany, wydaje, mi się że Stakhovski wygrał z Baghtatisem, który poprostu jest przemęczony i podejrzewam, że nie miał wiele sił, Stakhovski to wykorzystał. Dziś moim faworytem jest De Bakker i liczę, że sobie poradzi.

D 3

damian699

Użytkownik
Stakhovsky S. - Istomin D 2 2,00
Stakhovski ma przestoje w grze są gemy w których jego serwis kompletnie staje, myślę, ze Istomin po wyeliminowaniu Trockiego zrobi wszystko by zwyciężyć w tym pojedynku. Co do gry obu zawodników, Istomin potrafi grac dłuższe wymiany, wytrzymuje je gdy się nie podpala bo także ma przestoje, lecz jeśli serwis będzie mu siedział to myślę, że dziś spokojnie sobie poradzi. Stakhovsky ma słabszy backhand Istomin urozmaica grę być może to wymusi popełnianie błędów Ukraińca?!

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom