>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

ATP Tour - Miami, 23.03-03.04.2011

Status
Zamknięty.
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Dziwne są te kursy. Fish z Benneteau niżej niż Raonic z Devvarmanem. Ostatni mecz Milosa fatalny i może dlatego kursy poszły w górę. Jeśli zagra tak samo beznadziejnie jak w Indian Wells to przegra z każdym graczem z setki. W normalnych okoliczościach powinno być 2-0 dla Raonica ale co mu strzeli do głowy to bog jeden wie.

Querrey z Kukushkinem też przesadza z 1,35 nie zdziwie się jak dziś przegra Sam lub Fish. W Miami jest jeszcze więcej szokujących wyników niż w IW także wszystko się może wydarzyć. Wczoraj Capdeville mając 6-3 w tb przegrał 6-8 ze słabym Gilem.

Ciekawie wygląda handi setowe lub gemowe na Bogomolova. On gra ostatnio niezle a co wyrabia Murray to wszyscy wiedzą. Sam ze sobą przegrał mając na przeciwko Donalda Younga więc obojętnie kto będzie po drugiej stronie siatki i tak mogą się pojawić problemy. Set jest w zasięgu Bogo.

Dodig 5,50 z drewnem Sodą też niezle wygląda. Szwed regularnie się kompromituje ze słabymi rywalami a Dodig gra bardzo solidnie i może tu być spore zaskoczenie dla fanów Robina.

Andreev z drewnem Isnerem over.

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
Somdev Somdev Devvarman - Milos Raonic
Raonic @1.5

Będący ostatnio w dobrej dyspozycji Raonic dziś podejmować będzie Devvarmana, grali oni ze sobą już w końcówce ubiegłego roku, lepszy okazał się Raonic wygrywajac 2-0.
Devvarman nie zachwyca warunkami fizycznymi, mimo to gra całkiem nieźle, ale uważam że dzisiejszego dnia będzie mu cięzko z Raoniciem, który ma zdecydowanie lepsze warunki fizyczne.
Raonic dzięki dobremu początkowi obecnego sezonu pnie się w góre w rankingu ATP, bardzo dobrze radzi sobie w turniejach w Stanach i Kanadzie, w spotkaniu z Devvarmanem powinien górować warunkami fizycznymi, czyli także serwisem. Typuje Raonicia.
wiesz co mają ze sobą wspólnego warunki fizyczne i analiza meczu tenisa?
nic
może być ktoś wysoki i serwować słabo jak na swój wzrost (Cilic, Berdych) a może być wysoki i poruszać się bardzo dobrze (Del Potro)
tak samo są niscy zawodnicy którzy świetnie serwują (Benjamin Becker)

tak że pisanie o warunkach fizycznych w analizie mija się z celem

haftus 140

haftus

Użytkownik
Raonic - Devvarman
Wielu typerów widzi już Raonicia w TOP10. Ja uważam, że coś w tym jest ale droga jeszcze bardzo daleka. By tego dokonać, takich zawodników jak dziś musi nie pokonywać - ale połykać! Męczyć to on może się z graczami z TOP20 ale z całym szacunkiem dla Davvermana, dzisiejszy mecz musi musi wygrać. Po świetnym AO jego forma zmalała, ale wciąż jest to dobry zawodnik. H2H niezbyt bogate ale na korzyść Milosa, który w w październiku wygrał w Uzbekistanie 2-0. Był to jedyny jak dotąd mecz między nimi. Kurs &gt;1.50 jak najbardziej do grania, ale uwaga: nie polecam grać handi -1.5, poniewaz Kanadyjczyk często i gęsto lubi tracić po jednym secie.
Jeszcze kilka słów o jego przeciwniku, bo IMO na to zasługuje. Uważam, że jego forma idzie w dobrym kierunku. Już w IW było to widać. Grał bardzo dobrze, odpadł dopiero w R16 z Nadalem, który jak wiemy zagrał w finale ww. turnieju.
Sądzę, że dziś powalczy z Raoniciem, ale osobiście kibicuję Kanadyjczykowi.
Typy:
Raonic win @ 1.47 Unibet ⛔
Raonic 2-1 @ 4.00 Unibet ⛔
Value w Unibecie ! U innych buków kursy odpowiednio 1.40 i 3.75 :]

// e: I na tym meczu skonczyła sie moja bukmacherska przygoda z ATP Miami. Ten turniej to dno!

fat77 11

fat77

Użytkownik
Dziwne są te kursy. Fish z Benneteau niżej niż Raonic z Devvarmanem. Ostatni mecz Milosa fatalny i może dlatego kursy poszły w górę. Jeśli zagra tak samo beznadziejnie jak w Indian Wells to przegra z każdym graczem z setki. W normalnych okoliczościach powinno być 2-0 dla Raonica ale co mu strzeli do głowy to bog jeden wie.
Chyba oglądaliśmy inne mecze :cool: Na Indian Wells Milos w przegranym meczu z Harrisonem wcale nie grał piachu. Był daleki od formy, którą zaprezentował np. w finałowym meczu z Roddickiem ale prawda jest taka, że to Harrison zagrał jedno z najlepszych spotkań w karierze. Ryan miał bardzo wysoką skuteczność pierwszego serwisu i uderzał sporą część wymian na dużym ryzyku. Momentami Raonic był bezradny bo Harrison był bezbłędny w odbiorze i kończył większość wymian mocnym zagraniem po linii. Stwierdzenie, że Milos przegra z każdym graczem z setki przy formie z tamtego spotkania to conajmniej nieporozumienie. Moim zdaniem serwis Raonica na odbiegającego znacznie warunkami fizycznymi Davvarmana powinien w zupełności wystarczyć. Dla mnie rozsądnym typem jest zagranie czegoś takiego:
Milos Raonic - wygra 1.seta i wygra mecz (1.66) ⛔ słaby serwis Raonica, fatigue?

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Ty masz takie zdanie ja inne. W TB Milos zrobił same błędy niewymuszone. Returny Harisona były na normalnym poziomie a Kanadyjczyk z calą siła uderzał w siatkę lub za linie. Szczególnie upodobał sobie jakie dziwne niskie strzały, bo ciężko to inaczej nazwać, które nie miały nawet szans przejścia na druga stronę. W takiej dyspozycji moze i gracze z okolic 150 miejsca by sobie poradzili. Jasne, ze nie wszyscy bo tego sie da się sprawdzić i udowodnić. Harrison nie mial w TB nic do powiedzenia bo rywal sam mu go wygrał. W trzecim secie odrazu break i już nawet nie walczył o wygraną. Oby takiego numeru nie wywinął z Hindusem. Na pewno bym nie ryzykowała na pierwszego seta i wygrana skoro kurs tylko 1,66 a normalna wygrana 1,47.

Co do warunków fizycznycjh to odgrywają one bardzo ważną rolę i to istotny aspekt w analizie spotkań.

I już break - cały Raonic...

haftus 140

haftus

Użytkownik
MAcie swojego Raonica ???? dziś szybkie 0-2.. samym serwisem meczu nie wygra
Jak to super skreslac już w połowie pierwszego seta. Tymbardziej, że nie oglądasz spotkania.
e: @piotrex: Tylko wybrane spotkanie. Dziś, żadnego.
Bez sensu, ale bywa.

fat77 11

fat77

Użytkownik
Ty masz takie zdanie ja inne. W TB Milos zrobił same błędy niewymuszone. Returny Harisona były na normalnym poziomie a Kanadyjczyk z calą siła uderzał w siatkę lub za linie. Szczególnie upodobał sobie jakie dziwne niskie strzały, bo ciężko to inaczej nazwać, które nie miały nawet szans przejścia na druga stronę. W takiej dyspozycji moze i gracze z okolic 150 miejsca by sobie poradzili. Jasne, ze nie wszyscy bo tego sie da się sprawdzić i udowodnić. Harrison nie mial w TB nic do powiedzenia bo rywal sam mu go wygrał. W trzecim secie odrazu break i już nawet nie walczył o wygraną. Oby takiego numeru nie wywinął z Hindusem. Na pewno bym nie ryzykowała na pierwszego seta i wygrana skoro kurs tylko 1,66 a normalna wygrana 1,47.
Co do warunków fizycznycjh to odgrywają one bardzo ważną rolę i to istotny aspekt w analizie spotkań.
I już break - cały Raonic...
Z grą Milosa w TB się zgadzam, uderzenia poniżej krytyki jednak wynikające z bezbłędnego odbioru pierwszego serwisu. W tym momencie z kolei nie ma co mówić o jakimkolwiek serwisie Milosa - skuteczność 1 podania przeciwko Devvarmanowi 44% :cool:

pawacki 2,1K

pawacki

Użytkownik
Dużo było wałkowania o kontuzji Murreya oraz jego kiepskiej formie jego dzisiejszy występ jest troszkę zagadką ale jeśli zagra w miarę dobrze? wtedy u większosci osób posypią się minusy dlatego dziś proponują alternatywe i zagrać na handicap gemowy + 5,5 po kursie 1,85 jest to dosyć wysoka linia,tak więc jest nadzieja ;) ✅ izzy

D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
Śmieszny ten turniej w Miami.Sypie niespodziankami aż miło więc trzeba grać.

Andreev-Isner 1 2,37

Isner tutaj nieco traci na wartości bo ten hard zbyt szybki jest,więc serwis już nie będzie taki groźny a szanse maleją.Andreev pokazał się z dobrej strony w IW,tutaj ograny Giraldo (po dziwnym meczu).Isner w R1 miał wolny los,ale sądząc w jakiej formie jest ostatnio Big John jestem skłonny postawić na Rosjanina,który łapie optymalną formę.

dancevic 179

dancevic

Użytkownik
Z grą Milosa w TB się zgadzam, uderzenia poniżej krytyki jednak wynikające z bezbłędnego odbioru pierwszego serwisu. W tym momencie z kolei nie ma co mówić o jakimkolwiek serwisie Milosa - skuteczność 1 podania przeciwko Devvarmanowi 44% :cool:
Nie od dziś wiadomo że Devvarman umie grać z serwismenami pokonanie Karlovicia nie było przypadkiem.Co do Raonicia to wiadomo nawierzchnia to raz i styl gry rywala czyli np. z podobnymi sobie powinien sobie radzić oczywiście na szybkich nawierzchniach.
Kunitsyn-Ferrer +6,5 gema 1 1,85
Kunitsyn w tym sezonie gra znacznie lepiej oczywiście głównie w challengerach.Ferrer wiadomo szybkość,precyzja zagrań.Obaj gracze dobrzy w defensywie bez dobrych serwisów szykuje nam się wyrównany mecz i chyba te +6,5 gema to przesada nawet wobec klasy hiszpana.
Niektórzy cały czas myślą że jak ktoś ma lepszy serwis to daje im to jakąś wielką przewaga.Na stosunkowo wolnym hardzie w Miami serwismeni nie mają za bardzo czego szukać choć oczywiście są wyjątki od reguły.

lionel21 191

lionel21

Użytkownik
John Isner - Igor Andreev
Faworytem dość zdecydowanym początkowo był John Isner - z czasem kursy na jego wygraną poszły do góry, teraz są bardziej wyrównane. Myślę, że kurs na zwycięstwo Rosjanina w William Hill 2,38 jest warty gry. John Isner jest bez formy. Chociaż może to złe słowo - jest w złej dyspozycji serwisowej, bo jak wiemy, jego gra opiera się na potężnym serwisie - Amerykanin stara się udowodnić, że potrafi więcej niż tylko porządnie serwować, jednak nie oszukujmy się - wirtuozem gry to on nie jest. Gra często w deblu, więc od czasu do czasu zagra dobrze wolejem, ale generalnie nie jest taki groźny. W ostatnich dniach tym bardziej. Wystarczy zaatakować jego drugie podanie (choć myślę, że i pierwsze można) i wywalczyć szanse na przełamanie. Andreev to zawodnik bardzo chimeryczny i nigdy nie wiadomo co mu do łba strzeli, ale generalnie to wydaję mi się, że nie lubi grać w roli faworyta, to go gubi. Tutaj Isnerowi daje się większe szanse na awans do kolejnej rundy. Andreev jest w stanie pokonać Johna.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Murray A. - Bogomolov Jr A. 7,55 0:2 ✅
Powiedzcie mi co się stało z Andym Murrayem. Światowa czołówka, przegrywa mecz za meczem. Co się stało z tych chłopakiem ? Takich Bogomolovów powinien łykać gładko jak na Australian Open. Oglądał ktoś może mecz ? Czy on na prawdę gra taki piach, czy przeciwnicy grają szczyt swoich możliwości ? Teraz tylko sobie mogę pluć w brodę, że tego nie zagrałem, bo kurs 7 w singlu nie często się trafia.
Odnośnie reszty to jeszcze puściłem sobie tasiemkę za symboliczną złotówkę i patrzę, że wtopił Verdasco po kursie 1,05 i Wawrinka też niby czołówka.
Tenisistą z czołówki to chyba można ufać tylko top 3, Nadal, Roger i Djokovic. Bo reszta potrafi nieźle wtopić, tak samo jak dziś Soderling prawie umoczył mecz.

Otrzymane punkty reputacji: +1
M 1

maticmg

Użytkownik
a Soderling też dzisiaj niemiłosiernie się męczył ...
ostatnio jak na niego stawiam &quot;do tasiemki to zawszę &quot; gra horrory ;) nie ważne jak mocno był by faworytem masara z tenisem dzisiaj ???? ale ja obstawiłem na dzisiaj tylko radwańską Sodę no i dzisiaj jeszcze querrego a meczu nie widziałem ale dobrze to nie wygląda...

bulaa 20

bulaa

Użytkownik
Osobiście bardzo kusi mnie zagranie jakiegos handi na Schuettlera w jutrzejszym meczu z Simonem.Rainer przebijał sie z kwalifikacji, potem ograł 7-5,6-2 Harrisona, z którym wiązano nadzieję, że powalczy w turnieju.Dla Simona bedzie to pierwszy mecz.
Ostatnie spotkanie obu panów, notabene całkiem niedawno, skonczyło się wygraną Francuza 6-3,7-6, co pokazuje, że gładko nie było.
Myślę, że stać jutro Schuettlera nawet na urwanie seta Simonowi;)
Ma ktos streama do Djokovica?
Na razie nie ma co liczyc na streamy.Moze w późniejszej fazie turnieju.

gju 134

gju

Użytkownik
Stakhovsky - Monaco 1 (1.6)⛔
kiepsko wyglądają poczynania Juana Monaco w tym roku na hardzie. ostatnio przegrana na wstępie z Sweetingiem. Do Ukraińca nie byłem nigdy przekonany, ale ostatnich parę jego meczy zweryfikowało mój pogląd. Wyniki też na korzyść Sergieja ;) Ostatnio wygrane z Haase, Hutą, z Gulbisem, wczoraj gładko z Dimitrovem.
Tipsarevic - Cilic 2 (1.45)
Cilic ostatnio w 3 rundzie odpadł z Wawrinką...ale nie liczyłbym tego jako obniżka formy Chorwata, tylko świetna gra Stasia. Tipsa jak dla mnie to od dłuższego czasu biedzi, jak zobaczyłem jego grę w finale jednej z 250tek z Del Potro to się szczerze przeraziłem i zdziwiłem, że tak grając doszedł do finału. W pierwszej rundzie wygrał z Haase 6:4 7:6, ale teraz czeka go zdecydowanie cięższa przeprawa. Cilic przejmie od razu inicjatywe w tym meczu, będzie bombardował z końcowej lini i wykończy Serba.
Mayer - Montanes 1 (1.5)
Flo pokazał tutaj jak należy grać z wujkiem Ivo. od dłuższego czasu Niemiec przekonuje mnie do siebie, co raz rzadziej się na nim przejeżdżam. na Niemca trzeba nauczyć się grać. Trzeba dać mu wolną pierwszą rundę i albo szybciutko odpadnie albo wgrywa, pokazuje się z świetnej strony i tą grę już kontynuuje w kolejnych meczach. Zresztą co jakiś czas Mayer oddaje zupełnie pierwsze mecze. Tak było ostatnio więc w związku z tym co obserwuje u niego od dłuzszego czasu tutaj będzie dobrze ???? Montanes niby ostatnio fajnie zagrał w IW, ale Nieminen bez większej formy i Almagro wracający na hard to nie są jakieś znowu wielkie wyniki. Ivo juz nie miał problemu, żeby pożegnać Hiszpana.
+ Almagro + Youzhny✅✅✅ + Dolgo✅✅✅

jasmin_bogow 37,9K

jasmin_bogow

Użytkownik
Tipsarevic - Cilic 2 (1.45)
Cilic ostatnio w 3 rundzie odpadł z Wawrinką...ale nie liczyłbym tego jako obniżka formy Chorwata, tylko świetna gra Stasia. Tipsa jak dla mnie to od dłuższego czasu biedzi, jak zobaczyłem jego grę w finale jednej z 250tek z Del Potro to się szczerze przeraziłem i zdziwiłem, że tak grając doszedł do finału. W pierwszej rundzie wygrał z Haase 6:4 7:6, ale teraz czeka go zdecydowanie cięższa przeprawa. Cilic przejmie od razu inicjatywe w tym meczu, będzie bombardował z końcowej lini i wykończy Serba.
co obserwuje u niego od dłuzszego czasu tutaj będzie dobrze ????
Popieram w pełni typ ???? Warto jeszcze dodać, że h2h obu Panów wynosi 5:0 na korzyść Cilicia.

M 55

meggie1

Użytkownik
Ja bym uważała z typem na Yuzhnego. Lu jest zawodnikiem, który może mu sprawić kłopoty, a kurs ponad 3 skłania mnie do szukania w tym meczu niespodzianki.
Tak więc Lu - kurs 3,45 (pinnacle) ⛔
Lu+1,5. - kurs 1,95 (unibet) ⛔

Jednak szukanie niespodzianki było tu złym pomysłem. Lu nawet nie nawiązał walki. Chyba jednak szukać niespodzianek będę w tenisie kobiecym, troszkę lepiej mi to wychodzi ????

Myślę, że warto też postawić na debelek Isner/Querrey z parą Cuevas/Gonzalez.
Kursy w granicach 1,4. To jest moim zdaniem jeden z pewniejszych typów na dziś. Ponadto dorzucę debel Bopanna/Qureshi z parą Kohlschreiber/Ram.
Kurs - 1.5
Isner/Querrey 4:6, 6:4, 10:7 ✅ (teraz dopiero zerknęłam, że zakład rozliczony po kursie 1,0 Cuevas grał w parze z Granollersem, jednak mimo to Isner z Querreyem wygrali)
Bopanna/Qureshi 6:3, 7:6 ✅
Typy najważniejsze weszły ????

bulaa 20

bulaa

Użytkownik
Myślę, że warto też postawić na debelek Isner/Querrey z parą Cuevas/Gonzalez.
Kursy w granicach 1,4. To jest moim zdaniem jeden z pewniejszych typów na dziś. Ponadto dorzucę debel Bopanna/Qureshi z parą Kohlschreiber/Ram.
Kurs - 1.5
Amerykanie u siebie powinni bez problemów wygrać natomiast mam jakies mieszane uczucia co do Bopannów.Może dlatego, ze nie widziałem w tym roku ich żadnego meczu.Jesteś przekonany co do tego typu, bo kurs niezgorszy i w sumie można by do czegos dołozyć?;)
Od siebie lekko Schuettler +1,5 seta, myślę, że po kursie 2,40 można próbować.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
P. Kohlschreiber/R. Ram - R. Bopanna/A. Qureshi 1,50 0:2 ✅
Wczorajszej nocy długo szukałem w ofercie ciekawego sobotniego sportowego spotkania, aż w końcu natknąłem się na ten dubelek który planowany jest na godzinę 19:45.
O Bopannie z Qureshim już niedawno pisałem na turnieju Indian Wells kiedy grali z Djokovciem i Wiktorem Troickim. Przegrali w półfinale z niespodzianką turnieju Dolgopolov A i Malisse X którzy wygrali turniej. Wyeliminowali takie pary jak Federer z Wawrinką, czy dubelek numer 1 na świecie bliźniaków Brayanów, więc porażka z nimi o niczym złym nie świadczy.
Dwóch Azjatów gra ze sobą już ładnych parę lat i ostatnio bardzo rzadko się zdarza, żeby odpadli już w pierwszej rundzie. Dlatego też tutaj typuję ich zwycięstwo.
Kohlschreiber P. i Ram R.to nowa para w deblu. Jeszcze nie grali ze sobą więc to kolejny plus dla doświadczonej pary ich przeciwników. Do tego Niemiec nie gra często w deblu i to nie jest jego najmocniejsza strona tenisu. Dzisiejszej nocy musiał grać długi mecz z Del Potro, aż 3 sety więc na pewno nie będzie w 100% wypoczęty. Ram Rajeev jest z Ameryki więc niestety publiczność będzie po jego stronie. W deblu dość dobrze, gra ostatnio bardzo dobre wyniki z jego kolegą też Amerykaninem Lipsky Scott, ale dziś z nim nie będzie grał. Co prawda te ich wygrane były z parami o wiele niżej notowanymi niż Bopanna R. i Qureshi A.. Dlatego dziś bardziej skłaniam się ku debla Indyjsko Pakistańskiego.

babe 17

babe

Użytkownik
E. Gulbis - C. Berlocq
Ernest Gulbis 2-0 @ 1.50 ⛔
Idealny mecz dla Łotysza żeby wejść w turniej. Już nie będę pisał, że Carlos to typowy ziemniak itd. Wystarczy, że Gulbis będzie skupiony i powinno pójść gładko. Wszystkie atuty są po jego stronie. Berlocq wymęczył wygraną z Sockiem i myślę, że to szczyt jego możliwości w tym turnieju.
Odradzam granie na Mayera. Niemiec zbyt często zawodzi a kurs na niego jest trochę śmieszny z potrafiącym grać na hardzie Montanesem. Ja osobiście po takim kursie gram Hiszpana.
A. Montanes @ 2.83 krecz
Do tego można spróbować Rochusa który w tym turnieju dobrze wygląda. Baghdatis cały czas ma jakieś problemy. Niby zapewnia, że jest ok ale według mnie to nie jest prawda. Rochus gra podobnie do Dev Varman który ostatnio nie dał szans Cypryjczykowi.
O. Rochus @ 2.560 ✅

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom