Rosol win @2,25 bet365
Ciężko wskazać wyraźnego faworyta w tym meczu, ale ja mam swoje przemyślenia na ten pojedynek...
Pierwsze co trzeba dać na plus to to, że w końcu zdobył swój pierwszy tytuł
ATP po 11 latach gry zawodowej.
Udało mu się w Nottingham, gdzie pokonał S. Querrey w finale 7-6,7-6.
Poza wspomnianym tytułem zrobił kilka innych dobrych wyników jak na przykład:
był ćwierćfinał w Montpellier, gdzie przegrał z Gasquetem.
Zazwyczaj wszystkie inne turnieje Istomin zakończył się w pierwszych dwóch rundach... Wszystko to wskazuje na to że, uzbecki tenisista jest w stanie tylko sporadycznie grać kilka dobrych meczy z rzędu.
Prawdą jest że, Istomin na twardych kortach bardzo dobrze się czuję.
Ale w ostatnim czasie strasznie dużo gra, po US grał w Davis Cup gdzie rozegrał 2 ciężkie a zarazem długie pojedynki ( 5 setów z Johnsonem, i 4 ze Skarpetą ).
W Rosji w hali widać było że, zmiana miejsca grania nie wpłynęła korzystnie na jego grę co nie jest dziwne bo zazwyczaj każdemu zawodnikowi trudno jest od razu przystosować się do nowej nawierzchni i miejsca grania.
3 sety z Kukułka, 3 sety z Beckerem i w końcu porażka w 2 setach z Dominiciem (Istomin zagrał fatalnie )
Myślę że, taki nadmiar meczy będzie miał fatalne dla niego skutki.
Chociaż posiada doskonały serwis to w takiej dyspozycji w jakiej go widzieliśmy chociażby w Rosji, nie ma tu czego szukać....
Rosol w
Masters w Miami dotarł do trzeciej rundy gdzie przegrał z Ferrerem, a na turniejach w Bukareszcie i Monachium grał w ćwierćfinale.
Zrobił dobry wynik w Roland Garros, gdzie dotarł do trzeciej rundy.
A potem przyszła seria złych wyników, w którym czeski tenisista przegrał w 1r w kilku turniejach.
Ostatnio łatwa wygrana z dość słabym Bhambrim w 3 setach, Na US też nie zachwycił chociaż jego gra wyglądał dobrze....
Z Kolbą rozegrali całkiem ciekawy mecz, a 1 set zakończył się tie breakiem.
Widać że, od czasu Montrealu wraca powoli na właściwe tory, chociaż wyniki tego nie odzwierciedlają.
Ostatnio odpadł ze słabiutkim Chenem w CHALLENGER, ale Lukas po pierwsze odpuścił sobie to spotkanie, po drugie było wiadome od początku że, nie bd. się tam spinać.
Teraz to już inna sytuacja, ma szanse się wykazać w turnieju
ATP ( w którym póla nagród jest całkiem przyzwoita ).
Przybędzie tam świeży, w odróżnieniu od swojego rywala który już trochę pograł w ostatnim czasie tak jak wspominałem.
Lukas ma potężny serwis ale technicznie jest naprawdę na wysokim poziomie.
Dobra gra przy siatce i zwrotność na wysokim poziomie to tylko niektórych jego zalet.
Istomin w ostatnim czasie ratuję się tylko serwisem jak to nie działa to jest koniec...
Widzę value w tym kursie!