>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

ATP Tour - Hamburg & Atlanta, 18-24.07.2011

Status
Zamknięty.
duo 303

duo

Użytkownik
Robin Haase - Carlos Berlocq @1.75 ⛔⛔⛔

Stuttgart, Bastad, Palermo. To już za nami, czas się przenieść na korty w Hamburgu. Na początek wybrałem pojedynek między 53 w rankingu ATP Robinem Hasse, a 77 rakietą świata, Argentyńczykiem Carlosem Berlocqiem. Turniej rozgrywany jest na clay&#39;u, a obaj panowie lubią taką nawierzchnię, więc tu raczej nikt niema przewagi. Berlocq ostatnio swoich sił próbował kolejno w Eastbourne, na Wimbledonie, w Turynie, w San Benedetto i w Bastad. Popisał się jedynie w Turynie gdzie wygrał cały turniej jednak po drodze nie napotkał, żadnego poważnego rywala. W Eastbourne przegrał z Olivierem Rochusem, na Wimbledonie porażka w pierwszej rundzie z Karolem Beckiem, potem było zwycięstwo w Turynie, a następnie porażki w 2 i 1 rundzie odpowiednio z 189 w rankingu Simone Vagnozzim oraz 43 Juanem Monaco. Haase od Wimbledonu na korcie się nie pokazywał, jednak z ostatnich czterech turniejów eliminowali go rywale znacznie bardziej wymagający niż Berlocq. Byli to odpowiednio: Fish, Dolgopolov, Baghdatis, Fish. Jak widać łatwo nie miał. Na swoim ostatnim turnieju czy Wimbledonie przed porażką z Fishem wyeliminował Pere Ribę i Fernando Verdasco - rywali napewno nie gorszych niż Berlocq Dodam, że bilans obu panów to 2:0 dla Haase. Jak dla mnie po kursie 1.75 warto zagrać.

Phillip Kohlschreiber - Andrey Golubev @1.32

Moim zdaniem dobry typ na podbitkę kuponu. Reprezentant gospodarzy Phillip Kohlschreiber zmierzy się z Andreyem Golubevem. Golubev ostatnio przegrywa wszystko co się da. W pięciu ostatnich turniejach odpadał w pierwszych rundach, a ostatnio w Bastad przegrał z Rubenem Ramirezem Hidalgo notowanym na 142 miejscu rankingu ATP. Dziś przed nim zadanie o niebo trudniejsze gdyż Kohlschreiber będzie miał za sobą trybuny, a co dają trybuny to pokazał Soderling w Bastad, choć i Kohlschereiber nie dawno pokazał, że w Niemczech jest mocny. W czerwcu wygrał turniej w Halle pokonując po drodze takich rywali jak Dolgopolov czy Monflis bez straty seta. Jutro Golubev w takiej formie jest bez szans w starciu z wspieranym przez kibiców Kohlschreiberem.

Innymi typami wartymi uwagi według mnie (niechce mi się narazie pisać więcej analiz) są:

Reister-Istomin @1.85 ⛔⛔⛔

Stakhovsky-M.Gonzalez @1.60

Stepanek-A.Beck @1.55✅✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +1
S 18

szymek1547

Użytkownik
Tenis Hamburg poniedziałek hodz:11,05
Sergiy Stakhovsky - Maximo Gonzalez
Typ:1
Kurs:1,55
Pinnacle

Pierwsza runda turnieju na ziemnych kortach w Hamburgu. Ukrainiec Sergiy Stakhovsky (45 w rankingu) zmierzy się z Argentyńczykiem Maximo Gonzalezem (90 w rankingu). Stakhovsky nigdy nie był specjalistą gry na tej nawierzchni. Dużo lepiej czuje się na &quot;hardzie&quot;, ale z pewnością potrafi pokazać swoje umiejętności na &quot;mączce&quot;. Ten wysoki zawodnik (193 centymetry) potrafi wykorzystać swój serwis w grze. Grając jednoręcznym bekhendem znakomicie umie przyśpieszyć tempo wymian. Nie unika gry przy siatce, gdyż jest całkiem dobrze przygotowany pod względem technicznym, a w rankingu deblowym zajmuje dobre 43 miejsce. W tym sezonie na &quot;ziemi&quot; legitymuje się bilansem 8-7. Jego rywalem będzie Argentyńczyk, który w ostatnich tygodniach przeżywa wielki kryzys formy. Dziewięć kolejnych porażek chluby mu nie przynosi. W tym roku w głównych zawodach ATP ma bilans 3-6. Od kilku sezonów grywa częściej w challengerach mając całkiem przyzwoite wyniki. Jest to typowy zawodnik na nawierzchnie ziemną nastawiony na długie i wyczerpujące wymiany z głębi kortu. Jednak jego ostatnia dyspozycja jest daleka od ideału, a w starciu z takim zawodnikiem jak Stakhovsky musi być w bardzo dobrej dyspozycji. Z pewnością dla Ukraińca nie będzie to łatwy pojedynek, ale ma po swojej stronie zdecydowanie więcej argumentów.

shearer2006 259

shearer2006

Użytkownik
Albert Ramos - Adrian Mannarino 1 1.50

Co prawda dawno nie typowałem, ale od wczoraj zacząłem znowu obstawiać. Dziś przeglądając sobie playing activity tych dwoch tenisistów wyszlo mi na to że hiszpan powinien wygrać ten mecz. Ramos to specjalista od gry na cegle jak większośc hiszpanów. W tym sezonie rozegrał na tej nawierzchni bardzo dużo meczów zwłaszcza w ostatnim czasie -co prawda były to nisko obsadzone turnieje m.in w Turynie, Marburgu i Mediolanie, jednak non stop gra na cegle i jest świetnie obyty z tą nawierzchnią. Francuz ostatni raz na ziemi zagral podczas French Open i dostał w pierwszej rundzie niemiłosierny łomot od swojego rodaka Rufina który nie jest jakimś mega grajkiem. Dalej były kiepskie występy na trawie, a po Wimbledonie tylko jeden challenger w Pozoblanco na twardych kortach gdzie w drugim meczu uległ słabiutkiemu rodakowi De Schepperowi. Tak więc lepiej rozegrany i mający większy potencjal na clayu hiszpan powinien tutaj dać radę

kokocz 292

kokocz

Użytkownik
Dyspcyplina: Tenis - ATP, Hamburg
Mecz: Istomin, Denis Reister, Julian
Data: 18-07-11 15:30
Typ: 2:0 dla Istomin
Kurs: 3.30
Bukmacher: Bet-at-home
Analiza: Dzisiaj o godzinie 15:30 według bukmacherów, a konkretniej ponad godzinę później na kort w Hamburgu wyjdzie mój dzisiejszy faworyt, czyli Denis Istomin pochodzący z Uzbekistanu. Zagra on dzisiaj w pierwszej rundzie z przedstawicielem gospodarzy - Niemcem Julianem Reisterem. Dziwo mnie bardzo zbyt zawyżony kurs na Denisa, ponieważ jest on znacznie lepszym graczem na światowej pułce tenisa. Denis w rankingu ATP plasuje się na dobrym 70 miejscu, lecz wiem, że stać go jeszcze na znacznie więcej. Reister jest 155 w światowym rankingu ATP, a tu różnica jest już wyraźnie widoczna. Co więcej napewno Denis potwierdzi to samo na korcie. W ostatnim czasie nie grywał w turniejach, gdyz jego ostatni występ został odnotowany 22 czerwca na Wimbledonie. Potrafił wtedy jednak ogrywac numer jeden niemieckiego tenisa Philippa Kohlschreibiera. Jego forma wtedy była wysoka, a nie docierał do dlaszych rund turniejów, ponieważ na jego drodze zawsze stawali silni gracze tacy jak: Ernests Gulbis, Juan Martin Del Potro czy Jo-Wilfried Tsonga, z którymi nie dał sie pożreć. W ostatnich 2 miesiącach gry Juliana Reistera potrafił on wygrac tylko z rodakiem Andreasem Beckiem, a resztę spotkań zdecydowanie przegrał, natomiast z graczy na których trafił należących do czołówki był tylko David Nalbandian. W historii spotkań pomiędzy tymi zawodnikami zdarzyło się jedno starcie, w którym górą był Istomin. Dzisiaj będzie 2:0 dla Denisa!

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Rosol Lukas vs. Starace Potito 1,47
Wydaję się, że to typ dnia! Potito praktycznie jako jedyny podjął walkę w zeszłym tygodniu z Soderlingiem, tylko On nie został ośmieszony. Pokazał kawał dobrego tenisa, na Czecha to będzie spokojnie wystarczyło. Czech wygrał nie dawno challanger pozniej w Sopocie porażka w 1r, porażka wczoraj w kwalach po trzech TB, i w turnieju jest jako LL. No ale w losowaniu już szczescia nie miał, Włoch w tej chwili wyraznie poza jego zasięgiem.

S 2

sebcio89

Użytkownik
Dyspcyplina: Tenis - ATP, Hamburg
Mecz: Istomin, Denis Reister, Julian
Data: 18-07-11 15:30
Typ: 2:0 dla Istomin
Kurs: 3.30
Bukmacher: Bet-at-home
Analiza: Dzisiaj o godzinie 15:30 według bukmacherów, a konkretniej ponad godzinę później na kort w Hamburgu wyjdzie mój dzisiejszy faworyt, czyli Denis Istomin pochodzący z Uzbekistanu. Zagra on dzisiaj w pierwszej rundzie z przedstawicielem gospodarzy - Niemcem Julianem Reisterem. Dziwo mnie bardzo zbyt zawyżony kurs na Denisa, ponieważ jest on znacznie lepszym graczem na światowej pułce tenisa. Denis w rankingu ATP plasuje się na dobrym 70 miejscu, lecz wiem, że stać go jeszcze na znacznie więcej. Reister jest 155 w światowym rankingu ATP, a tu różnica jest już wyraźnie widoczna. Co więcej napewno Denis potwierdzi to samo na korcie. W ostatnim czasie nie grywał w turniejach, gdyz jego ostatni występ został odnotowany 22 czerwca na Wimbledonie. Potrafił wtedy jednak ogrywac numer jeden niemieckiego tenisa Philippa Kohlschreibiera. Jego forma wtedy była wysoka, a nie docierał do dlaszych rund turniejów, ponieważ na jego drodze zawsze stawali silni gracze tacy jak: Ernests Gulbis, Juan Martin Del Potro czy Jo-Wilfried Tsonga, z którymi nie dał sie pożreć. W ostatnich 2 miesiącach gry Juliana Reistera potrafił on wygrac tylko z rodakiem Andreasem Beckiem, a resztę spotkań zdecydowanie przegrał, natomiast z graczy na których trafił należących do czołówki był tylko David Nalbandian. W historii spotkań pomiędzy tymi zawodnikami zdarzyło się jedno starcie, w którym górą był Istomin. Dzisiaj będzie 2:0 dla Denisa!
Wg mnie należy ostrożnie podchodzić do meczy, w których grają gospodarze i lepiej takie odpuszczać, albo w ostateczności stawiać właśnie na nich. Jeden przykład z dzisiaj to wygrana Bastiana Knittela z faworyzowanym Ivanem Dodigiem, nie zdziwiłbym się także gdyby Kamke wygrał z Ribą. Wcześniej również Ryderstedt w Bastad pokazał co daje gra u siebie, doping kibiców itp.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
nie wiem jak mozna grac przeciwko Niemcom jak turniej jest w Niemczech, to samo z Ruskimi ;). porpsotu lepiej na rulete isc albo zagrac Niemca.
zaciekawil mnie typ na Starace. Kurs nie zachwyca ale przekonuje mnie analiza tylko ze Potito znany jest z &quot;wałowania&quot; i tego sie obawiam... ktos przekona mnie ze warto zagrac na niego pomimo tego ?

buzzerbeater 894

buzzerbeater

Użytkownik
Czy ja wiem... Starace ostatnio gra coraz lepiej, z niezłej strony pokazał się w Bastadzie i dzisiaj może zabić Rosola swoją regularnością. A na Reistera osobiście zagram, on z reguły mobilizuje się w tego typu turniejach i gra o niebo lepiej. W zeszłym roku przegrał z nim po emocjonującym meczu, tak więc liczę na rewanż.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
a Rosol nie mieszka w Niemczech przypadkiem ? nie lubie takich powiazan w tym kraju bo tam sie robi wszystko pod swoich dla publicznosci...

K 23

kajzer

Użytkownik
Benneteau J. (Fra) - Andujar P. (Esp)

Typ:2
Kurs:1.57

Po turnieju w Stuttgarcie czas na kolejny turniej ATP również w Niemczech ale tym razem w Hamburgu w którym w ramach pierwszej rundy zmierzą się ze sobą Benneteau i Andujar. Faworytem tego spotkanie będzie oczywiście Andujar z Hiszpanii ,który w Niemczech czuje się bardzo dobrze co pokazał turniej w Stuttgarcie w którym Hiszpan grał w finale niestety przegrał ale sam udział w finale ATP jest już dużym sukcesem, który pokazuje, że Andujar jest w dobrej formie. Benneteau natomiast próbował swoich sił w turnieju odbywającym się w szwedzki mieście Bastad gdzie odpadł w pierwszej rundzie podobnie jak miało to miejsce w Wimbledonie, jak widać Francuz nie jest w najlepszej formie. Jeżeli chodzi o ranking ATP to również w nim zdecydowanie lepszy jest Andujar, który aktualnie jest na 44 miejscu zaś jego rywal plasuje się na 109 pozycji. Myślę, że Hiszpan nie powinien mieć żadnych problemów z pokonaniem rywala jak ktoś jest odważny to proponuje nawet postawić na zwycięstwo w dwóch setach.

K 23

kajzer

Użytkownik
Ferrero J. C. (Esp) - Stebe C-M. (Ger)

Typ:1.25

I na sam koniec moich typów w tym tygodniu postanowiłem podać niższy kurs ale co za tym idzie dużo bardziej pewny mecz. Wybrałem pojedynek, który odbywa się w ramach pierwszej rundy turnieju ATP w Hamburgu w której zmierzą się Ferrero z Hiszpanii z Stebe z Niemiec. Obydwaj tenisiści grali ostatnio w turnieju w Stuttgarcie i myślę, że obydwaj mogą być z tego występu bardzo zadowoleni. Niemiec doszedł aż do ćwierćfinału co było dość dużą niespodzianką natomiast Hiszpan pędził jak burza i pewnie wygrał cały turniej tracąc w nim zaledwie dwa sety co pokazuję, że jest on w znakomitej formie. Jeżeli chodzi o ranking ATP to triumfator turnieju w Stuttgarcie jest aktualnie na 64 miejscu natomiast jego przeciwnik z Niemiec jest o ponad sto pozycji niżej aktualnie jest na 168 lokacie. Jak widać obydwu tenisistów dzieli prawdziwa przepaść w rankingu i myślę, że podobnie będzie jutro na korcie, przewiduje pewne zwycięstwo Hiszpana.

S 2

sebcio89

Użytkownik
Dzisiaj na 9 meczów singlowych w Hamburgu wygrało 6 underdogów (w tym wszyscy Niemcy). Dlatego typu na Ferrero aż tak nie polecam, tym bardziej po takim niskim kursie. Hiszpan ma już swoje lata, we znaki może dać się zmęczenie po ostatnich meczach. W tym roku po dobrym turnieju w Barcelonie, przegrał w 1 rundzie w Madrycie z będącym w beznadziejnej formie De Bakkerem. Nie musi się to powtórzyć i tym razem, ale ja bym nie ryzykował. Dużo pewniejszy typ o podobnym kursie to Kohlschreiber, powinno być gładkie 2:0 z Gołubiewem.
Nie rozumiem też za bardzo wysokiego kursu na Becka. Stepanek w ostatnim meczu z Garcią-Lopezem dostał srogie lanie. Nawet w jego ostatnich meczach na bardziej lubianej trawie miał problemy z wygrywaniem (meczu z Tsongą nie ma co brać pod uwagę), więc czemu miałoby mu się to udać na clayu, tym bardziej w meczu z gospodarzem.
Ostatni pewny typ na jutro to wygrana Petzschnera z Ilhanem.
Podsumowując:
Kohlschreiber - Gołubiew 2:0 kurs: 1.68✅ 7:5, 6:3
Stepanek - Beck kurs: 2.54 lub lepiej +1.5 seta kurs: 1.53⛔ 7:5, 7:6
Petzschner - Ilhan kurs: 1.49⛔ 2:6, 6:4, 6:7
Petzschner prowadził w 3 secie z przełamaniem, ale niestety zabrakło szczęścia.

jasmin_bogow 37,9K

jasmin_bogow

Użytkownik
Kilka ostrzeżeń co do jutrzejszych meczy:
Benny - Andujar - Andujar drugi turniej z rzędu, kto wie jak będzie stał z kondycją, a Benny w swojej chaotyczności może tu zrobić wszystko
Ferrero - Stebe - Turniej w Niemczech, Ferro z bagażem lat i po wygranym turnieju. Za 1.25 to prędzej na obligacje wsadzę;)
Stepanek - Beck - Stepanek olał ( chyba ) Stuttgart, Hamburg już ważniejszy, więc powinien bardziej się skupić. Beck nie gra źle, ponadto w swojej ojczyźnie, a przeciwko słabym wynikom Stepanka tu wszystko może się zdarzyć.
Z rzeczy do stawiania to jak na razie na jutro w Hamburgu tylko Monaco mnie kusi...tylko ten krecz w Bastadzie mnie martwi, ktoś coś wie o tym? Wyreżyserowane czy...no właśnie, co?

pawelstrzala 313

pawelstrzala

Użytkownik
BLAKE+SWEETING AKO 3,26
buk: Tobet

Gulbis to dlamnie &quot;zero&quot; nic ma niby talent ale główka jak u dziecka i kariery on juz nie zrobii
Blake wraca do dobrej formy w chelach robił wyniki dobre mecz u siebie wiec śmiało mozna go dac
Sweting też wydaje sie w lepszej formie niż Somdev.chociarz spodziewałem sie więcej ze strony Ryana jesli chodzi o korty trawiaste. Mecz na ulubionej
nawierzchi amerykanina gdzie osiaga najlepsze wyniki
Somdev ostatnio mnie nie przekonuje na trawie nic wielkiego nie pokazał ostatnie dobre mecze to marzec i turniej w Miami
Jak dlamnie te dwa mecz wchodza

christopher48 // Mam podobne zdanie o Gulbisie, ale słowo ZERO jest na granicy obrazy zawodnika, dlatego ująłem je w cudzysłów w Twojej wypowiedzi.

pawelstrzala 313

pawelstrzala

Użytkownik
ove 22,5 gema jak dlamnie Muller bedzie trzymał swoje podanie ciezko go złamac dobry serwis +lewa reka jakis Tibreak w meczu raczej bedzie a jesli chodzi o return to juz gorzej takze Bogo powinien swoje podania tez trzymac

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom