wtafanatic
Użytkownik
Witam. W temacie bukmacherki siedzę od 1 roku. Na początku szło mi dosyc słabo, ale w tym roku jak na razie mam duże profity i chciałbym podzielić się swoimi zakładami na głowne cykle ATP i WTA. Nie obstawiam Challengerów, ITF'ów i debli, bo ciezko znalezc statystyki dla graczy spoza pierwszej 200 rankingu, szkoda czasu na śledzenie wszystkich tych grajków spoza 200, no i niestety często te mecze niższej rangi są ustawiane.
Wszystkie typy, które tu umieszczę, zdążyłem już zagrać za prawdziwe pieniądze na Pinnacle Sports lub Matchbooku, gdzie są najlepsze kursy i można na poważnie myśleć o zarabianiu kasy. Strategia, którą stosuję to handicap mix, czyli na większość spotkań stawiam zakład na zwycięzcę, na handicap gemowy i na handicap setowy wobec gracza, co do którego uważam, że kursy na niego są zawyżone. W ten sposób wariancja jest trochę mniejsza niż gdyby stawiać np. tylko na zwycięzcę meczu. Stawiam od 5 do 10 jednostek na 1 mecz w zależności jak bardzo kursy są przewartościowane.
1 j = 5 EUR w moim przypadku
Kapitał początkowy: 1000 EUR (200 j)
Cel: 2000 EUR (400j)
Wszystkie kursy grane z Pinnacle Sports.
A więc:
WTA St. Petersburg:
Belinda Bencic - Roberta Vinci:
Vinci @ 2,87 1 j
Vinci+1,5s @ 1,75 2 j
Vinci+4g @ 1,79 2 j
Zysk: 4,95
ATP Rotterdam:
Martin Klizan - Gael Monfils:
Klizan @ 3,92 1 j
Klizan+1,5s @ 1,99 2 j
Klizan+4g @ 1,81 2j
Zysk: 6,52
ATP Buenos Aires:
Dominic Thiem - Nicolas Almagro:
Thiem @ 1,65 5 j
Thiem-1,5s @ 2,77 1 j
Thiem-2g @ 1,91 1 j
Zysk: 1,25
Wszystkie typy, które tu umieszczę, zdążyłem już zagrać za prawdziwe pieniądze na Pinnacle Sports lub Matchbooku, gdzie są najlepsze kursy i można na poważnie myśleć o zarabianiu kasy. Strategia, którą stosuję to handicap mix, czyli na większość spotkań stawiam zakład na zwycięzcę, na handicap gemowy i na handicap setowy wobec gracza, co do którego uważam, że kursy na niego są zawyżone. W ten sposób wariancja jest trochę mniejsza niż gdyby stawiać np. tylko na zwycięzcę meczu. Stawiam od 5 do 10 jednostek na 1 mecz w zależności jak bardzo kursy są przewartościowane.
1 j = 5 EUR w moim przypadku
Kapitał początkowy: 1000 EUR (200 j)
Cel: 2000 EUR (400j)
Wszystkie kursy grane z Pinnacle Sports.
A więc:
WTA St. Petersburg:
Belinda Bencic - Roberta Vinci:
Vinci @ 2,87 1 j
Vinci+1,5s @ 1,75 2 j
Vinci+4g @ 1,79 2 j
Zysk: 4,95
ATP Rotterdam:
Martin Klizan - Gael Monfils:
Klizan @ 3,92 1 j
Klizan+1,5s @ 1,99 2 j
Klizan+4g @ 1,81 2j