>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

ATP Australian Open 2025 - kwalifikacje

Tenis by Dawid 1,4M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
Przychodzę z analizą męskiej drabinki kwalifikacyjnej AO lecz już wiem, że skuteczność 50% byłaby bardzo dobrym wynikiem. Wiele ciężkich sekcji, z wieloma znakami zapytania, głównie przez problemy zdrowotne wielu graczy i przez fakt, że część dawno nie grała lub grywa rzadko na betonie.

I sekcja – Watanuki 🇯🇵
Celuje w Japończyka bardziej taktycznie, gdyż jego połówka wygląda łatwiej niż ta górna, gdzie znalazł się Koepfer (wracający po kontuzjach), Quinn i Hemery, którzy w ostatnim czasie potrafi rozgrywać bardzo dobre mecze. Jakbym miał ocenić, kto ma teraz największą siłę to pewnie Amerykanin, ale przed nim same ciężkie mecze. Watanuki ma w teorii nieco łatwiej, choć na pewno martwi, jego ostatnie wycofanie z powodu kontuzji lewego kolana. Dlatego typ dość życzeniowy.

II sekcja – Klein 🇸🇰
Piekielnie trudna sekcja, w której mamy w górnej części Bellucciego i Atmane, którzy potrafili na tych kortach rozgrywać już znakomite mecze. Niżej z kolei Blockx vs. Spizziri – pierwszy wraca po kontuzji łokcia, a drugi miał dobrą końcówkę 2024, lecz w tym roku jeszcze go nie widzieliśmy, ale ma potencjał. Klein rozpoczął rok słabo, ale ma spore doświadczenie i przed rokiem rozegrał w Melbourne jedno z najlepszych spotkań w karierze (vs. Zverev), więc być może nawiąże do tamtego okresu (już przechodził tutaj kwalifikacje). Tu w zasadzie mamy cztery dość mocne nazwiska, które jak najbardziej mogą wygrać te sekcje, więc trafienie będzie arcytrudne.

III sekcja – Fucsovics 🇭🇺
Węgier trafił bardzo szczęśliwie, bo do jednej ze słabszych sekcji i szczerze mówiąc brak awansu będzie dla niego sporą porażką. Pod względem doświadczenia na betonie bije rywali, zazwyczaj fizycznie jest bardzo dobrze przygotowany i stać go na przejście trzech rund, w krótkim czasie. Oczywiście ma kilku rywali, którzy na betonie potrafią zagrać od czasu do czasu dobry mecz, ale nie są to na tyle mocne nazwiska, bym postawił na nie pieniądze (Squire, Moller, Gigante). Potencjał do dobrej gry na betonie ma też Neumayer (styl a’la Rublev), ale wątpię, by było go stać na trzy dobre mecze z rzędu.

IV – Eubanks 🇺🇸
Bardzo trudna sekcja do wytypowania i mocno na siłę stawiam na Amerykanina, który w dwóch poprzednich edycja osiągał II rundę turnieju głównego. Pierwszy mecz z Grenierem będzie stał raczej pod znakiem serwisu i w II rundzie otrzyma zawodnika rodem z mączki, którego wypada ograć (oczywiście, gdy serwis będzie działać, bo w wymianach będzie gorszy zarówno od Varillasa jak i Moro Canasa). Dolna sekcja jest jeszcze trudniejsza, gdyż tam mamy Sakamoto, który miał świetną końcówkę sezonu na betonie i parę Barrios Vera vs. Nava i podobnie jak bukmacherzy nie wiem kto z nich wygra, ale zwycięzca będzie groźny i bardzo możliwe, że dojdzie do fazy finałowej. Typ mocno na siłę i raczej nie jestem fanem stawiania na Eubanksa i śmiem wątpić, że ostatecznie awansuje, ale w teorii ma najłatwiejszą drogą, by dojść do finałowej fazy.

V sekcja – van Assche 🇫🇷 (wycofanie) 👉 Mochizuki 🇯🇵
Obstawiam, że Luca może wygrać tę sekcję doświadczeniem. W I rundzie ma Kachmazova, który miał swój świetny moment w ubiegłym roku, ale to cały czas grać zakorzeniony w challengerach i nie mam co do niego oczekiwań. W półfinale może spotkać młodego Hewitta lub Basilashvilli’ego, lecz nie wiem czy Australijczyk już jest gotowy na wygrywanie takich spotkań, a z drugiej strony Gruzin jest po kontuzji lewej nogi, więc tu rodzi się spora szansa na finał dla van Assche. W górnej sekcji najlepiej wygląda Passaro, lecz na betonie zbyt wiele nie gra. Oczywiście liczyłby się Zeppieri, ale on jest po operacji nadgarstka, więc zakładam, że będzie mu arcytrudno awansować. Francuz zaczął źle ten sezon, co na pewno martwi, ale w Jeddah pokazał, że cały czas potrafi grać na wysokim poziomie, szczególnie z głębi kortu, bo w innych elementach raczej odstaje.

VI sekcja – Kubler 🇦🇺
Dość średnia sekcja, jeśli chodzi o siłę graczy i ostatecznie postawiłem na doświadczonego na betonie gospodarza, który jednak dopiero wycofał się z debla z powodu kontuzji kolana, choć pytanie na ile coś mu dolega, a na ile kalkulował przed kwalifikacjami. Na start jednak ma bardzo trudne zadanie, bo czeka go niewygodny Monteiro, który co jakiś czas potrafi zagrać świetnie na betonie. Później będzie nie łatwiej, bo Royer lub Polmans (wraca po kontuzji prawego kolana). Kompletnie nie wiem na kogo może trafić w finale, bo jeśli serwis będzie działać jak należy to ma szansę na to Huesler (Vacherot wraca po kontuzji, więc jego szanse oceniam niżej), Coppejans lub Martineau, który na betonie potrafi zagrać świetnie. W tej sekcji mamy co najmniej czterech mocnych kandydatów do awansu.

VII sekcja – McDonald 🇺🇸
Wahałem się czy nie postawić na Kovacevicia, ale ostatecznie padło na tego nieco bardziej doświadczonego. Na start ma całkiem korzystnego rywala, bo Bolt powyżej pewnego poziomu nie zagra i jeśli serwis nie będzie perfekcyjny to Amerykanin powinien wygrać. W II rundzie rodak Holt, choć to nie jest zawodnik, którego należy się bać i znów byłby faworytem. W finale prawdopodobnie czekać będzie wspomniany Kovacevic, więc zdziwię się jak nie awansuje właśnie ktoś z tej dwójki, choć oczywiście nie wykluczam, że w finale będzie ktoś inny, bo przykładowo Onclin miał znakomity finał sezonu.

VIII sekcja – De Jong 🇳🇱
Holender zrobił to przed rokiem i ogólnie lubi grać w kwalifikacjach, więc ponawiam kierunek, lecz sezon zaczął źle, co na pewno nie zachęca. Wybrałem go też z powodu słabszej górnej sekcji i w dolnej mamy dość silnych graczy jak Gojo/Lestienne/Kopriva i tu nie mam pomysłu, kto kogo wystrzela, ale z każdym z nich Jesper ma szanse wygrać, choć w żadnym przypadku nie będzie wyraźnym faworytem, a co najwyżej lekkim.

IX sekcja – Kukushkin 🇰🇿
Gra na 37-letniego zawodnika raczej nie jest rozsądną opcją i myślałem alternatywnie o Shimabukuro, który na start zagra z Albotem wracającym po kontuzji kciuka. Japończyk ostatnio jest w dołku i jego notowania spadły. Kazach z kolei też nie będzie mieć łatwo, bo walczyć będzie z Lajalem i to spotkanie może być kluczowe dla losów awansu do drabinki głównej. Górna połówka wydaje się wiele mocniejsza od dolnej, gdzie mamy Brouwera (powrót po kontuzji barku), Herberta (słabsza forma) i Sweeny’ego (dość słabe warunki i potencjał). Można rzec, że to sekcja geriatryczna i stawiam na najstarszego w stawce, co już brzmi śmiesznie. Jeśli Albot zdążył się wykurować to ma szansę być tu czarnym koniem.

X sekcja – Djere 🇷🇸
Stawiam na Serba trochę z braku laku, ale pamiętam jak przed rokiem zagrał tu dobry mecz z rewelacją turnieju – Cazaux. Końcówkę ubiegłego sezonu też miał całkiem dobrą (półfinał Belgrad), więc są nadzieje na całkiem udany sezon. Oczywiście chciałbym, by Kaśnikowski odegrał tu ważną rolę, ale dopiero wycofał się z powodu kontuzji barku i jego notowania trochę spadły. Ogólnie jest to sekcja zawodników rodem z mączki, bo mamy tu jeszcze Heide, Garina, Gaubasa i dwóch Dellienów. Naturalnym faworytem wydaje się też Marterer, lecz poprzedni sezon miał bardzo słaby i śmiem wątpić, że zagra aż trzy dobre spotkania z rzędu, lecz predyspozycje cały czas posiada.

XI sekcja – Mayot 🇫🇷
Stawiam na Francuza, choć jego połówka wcale nie jest łatwa, gdyż zacznie od starcia z lubiącym beton Uchiyamą, a później może zagrać z utalentowanym Vallejo lub Andreevem, który ostatnio wycofał się ponownie z powodu kontuzji (tym razem kolana). Z dolnej połówki mocno wygląda Ajdukovic, choć na I rundę siły może mieć jeszcze Gasquet, który ma prawo namieszać, lecz w trudnych warunkach jego notowania spadają. Obstawiam, że nie wystarczy mu sił aż na trzy rundy, więc najbliżej mi do Francuza lub Chorwata.

XII sekcja – Fonseca 🇧🇷
Wybieram najbardziej oczywisty typ czyli zawodnika, który zdominował Next Gen ATP Finals oraz ostatni tydzień w Canberze. Wylosował jednak dość ciężko, bo w II rundzie czekać będzie prawdopodobnie Wong, a w finale Droguet/Rodionov/Tirante/Choinski, lecz z każdym z nich będzie faworytem i raczej żaden z nich nie podejdzie do tego meczu w pełni wypoczęty, co może być też lekkim handicapem dla Brazylijczyka, w zależności jak poradzi sobie z zawodnikiem z Hong Kongu. Brak awansu Joao będzie niewątpliwie niespodzianką i to prawdopodobnie ostatnie jego kwalifikacje wielkoszlemowe w karierze.

XIII sekcja – Tseng 🇹🇼
Bardzo trudna sekcja i stawiam na zawodnika, który grał tu już w głównych drabinkach, lecz bez powodzenia. Tseng ma na papierze łatwą I rundę, ale później już raczej nie będzie faworytem, bo zagra ze zwycięzcą z pary Kypson vs. Habib i tutaj najprędzej można by było szukać triumfatora całej sekcji. Zakładam jednak, że któryś z tej batalii może wyjść ranny i cierpliwość Tajwańczyka może być skuteczna. W dolnej sekcji mamy mocne nazwisko w postaci Kyma, lecz ostatni czas nie był dla niego dobry, więc ciężko mu ufać, ale ma wszelkie argumenty by tę sekcję wygrać, więc to pewnie byłby mój drugi typ. Na pewno stricte tenisowo Tsenga nie zamieściłbym nawet w TOP 3 tej sekcji i dość mocno ryzykuję.

XIV sekcja – Majchrzak 🇵🇱
Kierunek patriotyczny, lecz nie mam za bardzo pomysłu na inny trop, może poza Harrisem, który ma prawo tu namieszać i całkiem dobrze wyglądał z Hurkaczem w United Cup. Polak przyleci wypoczęty, bo ostatnio nie grał nic, a jedynie trenował, lecz tu sporym minusem jest fakt, że praktycznie wysiądzie z samolotu i przystąpi do gier, bo był razem z polską drużyną w Sydney. Jednak co do rywali to trafił dość dobrze, bo na start zazwyczaj groźny w kwalifikacjach Trungelliti, który ostatnio bez formy. Później Svajda, który miał w zeszłym roku problemy prywatne i w sumie jego forma jest zagadką, a w finale wspomniany Harris lub może Shimizu, który był bardzo solidny w końcówce 2024, właśnie na kortach twardych. We wszystkich meczach faworytem będzie jednak Polak.

XV sekcja – Landaluce 🇪🇸
Być może starcie Hiszpana z Collingonem zdecyduje o losach tej sekcji, lecz nieco bliżej mi do Martina, choć ten ostatni mecz miał bardzo słaby, co na pewno martwi i obniża jego notowania. Talent jednak ma spory i jego awans nie byłby sensacją. W II rundzie czekać może Evans, lecz ten nie dość, że wrócił po kontuzji, to teraz znów narzekał na uraz, tym razem dłoni. Rozegrał dwa bardzo rwane mecze w challengerze, więc ciężko mu zaufać, choć doświadczeniem bije rywali na głowę. Ciężko wymienić tu innych faworytów, choć nigdy nie można lekceważyć Galana.

XVI sekcja – Tien 🇺🇸
Stawiam na jedną z rewelacji Next Gen ATP Finals, który zdążył pokazać się z dobrej strony także w głównym cyklu w Winston Salem. Na pewno potencjał ma spory, ciekawy plasowany serwis, do tego lewa ręka i pracowity w defensywie. Wydaje się, że najtrudniejsze zadanie ma na start, bo zagra z wiele bardziej doświadczonym Barrere, który grywał tu już w głównej drabince, tym bardziej, że pierwszy tydzień sezonu miał bardzo udany. Poza nimi nie ma już mocnych nazwisk, bo raczej nie wróżę sukcesu Tomiciowi czy Kovalikovi. Być może będzie to szansa dla Holmgrena, który na betonie grywał już świetnie, a na start zagra z australijskim talentem – Jones. Jeśli nie awansuje nikt z duetu Tien vs. Barrere to niewątpliwie będzie to niespodzianka.

Jak widać wiele predykcji jest bardzo życzeniowych i zwyczajnie trudnych. Poziom jak to bywa w kwalifikacjach jest bardzo wyrównany i wytypowanie jednego awansu bywa ciężkie, a co dopiero trzech z rzędu.

Kwalifikacje i cały turniej można obejrzeć na platformie HBO Max lub Betclic TV.

Analiza wideo kwalifikacji od Damiana TUTAJ

Moje typy/analizy znajdziesz także TUTAJ!

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1453
Tenis by Dawid 1,4M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
Tien 🇺🇸 vs. Barrere 🇫🇷
Uważam, że kurs na Amerykanina jest trochę za niski i po świetnym Next Gen ATP Finals będzie nieco przeceniany przez bukmacherów. Francuz grał już na AO kilka razy, ma spore doświadczenie i jest po świetnym tygodniu w challengerach, więc spodziewam, że się postawi, a przecież na betonie ma sporo zagranych spotkań, także w hali. Jakby kurs na Tiena był wyższy to pewnie zagrałbym w jego stronę, ale po takim nie ma to większego sensu. Amerykanin jest oczywiście solidny pod każdym względem, ale to raczej nie jest potencjał, by być na lata zawodnikiem szerokiej czołówki, a co najwyżej TOP 50. Myślę, że minie trochę czasu jak notowania Leandera wrócą na swoje miejsce.

👉 powyżej 20 gemów (azjan) @1,46 (forBET) ✅

Kukushkin 🇰🇿 vs. Lajal 🇪🇪
Kazach zrobił tutaj IV rundę w 2012 roku i ani wcześniej, ani później nie przebrnął nawet I rundy! Brzmi to niewiarygodnie, tym bardziej, że startował tu wielokrotnie. Może nie leżą mu warunki w Australii i od razu dostaje ciężkiego oponenta czyli młodego serwismena z Estonii. On już potrafił postraszyć wielkich zawodników jak Alcaraza i przy dobrym dniu może zrobić ogromne problemy Kazachowi. Zdziwię się jak Mikhail wygra ten mecz łatwo, choć przed rokiem przeżywał drugą młodość i trochę go lekceważyłem. Z głębi kortu dalej jest bardzo mocny, lubi grać na betonie, ale być może w tym upale nie da rady zagrać równo. Ma już jednak swoje lata i porażka nie będzie tu żadnym zaskoczeniem. Over wydaje się naturalnym kierunkiem lub po prostu dodatni handicap gemowy na Lajala ✅ w zależności co bardziej czujecie.

👉 powyżej 20,5 gemów @1,45 (forBET) ❌

Tomic 🇦🇺 vs. Kovalik 🇸🇰
Panowie już kiedyś spotkali się na AO w kwalifikacjach i na pełnym dystansie trzech setów lepszy był Australijczyk, ale jak ktoś śledzi jego karierę ten wie, że to osoba bardzo specyficzna, nie zawsze zaangażowana w grę i bywa, że łatwo oddaje spotkania, a jego mobilność pozostawia sporo do życzenia. Kto by pomyślał, że parę lat temu to był gracz szerokiej czołówki, który ogrywał bardzo mocne nazwiska. Bardzo dobry serwis, warunki fizyczne łączył ze świetną techniką i grą z głębi kortu. Teraz to cień zawodnika, który nawet nie może liczyć na WC od organizatorów, bo nikt za bardzo mu nie ufa i wzbudziło by to kontrowersje. Kovalik na betonie doświadczenie może i ma spore, ale nieporównywalne niższe od rywala i raczej unika tej nawierzchni, lecz w końcówce 2024 zagrał kilka niezłych spotkań. Być może nadrobi tu zaangażowaniem i wybieganiem, na co po cichu liczę, a presja będzie na Bernardzie. Obecnie zalicza dość sporo wpadek z dość miernymi graczami.

👉 Kovalik wygra seta @1,43 (betclic) ✅

Są to pozycje do kuponów rzecz jasna, lecz nie polecam łączyć ich akurat ze sobą.

Warto też zwrócić na inne spotkania:
➡ van Rijthoven vs. Kym - Holender wraca po długiej przerwie (kontuzja łokcia), ale może serwisem zapewnić sobie chociaż over gemów. Ostatnim razem jednak grał fatalnie, a rywal obecnie dość trudny.
➡ Hewitt vs. Basilashvili - syn legendarnego Hewitta zagra z nieprzewidywalnym Gruzinem. Kursy mocno rozbieżne, co nie może dziwić, lecz z drugiej strony kurs 1,1 wygląda strasznie, tym bardziej po kreczu z powodu urazu nogi.
➡ Bublik vs. Kecmanovic - Kazach broni sporej liczby punktów, więc w teorii powinien się zmotywować, lecz z drugiej strony nie grał dawno, a jak grał to zazwyczaj słabo i miał lekkie problemy zdrowotne. Z racji, że mamy tydzień przed szlemem, więc mam mieszane odczucia, co do jego motywacji.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1860
Tenis by Dawid 1,4M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
Eubanks 🇺🇸 vs. Moro Canas 🇪🇸
Kursy na Amerykanina spadają i sam miałem iść w jego kierunku, lecz na tyle spadły, że stały się nieopłacalne. Oczywiście na betonie jest dużym faworytem, ma argumenty po swojej stronie, ale czy kogoś zdziwi jak będzie się męczyć w wymianach? Raczej nie. W I rundzie miał szczęście, że wylosował dość słabego z głębi kortu Greniera i ograł go w dwóch bliskich setach. Myślę, że kursy spadają nie ze względu na przewagę stricte tenisową, a problemy zdrowotne Hiszpana w poprzednim meczu, gdyż narzekał na ból stopy. Wymęczył wygraną z Varillasem, ale tu będzie zdecydowanie mniej biegania i ma prawo powalczyć, gdy nie będzie działać pierwszy serwis faworyta. Kurs bez value, więc wolę pójść w over, choć jest to ryzyko biorąc pod uwagę MTO z ostatniego meczu.

👉 powyżej 20,5 gemów @1,5 (betclic) ❌

Lajal 🇪🇪 vs. Shimabukuro 🇯🇵
Druga próba obstawienia meczu Estończyka, który wygrał zdecydowanie z Kukushkinem, lecz można było się spodziewać, że trochę namiesza (nie myślałem, że aż tak), gdyż Kazach zwyczajnie nie lubi Melbourne i zazwyczaj odpada już w pierwszym meczu. Lajal ma świetne warunki fizyczne, straszy serwisem, ale Japończyk nie powinien być już tak łatwym oponentem. Będzie zdecydowanie więcej biegać od poprzednika, jest po całkiem dobrym sezonie i także bardzo gładko ograł Albota, choć ten też miał problemy ze zdrowiem, a konkretnie z kciukiem i pewnie miało to wpływ na jego niższą formę. Mówiąc krótko, nie widzę by ten mecz padł łatwo kogoś łupem i poszukam przerwania serii underowych wyników z I rundy. Nie ma tu mocnych argumentów, ale obaj panowie potrafią trzymać podanie i jeden długi set jak najbardziej ma prawo tu wystąpić.

👉 powyżej 20,5 gemów @1,45 (betclic) ✅

Kopriva 🇨🇿 vs. Gojo 🇭🇷
Kursy spadają na Chorwata i stał się bitym faworytem bukmacherów, lecz ja zaryzykuję over gemów z kilku względów. Po pierwsze kursy na Gojo są zbyt niskie, by brać go pod uwagę i jak ruszać ten mecz to raczej trzeba szukać innego kierunku, a ciekawie wygląda over, gdyż linia ustawiona jest nisko. Borna to zawodnik, który bardzo lubi korty twarde (bardziej niż rywal), bazuje na serwisie i pokazał to w I rundzie, choć to miał rywala rodem z mączki, który raczej unika tej nawierzchni. Warto jednak wiedzieć, że Gojo w poprzednim sezonie prawie nie zaistniał, oprócz wygranego ATP Challengera w końcówce roku, gdyż praktycznie cały rok pauzował ze względu na kontuzję pleców, więc nigdy nie wiadomo, kiedy uraz się odnowi i zrobi kolejną pauzę. Ponadto nie lekceważyłbym Czecha, który przed rokiem przeszedł tutaj kwalifikacje i w I rundzie mocno napsuł krwi Kordzie, więc jakiś potencjał w nim tkwi, choć poprzedni jego mecz wiele nam nie powiedział, gdyż Lestienne kreczował.

👉 powyżej 19,5 gemów @1,43 (superbet) ✅

Ponadto dwie propozycje na inne spotkania kwalifikacyjne znajdziecie na tenisbydawid.pl (zapowiedź Damiana ✅ oraz typ dnia ✅ ode mnie) ✍

Warto też wiedzieć, że w poprzednim meczu:
➡ Sultanov - problem z prawą ręką (była masowana podczas MTO)
➡ Tien - problem z plecami na początku meczu

Ostatnia edycja:
G 129

grajek19

Użytkownik
Sweeny-Faria typ 1 kurs 2.60
08.01.2025 2:20
Forbet

Stawiam na wygraną zawodnika gospodarzy który już kilka razy pokazywał w karierze że grać potrafi. Zwłaszcza u siebie gdzie ostatnio też jako duży underdog wygrał z Van Asche grając bardzo dobrze na returnie w tym meczu.
W pierwszej rundzie także do ry mecz i pokonanie Herberta także po sporym kursie.
Liczę że publiczność poniesie młodego zawodnika gospodarzy do wygrania w tym meczu dodam takze że rok temu Sweeny przeszedł tutaj kwalifikacje a w 1 rundzie głównej drabinki zagrał 5 setowy mecz z bardzo dobrym zawodnikiem Cerundolo.

'Corek 322,1K

'Corek

Znawca - e-sport
Uchiyama vs Vallejo / Uchiyama @ 1,53 betclic

Krótko. Japończykowi zdecydowanie bliżej do końca kariery niż dalej a jutro naprzeciwko 20 letni Paragwajczyk, który jakimś wybitnym talentem nie jest. Podoba mi się tenis Japończyka, ograł w dwóch setach znacznie lepszego Mayota. Właściwie to ciężko znaleźć w ostatnim czasie, aby młody grał mecz z lepszym przeciwnikiem niż nadchodzący a wyniki wcale nie zachwycające. Uważam, że stary wyjadacz wygra to spotkanie z moim zdaniem gorszym tenisistą.

Monteiro vs Royer / Monteiro @ 1,78 betclic

Gram Brazylijczyka. Francuz to typowy poziom challengerów. Monteiro na cegłe by go zjadł bo to jego nawierzchnia, ale na hardzie wiele razy udowodnił, że potrafi zagrozić najlepszym a Francuz na pewno do takich nie należy. Uważam, że po pokonaniu gospodarza, Brazylijczyk pójdzie za ciosem.

Holmgren vs Kovalik / Kovalik @ 1,86 betclic

Nie mogło by zabraknąć Kovalika, który wczoraj zgodnie z planem ograł pajaca Tomica, natomiast dziś na przeciw niemu 26 letni Duńczyk, który grywa na poziomie challengerów jak i ift, dla mnie nawet Kovalik bez znakomitej formy powinien to spotkanie wygrać, mimo że nie jest to jego nawierzchnia. Nie sugeruje się meczem z Tomicem bo Australijczyk to ohydny typ gracza. Co ciekawe Kovalik nie jest faworytem w tym spotkaniu, ale ja czuję jego zwycięstwo, jak będzie zobaczymy.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1409
'Corek 322,1K

'Corek

Znawca - e-sport
Tirante vs Fonseca / Tirante +5.5 @ 1,80 superbet

Podoba mi się ten zakład. Bez wątpienia Brazylijczyk jest sporym talentem i ma atuty, aby w przyszłości być w topce, ale nie sugeruje się spotkaniami tutaj bo przeciwnicy byli po prostu mega rzadcy.
23 letni Argentyńczyk wcale moim zdaniem tak nie odstaje i narobi sporo kłopotów Brazylijczykowi. Panowie grali w ubiegłym roku że sobą i Tirante wygrał to spotkanie 2:0! Oczywiście było to na cegłe, ale już wtedy udowodnił że on nie ma zamiaru dostawać łomotu od młodziaka. Agustin bez dwóch zdań potrafi zagrać solidny tenis, oczywiście nie jest to jakiś wysoki poziom, ale nie uważam, aby Brazylijczyk już był tak potężny, aby wystawiać na niego kursy rzędu 1,05 co jest jakimś jednym wielkim żartem.
Uważam, że Agustina stać na to, aby nie przegrać tego meczu więcej niż różnicą pięciu gemów.

Do góry Bottom