>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Atletico Madryt-FC Porto

Status
Zamknięty.
doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Atletico Madryt-FC Porto

Obie ekipy jak dotąd nie spotkały się ze sobą :

Spotkają się na tych stadionach :

Staną na przeciw siebie takie gwiazdy jak :

Kto wygra ? Zapraszam do analizy oraz komentarzy.

shoxbdg 0

shoxbdg

Użytkownik
Moim zdaniem z tego pojedynku lepiej wyjdzie Atletico. Oglądałem ostatni mecz Porto, strasznie się męczyli z wiele od siebie gorszym Pacos Ferreira. Wygrali niby 2-0. Ale przewagę mieli zawodnicy drużyn przeciwnej. Atletico jednak również przegrało w ostatnich minutach z Sevilla. Ale ten mecz obfitował w akcję z obu stron. Sergio Aguerro i Maxi Rodriguez potrafią przechylić szalę zwycięstwa na korzyść swojej drużyny. Tak jak wcześniej napisałem przynajmniej na Vicente Calderon górą będą gospodarze.

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Atletico tutaj jest raczej faworytem. Grają do tego u siebie , więc nie powinni mieć problemów z pokonaniem FC Porto , tym bardziej , że Portugalczycy nie są w najwyższej formie , co widać w lidze. A Atletico , jak narazie spisuje się całkiem nieźle , więc (jak pisałem) nie powinni mieć problemów ze zwyciężeniem tego pojedynku ????

damianczyk 0

damianczyk

Użytkownik
24.02.2009
Spotkanie: Atletico vs Porto
Typ: 1
Kurs: 1.95

Analiza:
Atletico Madryt zmierzy się dzisiaj z drużyną Fc Porto, która ostatnio w lidze złapała wiatr w żagle i zaczęła wygrywać. Ekipa Atletico zaś nie może znaleźć formy zp oczątku sezonu i już spadło w lidze na daleką 7 pozycję co jest dużym zaskoczeniem gdyż drużyna ta ma w składzie wiele gwiazd. W ostatnim meczu wypadł ze składu Luis Perea, który doznał urazu czaszki. Pod znakiem zapytania stoi występ Simao Sambrossy. W Ataku powinniśmy ujrzeć Aguero i Forlana. Na skrzydło powraca Maxi Rodriguez i szczególnie na jego wspaniałe zagrania będę liczył w tym spotkaniu. Obie ekipy prezentują podobny poziom jednak ja uważam, że to drużyna gospodarzy po zaciętym boju zwycięży w tym pojedynku gdyż w rewanżowym meczu na Estadio Dragao będzie im niezwykle trudno o zwycięstwo i myślę, że wykorzystają fakt , że grają na własnym terenie i przełamią złą passę z Primera Division.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Abel Resino miał tchnąć nowego ducha w drużynę Atletico i tak faktycznie się stało w pierwszym jego spotkaniu z Huelvą, którą Rojiblancos zmietli gromiąc na wyjeździe 3:0. Potem przyszły słabsze spotkania, w których brakowało i skuteczności i odpowiedniej koncentracji w defensywie. Mimo to przed meczem z Porto uważam, że to Atletico jest faworytem, który zawieść przynajmniej w pierwszym meczu nie powinien. Porto co prawda w miarę pewnie ograło Pacos Ferreira w minionym tygodniu, ale Atletico to mimo wszystko wyższy poziom do tego Portugalczykom poza Estadio Dragao w pucharach gra się ciężko.

Aguero niedawno narodził się syn, dla którego jeszcze nie miał okazji strzelić bramki. Może tym razem? W obronie Atletico na pewno nie ujrzymy Perei, który doznał poważnego urazu w ostatnim meczu z Sevillą. Liczę na mocne skrzydła Maxiego i Simao Sabrose.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Atletico Madryt - FC Porto
Abel Resino miał tchnąć nowego ducha w drużynę Atletico i tchnął, lecz szkoda, że w pełni udało mu się to tylko w pierwszym meczu pod jego wodzą z Huelvą. Los Rojiblancos ostatnimi czasy tracą ważne punkty w lidze, ale zdają sobie doskonale sprawę z tego, że Liga Mistrzów jest ich wielką szansą na odniesienie sukcesu jakiego dawo ten klub nie odnotował. Atletico w ofensywie potrafi grać jak mało kto. Świetne skrzydła gdzie brylują Maxi Rodriguez i Simao Sabrosa. Skuteczny duet napastnikow Aguero - Forlan oraz dobrze grający w destrukcji jak i świetnie potrafiący uderzyć z dystansu Maniche. To główne atuty ekipy Abela Resino. Ich słabą stroną jest jednak obrona, która popełnia sporo głupich błędów, ale odpowiednio skoncentrowana potrafi zagrać świetne spotkanie. Celem Resino było poprawienie gry defensywnej drużyny. I faktycznie Atletico zaczęło tracić mniej bramek, bo ta gra wydaje się być lepiej poukładana, czy będzie miało to odzwierciedlenie w meczu Ligi Mistrzów z Porto ? Portugalczycy pod wodzą Jesualdo Ferreiry przyjeżdżają na Estadio Vicente Calderon raczej w roli drużyny, która chce sprawić niespodziankę, a przynajmniej tak kreują to bukmacherzy. Porto w krajowej lidze jest liderem i choć przytrafiają się tej drużynie słabsze spotkania, w których musi długo męczyć się ze słabszymi drużynami (np. 2 tygodnie temu z Rio Ave) to mimo wszystko fakt liderowania należy docenić. Największa siła Porto tkwi w środku pomocy gdzie brylują Lucho Gonzalez i Raul Meireles, którzy swoimi podaniami uruchamiają takich graczy ofensywnych jak Cristian Rodriguez, Lisandro Lopez oraz Hulk. Boczni obroncy Porto zawsze starają się grać ultraofensywnie, a srodkowi obroncy pewnie trzymają obronę. Jednakze czy to wszystko będzie miało odzwierciedlenie w meczu z Atletico tak jak bywa to w lidze ? Moim zdaniem nie. Po pierwsze środkowym pomocnikom nie będzie tak łatwo dominować. Maniche i Paulo Assuncao zresztą byli gracze Porto wcale nie są od nich słabsi. Boczni obrońcy zbytnio nie poszaleją w ofensywie, bo przecież ktoś musi pilnować Maxiego i Simao, którzy według mnie mają tutaj dużą przewagę. Napastnicy są wstanie strzelać bramki, ale jeśli obrona Atletico zagra odpowiednio skoncentrowana to mogą oni być powstrzymani. Ogólnie według mnie zarysowuje się tutaj wyraźna przewaga Atletico w bocznych sektorach boiska. Środek pola wyrownany. Natomiast napastnicy jednej i drugiej drużyny są wstanie strzelać bramki. Jestem jednak zdania, że w tym spotkaniu kluczową rolę mogą odgrywać właśnie akcje ze skrzydeł, które w mojej opinii mocniejsze posiada Atletico. Jeśli nie Maxi i Simao to zawsze w odwodzie pozostaje Sinama-Pongolle, który również na tej pozycji potrafi rozgrywać świetne zawody. Podsumowując sam pojedynek wbrew pozorom (teoretycznie ciekawszy chocby Inter - Manchester) zapowiada się według mnie bardzo interesująco. Faworytem jest Atletico i stoi przed trudnym zadaniem pokonania Porto, które na wyjazdach wcale nie jest takie super jak na Estadio Dragao. Gospodarze zdają sobie sprawę z tego, ze Liga Mistrzów jest praktycznie ich jedyną szansą na osiągnięcie sukcesu w tym sezonie, dlatego powinni zagrać maksymalnie skoncentrowani w defensywie i wykorzystywac swoje atuty ofensywne - mam tutaj na myśli świetną grę skrzydłowych. Ogólnie jestem zdania, że choć nie będzie to dla gospodarzy łatwe spotkanie to ostatecznie okażą się lepsi choć o jedną bramkę od przyjezdnych z Portugalii :wink:
Mój typ: Atletico Madryt - 2,15 w Expekt (10/10)

nikkol 277

nikkol

Forum VIP
Spotkanie: Atletico Madryt - FC Porto (do połowy)
Typ: X
Kurs: 2,00
Bukmacher: Bwin
Analiza:
Faworytem jest drużyna gospodarzy, lecz niezbyt wyraźnym. Średnio radzą sobie w lidze, strzelają mało bramek., Porto w pierwszych połowach też męczy się. Myślę, że typ ten jest bardzo trafny, gdyż w pierwszej połowie w meczu tym najprawdopodobniej będzie można zobaczyć piłkarskie szachy i rozpoznawanie przeciwnika, prawdziwa gra zacznie się kilkanaście minut po przerwie. Do przerwy remis, myślę, że na pewno bezbramkowy.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom