Post edytowany a właściwie napisany od nowa gdyż dopiero później dowiedziałem się o kontuzji Sneijdera oraz Pepe w Realu. Zrezygnowałem ze stawiania że Real strzeli - po podobnym kursie jest do zagrania że Roma strzeli i raczej to wydaje mi się pewniejsze na chwilę obecną/.
AS Roma - Real Madryt
Ile goli padnie w 1. połowie? - Typ: Więcej niż 0,5
1.48
Zawsze między tymi drużynami goli padało sporo. Za dużo strzelców wyborowych aby to nie weszło, wprawdzie nie wiem jaką strategię obierze trener Romy ale myślę że powinien zaryzykować bardziej ofensywną grą od samego początku żeby zaskoczyć rywala i wykorzystać kontuzje w drużynie realu - celem strzelenia 1-2 goli po czym dopiero ewentualne przejście do obrony przy korzystnym rezultacie - ale raczej Roma będzie się starać jak największą przewagę przed rewanżem. Nie ma co czekać aż jedna z magicznych nóg Nisterloy-a (który może przełazić cały mecz ale gola strzelić) lub innego strzelca, dojdzie do piłki bo to prędzej czy później w tym meczu to raczej nastąpi. Trzeba zaatakować Real od samego początku tak żeby się nie pozbierał. A że obrona Realu jest raczej słaba to powinno to się udać. Często tracą bramki ze słabymi rywalami a co dopiero z taką Romą. Reasumując - catenaccio tu nie będzie moim zdaniem - bo to nie ma raczej sensu. Wygrać 1-0 może 2-1 czy nawet 2-0 z realem nic może nie dać przy rewanżu w Madrycie. Spodziewam się ostrego ataku Romy od pierwszych minut i myślę że Roma spróbuje się zrobić z realem to co MU zrobili im rok temu na Old Trafford (7-0 chyba było, czy 7-1). Oczywiście takiego wyniku nie będzie - ale myślę że Roma będzie przynajmniej się starać uzyskać co najmniej 2-3 bramkową przewagę a żebu to się udało trzeba ruszyć na rywala od samego początku. Pokazał to słabiutki Betis - wystarczyło zaatakować osłabiony w ataku Real i pęka. W tym sezonie praktycznie jedynym atutem Realu jest atak - a dzis ten atut bez Sneijdera i Robionio będzie baaardzo słaby. Dlatego też dodatkowo - wydaje się pewny wynik Roma lub remis. Win Realu w takim składzie byłoby dla mnie sporym zaskoczeniem. Zamierzam ten typ wrzucić do dubla - do którego zamierzam wybrać jeden z typów podanych w moim temacie.
Powołani zawodnicy (źródło madrid.pl)
Kadra AS Romy:
Bramkarze: Doni, Zotti, J. S. Bertagnoli;
Obrońcy: Cicinho, Panucci, Juan, Vitorino Antunes, P. Mexes, Cassetti, Ferrari, Tonetto;
Pomocnicy: D. Pizarro, Aquilani, Taddei, De Rossi, Giuly, Adrian Florin Pit, Perrotta, Brighi, Mancini;
Napastnicy: Totti, Vucinic, Esposito
Kadra Realu
Bramkarze: Casillas, Dudek, Codina;
Obrońcy: Cannavaro, Ramos, Heinze, Miguel Torres, Salgado;
Pomocnicy: Guti, Gago, Diarra, Robben, Balboa, Drenthe;
Napastnicy: Raúl, Van Nistelrooy, Higuaín, Baptista, Soldado .
Konruzjowani zawodnicy Realu:
Pepe, Metzelder, Saviola, Marcelo, Sneijder i Robinho.
Co o tym myślicie?
Edit2:
Buzero napisał że Nisterloy nie wystąpi - a przecież grał w wsobotę w 2 połowie meczu ligowego - fakt że bardziej łaził niż grał (ale to w jego stylu) ale w słupek trafił i chociaż do samego końca nie patrzyłem bo nie mogłem patrzyć jak real kaleczy ten mecz to do 80 minuty Nisteroy wyglądał na zdrowego. Skąd info że Nisterloy nie zagra? Na ile pewne?