>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

AS Roma - SSC Lazio, HIT 18 kolejki, niedziela 11 stycznia godz 15:00

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

VS

AS ROMA - SSC LAZIO RZYM

[15:00] niedziela 11 stycznia
kursy 2,05 - 3,40 - 3,60 b365

STADIO OLIMPICO

AS Roma z punktem straty do Juventusu, Lazio obecnie na czele grupy pościgowej za duetem prowadzącym w Serie A. Oba zespoły w formie, oba grają wyśmienicie. Na ustach wszystkich sympatyków calcio z pewnością ostatnio jest Felipe Anderson, chłopak zagrał wspaniale przeciwko Interowi i przeciwko Sampdorii. Roma w meczu z Udinese się męczyła, Totti zagrał fatalnie, Nainggolan był oszczędzany by nie złapał kartki eliminującej go z debrów, ale wrócił za to Strootman i zagral poprawnie. Potencjał i forma obu zespołów sugeruje nam aby pzrygotować się na wielkie widowisko.
Która część Rzymu wg Was będzie szczęśliwa po meczu ?
Zaprszam do dyskusji ! ;)

helenagomez 50

helenagomez

Użytkownik
Czerwona kartka Tak
3.43
STS

Betsafe kurs 1.98⛔

Mecz trudny do wytypowania. Lazio ostatnio w dobrej formie, Roma u siebie zawsze grożna, ale ja sie skupie na czerwonej kartce w tym spotkaniu.Na ostatnie 6 pojedynków derbowych 5 razy któryś z graczy dostał czerwoną kartke. Jeszcze lepiej wygląda statystyka gdzie Roma jest gospodarzem to sędzia ukarał zawodnika czerwoną kartką w 5 ostanich spotkaniach. I na koniec sędzia Daniele Orsato który prowadził 8 spotkań Serie A w tym sezonie i pokazywał czerwony kartonik aż 4 razy. Na dodatek to są derby nie będzie odstawiania nogi więc szanse oceniam wysoko a po kursie 3.43 naprawde warto!!!

Otrzymane punkty reputacji: +12
bo86bo 19K

bo86bo

Użytkownik
Dobry typ z czerwoną kartką bo w meczach pomiędzy Lazio a Romom pada ich dużo. Przejrzałem ostatnie 10 meczy ligowych i aż w 7 razy. Sędzią jest Orsato, który w tym sezonie 12 meczy i 4 czerwone. W tamtym sezonie pokazał 9 razy czerwoną kartkę. Ciekawe jak to będzie dziś bo sędziował on ostatnią ligową potyczkę tych zespołów i pokazał &quot;tylko&quot; 5 kartek. Ja dziś próbuje...

de Vrij kartka TAK
4.00
Unibet⛔

Holender łapie dużo kartek, dziś ciśnienie będzie...25 meczy i 5 kartek. Ostatnio grał nadzwyczajnie czysto, 8 meczy w lidze bez kartki. Dziś myślę,że przerwie to passę.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Radja Nainggolan otrzyma kartkę @3,30 Ónibet✅

Przy okazji takiego meczu warto przerwać milczenie.Pozdrawiam ted&#39;a w tym miejscu.
Tutaj nie ma co patrzeć kto sędziuje,bo włoscy sędziowie są jak chorągiewki-dziś będzie kartkował jak szalony a za tydzień rzuci 3 kartki i pozwoli na brutalną grę.Tu wszystko zależy od piłkarzy i dlatego uważam,że dziś derby będą znów brutalne i kolorowe.W pomocy Romy jest dosyć duża rywalizacja,zwłaszcza jak wrócił Strootman.Są przecież jeszcze De Rossi i Keita.Dla Nainggolana-jeśli zacznie w wyjściowym składzie-będą to pierwsze derby Rzymu,bo poprzednie przesiedział na ławce.Zawodnik ten nie jest typowym przecinakiem,bo potrafi też kreować grę.No ale potrafi też grać twardo i na granicy przepisów.W sezonie 2013/14 otrzymał 11 żółtych w 33 meczach,sezon wcześniej ujrzał 14 żółtych w 33 meczach.W takim spotkaniu jak derby Rzymu i po takim kursie myślę,że warto uderzyć w jego kartkę.​

Otrzymane punkty reputacji: +24
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
.W pomocy Romy jest dosyć duża rywalizacja,zwłaszcza jak wrócił Strootman.Są przecież jeszcze De Rossi i Keita.Dla Nainggolana-jeśli zacznie w wyjściowym składzie-będą to pierwsze derby Rzymu,bo poprzednie przesiedział na ławce
Nainggolan dziś zacznie w podstawie, ostatnio oszczędzali go w meczu z Udinese bo jakby tam dostał ż.kartkę to by własnie pauzował w derbach.
Keita wyjechał na PNA i tak. Ale ogólnie co do rywalizacji to się zgadzam. Strootman dobrze zaprezentował sie przeciwko Udinese momentami.
Kurs na pitbulla z Belgii zdecydowanie warty gry. Nie odstawia nogi nigdy. Razem z De Rossim dziś będą trzymać drugą linię.

A co do samego meczu to zapowiada się niesamowicie. Roma walczy o lidera, Lazio gra ostatnio wyśmienicie, oby nie przerodziło się to w szachy jakieś...

K 87

k95

Użytkownik
Dyscyplina : Piłka nożna - Włochy
Godzina: 15:00
Spotkanie: Roma - Lazio
Typ : 1
Kurs : 2,10
Buk: Unibet⛔

Juz dzisiaj wielkie derby Rzymu. Planowałem wybrac dzisiejszy typ dnia miedzy Atletico X2 a Roma ale forumowicze nie pozostawili mi wyboru podbierajac bet na Atletico. Ale przejdzmy do meczu, ktory nas interesuje.

Jest to mecz, który jest inny niż wszystkie mecze. Tutaj psychologia ma duze znaczenie. Pamietam jeszcze kilka lat temu dominacje Lazio, które nie miało wcale wielkiego składu ale jakos tak sie składało, ze zawsze wygrywali. Pamietam finał pucharu włoch wygrany przez Lazio. Wydaje mi sie jednak, ze nastapił przełom i teraz to Roma będzie ciągnac jakas swoja serie. Raz, ze gospodarze sa zdecydowanie zilniejsza druzyna, dwa, ze graja tak jakby u siebie. A sa druzyna, ktora potrafi spokojnie pokonac rywala zza miedzy.

Roma kolejny sezon wspina sie na wyzyny mimo odpadniecia z ligi mistrzow. Trener Garcia podkresla, ze nie tylko sa w stanie powalczyc z Juve ale sa lepsi. W mojej opini nie ma w tym duzo przesady bo Roma ma jak na lige wloska swietnych zawodnikow. Roma gra solidnie, jak traci punkty to zazwyczaj na wyjazdach z potentatami

Lazio zagra w tym spotkaniu w wysmienitych nastrojach po kilku doskonalych meczach. Ostatnio pokonali 3:0 u siebie Sampdorie, ktora badz co badz byla w czolowce. Lazio jakby sie odradzalo chociaz pozycja w tabeli az tak bardzo tego bie podkresla. Dzisiaj czeka jadnak &quot;gosci&quot; wielki test.

Co do składow i tutaj chce dac kilka argumentow co do typu. Roma bez Gelvinho i Keity, ktorzy sa na pucharze afryki a takze Castana i Balzarettiego(strzelca bramki z przed roku), ktorzy sa juz dluzszy czas kontuzjowani. Malo prawdopodobne aby od pierwszych minut zagrał Ljalic. Ale Roma ma kim grac bo za Keite i Gelvinho zagraja De Rossi i Iturbe. Mam duze nadzieje co do gry Iturbe bo ma niesamowity potencjal i czuje, ze to bedzie jego mecz.

W Lazio zabraknie przede wszystkim Lulicia a takze jego naturalnego zastepcy Gonzaleza. Oznacza to, ze bedzie musial zagrac Onazi. Rowniez nie pewny jest wystep Candrevy, ktory wraca po kontuzji. Zabraknie rowniez Exersona i Cianiego.

Oto składy, ktore znalazlem na jakiejs tam stronie

Roma: De Sanctis - Maicon, Manolas, Yanga-Mbiwa, Cholevas, Pjanic, De Rossi, Nainggolan, Totti, Ljajic, Iturbe

Lazio: Marchetti - Basta, De Vrij, Cana, Radu, Onazi, Parolo, Biglia, Candreva, Djordjevic, Anderson

O ile Candreva powinien zagrac to wydaje mi sie, ze zamiast Ljalicia zagra od pierwszych minut Florenzi co nie jest praktyczniezadnym oslabieniem.

Mysle, ze Roma stworzy przewage w srodku pola. Nainggolan i De Rossi jako defensywni pomocnicy to duet marzen w tym meczu bo obaj walcza o kazdy centymetr a dodatkowo maja nuthe kreatywnosci, no moze Belg ma nawet duza nute. Jak wspominałem licze na Iturbe ! A i go, Tottiego bylby dla mnie czyms wspaniałym

Swoja analize skupiałem bardziej na mojej wiedzy, znajomosci zawodnikow, druzyn niz na suchych analizach z livesports. Mam nadzieje, ze nikt zie nie obrazi, ze nie napisałem ostatnich dziesieciu meczy obu druzyn, h2h poczynajac od 2005 roku itd.

Mam nadzieje, ze wynik z tamtego roku 2:0 dla Romy sie powtorzy.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Derby Rzymu nie zawiodły, w 1połowie bohaterem był Felipe Anderson, asysta + gol, Roma nie istniała, ale po przerwie swój koncert dał Francesco Totti ! Grande Il Capitano :cool: Gol na 2-2 palce lizać, a reakcja i cieszynka bezcenna! Która bez wątpienia przejdzie do historii.
Mecz był niesamowity, derby przez duże D ! Kartek nie zabrakło tak jak było proponowane w postach powyżej. Ale też nie brakło pięknych akcji i bramek.

A oto wspomniana cieszynka Francesco.

ROMA - LAZIO 2-2 (0-2)
0-1 Mauri 24&#39;
0-2 Anderson 29&#39;
1-2 Totti 48&#39;
2-2 Totti 64&#39;

ROMA (4-3-3): De Sanctis - Maicon, Manolas, Astori, Holebas - Pjanic, De Rossi, Nainggolan (Strootman 46&#39;) - Florenzi (Ljajic 46&#39;), Totti, Iturbe (Destro 81&#39;)
Ławka: Skorupski, Lobont, Yanga-Mbiwa, Somma, Torosidis, Cole, Emanuelson, Paredes, Borriello, Verde

LAZIO (4-3-3): Marchetti - Basta, De Vrij (Cavanda 76&#39;), Cana, Radu - Parolo, Biglia, Mauri - Candreva, Djordjevic (Klose 65&#39;), Felipe Anderson (Onazi 65&#39;)
Ławka: Berisha, Strakosha, Novaretti, Pereirinha, Konko, Ledesma, Cataldi, Keita

Żółte kartki: Anderson, Cana, Mauri, Marchetti (Lazio) Iturbe, Nainggolan, Pjanic, De Rossi (Roma)

yuura 262

yuura

Użytkownik
Derby Rzymu nie zawiodły, w 1połowie bohaterem był Felipe Anderson, asysta + gol, Roma nie istniała, ale po przerwie swój koncert dał Francesco Totti ! Grande Il Capitano :cool: Gol na 2-2 palce lizać, a reakcja i cieszynka bezcenna! Która bez wątpienia przejdzie do historii.
Mecz był niesamowity, derby przez duże D ! Kartek nie zabrakło tak jak było proponowane w postach powyżej. Ale też nie brakło pięknych akcji i bramek.

A oto wspomniana cieszynka Francesco.

ROMA - LAZIO 2-2 (0-2)
0-1 Mauri 24&#39;
0-2 Anderson 29&#39;
1-2 Totti 48&#39;
2-2 Totti 64&#39;

ROMA (4-3-3): De Sanctis - Maicon, Manolas, Astori, Holebas - Pjanic, De Rossi, Nainggolan (Strootman 46&#39;) - Florenzi (Ljajic 46&#39;), Totti, Iturbe (Destro 81&#39;)
Ławka: Skorupski, Lobont, Yanga-Mbiwa, Somma, Torosidis, Cole, Emanuelson, Paredes, Borriello, Verde

LAZIO (4-3-3): Marchetti - Basta, De Vrij (Cavanda 76&#39;), Cana, Radu - Parolo, Biglia, Mauri - Candreva, Djordjevic (Klose 65&#39;), Felipe Anderson (Onazi 65&#39;)
Ławka: Berisha, Strakosha, Novaretti, Pereirinha, Konko, Ledesma, Cataldi, Keita

Żółte kartki: Anderson, Cana, Mauri, Marchetti (Lazio) Iturbe, Nainggolan, Pjanic, De Rossi (Roma)
Ja ze swojej strony mecz skomentuję tak: Widowisko pierwsza klasa. Każda z drużyn dała popis swoich możliwości odpowiednio w drugiej połowie gospodarze i główny aktor Il Capitano, w pierwszej połowie Felipe Anderson i goście. Choć dla fanów Wilków (czyli również dla mnie) pozostaje mały niedosyt bowiem aktualni Mistrzowie Włoch nie stracili punktów na trudnym terenie nieopodal Wezuwiusza. Cieszynka Tottiego niewątpliwie stanie się symbolem Derbów z 11 stycznia 2015 roku, natomiast już w najbliższym czasie walka o Sccudetto wejdzie w decydującą fazę, ponieważ oprócz konfrontacji w marcu lidera z wiceliderem, wkrótce obie ekipy mogą spotkać się w Coppa Italia. To króciutkie podsumowanie z mojej strony, nie jest jednak głównym celem tego postu, bowiem na przyszły tydzień widzę dwie okazje i z niecierpliwością czekam już na kursy u WH, ponieważ Roma ma na prawdę realne szanse na ogranie Palermo, a i również Inter jest faworytem w starciu z Empoli. Za większą stawkę myślę, że oba mecze będzie można pograć DNB! Jeżeli starczy mi czasu, to napiszę jakąś analizę już wkrótce... bo na razie to zakręcone tygodnie mam i jedyne co prowadzę regularnie to mój wątek. Pozdrawiam wszystkich fanatyków Włoskiej piłki ???? !

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom