Dzięki
@Nadtyper za opinię na temat tego meczu!
No, ale się dziwię, że przez 2 tygodnie ani jednego postu nie napisał nikt inny? Potraficie dyskutować i prawić epopeje na temat jakichś meczów w
LM tygodniami, a tutaj taki hit w finale Pucharu Ligi Francuskiej i nic? Dla mnie szok...
Przewidywane składy na dziś:
Monaco : Subasic â Touré, Glik, Jemerson, Mendy â Bernardo Silva, Moutinho, Bakayoko, Lemar â Germain (c), Mbappé.
Paris SG : Trapp â Meunier, Thiago Silva (c), Kimpembe, Kurzawa â Verratti, Rabiot - Lucas, Pastore, Draxler â Cavani.
Co myślę o meczu?
Wg mnie będzie kapitalne widowisko. Faworyta nie mam. Paryż zyskuje w moich oczach bo w składzie jest Javier Pastore, a to jest po prostu kozak, fenomen itp itd. Brakuje słów by opisać grę Argentyńczyka. Uwielbiam go po prostu. W meczu z Lyonem zaliczył dwie kapitalne asysty, oby zdrowie jak najdłuzej mu dopisywało bo podziwia się go z zapartym tchem.
Monaco to jednak Bernardo i Mbappe, niesamowici zawodnicy. W ogóle z Monaco można chwalić i chwalić bo Fabinho, bo Glik, Mendy, Bakayoko itd. Całą jedenastkę można by wymienić.
PSG lekko zawodzi w tym sezonie.
Myślę, że mecz ten może jednak wygenerować sporo akcji z obu stron, a to się wiąże z bramkami. PSG bez Marquinhosa, który doznał urazu na meczu reprezentacji. Kimpembe potrafi też grać oczywiście, ale jednak doświadczenia aż takiego nie ma jak Marquinhos. Ponadto Di Maria na ławce, ale w formie to on nie jest. Lucas i Draxler dadzą więcej gazu raczej.
Szkoda, że Radamel Falcao niedysponowany bo byłoby fajnie popatrzeć na pojedynek Falcao vs Cavani.
Do czego zmierzam, typ który od razu tutaj się jawi do grania to po prostu gole z obu stron.
Monaco - PSG
Typ: Obie strzelą gola? TAK @ 1,52 Milenium1:4
Naprawdę nikt nie włączy się do dyskusji?