konrad140
Forum VIP
Artur Szpilka po raz drugi stanie w ringu do walki z Mikem Mollo. Pierwsza walka, niezwykle emocjonująca, zakończyła się wygraną przed czasem Szpilki. Warto nadmienić, że Szpilka sam był na skraju przegranej przed czasem. Obaj panowie zapowiadają świetną walkę ... zresztą sami możecie poczytać:
Artur Szpilka:
Mike Mollo:- Boksowanie przed takim tłumem w Ameryce to rzecz bezcenna, a poza tym po pierwszej walce musiałem dać Mollo rewanż. To naprawdę wymagający przeciwnik i prawdziwy twardziel. Szykuje się dobra walka
- Na chwilę obecną koncentruję się tylko na tym pojedynku i nawet nie interesuje mnie co dalej. Jestem natomiast przekonany, że znokautuję Mollo po raz drugi
Mimo iż kursy tego nie wskazują, to naprawdę ta walka zapowiada się przednie. Mollo to kawał skurczybyka, Szpila będzie musiał pokazać boks na najwyższym poziomie aby go pokonać. Szpilka wydaje się, że trochę spokorniał, wlał sobie trochę oleju do głowy i zaczął z należytym szacunkiem podchodzić do tego sportu. Bo to, że ma potencjał to wiadomo było od dawna.- Po pierwszej porażce teraz już wiem jak należy boksować przeciwko mańkutowi. Nigdy wcześniej tego nie rozpracowywałem. Sparowałem z Luisem Ortizem, a on przecież jest dużo lepszy niż ten dzieciak z Polski. Tym razem walka będzie wyglądać inaczej. Jestem co prawda większy niż pół roku temu, lecz mimo to moja forma jest znacznie wyższa niż w lutym. Cholera, po raz pierwszy w życiu mam "kaloryfer" na brzuchu. W pierwszej naszej potyczce miałem problemy z kontuzjami, walczyłem nie tylko ze Szpilką, ale również z sędzią, teraz natomiast jestem w lepszej formie i trenowałem pod kątem zawodnika leworęcznego. W piątek zranię tego chłopaka
Bukmacherzy jak już wyżej wspominałem dość jasno faworyzują Polaka ...
WilliamHill.
Andrzej Fonfara - Gabriel Campillo
Można rzec, że to będzie Polska gala w Chicago. Obok Szpilki na ringu zaprezentuje się Andrzej Fonfara. Rywalem Polaka będzie Gabriel Campillo. Stawką pojedynku będzie pierwsze miejsce w rankingu IBF, a co za tym idzie możliwość walki o mistrzostwo świata tejże kategorii z legendarnym Bernardem Hopkinsem (który oczywiście upora się w październiku z Karo Muratem). Campillo to jednak były mistrz świata, i mimo że Fonfara jest faworytem to nie spodziewałbym się łatwej walki.
Kursy na wygraną wyglądają tak:
WilliamHill
Bonusik dla Fonfary
To może być wspaniała bokserska i Polska noc za oceanem Transmisja oczywiście w sobotni poranek w otwartym Polsacie.
Zachęcam do dyskusji