ARSENAL LONDYN vs TOTTENHAM HOTSPUR
Przewidywalne składy:
ARSENAL: Szczęsny - Chambers, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Arteta, Ramsey, Alexis, Ozil, Cazorla, Welbeck.
SPURS: Lloris, Dier, Kaboul, Chiriches, Rose, Dembele, Capoue, Eriksen, Lamela, Chadli, Adebayor
Mecz derbowy jak wiadomo rządzi się swoimi prawami, jednak dla mnie faworyt jest niezmienny. Arsenal na 6 ostatnich potyczek z Kogutami przegrał tylko raz na wyjeździe 1-2. Pozostałe spotkania wygrywał, a w dwóch z nich strzelił rywalom 5 bramek. Myślę, że i tym razem będzie podobnie.
Nie brałbym pod uwagę meczu pucharowego, gdyż Kanonierzy grali rezerwami, a Southamton zagrał podstawowym składem.
Co do piłkarzy Tottenhamu to nie wróżę im nic dobrego. Na 5 meczy ligowych wygrali 2. Ze słabiutkim QPR i wymęczyli wygraną w 90 minucie z West Hamem. (gdzie Młoty nie wykorzystały karnego w 30 minucie. Pozostałe mecze to remis z przeciętniakiem z Sunderlandu (2-2) i 2 porażki u siebie ze słabym West Bromem (0-1) i Liverpoolem (0-3)
Co do meczu... Myślę, że Arsenal od początku do końca będzie prowadził grę strzelając już w pierwszej połowie 1-2 bramki. Spurs chcąc odrobić wynik otworzą się i dostaną kolejna bramki. W ciemno stawiałbym na wynik 3-0.
Ostatnie potyczki obu drużyn:
16.03.14 PRE Tottenham Arsenal
0 : 1
04.01.14 PUC Arsenal Tottenham
2 : 0
01.09.13 PRE Arsenal Tottenham
1 : 0
03.03.13 PRE Tottenham Arsenal 2 : 1
17.11.12 PRE Arsenal Tottenham
5 : 2
Plusy i minusy odnośnie mojego typu:

Atut własnego boiska po stronie Kanonierów