>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Argentyna - Brazylia 14/15.09.2011 (Cordoba)

Status
Zamknięty.
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
VS

Argentyna - Brazylia
2,20 - 3,40 - 3,00
Już w tym tygodniu w nocy z środy na czwartek dojdzie do spotkania niezwykle prestiżowego, bo na przeciwko siebie staną Argentyna i Brazylia. Co prawda to tylko mecz towarzyski i to grany w składach krajowych ale jednak spotkania obu tych ekip od zawsze elektryzują cały świat. Warto poznać kadry jakie powołali odpowiednio Mano Menezes i Alejandro Sabella:
Bramkarze: Jefferson(Botafogo), Victor(Gremio), Rafael(Santos)

Obrońcy:
Danilo(Santos), Mario Fernandes(Gremio), Kleber(Internacional), Bruno Cortes(Botafogo), Rhodolfo(Sao Paulo), Henrique(Palmeiras), Rever(Atletico MG), Dede(Vasco)
Pomocnicy: Ralf i Paulinho(Corinthians), Romulo(Vasco), Casemiro, Cicero i Lucas(wszyscy Sao Paulo), Oscar(Internacional), Renato Abreu i Thiago Neves(Flamengo)
Napastnicy: Ronaldinho Gaucho(Flamengo), Fred(Fluminense), Neymar(Santos), Leandro Damiao(Internacional)

Bramkarze:
Marcelo Barovero (Vélez) e Agustín Orión (Boca)
Obrońcy: Sebastián Domínguez e Emiliano Papa (Vélez); Leandro Desábato e Christian Cellay, Germán Ré (Estudiantes); Ivan Pillud (Racing); Clemente Rodríguez (Boca) e Jonathan Bottinelli (San Lorenzo)
Pomocnicy: Héctor Canteros, Augusto Fernández e Víctor Zapata (Vélez); Juan Sebastián Verón (Estudiantes); Agustín Pelletieri e Lucas Castro (Racing); Cristian Chávez (Boca), Diego Morales (Tigre) e Diego Villar (Godoy Cruz)

Napastnicy:
Juan Manuel Martínez (Vélez); Mauro Boselli (Estudiantes); Pablo Mouche (Boca) e Emanuel Gigliotti (San Lorenzo)

Powyżej miejsce rozegrania tego spotkania, a więc Estadio Mario Alberto Kempes w Cordobie, gdzie maksymalnie może być 57 tysięcy widzów i całkiem prawdopodobne, że w środowy wieczór w Argentynie zostanie wypełniony do ostatniego miejsca.
Kto faworytem tego meczu? W moim odczuciu faworytem są goście, gdyż liga brazylijska na chwilę obecną jest o wiele mocniejsza niż argentyńska i w ogóle porównując kadry obu zespołów dużo mocniej prezentują się Canarinhos. Na dobrą sprawę to tacy gracze jak Neymar czy Lucas to już etatowi gracze reprezentacji, a w zespole Argentyny brakuję raczej takich zawodników, którzy są powoływani też wtedy, gdy są zawodnicy z Europy.
Zapraszam do dyskusji

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Brazylia kadrowo wygląda 100% lepiej. Atak to miazga. Ronaldinho, Freda, Neymara chyba nie trzeba przedstawiać. Leandro Damiao niedługo pewnie będzie grał w Europie, bo jest w rewelacyjnej formie. Wszyscy napastnicy mieszczą się (albo mieścili) w kadrze pierwszej reprezentacji. W składzie są doświadczeni zawodnicy: Rever czy Cicero grali już w Europie. Rhodolfo za niedługo ma iść do Włoch. Casemiro, Oscar i Lucas to nadzieja brazylijskiej piłki i za kilka lat będą dużo znaczyć w brazylijskiej kadrze. Argentyna za to ma bardzo przeciętny skład. Argentyna ma swoją siłę w Europie, a w lidze niestety nie wygląda to najlepiej. Większość kadry to Velez... Do tego Veron, który ostatnio ma problemy z kontuzjami i jakoś go nie widzę w najwyższej formie. W ataku niby znane nazwiska: Boselli, Martinez i Mouche, ale przy ofensywie Brazylii prezentują się dużo słabiej. Jest to mecz towarzyski, ale to tylko nazwa. Kto zna relacje Brazylii z Argentyną, ten wie, że ich mecze zawsze mają podteksty. Tym bardziej, że w kadrach znajduje się sporo młodych zawodników, którzy w takich meczach mogą zaistnieć i kibice im tego nie zapomną. Po cichu liczę, że Brazylia zagra inaczej niż w ostatnich meczach, czyli bardziej ofensywnie. Młodzi mogą się wykazać, a taki Ronaldinho, jak będzie miał swój dzień, to sam przejedzie się po obronie Albicelestes. Po stronie Argentyny największym atutem jest własny teren, co mnie najbardziej odstrasza. Mimo to patrząc na sytuację obu zespołów podobają mi się typy:
Brazylia DNB (1.85 Bet365) zwrot
Brazylia X2 (1.45 Expekt) ✅
Brazylia strzeli (1.35 Expekt)
⛔

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Dzisiejszej nocy więc będziemy świadkami tego niezwykłego wydarzenia. Wiele osób może powiedzieć, że to tylko krajowe składy, mecz towarzyski i zgoda. Jednak mecz Argentyna-Brazylia to coś więcej niż mecz. Obok meczu Niemcy-Anglia to chyba największy klasyk między reprezentacjami na świecie. Po mimo faktu, że to Argentyna jest gospodarzem tego meczu, to faworytem wydają się być goście. Ich kadra wygląda zdecydowanie lepiej. Tak na dobrą sprawę to mało, który zawodnik w kadrze Argentyny ma szanse na powołanie od Alejandro Sabelli w przypadku, gdy pod uwagę będą brani również gracze grający na co dzień w Europie. Wobec tego dziwi mnie, że w ligi brazylijskiej nie powołano Waltera Montillo, bo to byłoby spore wzmocnienie drugiej linii Albicelestes. Widzę, że Sabella chce zagrać ustawieniem 3-5-2 i może się przeliczyć, bo jeśli druga linia nie będzie sobie radziła, to w obronie będą wielkie kłopoty. Brazylijczycy za to w przedziwnym jak dla mnie ustawieniu. O ile w obronie nie było graczy, którzy byli pewniakami, o tyle w pomocy dziwi brak Lucasa, a obecność choćby Renato Abreu. Ja nie mówię, że stary Renato to cienki piłkarz ale moim zdaniem nie nadaję się nawet na tą krajową kadrę, gdyż są lepsi gracze od niego. Przykładów daleko nie trzeba szukać, bo taki Diego Souza z Vasco, Elkeson z Botafogo, a poza tym chyba nie pasuję on do ustawienia 4-3-3, które Mano preferuję. Atak co by nie mówić niesamowicie mocny. Jednak mocno eksploatowany Neymar może znowu zagrać słabo. Liczę wobec tego na Ronaldinho, który na pewno by chciał na stałe wrócić do reprezentacji, a taki mecz to dobra okazja do przybliżenia się Mano Menezesowi. Oczywiście pierwsze skrzypce powinien odgrywać Leandro Damiao, który ostatnio jest w genialnej formie, co potwierdził w weekend strzelając 3 gole Palmeirasowi. Podobnie jak Kacmon sądzę, że ta krajowa Brazylia będzie bardziej ofensywna, od tego składu europejskiego i zagrają miły futbol dla oka. Wobec tego nie pozostaję mi nic innego jak postawić na gości i obejrzeć to spotkanie. Z tego co mi wiadomo to mecz pokaże Orange Sport, a spotkanie rozpoczyna się o godzinie 2:50 polskiego czasu.

Argentyna:
Orión; Domínguez, Desábato, Ré; Pillud, Canteros, Papa; Fernández, Zapata; Martínez y Gigliotti
Brazylia: Jefferson, Danilo, Réver, Dedé e Kléber; Ralf, Paulinho e Renato Abreu; Ronaldinho Gaúcho; Leandro Damião e Neymar
Moje typy:
Brazylia @ 2,40 Sportingbet⛔0:0
Brazylia DNB @ 1,727
Brazylia lub X 1,363✅
Brazylia over 1,5 @ 2,30⛔

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Piłka nożna: Towarzyski
Argentyna - Brazylia
Over 3.5 gola
3.50
Unibet

Dzisiaj o godzinie 2:50 zostanie rozegrany mecz towarzyski pomiędzy reprezentacją Argentyny i Brazylii. Miejsce spotkania to argentyńska Cordoba gdzie zasiądzie ponad 50 tysięcy widzów. Mecz rozgrywany bez największych gwiazd po obydwu stronach. Obie ekipy zagrają w składach krajowych.
Moim zdaniem w tym meczu zobaczymy sporo bramek. Argentyna w ostatnich meczach towarzyskich zaliczała takie wyniki: 3:1, 4:0, 2:1, 4:1, 4:2. Widać, że traktują mecze towarzyskie jako próbę dla nowych graczy i prowadzą otwartą grę. Dzisiaj również zagrają w krajowym składzie i gracze ligowi będą chcieli pokazać się z dobrej strony. Są w stanie strzelić dzisiaj jedną bramkę. Brazylia z kolei w składzie krajowym ale tutaj nie zabraknie gwiazd z Neymarem na czele. Według bukmacherów właśnie Brazylijczycy są dzisiaj faworytami. Podzielam ich zdanie. Są w stanie strzelić dzisiaj kilka bramek. Zwłaszcza, że zagra w tym meczu geniusz futbolu Ronaldino.
Moim zdaniem będzie to otwarty mecz, bramka za bramkę. Stawiam 2:2. Rewanż 29.09 2011 w Brazylii.
----------
wynik 0:0

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Już w najbliższą środę odbędzie się rewanżowe starcie pomiędzy Brazylią, a Argentyną. Tym razem gospodarzem będą Canarinhos, a mecz odbędzie się w Belem w stanie Para czyli miejsce kompletnie nie kojarzące się z futbolem aktualnie w Brazylii, bo przecież te stany północno-zachodnie oraz zachodnie raczej z wielkim futbolem nie mają zbyt wiele do czynienia. Jednak nie ważne, gdzie a ważne kto ma zagrać w tym meczu. Warto wrzucić kadry obu zespołów na to spotkanie, bo trochę się różnią od tych na mecz w Cordobie sprzed 2 tygodni:

Bramkarze:
Jefferson (Botafogo), Rafael (Santos)

Boczni obrońcy:
Danilo (Santos), Mário Fernandes (Grêmio), Cortês (Botafogo), Kleber (Internacional)
Stoperzy: Réver (Atlético-MG), Rhodolfo (São Paulo), Dedé (Vasco), Emerson (Coritiba)
Defensywni pomocnicy: Rômulo (Vasco), Paulinho i Ralf(obaj Corinthians), Casemiro (São Paulo)
Ofensywni pomocnicy: Lucas (São Paulo), Elkeson (Botafogo), Diego Souza (Vasco), Oscar (Internacional)

Napastnicy:
Ronaldinho Gaúcho (Flamengo), Borges i Neymar(obaj Santos), Fred (Fluminense)

Bramkarze: Marcelo Barovero (Vélez Sarsfield), Agustín Orión (Boca Juniors) y Esteban Andrada (Lanús).
Obrońcy: Sebastián Domínguez (Vélez Sarsfield), Emiliano Papa (Vélez Sarsfield), Cristian Cellay (Estudiantes de La Plata), Leandro Desábato (Estudiantes de La Plata), Germán Ré (Estudiantes de La Plata), Iván Pillud (Racing Club), Clemente Rodríguez (Boca Juniors) y Jonathan Botinelli (San Lorenzo).
Pomocnicy: Augusto Fernández (Vélez Sarsfield), Héctor Canteros (Vélez Sarsfield), Agustín Pelletieri (Racing Club), Cristian Chávez (Boca Juniors), Pablo Guiñazú (Internacional de Porto Alegre), Mario Bolatti (Internacional de Porto Alegre), Andrés D&#39;Alessandro (Internacional de Porto Alegre) y Walter Montillo (Cruzeiro).
Napastnicy: Gabriel Hauche (Racing Club), Pablo Mouche (Boca Juniors), Lucas Viatri (Boca Juniors) y Emanuel Gigliotti (San Lorenzo)

Jak widzimy jest kilka zmian w porównaniu do tego co mieliśmy przed 2 tygodniami. Wśród Brazylii brakuję choćby Victora, który sam zrezygnował z tego meczu, wśród obrońców zmiana polegająca na powołaniu Emersona w miejsce Henrique ale i tak, który by nie był to i tak pewnie nie zagrają, bo cała trójka jest od nich na tę chwilę lepsza. W pomocy cieszy powołania dla Elkesona i Diego Souzy, którzy na chwilę obecną są jednymi z najlepszych ofensywnych pomocników w Brasileirao. Ucierpiała na tym dwójka z Flamengo: Thiago Neves i Renato Abreu oraz Cicero z SPFC. W ataku w miejsce kontuzjowanego Leandro Damiao zagra najlepszy snajper Brasileirao, Borges.
Co do Argentyny to cieszą mnie powołania dla zawodników grających w Brasileirao. Montillo, D&#39;Alessandro to przecież czołowi rozgrywający tej ligi, poza tym dwóch defensywnych pomocników Bolatti i Guinazu też wiele dobrego mogą zrobić i nie zdziwi mnie czwórka w drugiej linii złożona z zawodników z Brasileirao. Największe braki za to widać w ataku, gdzie nie ma Martineza i Boselliego, a to obecnie chyba jedni z najlepszych ligowych zawodników w Argentynie.
Przed dwoma tygodniami mieliśmy remis 0:0 ale okazji do zdobycia gola nie brakowało. Sam Leandro Damiao dwukrotnie obił bramkę Albicelestes. Dla tych, którzy nie oglądali meczu, ani skrótu wklejam poniżej skrót z meczu z Cordoby:

Jak będzie wyglądało najbliższe spotkanie? No właśnie ciężko powiedzieć, bo już się przymierzałem do grania Canarinhos, którzy na wyjeździe byli lepsi, a tym czasem te powołania dla najlepszych Argentyńczyków grających w Brazylii trochę mi skomplikowały sprawę, bo przecież wiele mogą oni zrobić w ofensywie tak na dobrą sprawę. Z kolei Brazylia teraz u siebie już powinna zagrać w pełni ofensywnie, bo przecież kibice nie będą zadowoleni, gdy ich ulubieńcy będą grali zachowawczo przeciwko, co by nie mówić słabszej kadrowo Argentynie. W ofensywie liczę na Borgesa, który strzela gola za golem w Santosie, a dodatkowo mamy Neymara, który miał do tego meczu tydzień wytchnienia więc jak na ilość i częstotliwość meczów w tym sezonie to spory wypoczynek jak dla niego. Ronaldinho w weekend też odpoczywał, bo również był zawieszony za kartki w lidze, Fred w dobrej formie i strzela gole więc na dobrą sprawę, kto nie zagra ten powinien coś ustrzelić. Liczę, że Mano da szanse w pomocy zagrać Elkesonowi, Lucasowi i Diego Souzie. Wiem, że od początku i w jednym momencie oni nie zagrają, bo to raczej nie możliwe ale razem ze zmianami to czego nie? Myślę, że tutaj obejrzymy dobry mecz w Belem i tym razem padnie kilka goli, a ja liczę, że to gospodarze wygrają to spotkanie.
Moje typy:
Brazylia @ 1,727✅2:0
Brazylia over 1,5 @ 1,909✅
BTS @ 1,90⛔
Over 2,5 @ 2,05⛔

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom