Brałem ostatnio sprzęt na około 2200zł na raty w Żaglu. Co prawda nie przez allegro ale sklep firmowy ale zasady wyglądają praktycznie identycznie.
3 miesiące temu jeszcze stale nie pracowałem , a że napaliłem się jak szczerbaty na suchary to musiałem mieć to już od ręki. Tak więc wymyśliłem , że raty będą na tatę i gitara będzie. Złożyłem zamówienie w sklepie , zaznaczyłem opcje Raty Żagiel , po zatwierdzeniu zamówienia dostałem mejla z formularzem do wypełnienia. Wszystko przejrzyste itp więc problemu nie było. Bład zrobiłem aby w ilości rat bo wziąłem na 36 zamiast 24 i w efekcie czego wyjdzie mi ze 200zł więcej do spłaty ale kij z tym. Po wypełnieniu tego formularza w ciągu 24h dzwoni do Ciebie ktoś z banku w celu potwierdzenia zamówienia. W kolejnych 24h przyjeżdża kurier z umową o kredyt. Po podpisaniu tejże umowy czekasz , aż bank wypłaci należność sklepowi. U mnie trwało to z 5 dni. Potem czekasz aby na wysyłkę sprzętu przez sklep , i paczkę z banku z blankietami do płacenia rat
14 dni u mnie to trwało , ale głównie przez to , że sprzęt był sporych gabarytów i samo przygotowanie wysyłki musiało im trochę zająć. 3 miesiące spłacam te raty , to z 36 rat spłaciłem już ze 16 może
aa jeszcze. Sprzet kosztował 2200zł , a do spłaty 2800. W skali roku wyszło gdzies 200zł , a że na 3 lata to 600.