>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Alexander Povetkin (23-0; 16KO) - Marco Huck (34-1; 25KO) 25.02.2012

Status
Zamknięty.
konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP

Zapowiedź okiem jancia09 ????

Już w tą sobotę 25 lutego dojdzie w Stuttgarcie do mistrzowskiego starcia w wadze ciężkiej między mistrzem Rosjaninem Aleksanderem Powietkinem a mistrzem WBO crusier Marco Huckiem.Stawką walki będzie regularny pas WBA w wadze ciężkiej.
Faworytem walki wydaje się być znacznie bardziej doświadczony Rosjanin który będzie bronił swojego pasa.Jednak Huck to niebezpieczny mistrz wagi junior ciężkiej który w sobotę stoczy swoją pierwszą walkę w wadze ciężkiej i to od razu z mistrzem i jednym z najlepszych bokserów obecnej HW.Walka ta będzie głównym wydarzeniem gali Sauerlanda.
Doświadczenie i umiejętności obu bokserów dzieli przepaść bo Sasza to mistrz olimpijski ze stoczonymi wieloma walkami w przeciwieństwie do Marco.Walka zapowiada się na ciekawą bo to pojedynek bokserów z jednej stajni promotorskiej.
Waruniki fizyczne obaj mają podobne jednak to Rosjanin jest naturalnym zawodnikiem wagi ciężkiej.Huck jest kolejnym bokserem który rusza na podbój wagi cięzkiej z crusier po Haye i Adamku.Z jakim skutkiem będzie to robił??Odpowiedź poznamy w sobotę.

Kursy wystawione przez Sportingbet:

Zachęcam do dyskusji ;)

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Alexander Povetkin - 1.35 - 9/10 ✅✅✅- Bwin .

Tak jak napisał Konrad wyżej jeżeli chodzi o doświadczenie , umiejętności , technikę i poruszanie się po ringu miedzy tymi bokserami jest ogromna przepaść .
To jak niebo a ziemia , technicznie dzielą ich lata świetlne różnicy .
Huck to ogromnie bardzo surowy drewniak .
Povetkin jest silniejszy , większy , jeżeli chodzi o technikę jak powyżej .
Huck zapewne ograniczy się do uciekania po ringu , do czasu aż przyjmie mocny prawy a za nim całą kombinacje to będzie początek końca Hucka .
Będę bardzo zdziwiony jeśli ta walka potoczy się na pełnym dystansie .
Mój typ to wyraźna dominacja Powietkina nad Huckiem, z bardzo prawdopodobnym nokautem .
&lt;&lt;&lt;Skorzystałeś z typu? Kliknij Dzięki.

jancio09 35

jancio09

Użytkownik
Huck zapewne ograniczy się do uciekania po ringu , do czasu aż przyjmie mocny prawy a za nim całą kombinacje to będzie początek końca Hucka . Będę bardzo zdziwiony jeśli ta walka potoczy się na pełnym dystansie .
Zgadzam się.Styl Hucka to mocne proste i ciosy cepowate.Nie jest możliwe aby Hukić zdołał utrzymać Sasze z dala od siebie.
Natomiast Rosjanin świetnie czuje się w półdystansie.Można o Powietkinie mówić wiele ale arsenał ciosów ma największy w całej HW-co innego dziurawa obrona.
Nie wiadomo jak na Sasze wpłynie brak Atlasa podczas przygotowań.
Walka może być ciekawa bo jeśli Powietkin będzie dążył do tego półdystansu to można będzie pewnie zobaczyć ładne akcje(podbródki,sierpy których Kliczkowie nam nie serwują zbyt wielu).
Obawiam się nie wiem dlaczego werdyktu jeśli walka jakimś cudem potrwa 12 rund.Choć w mojej ocenie to około 8 rundy Marco osłabnie a w 10 może być koniec.
Na 99% wygra Sasza a ten jeden procent to jakiś wałek ewentualny.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Tak jak napisał Konrad wyżej
zapowiedź do walki jest jancio09 ;) co nie zmienia fakt , że nie myślę inaczej
Liczę , że Povietkin da prawdziwie ciężką lekcję boksu Huckowi. Hucka nie lubię i nie lubiłem. Jak to mówił Saleta o jednym Polskim bokserze , tak ja mogę coś podobnego powiedzieć o Hucku. Marco to dobry bokser , ale doholowano go o walki o mistrzostwo świata a potem trzymano ten tytuł na siłę. Ramires , Richards , Godfrey , Nakash , Garay , Rossi ??? No sory ???? śmieszni rywale i śmieszne szoł na tych walkach było. Trafił się Cunningham w formie i co ? No TKO w 12 rundzi. Trafił się wymagający i mocno bijący Lebeedev ? i co ? Walka ewidentnie przegrana , ale ładny wałek zrobiono i tyle. Pas został , Rosjanin rewanżu nigdy nie dostał , pozostał niesmak.
Huck robi taką żałosną atmosferę wokół tej walki że aż przykro słuchać. Obraża Kliczków , że są słabi ? Nokautował Adamka i Heleniusa na sparingach ? :razz: żal. Robi szum dla jednej walki i ładnej wypłaty. Tak to odbieram. Mam nadzieję , ze Szasza zrobi dobrą z nim robotę. Jedyne co mnie gryzie w tej walce to fakt , iż obaj panowie wywodzą się z tej samej stajni czyli Sauerlanda i tu mogą być ładne szachy z góry nakreślone niestety :|

maloun 20

maloun

Użytkownik
Marco Huck - 3,65 - efortuna ????

Dawno się nie logowałem, chciałem zobaczyć co tutaj piszecie o tej walce.
Wg mnie wygra Huck, znaczy wygra tak jak z Ramirezem (Konrad140 to nie jest śmieszny rywal) i Lebiedievem czyli w rzeczywistości przegra, ale sędziowie dadzą wygraną Huckowi.
Povietkin i Huck należą do stajni saurelanda. Z tymże po pierwsze Saureland jest wspołpromotorem Povietkina i po drugie povietkin nie jest tak popularny w niemczech jak huck. I po trzecie, saureland chciał Povietkina wystawić przeciwko Klitschkowi, Hriunow nie.
Konflikt interesów sprawi, że saureland wymieni swojego mistrza WBA na inne swojego zawodnika Marco Hucka, który jest popularniejszy w niemczech i którym łatwiej sterować, bo nie ma wspólpromotora. Dojdzie do takiej samej wymiany mistrza jak podczas Haye-Valuev, gdzie Haye podpisał kontrakt z saurelandem na prmowanie go w 3 nastepnych walkach. Gdyby tego kontraktu nie podpisał by go oszukali jak Holyfielda i Ruslana Chagajewa.
Saureland by nie &quot;kazał&quot; przejść Huckowi do HW i nabierać wagi gdyby ten nie wiedział, że pierwsza walka w HW musi być wygrana. Jeśli huck ją by przegrał to z nabraną masą huckowi by było ciezko wrócic do CW, a w HW by jego pozycja była baardzo słaba. Saureland na to nie może sobie pozwolić i huck ma przetrwać jak Helenius z Chisorą i wygra.
Też trzeba pamietać, że w obozie Povietkina nie dzieje się ostatnio najlepiej, Teddiego Atlasa dziwnie odstawili nie informując go o tym. I povietkin nie nokautuje ostatnio rywali jak kiedyś, znaczy wygrywa przed czasem, ale z rywalami którzy często przed czasem padają, z tymi co mają twardy łeb, a taki ma Huck nie idzie mu wygrywanie przed 12 rundą.
A wygrana przed czasem to jedyny sposób, aby pokonać Hucka, jak to zrobił Cunnigham, który pewnie jakby go nie znokautał to by przegrał na pkt (tak wiem podana pkt po walce wskazywała Cunninghama, ale gdyby Huck dotrwał do końca wg mnie punktacja byłaby inna)

Dlatego stawiam w tej walce na Hucka. I wyżej user określał procentowe szanse, wg mnie 99% szans jest, że będzie wałek, a 1% że Povietkin wygra przed czasem.
A i jeszcze jedno, Huck i Povietkin pewnie nie raz ze sobą sparowali, Saureland by nie wystawiał Hucka przeciwko Povietkinowi, gdyby nie wiedział że Huck przetrwa 12 rund. Musiał sobie dobrze radzić huck na tych sparingach z povietkinem, inaczej nie wierze, że do tej walki by doszło.

jancio09 35

jancio09

Użytkownik
Musiał sobie dobrze radzić huck na tych sparingach z povietkinem, inaczej nie wierze, że do tej walki by doszło.
Ta pewnie go znokautował jak wszystkich sparingpartnerów.
Hukić to drewno.To widać i każdy nawet jak sie nie zna na boksie to zauważy.Povietkin wygra na bank to walkę a jedyne ale to ten właśnie przekręt.Jeśli Hucka zamęczył i położył Cunn to wierze że to samo zrobi Sasza.
Jednak wałka się boje jak cholera-nie chce by ktoś taki jak Huck miał pas nawet &quot;wicemistrza&quot;.WBA to śmieszna federacja w której Wujek ma jakieś układy więc i sędziów punktowych i ringowego z łatwością może ustalić

maloun 20

maloun

Użytkownik
Kiedy ostatnio na gali saurelanda nie było wałka? Jak walczył Proksa z Sylvestrem i musieli zatrzymać walkę.
Jak nie zatrzymają to będzie werdykt jak Chisora Helenius. Nie wierzę, że Povietkin zdominuje jeszcze bardziej Hucka, niż Chisora, który wygrał wszystkie rundy z heleniusem.
Jeśli takiego gościa nieobliczalnego jak Chisora oszukali po takiej walce, gdzie zniszczyl Heleniusa, to co Povietkin musialby zrobić? Po tym co zobaczyliście w finlandii sądzicie, że te walki na jego galach nie maja już wydrukowanych wyników?? Jeśli tak to przepraszam, ale jesteście naiwni. Ja po tym co zobaczyłem w walce chisora-helenius nie mam wątpliwości, że Saureland może oszukać w każdej walce na oczach całego świata i nic, nikt mu nic nie zrobi.
Chciałbym sie mylić dla dobra boksu i żebyście po tej walce wybrechtali moją &quot;analizę&quot;, ale obawiam się, że jak walka nie skończy sie przed czasem to Povietkin nie wygra.
Saureland nie jest głupi i wie kogo sciągnąć dla swoich zawodników, tak jak sciagnieli petera dla heleniusa bo wiedzieli ze peter jest skończony-otyły mieli info pewnie z jego otoczenia, podobnie frenkel-enzo.
Pisząc, że huck radził sobie z povietkinem na sparingac, miałem to na myśli (co myślę klarownie napisałem), że gdyby dostawał ostro to by go saureland nie wystawił na povietkina. NIGDZIE NIE NAPISALEM, że huck go nokautował czy pokonywał, tylko ze prawdopodobnie niezle sobie radził na tyle, że w normalnej walce przetrwa 12 rund i dlatego dali go na ruska.
Jeszcze się odnosię do Proksa- SYlvester, bo pewnie zaraz ktoś napisze, że jak tak saureland super dobiera rywali to czmeu sylvestra wystawił na prokse. Otóż odpowiadam, saureland już skreślił sylvestra o czym świadczyła tez jego walka przed walką z proksą. Saureland nie wiązał z nim już żadnych planów biznesowych, wiec nie zależało mu na tyle, aby uruchamiać proces &quot;wałka&quot; w federacji ????

bebad 46

bebad

Użytkownik
Oczywiście że Povetkin. Jest większy, silniejszy, dużo lepszy technicznie. Styl Hucka wygląda miej więcej tak... uciekanie po ringu i od czasu do czasu furiacka ślepa seria... myślicie że Saszke to przestraszy i jak nigdy zacznie się cofać ? To będzie zwyczajna deklasacja. Hukic wniósł na wage zaledwie 94 kg co może oznaczać tylko tyle że po sromotnej porażce i upokorzeniu zejdzie do cruiser.
Albo Povetkin wysoko na pkt albo przez tko, być może nawet Huck zostatnie poddany przez narożnik. Innej opcji nie ma

maloun 20

maloun

Użytkownik
ALbo, że chce szybkością pokonać povietkina dlatego taka waga.
Huck ma jakiś tam swój styl, jak powiedziałeś ucieka po ringu i z to z czym nie mogę się do końca zgodzić to - furjackie ataki. Owszem te ataki, ale nie do końca to jest furia, one sa przygotowane.
Styl hucka to cofanie się obrona za podwójną gardą i wypalanie mocnych prawych jak jakiś wejdzie i wyczuje, że przeciwk poczuł wówczas furjacki atak.
Nie popełnia błedu adamka który przytył do 100kg i ani to siłu mu nie dało, ani wytrzymałości. Jedynie sprawiało, że stał się wolniejszy niż mógłby być przy niższej wadze.
Ja sądze, że huck na pkt, albo povietkin przez tko/rtd.

K 8

kubaohio

Użytkownik
Huck dostał jakiś list w którym mu grożono. Żeby to go nie wystraszyło i żeby nie był spięty przez to. Na boxingnews o tym pisali

assassin84 119

assassin84

Użytkownik
Wałki wałkami, ale jakby na każdej gali Sauerland robił przekręt to w końcu WBA mu się dobierze do tyłka. W sumie nie rozumiem w jaki sposób on bezkarnie przekręcił tyle walk ?
Zobaczcie jeszcze jedną rzecz prędzej czy później z Kliczkami musi zawalczyć posiadacz paska od spodni (WBA Regular), a przecież walka Kliczko - Huck to się nie sprzeda.

bebad 46

bebad

Użytkownik
a przecież walka Kliczko - Huck to się nie sprzeda
Dlaczego nie ? W niemczech obaj są niesamowicie popularni i to wystarczy. Skoro Wład jest w stanie wypełnić stadion z Mormeckem to co dopiero Huckem.

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Dlaczego nie ? W niemczech obaj są niesamowicie popularni i to wystarczy. Skoro Wład jest w stanie wypełnić stadion z Mormeckem to co dopiero Huckem.
Nie sprzeda się dlatego, że Huck mimo sporej popularności i wygranej z Powietkinem to od Kliczki by dostał wielkie lanie, nie ma warunków na Kliczkę i umiejętności, a sam Sauerland to nie wszystko...
Powietkin jest prawdziwym ciężkim i podobnie jak kilku nie doszukuję się tu sensacji, jak Powietkin nie wygra przez KO lub TKO to wygra na punkty.
Obecnie tylko Powietkin w wadze ciężkiej jest w stanie wygrać z Kliczką, ale do tego też jeszcze daleka droga.

bebad 46

bebad

Użytkownik
Nie sprzeda się dlatego, że Huck mimo sporej popularności i wygranej z Powietkinem to od Kliczki by dostał wielkie lanie, nie ma warunków na Kliczkę i umiejętności, a sam Sauerland to nie wszystko...
Skoro miałby Huck pas WBA regular to Wład musiałby z nim zawalczyć. Ewentualna wygrana z Saszą zrobiłaby z niego jeszcze większego guru i nie ma wogle mowy o tym aby ta walka nie mogla się sprzedać. Obaj zarobiliby kokosy. Dużo większe niż Wałdzio dostanie za Mormecka,
Huck nie jest popularny aby walka z Kliczko nie mogła się sprzedać ? to co dopiero ma mówić Vicio kiedy walczył z Sosnowskim... pełny stadion a Sosna zupełnie anonimowy w niemczech

hugues 4,8K

hugues

Użytkownik
Musial by sie zdarzyc jakis kataklizm albo walek stulecia zeby Povietkin przegral ta walke.
Mysle, ze jest to zwykly pojedynek zrobiony typowo pod niemiecka publiczke, Huck przegra i sie nic nie stanie w sumie dla niego bo pasa i tak nie straci, a kasa dla obydwu jak i dla telewizji pojdzie niemala.

bebad 46

bebad

Użytkownik
Niezła beka... szwaby przekręcili swojego ????
Huck powinien to wygrać... Ciekawe co dalej. Rewanż, ktoś inny w hw czy powrót do cruiser ?

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Walka ładna, dobra dla oka, musiało chłopaków boleć:razz:
Sędziowanie wielka parodia, to ciągłe ich rozdzielanie, widać było jakby sędzia pomagał Rosjaninowi aby nie dostał KO lub TKO, co najmniej w kilku sytuacjach widoczne jak ich rozdzielał ale po jaki ch... to człowiek nie wie.
A wynik to już kompletny absurd. 115:113 lub nawet 116:112 dla Hucka było, jak napisał poprzednik Niemcy przekręcili swojego ale chyba dla nich Povietkin jest więcej warty. Huck zwycięzcą walki i oby anulowali po jakimś czasie wynik lub nakazali rewanżu bo to będzie parodia jeżeli taki werdykt przejdzie.

hugues 4,8K

hugues

Użytkownik
Niezle jaja sie zrobily z tej walki, coz Povietkin nie mogl przegrac, zawsze to lepiej miec dwoch mistrzow niz jednego w stajni. Chyba sie walka lekko wymknela Suderlandowi z podkontroli lol
szkoda troche Hucka ale przynajmniej mozna ladnie zaksiegowac ????

assassin84 119

assassin84

Użytkownik
Sauerland powiedział sędziom, że ma być wałek jak zawsze, a tu się okazało, że to jego czempion jednak był lepszy, a że było za późno, żeby odkręcać z sędziami to sędziowie przekręcili wynik ????
Obserwowałem kurs na livie w bet365, w pewnym momencie wyniósł 4,00 na Povietkina, do końca walki był w granicach 2,2-2,7. Zagrałem to za symboliczne 10 zł, bo jak w walce Helenius - Chisora był kurs w ostatniej rundzie ok. 5,00 na Heleniusa i czułem bardzo mocno wałka, a nie zagrałem to byłem zły na siebie cały następny dzień ????

jancio09 35

jancio09

Użytkownik
Walka ładna, dobra dla oka, musiało chłopaków boleć:razz:

Sędziowanie wielka parodia, to ciągłe ich rozdzielanie, widać było jakby sędzia pomagał Rosjaninowi aby nie dostał KO lub TKO, co najmniej w kilku sytuacjach widoczne jak ich rozdzielał ale po jaki ch... to człowiek nie wie.

A wynik to już kompletny absurd. 115:113 lub nawet 116:112 dla Hucka było, jak napisał poprzednik Niemcy przekręcili swojego ale chyba dla nich Povietkin jest więcej warty. Huck zwycięzcą walki i oby anulowali po jakimś czasie wynik lub nakazali rewanżu bo to będzie parodia jeżeli taki werdykt przejdzie.
Nie wiem czy ty się na boksie nie znasz czy jaki ...Przecież Huck cały czas faulował,sciągał głowe i walił w tył a w boksie takie rzeczy są zabronione.Sędzia ringowy to pomagał ale Hukiciowi bo powinien on mieć odjęte według mnie punkty za te faule.Przy każdym zejściu w dół Saszy Marco łapał go lewą i bił cepy z prawej.

Ciosy Hukića mocniejsze i bardziej widoczne a Povietkin zadawał więcej(przynajmniej początkowo).
No i to co pisałem ta dziurawa obrona Saszy przez co dostawał sporo ciosów.Do tego brak pomysłu na walke-nie wiem czy to tylko brak Atlasa czy po prostu słabość Povietkina.Szasza zawsze puchł ale dziś to był jakiś koszmar z jego strony,ledwo na nogach stał.Boks Hucka był prosty jak zawsze-schowany za gardą lewy prosty i pary prosty lub cep,kilka podbródków próbował.

Walka mogła się podobać za tą dramaturgie.
Nie punktowałem walki jednak kiedy obejrze powtórke sobie to popunktuje i zobacze jaki wynik mi wyjdzie

Otrzymane punkty reputacji: +2
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom