Wrzesień 2011
Zaczynami kupony we wrześniu, wcześniej ciągle coś mi przeszkadzało i szybko zaprzestawałem prowadzenie tematu. Mam nadzieję, że teraz wszystko pójdzie zgodnie z planem.
TYP 1 # [Tobet]
????
Hiszpania - Polska
Typ: Polska under 63.5
Stawka: 3/10
Już dziś rozpoczynają się Mistrzostwa Europy w koszykówce, które zostaną rozegrane na Litwie. Nasza kochana reprezentacje nie ma praktycznie żadnych szans na awans do dalszej części rozgrywek. W "naszej" grupie zagrają:
Hiszpania, Turcja, Portugalia, Litwa oraz Wielka Brytania. Jedyną drużyną na mniej więcej naszym poziomie będzie zespół z Portugalii, choć i tu o zwycięstwo nie będzie łatwo.
W pierwszym spotkanie
Biało-Czerwoni zmierzą swe siły z największym kandydatem do końcowego zwycięstwa, czyli Hiszpanią. Obrońcy tytułu, dawno nie grali w tak mocnym składzie. Trener Sergio Scariolo ma do dyspozycji takich zawodników jak:
bracia Gasol, Rudy Fernandez, Juan Carlos Navarro, Ricky Rubio czy ten który nie dawno dostał hiszpański paszport,
Serge Ibaka. Z pewnością cała drużyna jest naszpikowana gwiazdami i na każdej pozycji jest po 2-3 wysokiej klasy zawodników. W sparingach poprzedzających Wrześniowy turniej, Hiszpanie zagrali ośmiokrotnie.
Wygrali siedem spotkań, a tylko raz ulegli kadrze Litwy (18/08/2011 Kowno
Hiszpania -
Litwa 76 - 88). Najlepszym strzelcem w tamtym meczu jak i we wszystkich spotkaniach towarzyskich był Pau Gasol. Hiszpanie w tych pojedynkach średnio w każdym meczu
rzucali 82 punkty, a tracili tylko 63.
Nasz zespół grał bardzo, ale to bardzo średnio w spotkaniach sparinogwych.
Trener Ales Pipan razem se swoimi podopiecznymi rozegrali 10 meczów kontrolnych, lecz tylko w
dwóch udało im się wygrać. Takie nadzwyczajne zdarzenie miało miejsce z
Bułgarią 64:55 oraz Bośnią i Herzegowiną 86:68. W tych pojedynkach towarzyskich
Polska traciła średnio 71 oczek, a
rzucała zalediwe 64. Wydaje mi się, że brak Lampego, Gortata i słaba forma Kelatiego spowoduje, że siła ogania naszego zespołu jest na prawdę słaba. Wątpię by przeciwko reprezentacji Hiszpanii, która jest głównym kandydatem do końcowego zwycięstwa Nasi chłopcy potrafili rzucić więcej punktów niż 63.5. Uważam, że granica jak na Biało-Czerwonych jest zbyt wysoka, a po takim kursie, żal nie spróbować.