>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

9 kolejka Serie A [25.10.11 - 27.10.11]

Status
Zamknięty.
simons 646

simons

Forum VIP

Serie A wraca w środku tygodnia. Inter spróbuje poprawić swoją sytuacje w tabeli, na wyjeździe z Atalantą. Bardzo ważne spotkanie w Neapolu, gdzie gospodarze, mają szansę zatrzymać, obecnie pierwszą w tabeli Udinese.
Zapraszam do dyskusji

PRAWDOPODOBNE SKŁADY

duda 380

duda

Użytkownik
Ciekawie wygląda Inter, który wraca na właściwy tor, zapewne będą chcieli podtrzymać dobrą passę, sądzę że tego meczu na pewno nie przegrają, a i raczej zgarną kolejne trzy punkty, no ale Atlanta pokazała już w tym sezonie że to nie chłopaki do bicia i łatwo nie będzie.
Hit kolejki Napoli - Udinese. Goście w wielkim gazie, ostatnie mecze to przekonywujące zwycięstwa, ale każda passa ma swój kres. Może nadszedł czas na przerwanie jej? Na pewno nie odważyłbym się postawić czystej dwójki, ale X2 wygląda ciekawie.

S 408

swergoc

Użytkownik
Juventus - Fiorentina
Juve - mistrz remisów w tym sezonie. Na 7 kolejek aż 4 remisy. Ostatni mecz to remis u siebie 2-2 z Genuą. Chyba za dużo tych podziałów punktów. Czas coś wygrać.
Ten ostatni mecz zremisowany trochę pechowo. Patrzę przez pryzmat całego spotkania, w którym to zespołem przeważającym był Juventus.
Czego brakuje Bianconerim, że nie wygrywają meczów? Zaangażowania? Wytrwałości? Determinacji? Ciężko mi jest to ocenić. Niestety nie było mi dane obejrzeć wszystkich meczy Juve w tym sezonie. Ale jedno wiem, remisów mają aż nadto. Natomiast dzisiejszy rywal do najmocniejszych nie należy i u siebie powinni sobie z nim poradzić. Kibice narzekają na leniwego i nieskutecznego Vucinica. Może powinien usiąść na ławce?
Jeżeli chodzi o Fiorentinę - też bardzo lubią dzielić się z innymi. Ostatnie dwa spotkania to remisy, odpowiednio 0-0 z Cesenę na wyjeździe i 2-2 z Catanią u siebie. Jednak zespół z Florencji, w przeciwieństwie do Juventusu, już w tym sezonie przegrał. Nawet dwukrotnie. Przegrali z Udinese i Lazio. Zespoły o podobnym potencjale do Juve? Moim zdaniem tak.
Juve nie wygrało od blisko 3 lat u siebie z Fiorentiną. Czas to zmienić. Ja stawiam na zwycięstwo gospodarzy.
Typ: 1✅
Kurs: 1,72

Genoa - AS Roma
Po bardzo dobrym początku sezonu Geona wróciła na &#39;swoje tory&#39;. Zespół jest budowany od kilku ładnych lat, jednak bez skutku. Marnotrawione pieniądze na transfery to niestety norma w tym klubie.
Ten świetny początek to 7 punktów po 3 meczach. Ograli Lazio i Catanię oraz zremisowali z rewelacją początku rozgrywek - Atalantą. Jednak potem nadeszły gorsze czasy. Ostatnie 4 mecze to 2 porażki (Chievo, Parma - na wyjazdazch) i 2 remisy (Lecce-dom, Juventus-wyjazd). Nie uważam aby zespół z Genui znajdował się na tyle w dobre dyspozycji aby pokonać Romę.
Roma ma jeden problem w tej chwili moim zdaniem. Tym problemem jest to, że po strzeleniu bramki i objęciu prowadzenia, natychmiast oddają rywalowi pole gry. Czasami się udaje dowieźć wynik do końca meczu, jak z Palermo, a czasami niestety skutki są bardzo przykre, a mam tu na myśli derbowy mecz z Lazio. Nie mniej jednak widać postęp w grze rzymian. Jeżeli ten aspekt, o którym pisałem zostanie wyeliminowany, a defensywa będzie się spisywać poprawnie to wróżę Romie kolejne zwycięstwo. Niestety tego pewny nie jestem, dlatego gram z podpórką.
Mała dygresja: na 10 ostatnich spotkań pomiędzy tymi drużynami, aż 9-krotnie wygrywali gospodarze. Tylko raz wygrał gość (była to Roma w 2007 roku). Co ciekawe ani razu nie padł remis, co jak na włoskie warunki normą nie jest.

Typ: X2 ⛔
Kurs: 1,50

Otrzymane punkty reputacji: +5
lajcik 87

lajcik

Użytkownik
Witam

Dzisiaj o godzinie 20:45 odbędzie się spotkanie pomiędzy plasującym się na 3 miejscu Juventusem a znajdującą się w środku tabeli Fiorentiną. Juventusowi w ostatnich kolejkach nie wiedzie się najlepiej zanotował 4 remisy i zaledwie 1 zwycięstwo ale za to jakie? Z AC Milanem 2:0. Fiorentina w swoich 5 ostatnich kolejkach 3 razy remisowała , 1 raz wygrała i 1 raz doznała goryczy porażki z dobrze dysponowanym w tym sezonie Lazio. Obie drużyny ostatnio nie pokazują nic wielkiego. Juventus zagra bez kontuzjowanych Buffona oraz Giaccheriniego. W kadrze gości zabraknie natomiast Cassaniego, Kroldrupa, Montolivo. Jest to spore osłabienie dla drużyny gości.Jak zgodnie podkreśla się we Florencji trener Sinisa Mihajlovic miał przed rozpoczęciem tego sezonu niemal idealne warunki do stworzenia dobrego zespołu, dlatego wymówek w razie niepowodzenia nie będzie mieć.Na razie Viola na boisku prezentuje się nieźle, ale wyniki są dość przeciętne. Miejsce w środku tabeli z pewnością nie zaspokaja ambicji, ale klub nadal ma wiele czasu, by dołączyć do czołówki. Podobnie jak w przypadku Genoi, także dla Fiorentiny mecz z Juventusem na jego terenie może być okazją do przełamania. Gości z pewnością stać na remis, choć lekkim faworytem wydają się być miejscowi. Stawiam tutaj na niespodziankę , mam nadzieję na wygraną w tym meczu Fiorentiny,która nie spełnia oczekiwań postawionych przed tym sezonem. Jak będzie zobaczymy już o 20:45.

Prognozowane składy:
Juventus: Storari – Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Pirlo, Marchisio, Pepe, Vucinic, Matri, Estigarribia
Fiorentina: Boruc – De Silvestri, Gamberini, Natali, Pasqual, Munari, Behrami, Vargas, Cerci, Gilardino, Jovetic
Moje propozycje :
Fiorentina win @5,50⛔
under 2,5 gola @1,80⛔

pirelli 739

pirelli

Forum VIP

Maicon po meczu z Chievo zapowiedział, że dla graczy Interu sezon tak na prawdę dopiero się rozpoczął. Nie wiem do końca co miał na myśli, bo chyba nie fakt, że od wspomnianego meczu z Chievo Inter zacznie regularnie punktować i odbije się od dna. Bo przecież na drodze już jutro staje fenomenalnie grająca Atalanta, a potem Stara Dama, która dzisiaj objęła przewodnictwo w tabeli. Wracając do Atalanty, to Interowi zawsze z nią gra się ciężko, to chyba przez fakt, że oba miasto niemal ze sobą sąsiadują (ok 50 km różnicy) i w zasadzie są to tzw. Derby Lombardii. Za Atalantą obecnie przemawia na prawdę wiele począwszy od roli gospodarza, bo obecną formę i na prawdę bardzo pozytywną grę takich graczy jak Morales, Denis czy Schelotto. Atalanta w tym sezonie już pokazał, że potrafi przeciwstawiać się silnym zespołom ( remis z Palermo, Udine czy nawet zwycięstwo z Genoa). Inter w dalszym ciągu to wielka niewiadoma. Ranieri potasował trochę składem i ma nadzieję, że wszystko jakoś się ułoży. Jeśli Ranieri nie tknie czegoś nowego w zespół to może przejść do niechlubnej historii w której to Inter nigdy w historii nie zajął na koniec sezonu gorszego miejsca w lidze niż 13 lokata. Tego jednak mu nie życzę.
Co do jutrzejszego meczu, to myślę, że będzie on piekielnie trudny dla Interu. Wygrana z Chievo była może i pewna, ale nie tak do końca przekonywująca, że już zespół wyszedł z kryzysu. Atalanta w obecnej formie to doskonałe przetarcie dla Interu przed meczem z Juve. Nie będę już zachwalał gry beniaminka, bo to doskonale wszyscy wiedzą, jak grają. Pewnie to odjęcie 6pkt. w jakiś motywujący sposób podziało na graczy z Bergamo.
Wracają jeszcze raz do jutrzejszego meczu, to liczę na otwartą i odważną grę gospodarzy. Inter pewnie rozpocznie strasznie nerwowo. Mam nadzieje, że padną bramki dla obu ekip. Atalanta nie ma nic do stracenia, a Inter musi praktycznie punktować, bo Moratti chyba w innym wypadku oszaleje na starość.
Przypuszczalne składy:

Atalanta: Consigli; Masiello, Lucchini, Capelli, Peluso; Schelotto, Cigarini, Padoin, Bonaventura, Moralez; Denis.

Inter: J. Cesar; Maicon, Lucio, Chivu, Nagatomo; Zanetti, Stanković, Obi; Sneijder; Zarate, Pazzini.

Absencje:
Atalanta - Doni, Brighi, Manfredini, Ferreira Pinto
Inter - Forlan, Viviano, Samuel, Poli, Ranocchia, Coutinho

Typ: Obie strzelą ✅ [1:1]
Kurs: 1.72

leon92mielonka 355

leon92mielonka

Użytkownik
Lazio - Catania | Typ: 1 - 1,73 Bet365 ⛔

Choć w zespole gospodarzy nie obejrzymy kilku ważnych graczy wydaje się, że chęć objęcia po tej kolejce fotela lidera jest na tyle duża, że Lazio zdoła zdobyć dziś komplet punktów. Widać wyraźnie, że drużyna ta jest na fali i gra ładną, przekonującą piłkę. Na pewno Catania postawi dość trudne warunki, ale nie jest to drużyna grająca świetnie w obronie, stąd wydaje mi się, że duet Cisse - Klose zdoła dzisiaj postraszyć bramkarza przyjezdnych. Potencjał zdecydowanie po stronie Lazio, forma też. Spodziewałem się kursu ok. 1,50. Wobec takiego współczynnika, jaki zapodali nad bukmacherzy nie można przejść obojętnie. Dlatego też zdecydowałem się na ten typ.

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Spotkanie: Napoli - Udinese
Typ: Powyżej 5.5 kartki
Kurs: 2.20
Bukmacher: Bet365
Stawka: 3j
Analiza: O 20:45 dojdzie do najciekawszego spotkania spośród wszystkich spotkań 9 kolejki Serie A, a mianowicie na Stadio Sao Paolo zmierzą się jedenastki Napoli i Udinese. Udinese w lidze radzi sobie znakomicie i do tego spotkania będzie przystępować z drugiego miejsca, mając jednak jeden mecz mniej, gdyż już wczoraj rozegrało się spotkanie Juventusu z Fiorentiną. &quot;Stara Dama&quot; wygrała to spotkanie 2:1, wyprzedzając pierwsze Udinese w tabeli o 1 punkt. Napoli natomiast zajmuje piątą pozycję w Serie A, do tej pory podopiecznym Mazzarriego udało się zdobyć 11 punktów. To spotkanie na pewno będzie bardzo zacięte, bowiem obie ekipy, w tym sezonie chcą zająć miejsce premiowane grą w europejskich pucharach, z drugiej strony Udinese, może także powalczyć o Mistrzostwo Włoch, dobrze wszyscy wiemy, jak w tamtym sezonie dzielnie walczyli z najlepszymi ekipami na zapleczu włoskiej piłki m. in. Inter, Milan, Juventus czy Roma.
Nie będę tutaj pisał historii wszystkich spotkań, ale przytoczę ostatnie 4:

19/09/09 SEA Napoli 0 - 0 Udinese (2 żółte kartki)
07/02/10 SEA Udinese 3 - 1 Napoli (7 żółtych kartek + czerwona)
28/11/10 SEA Udinese 3 - 1 Napoli (7 żółtych kartek)
17/04/11 SEA Napoli 1- 2 Udinese (5 żółtych kartek + czerwona)

Jak widać w ostatnich spotkaniach, potyczki między tymi drużynami do łagodnych nie należą, sporo walki, której dziś nie zabraknie.
Myślę, że 6 kartek jest spokojnie do osiągnięcia, a kurs kusi.

kuba7 19

kuba7

Użytkownik
Palermo - Lecce

O 20:45 dojdzie do spotkania zamykającego 9 kolejkę Serie A. Zajmujące 11 pozycje Palermo z dorobkiem 10 punktów po 7 rozegranych meczach. Goście natomiast zajmują miejsce znajdujące się w strefie spadkowej jak na tą chwilę czyli 19. Mają na swoim koncie zaledwie 4 punkty po 7 rozegranych meczach. Palermo w tym sezonie w 3 meczach , które grało u siebie wszystkie wygrała. Ogrywając takie drużyny jak Siena,Cagliari i Inter. Jak widać forma Palermo na własnym stadionie jest świetna. Natomiast Lecce na wyjazdach radzi sobie średnio. Zanotowali jak do tej pory w 3 meczach , porażkę,remis oraz wygraną z Bologną. Gospodarze w ostatnich meczach przegrali 2 razy z Milanem i Romą. Lecce natomiast remis oraz porażka 3-4 z Milanem. Mecz mieli już praktycznie wygrany , prowadząc 3-0 potrafili przegrać z Milanem w drugiej połowie 3-4. Palermo do tego spotkania podejdzie w optymalnym składzie. Natomiast w drużynie gości zabraknie takich piłkarzy jak Di Michele, Diamoutene, Ferrario, Julio Sergio. Żaden z tych piłkarzy nie wystąpił w spotkaniu z Milanem.

Palermo: Tzorvas - Pisano, Silvestre, Cetto, Balzaretti, Migliaccio, Bacinovic, Acquah, Ilicic, Hernandez, Miccoli

Lecce: Benassi - Oddo, Carrozzieri, Tomovic, Mesbah, Piatti, Obodo, Giacomazzi, Bertolacci, Corvia, Cuadrado

Moje propozycje na ten mecz :
Palermo - Lecce 1 @1,57✅
Palermo -1 @2,08✅

Otrzymane punkty reputacji: +5
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom