>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

9 kolejka Primera Division

Status
Zamknięty.
tbm 642

tbm

Forum VIP
Przed nami 9 kolejka Primera Division przez wielu uważanych za najlepsza ligę świata. Hitem tej serii spotkań będzie pojedynek Sevilli z Valencią. Sevilli, która po słabym starcie sezonu chyba wkońcu się przebudziła i Valencii, ktora dotąd nie zaznała smaku porażki w meczu wyjazdowym. A jak będzie tym razem?

Zapraszam do typowania i analizowania spotkań 9 kolejki Primera Division. ;)

Oto pary tej serii spotkań wraz z notowaniami u bukmachera Bwin:

stanczi 0

stanczi

Użytkownik
Witam wszystkich :!:

Jest to mój pierwszy post na forum, choć jestem już pewien okres zarejestrowany. Znudziło mi się bierne śledzenie Waszych typów i postanowiłem, że od czasu do czasu spróbuje pomóc własnym typem i własnymi przemyśleniami:spokodfhgfh:. W bukmacherkę bawię się już pewien okres i nie traktuję jej jako sposobu na życie, zapewne podobnie, jak większość z Was

Jak napisał Pan o nicku TBM, ligę hiszpańską uważam za najlepszą na świecie. Właśnie ta liga do typowania podchodzi mi najbardziej i to na ten temat będę zwracał szczególna uwagę (choć wiadomo, że niespodzianki zdarzają się wszędzie i to się nie zmieni)

Wracając do tematu. Jak dla mnie, warto zwrócić uwagę na mecz Racingu Santander z Getafe. Goście rozegrają trzeci mecz w przeciągu 8 dni. W poprzedni weekend odnieśli pierwsze ligowe zwycięstwo nad beniaminkiem Murcią, po dość bezbarwnym meczu. Kończyli go w 10, a czerwoną kartkę ujrzał strzelec pierwszej bramki Kepa Blanco, który tym samym musi pauzować w meczu z Racingiem. W czwartek rozegrali bardzo ciężki mecz wyjazdowy w pucharze UEFA, w którym pokonali, co mogło okazać się niespodzianką (podobno puchary rządzą się swoimi prawami), Tottenham 2:1. Po tych dwóch meczach nie należy oczekiwać po zawodnikach z przedmieść stolicy pełni świeżości i formy, a biorąc pod uwagę fakt, jak Getafe radzi sobie w lidze na wyjazdach [0-0-4] jeszcze gorzej o akcent optymistyczny. Gospodarze natomiast, zremisowali ostatni mecz z Realem Betis na wyjeździe, w dość pechowych okolicznościach (kilka dogodnych sytuacji, przestrzelony rzut karny). Ich bilans meczy u siebie to [2-1-1]. Zwycięstwa z drużynami pokroju Getafe, czyli Levante i Real Valladolid stawiają gospodarzy w świetle faworyta, pozostałe mecze to remis z Barceloną i porażka z Villarreal. Podsumowując, w meczu liczę na polski akcent ???? , wynik underowy oscylujący w granicy 1:0, lecz przekonany jestem do czystej &quot;jedynki&quot;.

Poza tym jednym meczem, zastanawiam się również nad zagraniem:
Levante - Atletico over 2,5
Osasuna - Valladolid 1
Athletic Bilbao - Real Betis 1

Proszę o komentarze.
Pozdrawiam!;-)

tbm 642

tbm

Forum VIP
Stanczi niewątpliwie masz rację odnośnie meczu Racing Santander - Getafe ;) Goście mogą być zmęczeni ciągłym graniem, a w czwartkowym spotkaniu z Tottenhamem na boisku zapewne pozostawili duuużo zdrowia. Choć z drugiej strony ta pierwsza ligowa wygrana oraz wygrana pucharowa mogą dodać skrzydeł piłkarzom Getafe, którzy moga iść za ciosem i zdobyć punkty w kolejnym spotkaniu... ale mimo wszystko wydaje mi się, że faworytem tego spotkania jest Racing, który po sprzedaniu bramkostrzelnego Zigicia sprowadził Meme Tchite i Ebiego Smolarka. Mam nadzieję, że przynajmniej jeden z nich w tym meczu zdobędzie bramkę, która może okazać się tą zwycięską. Bo podobnie jak Stanczi spodziewam się wyniku underowego tj. 1:0... 2:0 dla Santander ;)
Mój typ: Racing Santander

Drugim spotkaniem, które zresztą zainteresowało mnie najbardziej ze wszystkich spotkań tej kolejki Primera Division jest mecz Levante - Atletico Madryt, w którym upatruję zwycięstwa gości. Drużyna Levante od nieco ponad tygodnia ma nowego trenera, ale jak wszyscy wiemy nie można od razu odmienić stylu gry drużyny dlatego też Levante w poprzedniej kolejce uległo Sevilli. Uważam, że moje ulubione Atletico jest w tym sezonie lepsza drużyną od Sevilli i również nie powinno mieć problemów z ograniem Levante. Co prawda Rojiblancos grali w czwartek z Lokomotiwem Moskwa, ale trener Aguirre dysponuje całkiem szeroką i wyrównaną kadrą tak więc w niedzielnym spotkaniu będzie miał kto grać ;) Podsumowując, liczę na kolejną wygraną Atletico ;) Typuję wynik 2:0 ;)
Mój typ: Atletico Madryt

beau 1

beau

Forum VIP
W końcu gra Atletico zaczyna mnie przekonywać.Remis w pucharze UEFA to dobry rezultat a Levante gra bardzo słabo.Arweładze rzadko wychodzi w pierwszym składzie.Agguero udowodnił z Lokomotivem,że jest w świetnej formie.Przeczuwam,że forma Atletico się ustabilizowała i teraz piłkarze ze stolicy Hiszpanii zaliczą ładną serię zwycięstw.Typ:Atletico

tbm 642

tbm

Forum VIP
A co sadzicie o meczu Mallorca - Espanyol ?? ????
Espanyol kontynuuje obecnie świetną passę zwycięstw i to nad nie byle kim... bo m.in Valencią, Sevillą i w ostatniej kolejce z Realem Madryt ! Wyniki podopiecznych Ernesto Valverde są więc rewelacyjnie jednakże nie może to trwać wiecznie. Wydaje mi się, że zawodnicy Espanyolu moga tym razem zagrać słabszy mecz, ale to wcale nie musi oznaczać, że przegrają... ;)

Mallorca ma całkiem solidną ekipę i w tym sezonie może sprawić jeszcze niejedną niespodziankę. (w tym sezonie wyjazdowy remis 1:1 z Atletico). Uwazam, ze w sobotnim meczu gospodarzy stac conajmniej na remis, ktory przerwie swietną passę Espanyolu.

W tym meczu typowałbym remis ;)

beau 1

beau

Forum VIP
Ja podobnie jak TBM od razu jak zobaczyłem ten mecz pomyślałem o remisie.Mallorca poczyna sobie całkiem nieźle ale dziś przyjdzie im się zmierzyć z Espanyolem,który jest faworytem tego spotkania ale niezdecydowanym.Seria 4 zwycięstw to za dużo na Espanyol dziś ta seria zostanie przerwana.

stanczi 0

stanczi

Użytkownik
Jeżeli chodzi o mecz Mallorca - Espanyol to wolałbym się nie wypowiadać, bo każdy wynik w tym meczu jest możliwy, chociaż remis najbardziej prawdopodobny.

W meczu Levante - Atletico podobnie jak TBM spodziewam sie wygranej gości, przy czym, wydaje mi się, że ujrzymy efekt pracy nowego trenera gospodarzy w postaci strzelonej bramki i dlatego typuje wynik overowy. ;)

Chciałem się jeszcze podzielić przemyśleniami na temat niedzielnego meczu

FC Barcelona - UD Almeria (handi 0:1) kurs 1.65 expekt
Jak dla mnie, zdarzenie zdecydowanie warte zagrania. FC Barcelona swój ostatni mecz ligowy przegrała 1:3 ze świetnie spisującym się zespołem Villarreal, co poniekąd można tłumaczyć &quot;wirusem FIFA&quot;. W związku z powołaniami reprezentacyjnymi i urazami, trener Frank Rijkaard, przed jednym z najcięższych meczów w sezonie, miał do dyspozycji &quot;aż&quot; 4 zawodników pierwszej drużyny, z których to, tylko bramkarz Victor Valdes regularnie występował w podstawowej jedenastce, a przygotowania całego zespołu, już po powrocie wszystkich zawodników, trwały zaledwie 2 dni. Do składu, po kontuzjach, powracają: Yaya Toure na pozycję defensywnego pomocnika, co pozwoli przesunąć Inieste na pozycję środkowego pomocnika ( w końcu !!) a także Zambrotta, Marquez, i niepowołany na mecz z &quot;łodziami&quot; Ronaldinho.
Przy dopingu kilkudziesięcio-tysięcznej publiczności, w świątyni futbolu - Camp Nou, nie widzę innej możliwości, jak wysokiej wygranej gospodarzy. Typ 3:0 i nie mniej :spokodfhgfh:

Z 0

zicoo

Użytkownik
Drugim spotkaniem, które zresztą zainteresowało mnie najbardziej ze wszystkich spotkań tej kolejki Primera Division jest mecz Levante - Atletico Madryt, w którym upatruję zwycięstwa gości. Drużyna Levante od nieco ponad tygodnia ma nowego trenera, ale jak wszyscy wiemy nie można od razu odmienić stylu gry drużyny dlatego też Levante w poprzedniej kolejce uległo Sevilli. Uważam, że moje ulubione Atletico jest w tym sezonie lepsza drużyną od Sevilli i również nie powinno mieć problemów z ograniem Levante. Co prawda Rojiblancos grali w czwartek z Lokomotiwem Moskwa, ale trener Aguirre dysponuje całkiem szeroką i wyrównaną kadrą tak więc w niedzielnym spotkaniu będzie miał kto grać ;) Podsumowując, liczę na kolejną wygraną Atletico ;) Typuję wynik 2:0 ;)
Mój typ: Atletico Madryt
Także uważam, że Atletico powinno odnieść tutaj zwycięstwo.
Prawdopodobne składy:
Levante: Storari - Descarga (c), Alvaro, Serrano, Rubiales - Viqueira, Tomassi - Ettien, Angel, Juanma - Riganò
Atletico: Franco - Perea, Pablo, Zé Castro, Lopez - Maxi (c), Maniche, Raul Garcia, Simão/Luis Garcia - Forlán, Agüero

chery 0

chery

Użytkownik
Ja proponuje dac taki meczyk Osasuna-Valladoid czysta 1

Moja Analiza:Osasuna od kiedy interesuje sie La Liga zawsze była grożna u siebie w tym sezonie równiez to potwierdza bilans spotkan u siebie 2-1-0
Zawsze mówie ze Osasuna jest bardzo trudna do ogrania u siebie wygrali z Levante nie można sie temu dziwic ale juz wynniki 0-0 z Barca czy też zwyciestwo nad Villareal 3-2 to już wielkie niespodzianki.Osasuna stała by mocno w lidze gdyby grali lepiej na wyjazdach a tak zajmuja dopiero 14 miejsce mając 1 zaległy mecz.Moim zdaniem to dobry typ kurs atrakcyjny zespol gra u siebie gdzie czuje sie znakomicie,kadrowo sa rowniez mocni szkoda tylko ze juz u nich niegra Raul Garcia.
Valladoid no jak to przewaznie bywa jak na beniaminka rozpoczal dobrze sezon
dali rade pokonac Espanyol zremisowac z Realem i Depor.
Ale jak wiekszosc beniaminków zacieło sie i ponosi porażke za porażka.
Mecze wyjazdowe:1-0-3 owszem ograli Espanyol minimalnie dostali z Valencia 2-1 to wszystko moglo by pokazac ze moga dzis wygrac ale to bylo na poczatku sezonu kiedy temu zespolowi szlo.Mozna by sie zastanawiac czy sie dzis nie przelamia rywal troche mniej wymagajacy ale nie wierze w to ze Osasuna da sobie dzis odebrac 3 pkt poniewaz jeszcze raz powtorze drużyna swojego boiska i bedą chcieli pokazac kibicom ze stac ich na dobre wynniki i co najwazniejsze poprawe pozycji w lidze!

golas_12 0

golas_12

Użytkownik
FC Sevilla - Valencja CF

Dzisiajszego wieczoru zagraja ze soba dwie czolowe druzyny hiszpanskiej Primera Division. FC Sevilla po serii porazek zdolalo sie przelamac w meczu z Levante ale w tabeli zajmuje bardzo slabe 12 miejsce. Valencja jest na 3 miejscu i ostatnio pokonala Deportivo. Mysle ze mecz bedzie zaciety i padnie duzo bramek.
Valencja w dotychczasowych 8 meczach zanotowala 7 razy over. Sevilla natomiast w 8 meczach 4 razy over.
Sklady:
Sevilla:
Palop, De Sanctis, Daniel, Boulahrouz, Adriano, Fazio, Crespo, Dragutinovic, Martí, Renato, Poulsen, Keita, Jesús Navas, Diego Capel, Luis Fabiano, Koné, De Mul oraz Kanouté.

Valencia:
Ca&amp;ntilde;izares, Hildebrand,Miguel, Caneira, Marchena, Albiol, Alexis, Moretti, Albelda, Sunny, Baraja, Angulo, Vicente, Joaquín, Gavilán, Arizmendi, Zigic, Silva oraz Morientes.

typ: over 2,5 kurs: 1,85

tbm 642

tbm

Forum VIP
Wczoraj trafiony typ na remis w meczu Mallorci z Espanyolem ✅ ;)

A na dzisiaj proponuję dwa zwycięstwa klubów z Madrytu ;) Co prawda trochę już o Atletico napisałem, ale nie zaszkodzi napisać jeszcze raz ;)

Levante - Atletico Madryt
Moje ulubione Atletico po słabym początku sezonu nareszcie złapało wiatr w żagle i w ostatnich spotkaniach prezentuje się naprawdę dobrze. Przed tygodniem Rojiblancos dali prawdziwy popis gry pokonując na własnym stadionie Real Saragossa 4:0. Po tym spotkaniu kibice oraz działacze klubu byli zachwyceni... oby więcej takich spotkań! Dzisiejszy rywal a więc drużyna Levante gra w tym sezonie bardzo słabo co zresztą zaowocowało już zmianą szkoleniowca. &quot;Nowa miotła&quot; nie pomogła jednak w wywalczeniu choćby remisu w meczu poprzedniej kolejki z Sevillą, z którą Levante przegrało 0:2 i na chwilę obecną kwestią czasu wydaje się fakt kiedy ta drużyna spadnie z Primera Division. W środku tygodnia piłkarze Atletico rozegrali jeszcze spotkanie pucharu UEFA z Lokomotiwem Moskwa gdzie zremisowało 3:3. W tamtym meczu szkoleniowiec Rojiblancos -&gt; Javier Aguirre dał odpocząć kilku zawodnikom, a z racji, że Atletico ma naprawdę szeroką kadrę nie sądzę aby była mowa o jakimkolwiek zmęczeniu przed meczem z Levante. Dodatkowo porównując obecną formę Sevilli, która przed tygodniem wygrała na przedmieściach Walencji oraz Atletico uważam, że podopieczni Aguirre są znacznie lepiej dysponowani. I nawet jeśli piłkarze Levante poprawili swoją dyspozycję to nie sądzę aby w dzisiejszym spotkaniu byli wstanie dorównać piłkarzom Atletico. Bardzo dobrze dysponowany w ostatnich spotkaniach jest kapitan Atletico Maxi Rodriguez i między innymi na jego dobrą postawę liczę w dzisiejszym spotkaniu. Aupa Atleti!!!
Przypuszczalne składy:
Levante: Storari - Descarga, Alvaro, Bruno, Rubiales - Berson, Tommasi, Miguel Angel, Juanma - Riga, Rigano
Atletico: Leo Franco - Antonio Lopez, Ze Castro, Pablo, Perea - Luis Garcia (Reyes), Raul Garcia, Maniche, Maxi Rodriguez - Forlan, Aguero
Mój typ: Atletico Madryt - 1,65 w Unibet

Real Madryt - Deportivo La Coruna
Królewscy w ostatnich spotkaniach jakby nieco spuścili z tonu. Porażka z Espanyolem i dosyć wymęczona wygrana z Olympiakosem, ale co ważne... wygrana. Mimo kłopotów kadrowych z jakimi borykają się gospodarze dzisiejszego spotkania (dotyczą one głównie obrony) uważam, że są zdecydowanymi faworytami tego meczu. W nieziemskiej wręcz formie znajduje się obecnie Robinho, który swoją grą potrafi przechylić szalę zwyciestwa na korzyść swojej drużyny. Tak też właśnie było we wspominanym spotkaniu z Olympiakosem. Dzisiejsi rywale drużyny z Madrytu, Deportivo La Coruna przed tym sezonem dosyć znacznie się osłabili. Ogólnie... Deportivo w ostatnich latach stacza się po równi pochyłej i z każdym sezonem osiąga coraz słabsze rezultaty. W moich przedsezonowych przewidywaniach zakwalifikowałem drużynę Deportivo do tych, które będą walczyły o utrzymanie i nadal podtrzymuję swoją tezę. W dzisiejszym spotkaniu także nie ma zbyt wielu atutów aby coś osiągnąć na Santiago Bernabeu, dlatego też uważam, że Królewscy w których barwach zagrają tacy piłkarze jak Robinho, Raul czy Van Nisterlooy pewnie wygrają z Deportivo, które na własnym obiekcie zazwyczaj ogrywali.
Przypuszczalne składy:
Real: Casillas - Marcelo, Metzelder, Sergio Ramos, Salgado - Robinho, Guti, Gago, Higuain - Raul, Van Nisterlooy
Deportivo: Aouate - Pablo, Lopez, Coloccini, Luis - Verdu, Guardado - Sergio, De Guzman, Rodriguez - Xisco
Mój typ: Real Madryt - 1,33 w Unibet

beau 1

beau

Forum VIP
Remis Mallorci z Espanyolem ładnie wyczuliśmy z kolegą ???? .Dziś sam gram Atletico.Ciekaw jestem jak zagra Sevilla z Valencią bez trenera Juande Ramosa.Myślę, że nie wygrają z Nietoperzami.Valencia po porażce z Rosenborgiem głównie spowodowanej słabą dyspozycją obrońców i Canizaresa podniesie się i osiągnie korzystny wynik z Sevillą.

tbm 642

tbm

Forum VIP
W tym tygodniu w dziale Primera Division cztery typy i cztery trafione ✅
Oby częsciej taka skuteczność w typowaniu Primery była przy mnie ;)

Atletico zagrało dobry mecz i pokonało 1:0 słabe Levante, które po tej porażce jeszcze bardziej zakotwiczyło się na dnie tabeli. Królewscy grali słabo... ale ostatecznie pokonali Deportivo 3:1. Racing Santander ograł Getafe, które najwidoczniej nie jest wstanie rywalizować na dwóch frontach.. ligowym i pucharowym. W sobotnim spotkaniu Mallorca podzieliła się punktami z Espanyolem.

Levante - Atletico 2 - 1,65 ✅
Real - Deportivo 1 - 1,33 ✅
Racing - Getafe 1 - 2,10 ✅
Mallorca - Espanyol X - 3,10 ✅

Na innych boiskach Barca poradziła sobie z Almerią wygrywając 2-0. Osasuna straciła punkty remisując u siebie z Valladolid. Bilbao po nudnym meczu podzieliło się punktami z Betisem. Sevilla pewnie pokonała Valencię, która wydaje się być w lekkim kryzysie. Swój mecz pewnie wygrał również Real Saragossa, który zagrał znacznie lepiej niż przed tygodniem w meczu z Atletico.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom