Wczoraj trafiony typ na remis w meczu Mallorci z Espanyolem
A na dzisiaj proponuję dwa zwycięstwa klubów z Madrytu
Co prawda trochę już o Atletico napisałem, ale nie zaszkodzi napisać jeszcze raz
Levante - Atletico Madryt
Moje ulubione Atletico po słabym początku sezonu nareszcie złapało wiatr w żagle i w ostatnich spotkaniach prezentuje się naprawdę dobrze. Przed tygodniem Rojiblancos dali prawdziwy popis gry pokonując na własnym stadionie Real Saragossa 4:0. Po tym spotkaniu kibice oraz działacze klubu byli zachwyceni... oby więcej takich spotkań! Dzisiejszy rywal a więc drużyna Levante gra w tym sezonie bardzo słabo co zresztą zaowocowało już zmianą szkoleniowca. "Nowa miotła" nie pomogła jednak w wywalczeniu choćby remisu w meczu poprzedniej kolejki z Sevillą, z którą Levante przegrało 0:2 i na chwilę obecną kwestią czasu wydaje się fakt kiedy ta drużyna spadnie z Primera Division. W środku tygodnia piłkarze Atletico rozegrali jeszcze spotkanie pucharu UEFA z Lokomotiwem Moskwa gdzie zremisowało 3:3. W tamtym meczu szkoleniowiec Rojiblancos -> Javier Aguirre dał odpocząć kilku zawodnikom, a z racji, że Atletico ma naprawdę szeroką kadrę nie sądzę aby była mowa o jakimkolwiek zmęczeniu przed meczem z Levante. Dodatkowo porównując obecną formę Sevilli, która przed tygodniem wygrała na przedmieściach Walencji oraz Atletico uważam, że podopieczni Aguirre są znacznie lepiej dysponowani. I nawet jeśli piłkarze Levante poprawili swoją dyspozycję to nie sądzę aby w dzisiejszym spotkaniu byli wstanie dorównać piłkarzom Atletico. Bardzo dobrze dysponowany w ostatnich spotkaniach jest kapitan Atletico Maxi Rodriguez i między innymi na jego dobrą postawę liczę w dzisiejszym spotkaniu.
Aupa Atleti!!!
Przypuszczalne składy:
Levante: Storari - Descarga, Alvaro, Bruno, Rubiales - Berson, Tommasi, Miguel Angel, Juanma - Riga, Rigano
Atletico: Leo Franco - Antonio Lopez, Ze Castro, Pablo, Perea - Luis Garcia (Reyes), Raul Garcia, Maniche, Maxi Rodriguez - Forlan, Aguero
Mój typ: Atletico Madryt - 1,65 w Unibet
Real Madryt - Deportivo La Coruna
Królewscy w ostatnich spotkaniach jakby nieco spuścili z tonu. Porażka z Espanyolem i dosyć wymęczona wygrana z Olympiakosem, ale co ważne... wygrana. Mimo kłopotów kadrowych z jakimi borykają się gospodarze dzisiejszego spotkania (dotyczą one głównie obrony) uważam, że są zdecydowanymi faworytami tego meczu. W nieziemskiej wręcz formie znajduje się obecnie Robinho, który swoją grą potrafi przechylić szalę zwyciestwa na korzyść swojej drużyny. Tak też właśnie było we wspominanym spotkaniu z Olympiakosem. Dzisiejsi rywale drużyny z Madrytu, Deportivo La Coruna przed tym sezonem dosyć znacznie się osłabili. Ogólnie... Deportivo w ostatnich latach stacza się po równi pochyłej i z każdym sezonem osiąga coraz słabsze rezultaty. W moich przedsezonowych przewidywaniach zakwalifikowałem drużynę Deportivo do tych, które będą walczyły o utrzymanie i nadal podtrzymuję swoją tezę. W dzisiejszym spotkaniu także nie ma zbyt wielu atutów aby coś osiągnąć na Santiago Bernabeu, dlatego też uważam, że Królewscy w których barwach zagrają tacy piłkarze jak Robinho, Raul czy Van Nisterlooy pewnie wygrają z Deportivo, które na własnym obiekcie zazwyczaj ogrywali.
Przypuszczalne składy:
Real: Casillas - Marcelo, Metzelder, Sergio Ramos, Salgado - Robinho, Guti, Gago, Higuain - Raul, Van Nisterlooy
Deportivo: Aouate - Pablo, Lopez, Coloccini, Luis - Verdu, Guardado - Sergio, De Guzman, Rodriguez - Xisco
Mój typ: Real Madryt - 1,33 w Unibet