>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

9 Kolejka Premier League 27-28.10.2012

Status
Zamknięty.
anderson-silva 3,5K

anderson-silva

Użytkownik
Newcastle - West Bromwich over 2,5 @ 1,72 (Unibet) 2:1 ✅ bramka w 94 minucie
Dzisiaj na St. James Park przyjeżdża ofensywnie usposobiona drużyna z West Bromwich. Biorąc pod uwagę dobrą ofensywę w drużynie Srok zapowiada się dobry pojedynek okraszony w bramki. Najważniejszą statystyką w tym meczu jest fakt, iż na 5 ostatnich pojedynków między tymi zespołami padał wynik overowy. Ba, to nie były wyniki over 2,5; a 2 razy over 5,5; 2 razy over 3,5; i raz over 4,5. Na 5 ostatnich meczów Newcastle 3 razy padał wynik over 2,5; jednak w dwóch ostatnich meczach wyniki były 1:1 oraz 1:0. Drużyna z West Bromwich ma podobną statystykę, na 5 ostatnich meczów 3 razy over 2,5; raz wynik 1:0, raz wynik 1:1. Jak dla mnie over 2,5 jest pewny.
Southampton - Tottenham over 2,5 @ 1,53 (Unibet) 1:2
Drużyna Southamptonu strzela bardzo dużo bramek, jednocześnie dużo traci co powoduje że w kontekście tego meczu myślę o wyniku overowym. Na ostatnie 5 meczów Święci 4 razy zanotowali wynik overowy, jedynie w pucharze ligi z Sheffield spotkanie zakończyło się wynikiem 2:0. U ekipy Kogutów ma się to trochę inaczej, tylko 2 razy padał wynik overowy, z Manchesterem United i Chelsea Londyn, jednak Tottenham traci bramki nawet ze słabymi zespołami. Potwierdzeniem tego są wyniki 1:1 w Słowenii z Mariborem i 1:1 w Grecji z Panathinaikosem (a w LE grają podstawowym składem). Z pewnością w tym meczu Tottenham będzie walczył o zwycięstwo, jednak aby zgarnąć 3 punkty będzie potrzebował minimum 2 bramek, gdyż Southampton na pewno zdobędzie bramkę.
Pięknie siadło. Dałem jeszcze over w Chelsea - United, ale tego nie opisywałem bo już pojawiły się takie typy ;).

Otrzymane punkty reputacji: +6
F 52

fejser

Użytkownik
Chelsea - MU powyżej 9 celnych strzałów@ 1,85✅

Słuchajcie ja wyłapałem ciekawa propozycje na dzisiejszy mecz Chelsea-MU otóz na Expekcie jest opcja pon/pow 9 celnych strzałów , kurs 1,85. Moim zdaniem to niezły kąsek. Nie chce mi się wierzyc, że nie padnie przez 90min 9 celnych strzałów. Na przeciw sibei wkońcu staja najlepsi snajperzy w Premier Ligue.

ha, to był świetny pomysł !:cool:

Otrzymane punkty reputacji: +3
pnc 0

pnc

Użytkownik
Chelsea- Man Utd

Chelsea posiada silniejsza druga linie i obrone od czerwonych diablow, graja szybka i efektowna pilke, co pokazali w meczu z silnymi Spurs. United to solidna firma, graja swoje i wygrywaja, lecz moim zdaniem moze to byc zbyt malo na chelsea, ktora gra na wlasnych smieciach. Jako, ze remis bylby satysfakcjonujacy dla Utd, polecam azjana.
Chelsea +0 @ 1.752 (Pinnacle)

bo86bo 18,3K

bo86bo

Użytkownik
Jestem kibicem United ale jestem zniesmaczony bo takich zwycięstw nie uznaje, sędzia powinien zostać zdegradowany... gol na 2-3 ze spalonego... nie ładnie w ****, o tyle.

C 8

cesar90

Użytkownik
Jako ciekawostkę podam że pan Mark Clattenburg ostatni raz sędziował mecz United rok temu. Było to pamiętne 6:1, to tak w nawiązaniu do artykułu który jakiś czas tu wrzuciłem i toczyła się na jego temat dyskusja.

kylu88 806

kylu88

Użytkownik
obudz sie ziomus, wtedy to MU poleglo 1-6 więc co ma piernik do wiatraka... przestań chrzanić zacznij rozmawiać
Wlasnie wtedy Clattenburg wyrzucil Evansa w 47minucie meczu. City prowadzilo tylko 1-0 i wszystko sie moglo zdarzyc bo to wynik normalny, do podgonienia. I przez to ze wyrzucił Evansa i United poległo AZ 1-6 federacja odsunela Clattenburga od spotkan United, az... do dzis. A dzis ? Ladnie sie odplaca sedzia swojemu &quot;mentorowi&quot;. Przeciez ta kartka dla Torresa to parodia i kabaret. I ta bramka ze spalonego, boze.

rafu 247

rafu

Użytkownik
No tak... O ile na temat slusznosci czerwonej kartki dla Torresa jeszcze mozna by dyskutowac (widzialem tylko jedna powtorke i wydawalo mi sie, ze jednak nie byl zahaczany), o tyle czerwo dla Ivanovica jak najbardziej niesluszne. Widac bylo, ze Young sam sie wywraca... Potem jeszcze gol na 2:3 ze spalonego, ktorego liniowy nie mial prawa nie widziec. Ja osobiscie jestem zazenowany i zaczynam popierac tych, ktorzy mowia, ze ManU co sezon dostaje kilkanascie punktow od sedziego. Niestety ale w PL obserwuje sie coraz wiecej pomylek sedziow, a dziwnym trafem bardzo czesto korzysta na tym ManU...

pnc 0

pnc

Użytkownik
problem tkwi w tym, ze tam kazdy arbiter sie myli, bo w Anglii jest zadzwiwiajaco niski poziom sedziowania, a gra ciagle przyspiesza.. niestety powtorek nie ma i nie zapowiada sie, zeby byly.. a szkoda

michael-angelo 40

michael-angelo

Użytkownik
No tak... O ile na temat slusznosci czerwonej kartki dla Torresa jeszcze mozna by dyskutowac (widzialem tylko jedna powtorke i wydawalo mi sie, ze jednak nie byl zahaczany), o tyle czerwo dla Ivanovica jak najbardziej niesluszne. Widac bylo, ze Young sam sie wywraca... Potem jeszcze gol na 2:3 ze spalonego, ktorego liniowy nie mial prawa nie widziec. Ja osobiscie jestem zazenowany i zaczynam popierac tych, ktorzy mowia, ze ManU co sezon dostaje kilkanascie punktow od sedziego. Niestety ale w PL obserwuje sie coraz wiecej pomylek sedziow, a dziwnym trafem bardzo czesto korzysta na tym ManU...
Oglądałeś może mecz Manchesteru z Kogutami? Koniec końców, każda pomyłka sędziego się wyrówna. Jeszcze nie raz i nie dwa sędzie coś zabierze albo da, zarówno MU jak i Chelsea. Co oczywiście nie znaczy, że podobało mi się dzisiejsze sędziowanie.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Niestety ale w PL obserwuje sie coraz wiecej pomylek sedziow, a dziwnym trafem bardzo czesto korzysta na tym ManU..
Mało widziałeś.
Na poczatek prosiłbym o kulturalną dyskusję na poziomie, a wulgaryzmy schować do kieszeni.
Też mi się sędziowanie nie podobało. O ile w pierwszej połowie widowisko było fajne, o tyle w II sędzia już popsuł. Co do czerwonej Ivanovicia. Na gorąco uważam, że się należała. Young wychodził sam na sam, Bronek wpadł w nigo zahaczył go ze 2x, to że Young ma zdolności aktorskie wiadomo więc wykorzystał okazję. Ivanović zbytnio nie protestował więc sądze, że dobrze wiedział co robi, choć akurat CFC łapała wiatr w żagle to nawet jakby już udało się strzelił na 2:3 to jeszcze wynik byłby sprawą otwartą.
Co do sytuacji z Torresem. Torres wiedział, że ma już kartkę na koncie. Fakt, faul Evansa był ale taki minimalny, że nawet w powtórkach w zwolnionym tempie słabo było go widać. Po za tym sędzia widział tylko plecy Torresa, Evans skrobnął go po piszczelach. Faul był, ale Torres rzucił się jakby mu nogę urwało i stąd sędzia to podciągnął pod symulkę. Ostatnio dużo się mówi o karaniu symulantów ( patrz Young czy Suarez ) to chciał zabłysnąć. Tylko szkoda, że w taki głupi sposób. Dobijając praktycznie Chelsea. Gol na 2:3 pewnie i tak by wpadł, bo ciężko się bronić 20 minut w 9, ale taki spalony to kolejna kompromitacja sędziów.
Dopiero mamy początek sezonu, a już tyle złego z tym sędziowaniem. Fakt, ze szybkość gry idzie do przodu, dlatego mam nadzieję że i technika pójdzie do przodu.

rafu 247

rafu

Użytkownik
Ja wiem, ze pomylki to norma, ale zawsze po takich meczach zostaja kontrowersje. A w tym co zrobil dzis liniowy, przy 3 bramce dla ManU, mozna smialo doszukiwac sie celowego nie odgwizdania spalonego. Bo jesli tego nie widzial, to znaczy, ze jest slepy.
Btw. nie powinno byc tak, ze to co sedzia w jednym meczu zabierze, da w innym. Takie sytuacje sa chore i nakrecaja ta spirale pomylek. I nie sadze, ze koniec koncow wszystko sie wyrowna, bo zawsze znajdzie sie ktos kto na tym poniesie tylko straty.

arek666 29

arek666

Użytkownik
Co do czerwonej Ivanovicia. Na gorąco uważam, że się należała. Young wychodził sam na sam, Bronek wpadł w nigo zahaczył go ze 2x, to że Young ma zdolności aktorskie wiadomo więc wykorzystał okazję.
A co Ivanovic miał zrobić skoro Valencia wbiegł przed niego? Mial się zatrzymać w miejscu?

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
A co Ivanovic miał zrobić skoro Valencia wbiegł przed niego? Mial się zatrzymać w miejscu?
No to mógł się zatrzymać, wtedy Young miałby ułatwione zadanie. Dobrze wiedział czym grozi ewentualna wywrotka Younga , który wychodził sam na sam z Cehem. Podjął ryzyko, Young to skrzętnie wykorzystał i efekt jest jaki jest.
Podkreślam, że tą sytuację oceniam jeszcze z punktu oglądania meczu w TV, żadnych powtórek jeszcze nie oglądałem.

arek666 29

arek666

Użytkownik
No to mógł się zatrzymać, wtedy Young miałby ułatwione zadanie. Dobrze wiedział czym grozi ewentualna wywrotka Younga , który wychodził sam na sam z Cehem. Podjął ryzyko, Young to skrzętnie wykorzystał i efekt jest jaki jest.
Podkreślam, że tą sytuację oceniam jeszcze z punktu oglądania meczu w TV, żadnych powtórek jeszcze nie oglądałem.
Widziałeś kiedyś aby rozpędzony obrońca stanął w miejscu? Zwolnienie w chwili gdy zawodnik MU go wyprzedził nic by nie dało i tak zostałby &quot;zahaczony&quot;

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
@Konrad

Błędy zawsze będą u sędziów,ale weź tak z boku popatrz an te dwie sytuacje z czerwonymi.W obu sytuacjach mieliśmy do czynienia z minimalnym kontaktem zawodników,w obu sytuacjach wszystko działo się na dużej szybkości i w obu sytuacjach sędzia był za plecami faulowanego.Pytanie więc dlaczego w jednej sytuacji faul widział i dał za niego czerwoną a w drugiej nie widział faulu tylko symulkę? Chciałbym to zwalić wyłącznie na czynnik ludzkiej omylności i słabej psychiki pana Clatenburga..

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Widziałeś kiedyś aby rozpędzony obrońca stanął w miejscu?
Kurde to była ironia :|
Zwolnienie w chwili gdy zawodnik MU go wyprzedził nic by nie dało i tak zostałby &quot;zahaczony&quot;
czyli był źle ustawiony.
Szkoda, że tak szeroko teraz będzie to komentowane i łączone z United. Błędów w Premier League jest co nie miara, dużo gorsze niż te dzisiejsze na Stamford ale dużo kibiców , niedzielnych kibiców właśnie zasiada do oglądania takich meczów i później z ust do ust i wychodzi, że sędziowie ciągną za uszy United po 3pkt. Uwierz mi, że w sezonie oglądam około 150 meczów Premier League, i z meczu na mecz poziom sędziowania jest coraz gorszym i automatycznie jestem za wprowadzeniu technologii do piłki.
@Konrad
Błędy zawsze będą u sędziów,ale weź tak z boku popatrz an te dwie sytuacje z czerwonymi.W obu sytuacjach mieliśmy do czynienia z minimalnym kontaktem zawodników,w obu sytuacjach wszystko działo się na dużej szybkości i w obu sytuacjach sędzia był za plecami faulowanego.Pytanie więc dlaczego w jednej sytuacji faul widział i dał za niego czerwoną a w drugiej nie widział faulu tylko symulkę? Chciałbym to zwalić wyłącznie na czynnik ludzkiej omylności i słabej psychiki pana Clatenburga..
Ale ja stoje z boku i patrzę. Widze tu złe sędziowanie, ewidentne błędy i brak konsekwencji. Bo Rooney mający już żółtą kartkę na koncie i faul taktyczny też powinien wylecieć z boiska a nie wyleciał. Widziałem też także, że Chelsea po dwóch ciosach na początku wstało z kolan i przejmowało mecz. Dalej uważam, że Ivanovic popełnił błąd i wyleciał zasłużenie z boiska a później już samo poleciało. Sędzia to też człowiek, i też ma prawo się mylić. No ale te błędy były ewidentne aczkolwiek podkreślam, że dużo gorsze widziałem decyzje. Choćby sytuacja, gdzie Everton grał z Newcastle i piłka metr była w bramce a sędzia nie gola nie uznał. Tego się tak nie komentowało bo to Sroki dostały prezent i mało kto oglądał mecz. Gra CFC z United, linka działającego znaleźć nie można, a tu taki ZONK i robią się zaraz głupie teorie spiskowe.

pnc 0

pnc

Użytkownik
Sam postawialem na Chelsea, a po 2-2 juz witalem sie z gaska, ale zupelnie zgadzam sie z Konradem. 1 czerwona zasluzona, wbiegl mu w nogi, gdy tamten wychodzil sam na sam i tyle. Druga to parodia, ok mogl sie pomylic, ale nie moze walic od razu zoltej, skoro slabo widzi (tym bardziej, ze zdawal sobie sprawe, ze Torres ma juz jedna zolta). Trzecia bramka tez smieszna, bo Hernandez byl nawet za bramkarzem.. Ale tak czy siak United, by cos wsadzilo, bo to byla kwestia czasu przy 11 na 9.. Widac sedzia pozniej sie niestety zreflektowal, bo Luiz to chyba ze 4 zolte powinien dostac, za swoje chamskie popychanie, odpychanie, bicie rywali. A jesli to kogos interesuje, to jestem kibicem Arsenalu (i swoja droga Arteta tez wczoraj wsadzil bramke ratujaca 3 pkty z metrowego spalonego)

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Sam postawialem na Chelsea, a po 2-2 juz witalem sie z gaska, ale zupelnie zgadzam sie z Konradem. 1 czerwona zasluzona, wbiegl mu w nogi, gdy tamten wychodzil sam na sam i tyle. Druga to parodia, ok mogl sie pomylic, ale nie moze walic od razu zoltej, skoro slabo widzi (tym bardziej, ze zdawal sobie sprawe, ze Torres ma juz jedna zolta). Trzecia bramka tez smieszna, bo Hernandez byl nawet za bramkarzem.. Ale tak czy siak United, by cos wsadzilo, bo to byla kwestia czasu przy 11 na 9.. Widac sedzia pozniej sie niestety zreflektowal, bo Luiz to chyba ze 4 zolte powinien dostac, za swoje chamskie popychanie, odpychanie, bicie rywali. A jesli to kogos interesuje, to jestem kibicem Arsenalu (i swoja droga Arteta tez wczoraj wsadzil bramke ratujaca 3 pkty z metrowego spalonego)
No z Artetą masz rację.Dodam jeszcze nieuznany gol Suareza dziś zdobyty prawidłowo.
Ktoś tam na BBC napisał,że to właśnie dzięki takim decyzjom i towarzyszącym im emocjom Premier League jest najchętniej oglądaną ligą na świecie ????

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Dziś widzieliśmy kolejny dowód na to że united to najwięksi oszuści którzy bez pomocy sędziów nie wygraliby kompletnie nic, w ubiegłym sezonie w LM nie mają chyba swoich sędziów i odpadli z najłatwiejszej grupy, ciekawe kiedy się wreszcie skończy ten cyrk z sędziowaniem bo to jest chore żeby takie rzeczy działy się w najlepszej piłkarskiej lidze...
A Liverpool? Czy to kolejny &quot;przypadek&quot; że sędzia nie uznaję prawidłowo zdobytego gola dla Liverpoolu i zabiera dwa punkty? Na pewno NIE...
E:
jakbyśmy byli na fejsssbuku to bym Ci lajka kliknął jak stąd do Liverpoolu i z powrotem
Też bym chciałby być w taki dobrym humorze jak Ty, niestety nie mogę, bo co mecz PL oglądam to jedynie się wku***.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
No z Artetą masz rację.Dodam jeszcze nieuznany gol Suareza dziś zdobyty prawidłowo.
Ktoś tam na BBC napisał,że to właśnie dzięki takim decyzjom i towarzyszącym im emocjom Premier League jest najchętniej oglądaną ligą na świecie ????
Zalezy co się komu podoba. Wiadomo, mecze sędziują ludzie, błędy się zdarzają ale aż tyle błędów, gdzie połowę widać z przed telewizora to IMO chluby nie przynosi. ja za co innego pokochałem Premier Legaue
Dziś widzieliśmy kolejny dowód na to że united to najwięksi oszuści którzy bez pomocy sędziów nie wygraliby kompletnie nic, w ubiegłym sezonie w LM nie mają chyba swoich sędziów i odpadli z najłatwiejszej grupy, ciekawe kiedy się wreszcie skończy ten cyrk z sędziowaniem bo to jest chore żeby takie rzeczy działy się w najlepszej piłkarskiej lidze...
A Liverpool? Czy to kolejny &quot;przypadek&quot; że sędzia nie uznaję prawidłowo zdobytego gola dla Liverpoolu i zabiera dwa punkty? Na pewno NIE...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom