Leeds vs West Ham / X2 @ 2,02 STS
Typ trochę na przełamanie, po za tym wcale nie uważam aby młoty jakoś znacznie odstawały od gospodarzy.
Wiemy jak wygląda gra oby ekip w tym sezonie. West Ham na wyjazdach potrafił zremisować z Evertonem czy łatwo wywieźć 3 oczka z City Ground. Po za tym bardzo słabo, ale zbytnio nic wielce lepszego nie możemy powiedzieć o Leeds. Ostatnia porażka z Burlney czy Kogutami. W pierwszym spotkaniu na pewno Leeds nie zasłużyło na porażkę.
Mam również przed oczami ich mecze z Newcastle czy Fulham, gdzie nie usnąć przy tych spotkaniach to był wyczyn. Obie nie zapunktowały od dwóch spotkań, obie nie prezentują świetnego futbolu. Muszą zacząć punktować, aby nie obudzić się z ręką w nocniku. Żaden wynik w tym spotkaniu nie będzie dla mnie zaskoczeniem, uważam że obie są w stanie ten mecz wygrać i szanse oceniam 55/45 a co za tym idzie w moich oczach kurs na przyjezdnych jest przesadzony.
Podpieram ten typ remisem, który wcale nie jest tak mało realny. Kurs 2,02 na brak wygranej gospodarzy mnie jak najbardziej przekonuje.