>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

9. kolejka PlusLigi (17-19 listopada)

Status
Zamknięty.
D 12

denison

Użytkownik
Hej, co myslicie dzis o Kielcach kursy jak narazie rozkladaja sie w miare rowno Bielsko 1,7 a Kielce 1,9 sts. Mysle ze kielce powinny dzisiaj wygrac ale jestem ciekaw innych opinni.

C 259,7K

czary-mary

Użytkownik
Bielsko musi w końcu coś wygrać. Mega długa czarna passa. Sprawa Kielc jest zadziwiająca. Przed sezonem sparowali chyba w 12 pojedynkach. Wygrali tylko jedno spotkanie. Nagle teraz w lidze radzą sobie bardzo fajnie i plasuja się w środku ligowej stawki. Jest to raczej wynik ponad możliwości. W poprzednim meczu Bielszczan z bardzo dobrej strony pokazał się atakujący Gryc. Zdobył coś koło 22 punktów w 4 setach, bo o tie breaku nie ma nawet co tu wspominać. Bielsko po kursie 1.85 bierze ten mecz, 2.80 na Handi tez wydaje się być ciekawa opcja. W poprzedniej kolejce Bielszczanie odpoczywali i mieli sporo czasu na spokojny trening

D 12

denison

Użytkownik
Bielsko musi w końcu coś wygrać. Mega długa czarna passa. Sprawa Kielc jest zadziwiająca. Przed sezonem sparowali chyba w 12 pojedynkach. Wygrali tylko jedno spotkanie. Nagle teraz w lidze radzą sobie bardzo fajnie i plasuja się w środku ligowej stawki. Jest to raczej wynik ponad możliwości. W poprzednim meczu Bielszczan z bardzo dobrej strony pokazał się atakujący Gryc. Zdobył coś koło 22 punktów w 4 setach, bo o tie breaku nie ma nawet co tu wspominać. Bielsko po kursie 1.85 bierze ten mecz, 2.80 na Handi tez wydaje się być ciekawa opcja. W poprzedniej kolejce Bielszczanie odpoczywali i mieli sporo czasu na spokojny trening
Bielsko mialo juz wygrac z Czestochowa, z kim jak nie z nimi itd. Opieranie typu na zasadzie przelamania serii nie jest najlepsza argumentacja w tym meczu wszystko idzie w kierunku kielc forma, sklad, tabela a bielsko tylko tyle ze gra u siebie.

Otrzymane punkty reputacji: +5
gabka92 2,6K

gabka92

Użytkownik
Bielsko-Biała - Effector

Effector @1.90 Bet365 ✅✅✅
Effector WYGRA pierwszego seta i WYGRA cały mecz @2.62 Bet365 ✅✅✅

15 zespół w tabeli podejmuję 8 drużynę z Kielc. Sprawa jest bardzo dziwna, jeszcze dwa dni temu kursy na Bet365 na to spotkanie były 1.40-2.40, ale chyba się obudzili, że to jest mega promocja bo nie dość, że Kielce są wyraźnym faworytem to taki kurs?
Bielsko 4 punkty na swoim koncie po 7 meczach, Effector 12 po meczach 8.
Bielsko tylko jedna wygrana i reszta porażek, Effector ma 4 zwycięstwa i 4 porażki(w tym m.in. z Cuprum 2-3, i Jastrzębskim 2-3), więc drużynami z absolutnego TOP-u obecnego sezonu. Bielsko u siebie ma następujące wyniki: 0:3, 0:3, 0:3. A że wygra teraz nagle 3 sety a przegra świetnie radzący sobie Effector są takie same kursy? No wolne żarty, niesamowity walue. Effector na samych wyjazdach to przegrana z Gdańskiem 1:3, wygrana z Czarnymi 3:2, Katowicami 3:0, i przegrana z Olsztynem 0:3, który u siebie wszystkie mecze wygrał za 3 pkt (było to pierwsze spotkanie Kielczan w sezonie gdzie nie ugrali choćby seta). Bielsko zaś przegrało u siebie z Cuprumem 0:3(Kielczanie ugrali z nimi punkt), z Olsztynem 0:3(Effector przegrał tak samo ale w Olsztynie a nie u siebie), I z Katowicami 0:3, Effector wygrał 3:0 i to w Katowicach. Brać póki nie spadnie do 1.50! To tylko pokazuje jak wszyscy idą w tą stronę i kurs ciągle leci na łeb, mówię, 2 dni temu było 2.40 co było totalnym nieporozumieniem z ich strony, liczę na pewne zwycięstwo Effectora, zaczną od wygrania 1 seta a potem powinno być z górki!

Wynik: 21:25/ 2:3

Otrzymane punkty reputacji: +1
C 259,7K

czary-mary

Użytkownik
Bielsko mialo juz wygrac z Czestochowa, z kim jak nie z nimi itd. Opieranie typu na zasadzie przelamania serii nie jest najlepsza argumentacja w tym meczu wszystko idzie w kierunku kielc forma, sklad, tabela a bielsko tylko tyle ze gra u siebie.
Składem personalnym Bielsko bije Kielce o klasę. No i co ze nie wygrali z Częstochowa? Kurs podchodził pod 3 czyli był mega underdogiem, a skończyło się na 5 setach. Spójrz na poprzednie lata spotkań pomiędzy tymi ekipami. Bielsko rok w rok gładko wygrywalo. Mierzą się ze sobą typowo dwa słabe zespoly,wiec zdarzyć może się wszystko. W Bielsku brakowało atakującego. W końcu mocno stawiają na Gryca,który wrócił po kontuzji. Z Janeczkiem nie było gry. Typowa sytuacja na przełamanie. Takie są losy sportu. Jak dla mnie faworytem Bielsko

gabka92 2,6K

gabka92

Użytkownik
Składem personalnym Bielsko bije Kielce o klasę. No i co ze nie wygrali z Częstochowa? Kurs podchodził pod 3 czyli był mega underdogiem, a skończyło się na 5 setach. Spójrz na poprzednie lata spotkań pomiędzy tymi ekipami. Bielsko rok w rok gładko wygrywalo. Mierzą się ze sobą typowo dwa słabe zespoly,wiec zdarzyć może się wszystko. W Bielsku brakowało atakującego. W końcu mocno stawiają na Gryca,który wrócił po kontuzji. Z Janeczkiem nie było gry. Typowa sytuacja na przełamanie. Takie są losy sportu. Jak dla mnie faworytem Bielsko
Skoro zdarzyć się może wszystko to po co grać na będących kompletnie bez formy Bielszczan? I co ma do tego jaki był wynik między tymi drużynami rok temu, czy dwa skoro ekipa Effectora miała co rok inny skład, liczy się tu i teraz, obecna forma a nie jak to było 2 lata temu gdy grali 80% inni zawodnicy na boisku. I czemu piszesz ze typowe dwa słabe zespoły? O ile w przypadku Bielska tak, o tyle to Kielczanie maja 4 zwycięstwa, nieznaczne porażki z Cuprum czy Jastrzebskim(2:3), wiec akurat oni w tym sezonie tacy słabi już nie są, a przed nimi tylko potęgi i finansowo i kadrowo.

D 12

denison

Użytkownik
No rok w rok bielsko nie wygrywalo bo w ostatnich latach na przemian raz ta druzyna wygrywa raz ta, ostatnio bielsko to teraz kielce ???? bilans 5 meczy to 3:2 dla bielska ale tego nie ma co brac pod uwage bo kluby z tej polki co roku wymieniaja pol skladu a nawet caly, dla mnie liczy sie forma a ta jest po stronie kielc i co do tego nie ma dyskusji.. Mozesz liczyc na przelamanie serii ale wszystkie racjonalne przeslanki wskazuja na kielce i kazdy to powie.

C 259,7K

czary-mary

Użytkownik
Obecne miejsce Kielczan to tylko kwestia czasu, będą pikować w dół. Bielszczanie poprzedni mecz rozegrali 2 tygodnie temu. Bezcenny, spokojny trening. Bez napięć, spinania się na mecze. To na bank zaprocentuje w tym meczu. Kielczanie natomiast po bezbarwnej grze porażka z Olszstynem i zwycięstwo z Częstochową po wyrównanym meczu. Z Częstochową to i Bielsko powalczyło i to na wyjeździe. Kiedy przegrywali sety, były to niewielkie różnice. W mojej opinii Kielczanie zawalczą max o 13 miejsce na koniec sezonu

gabka92 2,6K

gabka92

Użytkownik
Obecne miejsce Kielczan to tylko kwestia czasu, będą pikować w dół. Bielszczanie poprzedni mecz rozegrali 2 tygodnie temu. Bezcenny, spokojny trening. Bez napięć, spinania się na mecze. To na bank zaprocentuje w tym meczu. Kielczanie natomiast po bezbarwnej grze porażka z Olszstynem i zwycięstwo z Częstochową po wyrównanym meczu. Z Częstochową to i Bielsko powalczyło i to na wyjeździe. Kiedy przegrywali sety, były to niewielkie różnice. W mojej opinii Kielczanie zawalczą max o 13 miejsce na koniec sezonu
Co z tego, że Bielsko powalczyło z Częstochową i to na wyjeździe, to chyba jedyny pół argument, ja w swojej analizie podałem więcej takich przykładów. Bielsko przegrało 0:3 u siebie z Katowicami, a Effector wygrał 3:0 z nimi na wyjeździe. Bielsko przegrało 0:3 z Olsztynem u siebie, a Effector tak samo ale na wyjeździe (był to pierwszy mecz w sezonie Kielczan gdy nie ugrali choć jednego seta). Bielsko przegrało 0:3 z Cuprum u siebie, Effector u siebie wygrał z nimi 2 sety i zdobył 1pkt. Bielsko u siebie nie wygrało nawet 1 seta! Bielsko przegrało 6 ostatnich spotkań! Takie typy, że Bielsko wygra bo wkońcu muszą można pod każdy typ podsunąć i głupie gadanie takie.

C 92,1K

cybul100

Forum VIP
Olsztyn - ZAKSA
Typ ZAKSA -1.5
Kurs 1.49
Co tutaj dużo mówić ZAKSA jest zdecydowanie lepszym zespołem od rywali pod każdym względem. Nie chce mi się wierzyć, żeby Olsztyn mógłby tutaj znacząco zagrozić przejezdnym. Drużyna z Warmii miała do tej pory dosyć dobry terminarz co zresztą wykorzystali dobrze i to jest ich główną przyczyna wysokiego miejsca. Już ostatni pojedynek z Będzinem pokazał, że jak jest dosyć trudny rywal to ciężko jest punktować. Udało im się tam ostatecznie wywalczyć punkty, ale dzisiaj nawet atut własnej hali nie powinien im dać nawet jednego punktu. Przynajmniej dla mnie jak AZS ugra tutaj seta to będzie spora niespodzianka.

gabka92 2,6K

gabka92

Użytkownik
Olsztyn - Zaksa

Olsztyn +2.5 seta @1.53 Betsson ⛔⛔

Całkowicie się nie zgadzam z przedmówcą, jeżeli AZS ugra choć seta to będzie spora niespodzianka? Wolne żarty... Po 8 kolejkach, Olsztyn 18 punktów, Zaksa 20 punktów. Faktycznie mieli lżejszy terminarz no ale jednak punktów im za darmo nie oddawano. Zdecydowanie bezpieczniejszą opcją jest pograć wygranego choć jednego seta Olsztynian, choć kolega piszę, że to spora niespodzianka będzie, czy aby na pewno?

Wynik Olsztyna u siebie w tym sezonie to:
3:0 z Effectorem (był to jedyny mecz w sezonie Kielczan gdzie nie ugrali choćby seta)
3:1 z Częstochową
3:0 z Katowicami

Wyniki Zaksy na wyjeździe:
3:0 z Espadonem
3:1 z Gdańskiem
3:1 z Czarnymi
3:0 z Katowicami

Jasne Zaksa jest faworytem, ale przejść obok tego obojętnie, że Olsztyn wygra choć seta po takim kursie? (1.53) Raz jedyny tylko tego seta stracili u siebie, a Zaksa przeplata zwycięstwa na wyjazdach bez straty seta ze straconymi.
Seta przegrać można zawsze, a i tak wygrać za 3 punkty, ostatnio stracili seta nawet u siebie z Bydgoszczą gdzie kurs na nich był 1.04 .

Dla mnie pewniak, ale jak kto uważa.

Wynik: 0:3

Jeszcze coś Gąbka masz z Siatki??? Jakieś przemyślenia?
Tak pokrótce to:
Myślę, że jutro Gdańsk wygra z Czarnymi. ⛔
Cuprum wygra z Warszawską. ✅✅
Katowice -1.5 handicap setowy z Espadonem ✅✅
Częstochowa z Będzinem będą minimum 4 sety. ✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +1
S 182

szczur-89

Użytkownik
AZS Olsztyn - ZAKSA Kedzierzyn Kozle. ⛔ 0:3 Sorry za typ, czarny piatek.
Over 177,5
1,85
Totolotek

Kolejna kolejka Plusaligi, gospodarze z Olszyna podejmuja mistrza z poprzedniego sezonu Kedzierzynska Zakse. Niby fawory wydaje sie oczywisty, ale uwazam ze AZS postawi sie dzisiaj goscia. W hali Urania napewno bedzie komplet publicznosci, ktory wspomoze swoj zespol. Olsztyn wysoko w tabeli ale jak narazie nie gral z czolowka. Mysle, ze sa w stanie spokojnie ugrac jeden set. Maja rowny i ciekawy sklad w tym sezonie i nie jednemu faworytowi w tym sezonie napsuja krwi, szczegolnie u siebie gdzie sa mocni. ZAKSA mocna na tym etapie rozgrywem ale jak dla mnie troche slabsza niz rok temu, zdarzaja im sie slabsze momenty w grze. Ostatnio strata seta u siebie ze slaba Bydgoszcza, duzo nie brakowalo zeby przegrali 2. Odleglosc z Kedzierzyna do Olsztyna bardzo duza co zapewne wplynie na graczy De Giorgiego. Jednym slowem stac dzisiaj Olsztynian na powalczenie i ugranie minimum jednego seta co powinno pokryc over 177,5 pkt. Mecz od 20.15 w Polsacie Sport.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom