Bielsko mialo juz wygrac z Czestochowa, z kim jak nie z nimi itd. Opieranie typu na zasadzie przelamania serii nie jest najlepsza argumentacja w tym meczu wszystko idzie w kierunku kielc forma, sklad, tabela a bielsko tylko tyle ze gra u siebie.Bielsko musi w końcu coś wygrać. Mega długa czarna passa. Sprawa Kielc jest zadziwiająca. Przed sezonem sparowali chyba w 12 pojedynkach. Wygrali tylko jedno spotkanie. Nagle teraz w lidze radzą sobie bardzo fajnie i plasuja się w środku ligowej stawki. Jest to raczej wynik ponad możliwości. W poprzednim meczu Bielszczan z bardzo dobrej strony pokazał się atakujący Gryc. Zdobył coś koło 22 punktów w 4 setach, bo o tie breaku nie ma nawet co tu wspominać. Bielsko po kursie 1.85 bierze ten mecz, 2.80 na Handi tez wydaje się być ciekawa opcja. W poprzedniej kolejce Bielszczanie odpoczywali i mieli sporo czasu na spokojny trening
Składem personalnym Bielsko bije Kielce o klasę. No i co ze nie wygrali z Częstochowa? Kurs podchodził pod 3 czyli był mega underdogiem, a skończyło się na 5 setach. Spójrz na poprzednie lata spotkań pomiędzy tymi ekipami. Bielsko rok w rok gładko wygrywalo. Mierzą się ze sobą typowo dwa słabe zespoly,wiec zdarzyć może się wszystko. W Bielsku brakowało atakującego. W końcu mocno stawiają na Gryca,który wrócił po kontuzji. Z Janeczkiem nie było gry. Typowa sytuacja na przełamanie. Takie są losy sportu. Jak dla mnie faworytem BielskoBielsko mialo juz wygrac z Czestochowa, z kim jak nie z nimi itd. Opieranie typu na zasadzie przelamania serii nie jest najlepsza argumentacja w tym meczu wszystko idzie w kierunku kielc forma, sklad, tabela a bielsko tylko tyle ze gra u siebie.
Skoro zdarzyć się może wszystko to po co grać na będących kompletnie bez formy Bielszczan? I co ma do tego jaki był wynik między tymi drużynami rok temu, czy dwa skoro ekipa Effectora miała co rok inny skład, liczy się tu i teraz, obecna forma a nie jak to było 2 lata temu gdy grali 80% inni zawodnicy na boisku. I czemu piszesz ze typowe dwa słabe zespoły? O ile w przypadku Bielska tak, o tyle to Kielczanie maja 4 zwycięstwa, nieznaczne porażki z Cuprum czy Jastrzebskim(2:3), wiec akurat oni w tym sezonie tacy słabi już nie są, a przed nimi tylko potęgi i finansowo i kadrowo.Składem personalnym Bielsko bije Kielce o klasę. No i co ze nie wygrali z Częstochowa? Kurs podchodził pod 3 czyli był mega underdogiem, a skończyło się na 5 setach. Spójrz na poprzednie lata spotkań pomiędzy tymi ekipami. Bielsko rok w rok gładko wygrywalo. Mierzą się ze sobą typowo dwa słabe zespoly,wiec zdarzyć może się wszystko. W Bielsku brakowało atakującego. W końcu mocno stawiają na Gryca,który wrócił po kontuzji. Z Janeczkiem nie było gry. Typowa sytuacja na przełamanie. Takie są losy sportu. Jak dla mnie faworytem Bielsko
No rok w rok bielsko nie wygrywalo bo w ostatnich latach na przemian raz ta druzyna wygrywa raz ta, ostatnio bielsko to teraz kielce ???? bilans 5 meczy to 3:2 dla bielska ale tego nie ma co brac pod uwage bo kluby z tej polki co roku wymieniaja pol skladu a nawet caly, dla mnie liczy sie forma a ta jest po stronie kielc i co do tego nie ma dyskusji.. Mozesz liczyc na przelamanie serii ale wszystkie racjonalne przeslanki wskazuja na kielce i kazdy to powie.Składem personalnym Bielsko bije Kielce o klasę. No i co ze nie wygrali z Częstochowa? Kurs podchodził pod 3 czyli był mega underdogiem, a skończyło się na 5 setach. Spójrz na poprzednie lata spotkań pomiędzy tymi ekipami. Bielsko rok w rok gładko wygrywalo. Mierzą się ze sobą typowo dwa słabe zespoly,wiec zdarzyć może się wszystko. W Bielsku brakowało atakującego. W końcu mocno stawiają na Gryca,który wrócił po kontuzji. Z Janeczkiem nie było gry. Typowa sytuacja na przełamanie. Takie są losy sportu. Jak dla mnie faworytem Bielsko
Co z tego, że Bielsko powalczyło z Częstochową i to na wyjeździe, to chyba jedyny pół argument, ja w swojej analizie podałem więcej takich przykładów. Bielsko przegrało 0:3 u siebie z Katowicami, a Effector wygrał 3:0 z nimi na wyjeździe. Bielsko przegrało 0:3 z Olsztynem u siebie, a Effector tak samo ale na wyjeździe (był to pierwszy mecz w sezonie Kielczan gdy nie ugrali choć jednego seta). Bielsko przegrało 0:3 z Cuprum u siebie, Effector u siebie wygrał z nimi 2 sety i zdobył 1pkt. Bielsko u siebie nie wygrało nawet 1 seta! Bielsko przegrało 6 ostatnich spotkań! Takie typy, że Bielsko wygra bo wkońcu muszą można pod każdy typ podsunąć i głupie gadanie takie.Obecne miejsce Kielczan to tylko kwestia czasu, będą pikować w dół. Bielszczanie poprzedni mecz rozegrali 2 tygodnie temu. Bezcenny, spokojny trening. Bez napięć, spinania się na mecze. To na bank zaprocentuje w tym meczu. Kielczanie natomiast po bezbarwnej grze porażka z Olszstynem i zwycięstwo z Częstochową po wyrównanym meczu. Z Częstochową to i Bielsko powalczyło i to na wyjeździe. Kiedy przegrywali sety, były to niewielkie różnice. W mojej opinii Kielczanie zawalczą max o 13 miejsce na koniec sezonu
Tak pokrótce to:Jeszcze coś Gąbka masz z Siatki??? Jakieś przemyślenia?