Przed nami już 9 kolejka
Ekstraklasy, ależ ten czas zasuwa !
W 8 kolejce miałem problem z wytypowaniem wyników, ponieważ mecze wydawały mi się w miarę wyrównane i trudne do przewidzenia. Jak się później okazało, jednak nie było tak trudno
Inaczej sytuacja wygląda przed tą kolejką, patrząc na mecze w dość łatwy sposób można wskazać faworytów i widzę, że większość z nas typuje podobnie. Szczerze, to trochę mnie to nie pokoi, ponieważ jak dobrze wiemy w sporcie nie ma pewniaków, a nasza
polska liga kopana w szczególności potrafi często zaskoczyć i obawiam się, że nie będzie tak łatwo jak nam się wydaje. Piast kryzys ma za sobą, gra z Rakowem, prosta jedynka, Arka fatalna na wyjazdach, ŁKS zasługuje w końcu na punkty, jedyneczka, Śląsk w nieziemskiej formie ma kolejną szansę pokazać kto rządzi na Dolnym Śląsku, kolejna jedynka! Hmm.. Oby wszystko było takie proste!
A teraz już tak całkiem poważnie, krótko i na temat. Trochę w tym tygodniu zaspałem z analizą meczu. Nie za bardzo lubię powtarzać czyjeś wypowiedzi, aczkolwiek od jakiegoś czasu typuję mecze Śląska i jak do tej pory moje analizy się sprawdzają, więc jestem zmuszony zostać przy WKS-ie.
Idę śmiało w stronę Śląska Wrocław w meczu Zagłębiem. Naprawdę nie widzę tutaj innej opcji niż pewna wygrana gospodarzy. Wszystko w tym meczu przemawia za Śląskiem - forma, mecze bez porażki, grają u siebie, historia spotkań przed własną publicznością, aktualnie super wsparcie zewsząd, ale głownie kibiców, ogólnie są na fali, dodatkowo to są DERBY! Śląsk ma świetną okazję sprawić łomot Zagłębiu, które ewidentnie ma "gorsze dni". Wszyscy tam liczą na zwycięstwo, więc piłkarze są podwójnie zmotywowani i zdają sobie sprawę, że akurat w tym meczu muszą być górą, ,muszą być skuteczni i konsekwentni. To, że Lubin wygrał ostatnio 5:0 wcale mnie nie przekonuje. Jedyne zwycięstwa jakie odnieśli w tym sezonie to wygrane z Arką i Wisłą Płock. Od dłuższego czasu powtarzam, że miejsce tych drużyn jest w 1 lidze, więc nie ma czym się podniecać.
Moje typy (fortuna):
Śląsk zdobędzie powyżej 1.5 gola w meczu (1.99) (EE)
Śląsk wygra (2.0)
// Całe szczęście typ konkursowy na plus i to z dużym zapasem