>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

9. kolejka Ligue 1 + hit : PSG - OL (01.10 - 02.10)

Status
Zamknięty.
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Kursy za Tobet :

Po zmaganiach pucharowych pora powoli wracać do ligi i już na początku października gra francuska ekstraklasa, kilka spotkań ciekawych, kilka spotkań gdzie możemy trafić niespodzianki,ale zdecydowanie wydarzeniem tej kolejki jest mecz na Parc des Princes gdzie PSG podejmie Lwów z Lyonu.Jestem ciekawy Waszych opinii na temat tego spotkania, wg. Lyon jest niedoceniany przez bukmacherów, ale to na razie takie luźne przemyślenie, zapewne więcej w niedzielę o tym meczu.
Ponadto uważam, że realny bts na Sochaux, Perquis został reprezentantem Polski nie tylko z paszportu, ale i z formy typowej dla kadrowicza kraju także o jakiegoś gola dla Tuluzy nie powinno być ciężko.Jeśli gdzieś byłoby Caen DNB po 1,60 to również w ciemno można, dziwi kurs aż tak wysoki na Montpellier.

Zapraszam do dyskusji i analiz.​

Otrzymane punkty reputacji: +4
phobos 26

phobos

Użytkownik
Bordeaux - Montpellier
Zastanawia mnie spory kurs na gości, a co z tym idzie faworyzacja gospodarzy (przez bukmacherów). Montpellier radziło sobie całkiem przyzwoicie w tym sezonie, nie licząc porażek z niewątpliwymi liderami (PSG, Lyon). W Bordeaux nie widzę większych atutów, oprócz własnego boiska i na tą chwilę zastanawia mnie typowanie na
X2 @ 1,55 ✅✅ lub Montpellier strzeli @ 1,48 ✅✅
Co sądzicie? Jakieś dane na temat tego spotkania, bo czymś te kursy muszą być spowodowane.
Pozdrawiam

M 2,5K

mati89

Forum VIP
Bordeaux-Montpellier
Kurs na Montpellier wysoki bo historia spotkań tych drużyn zdecydowanie przemawia za gospodarzami. Na Chaban-Delmas Montpellier gra się bardzo ciężko. Tylko 3 razy na 12 udało się MHSC wywieźć stąd punkty. Tym razem szansa na poprawienie tego bilansu jest naprawdę spora.
W ostatniej kolejce zbytnio uwierzyłem w możliwości Bordeaux. Wierzyłem że są w stanie urwać punkty Lyonowi na Stade Gerland tymczasem skończyło się na porażce 1-3 . Strzelili co prawda gola więc bts wszedł ale przyszło to z wielkim trudem po jedynym celnym strzale w meczu (nota bene z rzutu karnego).
W meczu Montpellier z PSG gra gospodarzy była o niebo lepsza niż końcowy rezultat. Przegrana 0-3 na własnym stadionie chluby nie przynosi ale MHSC stworzyło wiele naprawdę wyśmienitych okazji, zabrakło trochę wykończenia, trochę szczęścia, trochę przychylności sędziów :p
Stadion to duży plus dla Żyrondystów i tak katastrofalnie w ofensywie jak z Olympique być nie powinno. Z drugiej strony obrona nadal pozostawia wiele do życzenia a piłkarze z formacji ataku Montpellier mogą w całości obnażyć jej braki. Obie strzelą po @2,0 ładnie stoi ale ryzyko dosyć spore.
Bordeaux: Carrasso - L. Sané (ou Chalmé), Planus, Ciani (ou Henrique), Trémoulinas - Ben Khalfallah (ou Gouffran), Nguémo, Plasil (cap), Maurice-Belay - Jussiê, Diabaté.
Montpellier: Jourdren - Jeunechamp, Yanga-Mbiwa, Hilton, Bédimo - Saihi, Estrada, Belhanda - Camara, Giroud, Utaka.
Montpellier lub remis @ 1,62 Unibet ✅
Nancy-Evian TG
Zanosi się na mecz walki bo zarówno Nancy jak i Evian potrzebują punktów jak powietrza. W Evian plaga kontuzji. Kontuzjowani są Mensah, Lacour, Berigaud, Rippert i strzelec dwóch bramek w ostatniej kolejce Barbosa, zawieszeni będą Govou i Angoula. Po kontuzji do składu wraca jedynie Poulsen.
Fernandez mobilizuje pilkarzy aby w sobote wygrac pierwszy mecz w sezonie. Nie będzie mial jednak do dyspozycji kontuzjowanych Traore, Zoli, i Rashida, Assembe oraz zawieszonego Pillota. Wynik będzie się krecił koło remisu i nie będzie dla nikogo zaskoczeniem jeśli skończy się na 0-0. Wierzę że Nancy może skorzystać z atutu własnego boiska i sięgnąć po trzy oczka bo mobilizacja jest naprawdę spora.
Nancy: Grégorini - Diakité, Andre Luiz Silva, Loties, Brison - Karaboué, Mangani - Moukandjo, Niculae, Bakar - Jo-gook.
Evian-TG: Laquait - B. Dja Djédjé, Mongongu, Cambon, Ehret - Tié Bi, Poulsen - Leroy, Sorlin, Khelifa - Sagbo.
Nancy dnb @ 1,60 Unibet ▶
Sochaux-Toulouse
Kozi pisał o BTS w tym spotkaniu i jak najbardziej się zgadzam. Sochaux bez zawieszonego Perquisa a to już jest jakiś plus dla ich obrony :p ale kontuzji doznał drugi podstawowy środkowy Mouyokolo. W Tuluzie nie zagra jeden z piłkarzy którzy ciągną tą ekipę w ofensywie – Machado. Jest to chyba jedyny minus bo Tabanou i Congre grają bardzo dobrze, a jest jeszcze Riviere czy Bulut. Casanova zapowiada że jego klub jedzie na Auguste-Bonal po trzy punkty. Sochaux gra tragicznie w obronie więc Toulouse powinno przy swojej bardzo dobrej jak do tej pory skuteczności coś strzelić. Jedynie czego się obawiam to że Tuluza zagra solidnie w obronie a Martin czy Maiga nie będą skuteczni i może się skończyć 0-1.
Sochaux: Richert - Corchia, Peybernes, Carlao, Sauget - Boudebouz, Mar. Martin, Anin, Mikari (ou Nogueira) - Maïga, Butin.
Toulouse: Ahamada - Ninkov, Congré (cap.), Abdennour, Mbengué - Capoue - Braaten, Mou. Sissoko, Devaux, Tabanou - Bulut.
BTS @ 1,75 Unibet ⛔

windover 28,1K

windover

Użytkownik
Nancy-Evian TG
Co ciekawe oba zespoły jako jedyne w L1 nie wygrały jeszcze żadnego meczu więc dla którychś z ekip było by to dopiero pierwsze zwycięstwo w tym sezonie. Kolejny powód dlaczego by tego nie grać to fakt ,że Nancy jeszcze nie strzeliło w meczu więcej jak jednej bramki. Poza tym to będzie pierwsze oficjalne spotkanie pomiędzy tymi zespołami.Na koniec argument za Nancy to fakt, że Evain w tym meczu dysponuje dziś bardzo wąską kadrą.

brimbok 29

brimbok

Użytkownik
St. Etienne – Auxerre
Gospodarze dzisiejszego zajmują aktualnie 11 pozycję z dorobkiem 9 punktów (bilans bramek: 7-11). O ile początek sezonu nie był najgorszy to od 6 kolejek nie mogą zdobyć 3 punktów w pojedynkach ze swoimi rywalami. Dotychczasowe mecze St. Etienne:
25.09 Stade Rennais FC – St. Etienne 1:1
21.09 St. Etienne – Toulouse 1:1
17.09 FC Lorient - St. Etienne 3:0
10.09 St. Etienne – Lille 1:3
28.08 Sochaux - St. Etienne 2:1
21.08 Ol. Marseille - St. Etienne 0:0
13.08 St. Etienne – AS Nancy 1:0
07.08 Bordeaux - St. Etienne 1:2
Jeśli chodzi ich dzisiejszych rywali rozgrywki ligowe zaczęli nieco lepiej. Zajmują 9 pozycję z dorobkiem 11 punktów (bilans bramek: 14-10). Dotychczasowe mecze Auxerre:
25.09 Auxerre – Sochaux 4:1
21.09 FC Lorient - Auxerre 1:1
17.09 Auxerre – Cean 1:1
11.09 Nancy – Auxerre 0:0
27.08 Auxerre – Ajaccio 4:1
20.08 Bordeaux – Auxerre 1:1
14.08 Auxerre – Ol. Marseille 2:2
06.08 Montpellier – Auxerre 3:1
Jeśli chodzi o bezpośrednie mecze obydwu drużyn:
09-04-2011 19:00 Ligue 1 2010/2011 Auxerre - St.Etienne 2-2
20-11-2010 19:00 Ligue 1 2010/2011 St.Etienne - Auxerre 1-1
09-11-2010 20:45 League Cup 2010/2011 Auxerre - St.Etienne 2-0
31-01-2010 17:00 Ligue 1 2009/2010 Auxerre - St.Etienne 1-0
19-09-2009 19:00 Ligue 1 2009/2010 St.Etienne - Auxerre 1-1
23-05-2009 21:00 Ligue 1 2008/2009 Auxerre - St.Etienne 1-0
20-12-2008 19:00 Ligue 1 2008/2009 St.Etienne - Auxerre 2-0
22-03-2008 20:00 Ligue 1 2007/2008 Auxerre - St.Etienne 1-3
Wydaję mi się, iż gospodarze tego pojedynku są w stanie sięgnąć po komplet punktów w dzisiejszym spotkaniu i za drobne tak właśnie dzisiaj typuję.
Win St. Etienne, kurs: 2.35 (buk: sts)
Pozdrawiam!

junior_battle 148

junior_battle

Użytkownik
Nancy-Evian TG
Co ciekawe oba zespoły jako jedyne w L1 nie wygrały jeszcze żadnego meczu więc dla którychś z ekip było by to dopiero pierwsze zwycięstwo w tym sezonie. .
Evian wygralo pierwszy mecze z Nice (1:0).. czytaj kolego, zanim coś napiszesz

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Wczoraj mieliśmy tylko preledium tego co czeka nas dzisiejszego wieczora. Kulminacja emocji wyznaczona na godzine 21 czyli rzecz jasna starcie weekendu na Parc des Princes. PSG kontra Lyon. Zapowiada się świetny mecz.
Wracając jeszcze na sekunde do wczorajszych meczów to Bordeaux przechodzi samych siebie już. Oglądałem ten mecz, prowadzenie 2-0 do 86min. Montpellier mimo iż grali w przewadze 11 na 10 od 26min to męczyło się strasznie. Okazji klarownych za wiele nie stwarzali. A to zasługa dobrej gry obronnej Bordo. Dobry mecz zagrał Tremoulinas. Piękna bramka Ciani, aktywny Gouffran. Już myślalem, że wkońcu wygrają na Chaban Delmas, a stało się coś czego nie przewidywałem. Najpierw czerwona kartka dla Yangambiwa i siły wyrownane. Potem przełączyłem na Rai2 i skrót meczu Inter- Napoli, a kiedy z powrotem wskoczyłem na Orange sport i zobaczyłem wynik 2:2 to się zastanawiałem jak oni to zrobili ????
Dobrze, że jeszcze nie przegrali tego meczu, bo przecież z Tuluza z prowadzenie 2-0 potrafili przegrać w końcówce 2:3..
VS
PARIS SG - OL. LYON
Typ : Oba strzelą ? TAK @ 1,75 Sportingbet⛔2:0 + kapitalny mecz:cool:
Faworyta w tym meczu nie sposób wskazać. Nawet patrząc w tabele mamy identyczne bilanse po 5-2-1 i w bramkach 14-7. Zaczynając od Paryżan to Pastore już podbił serca fanów na Parc des Princes z pewnością. Gra świetnie, jego gol z Montpellier z powietrza palce lizać. Ogólnie siła ognia PSG jest ogromna, Nene jak chce to także potrafi się pokazać z bardzo dobrej strny, ale on to chimeryczny bywa. Lubi się popisywać. W ataku skuteczny Gameiro(już 5goli). W tygodniu w Bilbao PSG przegrali 0:2 w LE i z tego co czytałem to za wiele do powiedzenia nie mieli, tam pauzowali własnie Gameiro, Sirigu czy Menez.
Lyon gra świetnie ostatnio. Nawet bez Lisandro sobie radzą. Remi Garde fajnie stawia na młodzież. Chociaż wypadł ze składu Grenier, to Lacazette, Pied czy Gonalons to też młodzi gracze. Ale o sile OL stanowi obecnie duet Bastos i Gomis. I jeden i drugi zachwycając swoją grą. Bastos asystuje, strzela i szarpie na lewym skrzydle. To jak ograł obrońców Bordeaux przy golu na 1-0 w meczu sprzed tygodnia to coś pięknego. Gomis już 6 goli na koncie, a w środę w Champions League zdobył fenomenalnego gola lobując bramkarza podcinką. Od nich będzie dzisiaj wiele zależec. Ale widać, że są w gazie więc czy zatrzyma ich nie za dobrze grająca obrona PSG?
Właśnie to defensywa Paryżan jest ich słabszym punktem. Sakho jednak to podpora tej formacji, ale on wypadł na jakiś czas. Diego Lugano to też świetny gracz, ale narazie nie przekonuje i jego współpraca z Camarą się tak dobrze nie układa.
Jedynym typem, który tutaj bym się pokusił zagrać jest opcja oba strzelą.

PSG : Sirigu – Ceara (cap), Camara, Lugano, Tiéné – Matuidi, Chantôme (ou Bodmer) - Menez, Pastore, Nene - Gameiro
LYON : Lloris – Réveillère (cap), Koné, Lovren, A.Cissokho - Pied, Gonalons, Källström, Bastos - Briand, B.Gomis.
VS
LILLE - RENNES
Typ : Lille @ 1,727 Sportingbet✅2:0
Lille we wtorek grało na wyjeździe z Trabzonem w Champions League i zremisowali 1:1. Rennes grało w czwartek u siebie z Atletico Madryt i także padł remis 1:1.
Głównym smaczkiem tego spotkania jest to jak wypadnie Moussa Sow przeciwko swojemu byłemu pracodawcy, który oddał go bez żadnych skrupułów do Lille gdzie wyrósł na gwiazde całej ligi.
W zespole Lille w dzisiejszym meczu nie zobaczymy De Melo, Payeta i Chedjou. Najbardziej szkoda absencji tego ostatniego bowiem Rozehnal potrafi sie zagotować w obronie i popełnić błąd.
W Rennes z kolei brakować będzie Mangane i Boukari z ważniejszych graczy, a także zawieszony jest Théophile-Catherine.
Lille ostatnio miało pecha remisując z Lorient 1:1. Gol wyrównujący stracili w 93min za sprawą Monnet -Paquet. W ogóle ich bilans u siebie narazie nie powala bo tylko 1-2-1.
Rennes potrafi zagrać świetne zawody, to fajna drużyna. Ale dzisiejszego dnia coś czuje że przegrają. Dwa dni odpoczynku więcej mieli gospodarze i to jeden z czynników przemawiających za nimi. Ponadto dobra statystyka mecżów domowych z Rennes. I po trzecie pora przerwać pasmo trzech remisów z rzędu, a licząc jeszcze mecze w LM to nawet 5!

LILLE
: Landreau – Debuchy, Basa, Rozehnal, Béria – Balmont, Mavuba (cap), Pedretti – Hazard, Sow, J.Cole
RENNES : Costil – Danzé (cap), Mavinga, Mandjeck, Foulquier – M’vila, Pajot, Kembo (ou Montano), Féret, Pitroïpa - Hadji
VS
MARSYLIA - BREST
Marsylia po udanym meczu w Champions League gdzie pokonali 3:0 Dortmund. Niby oczywistym wydaje się, że Brest także łykną lekko, łatwo i przyjemnie. Ale pewne obawy mam. Z BVB mogli grać z kontry gdzie mają szybkich zawodników z przodu tj Valbuene, Andre Ayewa czy Remy. To przyniosło efekt, wykorzystali kazdy błąd Dortmundczyków i prezenty z ich strony tj błąd Hummelsa czy Piszczka. Sama gra już tak dobrze nie wyglądała jak wskazuje wynik. Dzisiaj Brest przyjedzie zapewne z jedną myślą, defensywa. I włąsnie OM będzie musiało pokazać swoją siłe w kreowaniu gry. Brest w kontrach bywa groźne. I to oni mogą zamienić się w OM ze środowego wieczora i punktować. Tak więc ja nie jestem takim optymistą i nie podpalam się za bardzo na wygraną OM w tym meczu, a już na pewno nie po takim kursie. Przeciwko Valenciennes co prawda bolał remis 1:1 i stracony gol w 93min, ale trzeba sobie jasno powiedzieć, ze Valenciennes na niego zasługiwało.Wczesniej Kadir trafił w słupek, Cohade w poprzeczke i Pujol nie wykorzystał karnego.Zatem suma szczescia się odwróciła w ostatnich sekundach od graczy OM.
Brest to mistrz od remisów 0-6-2. A takiego rozstrzygnięcia dzisiaj nie można wykluczyć...Chociaz chciałbym się mylić ;)
OM: Mandanda (cap) – Azpilicueta, Nkoulou, Diawara, Morel – A.Diarra, Lucho (ou Kaboré), Amalfitano (ou Kaboré) - A.Ayew, Rémy, Valbuena
BREST : Elana – Baysse, Zebina (cap), Gentiletti, Makonda- Poyet, Culma, Lesoimier, Licka – J.Ayité, Roux

Otrzymane punkty reputacji: +3
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Ja liczę po prostu na dobry mecz.Nie będę nic stawiać, ale tak jak pisałem w pierwszym poście, moim zdaniem PSG jest zbytnio faworyzowane, jeśli już to bardziej spodziewałbym się przynajmniej punku Lyonczyków.Podoba mi się młodzież wprowadzana przez Garda, szkoda, że Grenier nie może zagrać bo chciałbym go zobaczyć w akcji właśnie przeciw mocnym ligi.Co cieszy zapewne fanów Lyonu to forma Bastosa i Gomisa bo pierwszy jest przebojowy i błyskotliwy, szkoda trochę, że jest w cieniu Pastore bo wg. mnie Brazylijczyk ma zadatki na topową gwiazdę ligi, zaś Gomis strzela i mimo absencji Lisandro to OL jest w czubie tabeli.Dziś partnerować mu będzie młody Lacazette, nie wiem czy jest to dobra decyzja bo jakby miał nic nie robić przez godzinę na boisku to trochę szkoda siły ofensywnej bo uważam, że strasznie ciężko będzie mu wygrać rywalizację z duetem stoperów Lugano - Camara.
Znamy już składy, bez niespodzianek, ja osobiście uważam, że Lyon jest w stanie wywieźć punkty z Parc des Princes bo ekipa PSG to taka na razie trochę wariacka, a to dlatego, że kluczem do zdominowania ich jest rozsądna i cierpliwa gra bo kwartet ofensywny nie lubi biegać za piłką, a szczególnie w defensywnie i jeśli Kalstroom [ tutaj od niego sporo zależy ] ustawi grę w drugiej linii pod gości to powinno to być kluczem do zwycięstwa bądź remisu w tym spotkaniu.Obyśmy zobaczyli kilka bramek w Paryżu.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom